Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
sa stranice kscg -->
"Poslije pet neuspješnih pokušaja, muška juniorska reprezentacija ovog ljeta pokušaće da izbori plasman u A diviziju - za ostvarenje tog cilja, izabranici Dragana Radovića će morati da osvoje jedno od prva tri mjesta na Evropskom prvenstvu B divizije u Sarajevu, koje je na programu od 9. do 19. avgusta.
Juniori su se okupili u Podgorici i otputovali na Cetinje, gdje će se pripremati za predstojeći šampionat, a u sklopu priprema će učestvovati na turniru u Hrvatskoj i odigrati po dva kontrolna meča protiv Bosne i Hercegovine, Švajcarske i naše mlade reprezentacije."
"Poslije pet neuspješnih pokušaja, muška juniorska reprezentacija ovog ljeta pokušaće da izbori plasman u A diviziju - za ostvarenje tog cilja, izabranici Dragana Radovića će morati da osvoje jedno od prva tri mjesta na Evropskom prvenstvu B divizije u Sarajevu, koje je na programu od 9. do 19. avgusta.
Juniori su se okupili u Podgorici i otputovali na Cetinje, gdje će se pripremati za predstojeći šampionat, a u sklopu priprema će učestvovati na turniru u Hrvatskoj i odigrati po dva kontrolna meča protiv Bosne i Hercegovine, Švajcarske i naše mlade reprezentacije."
jel to stvarno prva 3 idu u a-diviziju, ja sam mislio da idu dvoje. jer zadnje godine su nam kadeti osvojili trece mjesto
Bosnian Tarik Hujdurovic signed with US college!
Bosnian Tarik Hujdurovic signed with St. Johns University after playing for the similarly named prep academy while in high school. It is the same school his older brother Nermin attended until he graduated. Last year Nermin returned to Bosnia and played in the KSBiH league.
Tarik is a left-handed point guard who has good size at 188cm and good passing skills. He is a smart basketball player and a crafty scorer. He made quite an impression as a high school player and should go onto being a quality collegian.
Bosnian Tarik Hujdurovic signed with St. Johns University after playing for the similarly named prep academy while in high school. It is the same school his older brother Nermin attended until he graduated. Last year Nermin returned to Bosnia and played in the KSBiH league.
Tarik is a left-handed point guard who has good size at 188cm and good passing skills. He is a smart basketball player and a crafty scorer. He made quite an impression as a high school player and should go onto being a quality collegian.
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
- Slatinash_7
- Kontakt:
Adi Sarajlic je za njega klasa ! Jos ce mali ove sezone u Lasko,ne znam pomocu kojih trikova nikad nije bio pozivan u reprezentaciju...Najbolji stijelac A2 lige 2 godine zaredom i prosle sezone bio medju najboljim strijelcima u A1...Martex je napisao/la:Bosnian Tarik Hujdurovic signed with US college!
Jos bi da dodam da Tarik i nije neki igrac,dobra odbrana,malo prgav,pas solidan i nista vise..I ono malo suta sto ga je imao izgubio radom u teretani...
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Gledao sam utakmice Adija i stvarno je sjajan igrac, za Tarika neznam ovu sam informaciju nasao na jednom site-u htio sam da podijelim sa vamaSlatinash_7 je napisao/la:Adi Sarajlic je za njega klasa ! Jos ce mali ove sezone u Lasko,ne znam pomocu kojih trikova nikad nije bio pozivan u reprezentaciju...Najbolji stijelac A2 lige 2 godine zaredom i prosle sezone bio medju najboljim strijelcima u A1...Martex je napisao/la:Bosnian Tarik Hujdurovic signed with US college!
Jos bi da dodam da Tarik i nije neki igrac,dobra odbrana,malo prgav,pas solidan i nista vise..I ono malo suta sto ga je imao izgubio radom u teretani...

"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
-
- Kontakt:
jesuli dosli svi pozvani juniori??
ako ce u Lasko, onda ce i u SLO repkuSlatinash_7 je napisao/la:Adi Sarajlic je za njega klasa ! Jos ce mali ove sezone u Lasko,ne znam pomocu kojih trikova nikad nije bio pozivan u reprezentaciju...Najbolji stijelac A2 lige 2 godine zaredom i prosle sezone bio medju najboljim strijelcima u A1...Martex je napisao/la:Bosnian Tarik Hujdurovic signed with US college!

A to je smjesno,zbog ...?ajdin je napisao/la:ako ce u Lasko, onda ce i u SLO repkuSlatinash_7 je napisao/la:Adi Sarajlic je za njega klasa ! Jos ce mali ove sezone u Lasko,ne znam pomocu kojih trikova nikad nije bio pozivan u reprezentaciju...Najbolji stijelac A2 lige 2 godine zaredom i prosle sezone bio medju najboljim strijelcima u A1...Martex je napisao/la:Bosnian Tarik Hujdurovic signed with US college!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Veceras sam malo gledao Univerzitetsku i juniorsku reprezentaciju. Dobili su juniori 12-13 razlike. Nisam puno gledao tekmu, bilo je precih stvari
Nurkic dolazi sutra, zajedno s njim i Sulejmanovic. Oba imaju povrede cini mi se. Djurasinovic je tu dva-tri dana. Za sada nista specijalno, ali vidjet cemo..Sehic nece doci za kadete. Atic je isto tu. Polutku Krka pravi probleme...
Eto malo svjezih informacija.

Nurkic dolazi sutra, zajedno s njim i Sulejmanovic. Oba imaju povrede cini mi se. Djurasinovic je tu dva-tri dana. Za sada nista specijalno, ali vidjet cemo..Sehic nece doci za kadete. Atic je isto tu. Polutku Krka pravi probleme...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
zar imamo univerzitetsku repku :S ko je po tebi odigrao najbolje i kakvi su ovi novi (micic, mihaljevic, jurkic, djurasinovic)..?
-
- Kontakt:
PS: da obadvojica su malo povrijedjena...nurkic je imao neku manju operaciju, zato nije bio na zadnjem okupljanju, a sulejmanovic ima povredu skocnog zgloba, zbog toga nije igrao dvomec sa hrvatima... .
*jurkovic
*jurkovic
Neno, malo je atipicno da slovenacki klubovi uvijek prave probleme nasim mladim kosarkasima, moze li se uraditi nesto po tom pitanju FIBI ili vec kome?neno#4 je napisao/la:Veceras sam malo gledao Univerzitetsku i juniorsku reprezentaciju. Dobili su juniori 12-13 razlike. Nisam puno gledao tekmu, bilo je precih stvari![]()
![]()
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ej druze mozes li nabrojati ko je sve dosao od pozvanih junora?Hvala 

Ja iskreno vjerujem u ovu djecu. Kao sto sam i pretpostavio Gacic ce biti u 12. Stari od Sehica je htio da mali samo igra za juniore i to da se prikljuci 10 dana prije takmicenja. Ne ide. Ako bi se uspjelo Djedovica zavrsiti to bi bio pun pogodak. Samo da mali Sulejmanovic prodje arbitrazu i bude nas. Puno bi znacilo ici u A diviziju. A ova okupljanja su dosada kostala brdo para. Ali u augustu ako se ode nece biti sekunde zao. Karahodzic je potpisao da ce igrati za Srbiju, a Todorovic za nas. Trenutno je pat pozicija i nijedan se nikome nece odazvati vjerovatno. Mali Karahodzic hoce da igra za nas.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Steta je stvarno za Sehica sto nece igrati...momak rastura
sto se tice Karahodzica mislim da ce nama pripasti jer sigurno ce doc do kompromisa izmedju saveza... 

protiv koga su sad juniori igrali ?
-
- Kontakt:
Joj kod nas tih roditelja majko draga. Pa ima li neko objašnjenje što hoće 10 dana prije. Mora biti neki razlog, a ako ga nema onda je to ono moj mali je najbolji i ja ću uvoditi pravila. Pa Mirza dođe na početak priprema, a da ne govorim o NBA igračima za Olimpijadu, a ne on balavac da ne dođe. što je najgore stari će se i uvrijediti pa početi ucjenjivati da će mali igrati za Nikaragvu. Mislim ovo su moja nagađanja da ne griješim duše ali stvarno više nema smisla pogotovo što se tiče Bošnjaka u svim sportovima (i roditelji djeca i igrači itd itd) i onda vi raspravljate o Hrvatima i Srbima do iznemoglosti (nisi ti @neno). Nek igra ko za koga hoće ali brate nemoj mi Bošnjačke politike.neno#4 je napisao/la:Ja iskreno vjerujem u ovu djecu. Kao sto sam i pretpostavio Gacic ce biti u 12. Stari od Sehica je htio da mali samo igra za juniore i to da se prikljuci 10 dana prije takmicenja. Ne ide. Ako bi se uspjelo Djedovica zavrsiti to bi bio pun pogodak. Samo da mali Sulejmanovic prodje arbitrazu i bude nas. Puno bi znacilo ici u A diviziju. A ova okupljanja su dosada kostala brdo para. Ali u augustu ako se ode nece biti sekunde zao. Karahodzic je potpisao da ce igrati za Srbiju, a Todorovic za nas. Trenutno je pat pozicija i nijedan se nikome nece odazvati vjerovatno. Mali Karahodzic hoce da igra za nas.
Negdje sam ranije pročitao da su na nekoj fibinoj stranici objavljeni spiskovi ovih mladih repki. Gledam na FIBA Europe Youth nema nista prazni rosteri. Gdje to vi gledate?
@neno hajd bar na pp mi odgovori za one igrače što te pitah jedno tri puta:) StvaRNO me interesuje i ako znaš ko je među 24 prijavljen kod seniora.
Ma ovaj Sehic mora na neki nike ljetni kamp,pa tu ce biti i skauti sa koledza, zato ne moze doci ranije,a sto se tice ostalih...vidis da ucjenjuju klubovi igrace(djedovic,polutak,omeragic...) a Srbi ne daju Karahodzica,onaj Kovacevic neku skolu do avgusta itd itd do sutra se moze pisati...
http://u16men.fibaeurope.com/en/cid_z8j ... D_288.html" onclick="window.open(this.href);return false;