FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

harishp
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la harishp » 25 jun 2012, 18:08

Ovo sa Mandzukicem bi bio slag na...kobasicu.
Pa ovaj ne moze zadovoljiti potrebe u Wolfsburgu kod Magatha a da ko biva guraju sa njim na titule.
On u Dinamu meda nije mogao u mecevima recimo kad ga je Pandza cuvao,o tome se i sale na njegov racun zbijale.
A kako je jak strelac da je Ibricic vise golova zabio od njega u zadnjoj sezoni HNL.
ono na Euru sto je zabio bio je samo bljesak,jer nece valjda Simunic sa klupe zabijati.
Za Baju bi bilo dobro da je ovo samo suplja prica,inace kobasicar bi sa ovim transferom dokazao da ipak veze nema.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 jun 2012, 18:09

Monolog je napisao/la:
Od Petersena nema nikakve vajde, Olić napušta ekipu, dakle potreban je još jedan napadač koji će u svakom trenutku moći uskočiti umjesto Gomeza i koji dotičnom neće dati mogućnost opuštanja. Mandžo je razarač, u Wolfsburgu je pokazao koliko zna i umije, a vala i na ovom Euru je uz Modrića bio najbolji Hrvat. Za razliku od Edina, Mandžukić može igrati i po strani (pogledati pod Wolfsburg, Dinamo + reprezentacija Hrvatske), tako da u slučaju neke razumne cijene, sigurno da dovođenje Mandžukića ne bi bio loš posao. Eh, druga stvar je što sumnjam u ovaj transfer, jer i Wolfsburg se želi vratiti u sami vrh njemačkog fudbala, a Magath će gledati da usput zayebe Bayern. :mrgreen: Znači, ako Bavarci hoće Mandžuku, moraće iskeširati nekih 20+ miliona Eura. Eh, pitanje je da li će to uraditi uprava Bayerna, kada znaju da mogu dovesti Edina ukoliko daju (samo) 5-6 miliona više (uz kojekakve bonuse). :mrgreen:
Ovde se slažem s dosta stvari , samo što ovo 20 + miliona se neće desit, tu sam gotovo pa 100 % siguran.
Evo spominje se cifra između 12-15 miliona eura, stvar je u tome što Felix hoće da uzme neku lovu, jer Mandžo nije produžio ugovor. I čim se sad spominje ova cifra u medijima, onda više od 15 miliona eura neće biti. Naime ako se uprava odlučila da ganja Mandžukića, onda je tu jedan od razloga i ova povoljna cifra, naravno uz gore nabrojane stvari. A Džeko bi bio prava alternativa, bomba, ali je sličan tip napadača Gomezu. Zato bi na kraju izbor pao na Marija. Ali stvari po pitanju napadača još nisu završene.
A o Mandžukiću sam i prije imao dobro mišljenje, ali nisam prije bio baš ubjeđen dal je pravi za Bayern, ali nakon ovog EURO-a i pogotovo nakon one utakmice s Italijom, javila mi se pomisao da bi ga mogli dopeljat. :) Momak koji ima petlje, ima kvalitet a i nekako borben napadač, marljiv. ;)
Monolog je napisao/la: Ali, Javi Martinez bi baš legao ovoj ekipi. Uostalom, Bayern je već imao dobrih iskustava sa Baskijcima (Lizarazu). 8-) Nego, šta bi se onda desilo sa Gustavom? Ili, šta bi se desilo sa Alabom? Vjerujem da bi Jupp koristio Martineza na poziciji zadnjeg veznog (ne na poziciji stopera, kao Bielsa), a u tom slučaju bi "višak" bio Gustavo koji bi otišao na klupu. Ako, pak, Martinez bude išao u zadnju liniju, to će osjetiti isključivo Alaba. Badstuber + Martinez bi igrali stopere, Boateng bi igrao desno, a Lahm lijevo. Čovječe, nakon ovakve sezone i eksplozije mladog Austrijanca, to bi bila blasfemija. :mrgreen: Ostaviti Alabu, Javija (u slučaju dolaska) upariti sa Schweinijem i riješen problem.
Puno utakmica, puno rotacija i riješen problem. :)

Monolog je napisao/la:
Da pitam, šta je sa Farfanom? Je li produžio ugovor sa Schalkeom?
Produžio je on u Schalkeu.Al ionako je Shaqiri tu, ako bi slučajno došlo do te prodaje Robbena.
Al ja sam za to da se Robbenu da prilika da starta u sezonu i da igra najmanje do zimske pauze, jer vatreno će se vratit nakon odmora i gorit će za uspjesima. Jedna je stvar kod Robbena i pored tih par negativni stvari koje se spominju vezno za njega u zadnje vrijeme bitna, a to je da je Robben ipak se povezao s Bayernom više, nego s drugim svojim klubovima, mislim prethodnim. Naime to se često moglo vidjet i u intervjuima. Činjenica je da je Ribery omiljeniji u timu, ali mnogi u timu cijene Robbenove sposobnosti, a uprava ga isto jako cijeni, jer u par navrata je pokazao da je njemu stalo do kluba. I prije ovog potpisivanja ugovora, vidjelo se da Arjen opšte nema želju otići u neki drugi klub, a neki drugi igrač bi spakovao odmah kofere kad se razmašu ruski tajkuni novčanicama. A imao je mogućnost tamo možda otići i za veće pare, jer nije mu uprava sad povisila platu, u odnosu na prethodni ugovor.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 25 jun 2012, 18:34

Omerbavarac je napisao/la:Mandzo na radaru. :roll:
sta je omo, sta kolutas :)
mandzo nije los igrac, naprotiv. gotivim ga zbog nj. pozrtvovanosti i spreme s kojom nadoknadjuje ono u cemu je slabiji.
recimo da je od gomeza bolji u igri glavom(tuce glavom ko gomo nogom :) ), dok je gomo kralj kaznenog i tu mu nema ravnog. ovdje slobodno mozemo reci da je bolji i od dzeke. barem u izvodjenju penala :mrgreen:
sve u svemu, mandzo nije los izbor. idealno pojacanje nije, al nije ni ohrdina 8-) jbg, kad u onoj ohrdini od ekipe(vukovi) zabija, sta ce tek bit kad ga se upari sa riberijem.

efe, znam ja sta vi hocete od riberija ;)
gotivite ronalda zato sto zabija istovremeno zanemarujuci cinjenicu da se u odnosu na riberija radi o tehnicki limitiranom igracu(proba biciklo, spadne mu lanac; proba pretrcati igraca, ostane lopta). klasicni spic za kojeg radi kompletna ekipa. protiv bayerna se nije vidio, protiv njemacke repke takodjer.
dok su cesi imali kuveta rona je bio beskoristan.

sad, drug secko ne zeli reci da je rona totalni odron, al isto tako necu reci da je u klasi mesija i riberija.
ako hoces da iz igre iskljucis ronu, dovoljno je da mu suprostavis jednog trkacki jakog beka. ali, ako zelis da zaustavis riberija, onda moras slati dvojicu, trojicu i ponekad cetvoricu igraca, i opet ce momcina barem 2-3 puta naci prostora da ih predribla i uputi upotrebljivu loptu.

ako hoces da riberi radi ono sto radi mesi koji je, usput receno, oslobodjen svih odbrambenih zadataka, onda ga moras prebaciti u sredinu. to ili da ga potpomognes jednim aguerom koji je u stanju pratiti riberija.
riberi se mora zaustavljati i usporavati tempo zbog gomeza koji je tehnicki limitiran.
par puta je odigrao onako kako misli da treba i gomo je ostajao otvorenih usta i samo je pogledom pratio ono sto radi riberi.
ps.
dzis ba mona, stari plagijatoru :)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 jun 2012, 18:39

Evo me, prijatelju za klađenje. :mrgreen:

Btw, kakvo plagiranje? O Mandžukiću? I dalje mislim da je Džeko bolji, ali da je Mandžo za ovaj novac najbolji mogući izbor (vidjeh da je @Effe napisao da je riječ o maksimalno 15 miliona). Ako za te pare mogu dovesti nekog boljeg, onda bujrum.

Ili o Martinezu? Njeg sam gledao više puta, mada moram priznati da je to bilo isključivo ove sezone kada je vraćen u odbranu. Ali, u svakom slučaju ga smatram boljim igračem od Gustava i one rotacije važe u slučaju njegovog dolaska te igranja na određenim pozicijama.

Za Robbena sam ovo uvijek tvrdio (da je kontraproduktivan zbog ega), tako da ne znam ĐE i šta je ovdje plagijat. :?

Edit: Sad sam s(h)vatio. Riječ je o tvom ljubimcu, Farfanu. :? Pa čovjek je žara i jedan od najboljih krilnih napadača u Bundesligi + draži mi je od Robbena. :mrgreen:

I, da, Ronaldo je bolji od Riberyja. :P
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 jun 2012, 18:43

secer je napisao/la:
efe, znam ja sta vi hocete od riberija ;)
gotivite ronalda zato sto zabija istovremeno zanemarujuci cinjenicu da se u odnosu na riberija radi o tehnicki limitiranom igracu(proba biciklo, spadne mu lanac; proba pretrcati igraca, ostane lopta). klasicni spic za kojeg radi kompletna ekipa. protiv bayerna se nije vidio, protiv njemacke repke takodjer.
dok su cesi imali kuveta rona je bio beskoristan.
Ja ne gotivim Ronu, ja sam rekao da ga samo po nekoj realnoj procjeni vidim još nešto ispred, a ne bi ja našeg čarobnjaka Riberyja dao za dvojicu Rona. Rib je naš, on voli klub, navijači ga vole, svi ga volimo i nek je dugo zdrav i živ i da Bog da što više titula još osvojio.
A gotivniji mi je Iniesta od Rone, on je baš koristan igrač, simpatičan još uz to.
secer je napisao/la: sad, drug secko ne zeli reci da je rona totalni odron, al isto tako necu reci da je u klasi mesija i riberija.
Ma bio je jedno vrijeme odron, dok je bio sebičan i nije davao loptu drugima. Sad postao pametniji taj tikvan, pa sad je korisniji za Portugal a i Real.
Samo da ti pravo kažem ja balerine nikad nisam cijenio, zato meni jedan Figo nikad nije bio toliko veliki, ko nekim drugima.
Ja sam uvijek gotivio igrače koji imaju petlju, koji rade za ekipu, a naravno koji i znaju fudbal. Zato sam uvijek volio igrače poput Zidanea, Essiena, Redonda, Seedorfa, Davidsa, Effenberga, Nedveda, Sammera (ovi su znali lopte a i ratnici su), a i ovi koji daju šmek poput Scholla prije, sad Inieste, onda Messi, ali nisu ni pizde na terenu one plačljive. Znači volim korisne igrače, koji ili rade na terenu a i igraju mozgom, koji nisu balerine.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 25 jun 2012, 18:53

monalizice, druze stari :) ti si najfinije celjade na ovom forumu(ovo nije cestitka tebi, nego tvojim roditeljima koji su odgojili kulturno dijete 8-) ) i nikako mi ne ide u glavu da takvo dijete(pardon, momak) konzumira alkohol :twisted: al´ da si plago, jesi.
prisvojio si gotovo sve sto trubim o robenu, dok je dio posta u kojem spominjes farfana i sakirija cista kopija.
ali, nema veze. bitno je da si barem jednom u pravu 8-)
salim se. bas mi je godra sto jos neko ima slicno misljenje o sakiriju.
ps.
efe, meni je bas godra procitati argumentovan post bez obzira slagali se mi ili ne.
ti vazda pises lijepe, argumentovane postove koje drug secko vrlo rado cita.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 jun 2012, 18:59

Evo poslao sam sms majci, valjda će joj ova pohvala nabaciti osmijeh na lice. :D

Shaquiri? Pa treba biti realan i ne očekivati neki bum u prvoj sezoni. Da budem iskren, njega i nisam gledao više od 5 puta, ali s obzirom da je mlad i da još uvijek nije izgrađena ličnost, ne očekujem brojke koje će u prvoj sezoni reći da je on pun pogodak. No, za njeg ima vremena. Nek' donese trećinu onoga što je donio Robben i opet ga niko neće pljuvati (samo da zabija penale). :mrgreen:

Alkohol? Pa moram i ja imati slabu tačku, osim mržnje prema Nijemcima. :P
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 jun 2012, 19:13

secer je napisao/la: efe, meni je bas godra procitati argumentovan post bez obzira slagali se mi ili ne.
ti vazda pises lijepe, argumentovane postove koje drug secko vrlo rado cita.
Hvala seco, isto je i moje mišljenje o tebi.
Neg evo nešto mi pade na pamet, sad se po ovim temama o EURO-u dosta pisalo o stoperima. Pa me zanima u koju kategoriju bi svrstao našeg Badstubera. Znači kad bi pravio kategorije, prva klasa, druga klasa ili ono svjetska klasa, pa odličan stoper, dobar stoper, prosječan stoper....Tako nekako u tim klasifikacijama, interesuje me nešto baš sad tvoje mišljenje po tom pitanju :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 25 jun 2012, 19:29

recimo da je teri ako ne najbolji, onda jedan od najboljih klasicnih branica, dok je humels najbolji u otvaranju igre - tu mu stvarno nema ravnog medju stoperima.
fazon je u tome sto moderni fudbal trazi mjesavinu toga. recimo da klasicni stoperi muce muku od onog dana kada se pocelo igrati sa visokim presingom i pokrivanjem prostora(raumdeckung) umjesto pokrivanja covjeka(manndeckung).
badstuber je ta prijeko potrebna mjesavina i kao takav spada u prvu klasu. top klasa ce biti za par godina(2 ili 3 ako i u narednim sezonama odigra dovoljan broj teskih utakmica kakve je igrao ove sezone).

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 jun 2012, 20:26

secer je napisao/la:sta je omo, sta kolutas :)
Ne znam ni sam, nezadovoljan sam Bayernovom transfer politikom.

Mandzo nije los igrac, ali kvalitet za Bayern nije.
Da se odmah razumijemo, za klupu je odlican igrac kao i svaki igrac koji ce sjediti na istoj a da se nece buniti, ali Mandzo se tom pozicijom nece zadovoljiti.
Moze posluziti kao vrlo dobar back up za Gomeza, ali samo vrlo dobar, a znamo kako Bayern izgleda kada ovaj stane ili kada ga nema u ekipi.

Jos uvijek sam misljenja da Bayernu treba neko ko zna sam sebi stvoriti priliku a ne cekati serviranu loptu.

Toliko najavljivana bomba u napadackom dijelu ekipe ce izgleda ostati samo laz.
Obmanjivanje javnosti ali i svojih navijaca, e moj Henesu, to ti ide na dusu. :evil:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 25 jun 2012, 20:59

effe_sa je napisao/la: Ja ne gotivim Ronu, ja sam rekao da ga samo po nekoj realnoj procjeni vidim još nešto ispred, a ne bi ja našeg čarobnjaka Riberyja dao za dvojicu Rona. Rib je naš, on voli klub, navijači ga vole, svi ga volimo i nek je dugo zdrav i živ i da Bog da što više titula još osvojio.
A gotivniji mi je Iniesta od Rone, on je baš koristan igrač, simpatičan još uz to.
Drug sve si lijepo rekao, ali znas sta je realna procjena, ili realna stvar ovdje?
Evo ti jedan primjer, istinit Bgm.
Neposredno prije meca Portugal vs BiH, ja i moj otac razgovarali smo jedne prilike malo o toj utakmici cisto da ubijemo vrijeme.
Otac mi je penzioner, pun svojih briga usput receno, a usljed toga njega fudbal i ne zanima u velikoj mjeri.
Odgleda on mozda 5-10 utakmica u toku godine. Znas sta je rekao tada u tom razgovoru?
Nema BiH nikakve sanse protiv Portugala jer kod Portugala igra najbolji nogometas svijeta Ronaldo...
Vjeruj mi, pa da sam mu dao sliku Ronalda, sumnjam da bi on znao ko je na slici..
Dakle, realnost je medijski stereotip, koji donekle ima osnova obzirom da Ronaldo ima razne titule i velik broj golova po sezoni, ali to ga ne cini boljim igracem od nekoga, a pogotovo ne najboljim na svijetu....
O prednostima i slabostima i jednog i drugog sam govorio ranije tako da nema potrebe da ponavljam.
Ali eto, da ne obnavljamo staru raspravu, imamo razlicita gledista i neka uz medjusobno uvazavanje onda ostane tako ;)

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 25 jun 2012, 21:34

Njemački mediji do petka tvrde riješenje za Mandžu i oštetu ugovora čekaju rezultat.Nekie sportske njemačke novine tvrde ovaj tijedan Super Mario je Bayernov igrač!Vidjet ćemo i ovo. :)

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 25 jun 2012, 22:10

Navijac sam Bayerna , a u jedno veliki protivnik uprave Bayerna... Hoennes najavljuje BOMBU u napadu ako je ovo bomba sta je onda Aguero , Messi , Falcao , Hulk itd itd... :shock: :shock: :shock:

bem ti bayern viseee svake godine isto sve neke prosjecne igrace dovode Pizaro , Shakiri , Dante , Stark , Mandzukic to pojacanje za osvajanja Bundeslige , dabogda vam borusija pobjegla na 30 bodova mamu vam ....
>>No body likes us but we dont care<<

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 25 jun 2012, 22:31

Bjezi,bem ti Mandzukica,dzaba se iznervirah.

Bolje bi Olic igrao da je ostao.
#miasanmia

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 25 jun 2012, 23:29

jednostavno nemogu da vjerujem e kakv apojacanja ljdui dovode dovode covjeka koji je dao 3 gola na ep pa nemogu da vjerujem pa e bem im mater ja supci ako dovedu mandukica definitivno vis ene navijam za bajern jednostavno sam ocajan e molim te lijepo oni dovode nekog mandukica alooo bozeeeeeeeeeeeeee
Samo Sarajevo

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 26 jun 2012, 10:39

Hmmmmm..... Kako prokometnirati Geruecht da želimo MM-a?

Nakon svih natpisa o Džeki ja sam bio uvjeren da on dolazi. Dobro, nije još gotovo. Možda je ovo samo medijska patka da se napravi posljednji pritisak na Džeku... Stvarno ne znam tko pije a tko plaća.

No jedno je sigurno: Manđukić je Ivica Olić sa boljom tehnikom. To sam oduvijek govorio i tako razmišljam i sada.

E da li je to igrač potreban našoj ekipi?

Ako imaš priliku ugrabiti Džeku za 25 milijuna i 5-6 milijuna godišnje plaće onda to moraš napraviti. Za takvog igrača to nije previše. Ja bih to svakako platio jer se radi o klasnom napadaču koji uz sve ostale karakteristike još i nemilosrdno trpa.

A baš ovo zadnje me muči. Da li je Manđukić spreman odnosno da li ima kvalitet da nemilosrdno trpa?

To me najviše brine.

Zbog toga sam ja za Edina.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 26 jun 2012, 11:17

Trainer-Legende Hitzfeld über die Bayern-Pläne: JA zu Coach Guardiola, NEIN zu Stürmer Dzeko

haman da je hico zas.ro :twisted: :lol:

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 26 jun 2012, 11:40

Fürth(A)
Stuttgart(H)
Mainz(H)
Schalke(A)
Wolfsburg(H)
Bremen(A)
Hoffenheim(H)
Düsseldorf(A)
Leverkusen(H)
Hamburg(A)
Frankfurt(H)
Nürnberg(A)
Hannover(H)
Freiburg(A)
Dortmund(H)
Augsburg(A)
Gladbach(H)
Thomas Müller - Fußballgott

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 jun 2012, 12:25

Kakav Mandzukic i koji vrag.Pa ako su htjeli vec cirkus da prave sto ne ostavise Olica i to je to :?
Zadnja izmjena: Centre forward, dana/u 06 jan 2013, 19:57, ukupno mijenjano 1 put.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 26 jun 2012, 12:41

Bio sam ubjedjen da ce vam Dzekson doci kad ono sad Mandzuka...ccc

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.