FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 26 jun 2012, 13:08

Stefan Effenberg je napisao/la:
Nakon svih natpisa o Džeki ja sam bio uvjeren da on dolazi. Dobro, nije još gotovo. Možda je ovo samo medijska patka da se napravi posljednji pritisak na Džeku... Stvarno ne znam tko pije a tko plaća.
Bio sam i ja ubjeđen, jer mnogo je toga išlo prema tome da će Džeko biti doveden. Znači Džeko bi bio ta prava bomba i to bi pravo odjeknulo. Samo dobro znaš da sam ja upozoravao i na neke rizike ovog transfera. Ipak mi tu bi dobili sličan tip napadača Gomezu. Znam, znam, za ono što si pričao u čemu se sve razlikuju i te razlike bi dobro došle, mislim ta ubojitost Edinova glavom, taj bi nam segment igre popravio, koji je u zadnje vrijeme dosta slab.
Stefan Effenberg je napisao/la: No jedno je sigurno: Manđukić je Ivica Olić sa boljom tehnikom. To sam oduvijek govorio i tako razmišljam i sada.
A Ivica Olić sa dobrom tehnikom, zar to onda nije super igrač, igračina? :) Meni se kod Mandže i sviđa što je borben, a što zna zabit gol, dosta je dobrih golova zabio u Wolfsburgu, a igrač kad ima tehniku, a još je borben, to je naravno sjajan igrač. A Mr. Promašaj sigurno nije. Još kad ga možeš dobit za cifricu od 12-15 miliona eura, onda je to dobro rješenje.
A gledaj ovde ćeš sad imat žestoke reakcije sviju, mnogih forumaša koji simpatiziraju Bayern, jer im sad ne dolazi Bosanac Edin (ako definitivno tako bude, a još ništa nije definitivno), a još im je on i atraktivniji. Zato će za sviju sad Mario biti propalitet, krampa, letva.....Sad će svi na njega da slijevaju bijes. :) A međutim mnogi ne razmišljaju šta je bolje za Bayern i za sistem a i po drugim faktorima, finansijski isplativije i slično.
Stefan Effenberg je napisao/la: Ako imaš priliku ugrabiti Džeku za 25 milijuna i 5-6 milijuna godišnje plaće onda to moraš napraviti. Za takvog igrača to nije previše. Ja bih to svakako platio jer se radi o klasnom napadaču koji uz sve ostale karakteristike još i nemilosrdno trpa.
Eh, ali izgleda da nemaš tu priliku. U ovom boldiranom je problem, jer po svemu sudeći Man. City traži 40 miliona eura, a Džeko platu od 7 miliona eura. Pa on bi onda kod nas zarađivao kao Ribery, a više čak i od Schweinija, Lahma. Pa zar je korektno da zarađuje više od glavnih, zaslužnih nositelja naše igre, a drugo što je ova plata od 5 miliona eura realna. Jer ipak ne treba ići ni u prevelik rizik, a ni nekog preplaćivat.
Džeko nije neki grabežljiv čovjek, to je ovde dobro poznato kod nas, ali činjenica je da i on ne želi da ide ispod svoje plate , koju ima u Man. Cityju. I onda se ovde obje strane mogu razumjet, a ovo dizanje cijene od strane Man. Cityja nije razumljivo, ako baš za igrača koji nije redovno igrao (u prvom dijelu sezone jeste i tokom sezone je zabio dosta golova, te i jako bitnih golova), tražit 40 miliona, mislim da je 30 pa hajd. Al neka realna cijena je oko 25 miliona.

Ako definitivno ne dovedemo Edina, onda moramo napravit ovaj veliki transfer s Javi Martinezom, to bi bila odlična stvar. Iako ga ti smatraš sporim, pa ne znam koliko bi te to oduševilo. :) Ja mislim da bi ovo bio dobar transfer, ali i ovaj igrač bi još kod nas morao dokazat svjetsku klasu. Za sad je vrlo dobar fudbaler, ali kod nas bi bio na jednom posebnom nivou, odmah mu je to još veći zadatak, veći izazov.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 26 jun 2012, 13:17

ako dodje Mandzo neka ga al zato onda hocu da se da Bilbau da Martineza sta im dusa zeli
Thomas Müller - Fußballgott

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 jun 2012, 13:47

Mandžukić: Istina je da pregovaram sa Bayernom
OOOJ Uli Henesu :evil:
Zadnja izmjena: Centre forward, dana/u 06 jan 2013, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 26 jun 2012, 14:05

bolje da je s Ćorlukom u paketu otišo Bliću u Lokomotivu.Šteta za njega ovaj trener i igra ne će to dobro bit,ne vjerujem u neki napredak daj Bože,momku želim svako dobro.Čudno Olić ne zadovoljan ovog kupuju .Danas o tome na DSF samo pričaju valjda do kraja tjedna će se znat!
Fi hajati.
GO Bosno.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 jun 2012, 14:16

don_burza je napisao/la:ako dodje Mandzo neka ga al zato onda hocu da se da Bilbau da Martineza sta im dusa zeli
Ma prije ove frke oko Mandzukica se realnije mogao posmatrati transfer Dzeko u Bayern, nego Martinez u Bayern.
Vidi sada kako stvari dodjose.... :roll:
Znao sam da ce odgledati EP bar za jedan transfer, ali nisam ni pretpostavljao da ce to uticati na interes za Dzekom.
A Martinez je malo teza opcija za Bayern nego li je to bio Edin :/

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 26 jun 2012, 14:36

Centre forward je napisao/la:Mandžukić: Istina je da pregovaram sa Bayernom
OOOJ Uli Henesu,nesreco na dvije noge,hebem li ti ujnu materinu :evil:
:lol: :lol:
ma nije ba mandzo toliko los. pratio sam ga dok sam navijao za volfsburg( :lol: ) i mogu ti reci da uopste nije los, naprotiv 8-) mozda je cak bolji od gomeza(ko nije).
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 jun 2012, 15:05

@Šečeru uvjijek sam se pit'o jesil sitni il' onaj naški tradicinalni šećko u kockama :D ,salim se naravno.
Ma nisam ni ja navijo za Volkswagen (mada vozim Golfa-ponosno 8-) ),samo sam ih simpatiso zbog Dijamanta i dr Misketa, a da budem iskren kako su ovi otisli nit' sam tamo zalazio nit' sam gled'o njihove tekme.Sto se tice Super Maria uvijek ce bit podijeljena misljenja,znao je zeznut',mada je meni ne znam ni ja zbog cega(vjerovatno sto gotivim klasicne CF) drag igrac i to sto nije klasicni Španac bez obzira sto ima njihove pogane krvi te da je izrasto u pravog malog Švabu :) .Sto se tice drugog Maria onog iz susjedstva nemam protiv njega nista apsolutno(posto se kod nas takve stvari obicno gledaju s' nacionalnog aspekta i za Modrica da je kazem da je prosjecan fudbaler jer uvijek sudim na osnovu velicine fudbalera a nikako po nacionalnosti,boji koze,vjerskom,politickom ili bilo kakvom drugom oprEdeljenju).Ko zna mozda ce nas(ako dodje) SVE demantovat' sto bih i volio naravno sa nekih 30-ak golova u sezoni,al razlog mom' razocarenju trazi bih u tome da smo se svi nadali da ce na to mjesto doc WC igrac a on to nije(sva ta prica oko Ede) pa spominjanje onog sto je zavrsio u Arsenalu i slicno.Sad ostaje nada da vrijeme lijeci sve rane,koliko toliko bih se zadovoljio time da dodje onaj mali Španac iz Bilbaoa.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 jun 2012, 15:19

secer je napisao/la: ma nije ba mandzo toliko los.
Nije Bgm :D
Uopste nije los, medjutim mi smo prizeljkivali nekoga drugo :lol: :lol:

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 26 jun 2012, 15:21

Dva ugledna njemačka medija, dnevnik Bild i sportski magazin Kicker, objavili su u ponedjeljak poslijepodne da je hrvatski nogometaš Mario Mandžukić pred potpisom ugovora za minhenski Bayern
Štoviše, transfer bi mogao biti realiziran još ovog tjedna, navodi Bild uz dodatak da bi Mandžukić trebao potpisati četverogodišnji (3+1) ugovor, dakle do 30. lipnja 2016. godine, te da bi igrao za godišnju plaću od 3,5 milijuna eura.

Kad je u pitanju odšteta njegovu sadašnjem klubu, Wolfsburgu, za ugovor važeći do 30. lipnja 2014. godine, Bild tvrdi da bi se trebala kretati oko deset milijuna eura.

Kicker, suprotno tome, spominje odštetni iznos između 12 i 15 milijuna eura, te piše da se Mandžukić već dogovorio s europskim i njemačkim doprvakom, te da se sada još samo moraju dogovoriti predstavnici dvaju klubova.

U Wolfsbrugu je Mandžukić inače igrao za 1,8 milijuna eura po godini, a do proljeća je bio voljan produljiti suradnju. Puklo je nakon što je njegov menadžer Ivan Cvjetković zatražio povišicu koja se nije dopala Felixu Magathu, treneru koji u svojim klubovima uvijek ima ovlaštenja menadžera engleskog tipa.

I Bild i Kicker se slažu da je Bayern za pojačanje u napadu Mandžukića izabrao, jer je Edin Džeko preskup. Za Bosanca bi Bavarci Manchester Cityju morali platiti 40 milijuna eura i dati mu plaću od otprilike sedam milijuna eura, za koliko igra u premijerligaškom prvaku.

Magath se, pišu također njemački mediji, ne želi riješiti svog napadača pod svaku cijenu, ali ga je spreman dobro prodati s obzirom da je ovaj odlučio promijeniti sredinu pod svaku cijenu.

'Mogu razumjeti da velike europske momčadi, redom sudionici Lige prvaka, žele Mandžukića nakon partija koje je prikazao na Euru u Poljskoj. Bile su uistinu vrhunske,' izjavio je nedavno Magath, koji je u klub već doveo dva napadačka pojačanja: Ivicu Olića i Nizozemca Basa Dosta.
Fi hajati.
GO Bosno.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 jun 2012, 15:51

effe_sa je napisao/la:Bio sam i ja ubjeđen, jer mnogo je toga išlo prema tome da će Džeko biti doveden.
Stvarno sam malo razočaran što ipak ( tako izgleda u ovom trenutku ) ne žele uzet Džeku. Zbog svega što su pisali stvarno sam očekivao da će riješiti ovaj transfer i da će Edin potpisati za Bayern. Šteta, prava šteta ako neće biti tako.
effe_sa je napisao/la:A Ivica Olić sa dobrom tehnikom, zar to onda nije super igrač, igračina? :) Meni se kod Mandže i sviđa što je borben, a što zna zabit gol, dosta je dobrih golova zabio u Wolfsburgu, a igrač kad ima tehniku, a još je borben, to je naravno sjajan igrač. A Mr. Promašaj sigurno nije. Još kad ga možeš dobit za cifricu od 12-15 miliona eura, onda je to dobro rješenje.
Nije igračina već je samo neki upgrade u odnosu na Olića. Fino si nabrojao te njegove karakteristike. Promašaj sigurno nije jer MM ima karakter koji ga krasi i nikad se ne predaje. Tako da će imat uspjeh u Bayernu samo je pitanje koliko će biti velik taj uspjeh. Da li može ponoviti uspjeh Olića iz sezone 09/10 ili možda može još bolje? Ili je možda još lošiji igrač od Olića?

Puno pitanja, zar ne?

E pa zbog toga sam ja za Edina Džeku, ohne wenn und aber. Daj više novaca i daj mu veću plaću jer momak to zaslužuje. Edin posjeduje veliku kvalitetu, znanje.

effe_sa je napisao/la:A gledaj ovde ćeš sad imat žestoke reakcije sviju, mnogih forumaša koji simpatiziraju Bayern, jer im sad ne dolazi Bosanac Edin (ako definitivno tako bude, a još ništa nije definitivno), a još im je on i atraktivniji. Zato će za sviju sad Mario biti propalitet, krampa, letva.....Sad će svi na njega da slijevaju bijes. :) A međutim mnogi ne razmišljaju šta je bolje za Bayern i za sistem a i po drugim faktorima, finansijski isplativije i slično.
Pa čuj Effe, ne bih uključivao ovdje nacionalnost ali eto ako moram onda ću i ja prozborit koju na tu temu. Pa ja sam Hrvat i priznam bez problema i lagano da je Edin najbolji napadač na Balkanu ( uz njega u istu rečenicu može još jedino Vučinić ).

Dakle, nema veze nacionalnost i samim time privrženost svojem igraču kod mene. Gleda se samo kvaliteta igrača.
effe_sa je napisao/la:Eh, ali izgleda da nemaš tu priliku. U ovom boldiranom je problem, jer po svemu sudeći Man. City traži 40 miliona eura, a Džeko platu od 7 miliona eura. Pa on bi onda kod nas zarađivao kao Ribery, a više čak i od Schweinija, Lahma. Pa zar je korektno da zarađuje više od glavnih, zaslužnih nositelja naše igre, a drugo što je ova plata od 5 miliona eura realna. Jer ipak ne treba ići ni u prevelik rizik, a ni nekog preplaćivat.
Ja ipak mislim da City ne traži 40 milijuna. Po meni traže negdje oko 30, jedan manje-više. Tu negdje. Ne vjerujem da traže 40. Realno je negdje oko 30. A izgleda da Bayern nije spreman da to plati.

Pa gledaj samo koliko žele spustiti cijenu Martineza. Znači za nekih 15-20 milijuna pošto znamo da je klauzula 40 milijuna. Dakle moguće je da je ista situacija i kod Džeke. Ne žele dati tako velik novac.

Edinova plaća je 7 milijuna netto, po natpisima. Dakle, jako je teško da mu ponudimo 4 mil netto i da on pristane na to kad je imao 7. Po meni takav igrač zavrijeđuje minimalno 5-6 milijuna netto.

Korektno ili ne, kvalitet koji ima Edin traži da ga se plati.

Gledaj, ne ljutim se ja na Bayern što neće dati te novce Edinu. To ćemo biti u stanju dati tek kad otplatimo stadion. E onda očekujem takve transfere bez problema.

Ne želim se ja miješati u poslovanje Bayerna koje je najzdravije. Tako i neka ostane.
effe_sa je napisao/la:Ako definitivno ne dovedemo Edina, onda moramo napravit ovaj veliki transfer s Javi Martinezom, to bi bila odlična stvar. Iako ga ti smatraš sporim, pa ne znam koliko bi te to oduševilo. :) Ja mislim da bi ovo bio dobar transfer, ali i ovaj igrač bi još kod nas morao dokazat svjetsku klasu. Za sad je vrlo dobar fudbaler, ali kod nas bi bio na jednom posebnom nivou, odmah mu je to još veći zadatak, veći izazov.
Moram priznati da odlično pamtiš što sam rekao. :D

Ajde da ponovim još jedanput iako sam to već napisao:

Javi Martinez je igrač koji ima znanje, tehniku, odličan sa loptom, za svoju visinu odličan dribling, skok igru...... Dakle, stvarno dobar igrač, to bez daljnjeg.

No po meni je malo spor. A mi tu trebamo baš suprotnost jer spore igrače već imamo u sredini. Tako da bih ja rađe tu jednog Martina, Moutinha, Banegu, Modrića koji su brzi, okretni......

Još jedna stvar: nikad ne bih dao 40 milijuna za njega. To je stvarno puno previše. Za 40 milijuna kupiš Banegu i Moutinha skupa.

E ali onda dolazimo na dio igre koji bih ja učinio ovako: kupio bih Džeku za tih 30 milijuna i Marvin Martina za 10 milijuna. Subjekivno sam završio ovaj post ali šta ću.....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 jun 2012, 18:15

Racunica kobasicara ne-jasna :roll: .Zbog tri miliona ojrica izgubit ce deset puta vise.
I tako vec godinama,''ljud'na racuna racunice''
Mogu misliti kako se Klop ,kesla na ovaj transfer. :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 jun 2012, 18:22

Zbog uštede na transferima doživimo rezultatski krah u dvije godine.Od potpisa sa Džekom na kraju smo spali na Mandžukića odnosno sa konja na magaraca. :evil:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 26 jun 2012, 18:27

slika

Nema brige ima gospoda

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 26 jun 2012, 19:41

Sad je gotovo, barem prema bildu, sutra bi i klub trebao potvrditi. E **** ti i transfer i kurce palce. :roll:

emir_

Post Postao/la emir_ » 26 jun 2012, 19:46

hahahahaahahhaahahahahahahahh Mandžukić, pa i Vedo je pokazao više od njega :lol: :lol: :lol: :lol:
4-IN-A-ROW

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 jun 2012, 20:00

harishp je napisao/la:Mogu misliti kako se Klop ,kesla na ovaj transfer. :lol:
slika

Bijach pliiiiizzzzzz!!!! :lol: :lol:

Enes najavio bombu, bas vam ga je zbombo! :lol:

Salu na stranu, dobar je Mandzinator kad zavergla iz sve sange. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 jun 2012, 20:04

Mandžukić će od ovih igrača koje smo doveli, biti najisplativije i možda čak najbolje pojačanje koje smo doveli. Znači moj osjećaj je da će vrlo brzo pokazat šta zna. Momak ima muda, ima petlju, takvi igrači trebaju Bayernu, a upotrebljiv je na više pozicija. Držite me za riječ, pogotovo vi kritičari, pa kad sezona odmakne da vidimo ko će biti u pravu. :)

E sad nam treba bombastičan transfer i da bi se ovo dobro začinilo i da bi malo nešto i odjeknulo u Evropi, trebalo bi dovest Javi Martineza, ali vidim sad se inati Bilbao. Al fula će nam sada biti ako ovo ne odradimo, jer sad smo uštedili pare.

A Mandži svaka čast, čak je 2 kluba odbio zbog nas, takvi mi se igrači sviđaju. Jedan od ta 2 je izgleda PSG, a drugi sad nisam siguran, samo et sigurno je da je bio interes Lokomotive iz Moskve, te izgleda i Evertona te Juvea.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 26 jun 2012, 20:08

Dobrodosao Mandzuka u najvecu instituciju u fudbalu!! ;)

Smijel ko u pijanku da ce Mandzo otici na vise od 15 golova u ovoj sezoni :?:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 jun 2012, 20:10

don_burza je napisao/la:Dobrodosao Mandzuka u najvecu instituciju u fudbalu!! ;)

To bi i Adilovic uspio,u onakvom okruzenju.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 26 jun 2012, 20:12, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 jun 2012, 20:10

don_burza je napisao/la:Dobrodosao Mandzuka u najvecu instituciju u fudbalu!! ;)

smijem ja uvijek

zayebali ste se Bavarci pravo sa Mandžom, malo vam je zamazao oči sa dobrim partijama na EURU. Nije on neka klasa koja će napraviti neku razliku na terenu u presudnim momentima... No dobro, OVO JE MOJE MIŠLJENJE
Agieren statt reagieren

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Ozren i 5 gostiju.