I meni je samo u glavi da bi bila potpuno drugacija prica da igramo na Grbavici... I to ce se docekati, nekad...exbabilon je napisao/la:Rekao bih na kraju da su naše šanse oko 40%, s tim da se igra na Grbavici da bi možda bili i favoriti, ovako...

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
I meni je samo u glavi da bi bila potpuno drugacija prica da igramo na Grbavici... I to ce se docekati, nekad...exbabilon je napisao/la:Rekao bih na kraju da su naše šanse oko 40%, s tim da se igra na Grbavici da bi možda bili i favoriti, ovako...
Pa to Yugoslav first division moze da se odnosi na celu ligu,a ne samo Zelju,zato i pitam.anonimni je napisao/la:pa piše da jest', boldirao sam ti taj dioDevil je napisao/la:Ovo je pretpostvaljam najveca pobeda Zelje u ligi,a ne uopste ?anem je napisao/la:Zanimljiv podatak!
Biggest Yugoslav first division victory: Željezničar – Maribor 8:0 (August 29, 1971)
Njega sto su imali imali su jer je on otisao u Serif a doveli su bivseg igraca Hajduka iz Kule Nikolu Komazeca koji je solidno krilo i napadac, nista specijalno....exbabilon je napisao/la:Nisam još ništa pisao o protivniku, sačekao sam dok se malo strasti smire, i moj osjećaj sad i prije par sati je drastična razlika. Od prvobitnog zanosa i sreće jer smo ih izvukli, do nekog osjećaja da su jači od nas. Ovih par sati mi je dovoljno da vidim da u svakoj liniji imaju bar jednog odličnog igrača, u napadu Volaša, Velikonju i Tavaresa, u sredini Ibraimija i Cvijanovića, u odbrani Rajičevića, a na golu Handanovića. Ne izgledaju ni malo naivno, a njihov prošlogodišnji uspjeh ne izgleda kao neki incident, čak mislim da su kao i mi u fazi podizanja nivoa organizacije i igara, s tim što to kod njih traje godinu duže, a da je baš ta godina razlika između njih i nas. Sve ovo govorim na osnovu par pročitanih članaka i pogledanih klipova, a imam osjećaj da su i još jači od toga. Da smo mogli puno gore proć, mogli smo, al je evidentno već sad da smo ih podcijenili i da ćemo ispadanje smatrat velikim neuspjehom. Nadam se samo da su igrači na čelu s Osimom još uvijek hladne glave i da shvataju da ne idemo na bilo kakvu ekipu, već na ekipu koja je jača od nas. Upravo je Osim čovjek u kojem vidim prevagu na našu stranu, nadam se i nekim pojačanjima sad kad smo dobili protivnika kojeg nije nemoguće proć, al i ako ostane ova ekipa nadam se da će taktički Osim spremit naše momke, pa nek daju sve od sebe. Rekao bih na kraju da su naše šanse oko 40%, s tim da se igra na Grbavici da bi možda bili i favoriti, ovako...
Realno su im bezveze napadaci osim Volasa to znam jer sam ih nekoliko puta gledao na TV-u na onoj njihovoj nacionalnoj televiziji....exbabilon je napisao/la:@ TomaZdravkovic
Da, i to sam negdje pročitao, al sam totalno previdio dok sam pisao ovo. Sreća u nesreći je to, sreća što im je otišao jedan odličan golgeter, a nesreća jer su ostala dvojica u njegovom rangu otprilike. Ne znam, vidjet ćemo, nadati se da imamo dovoljno jaku odbranu da ih uštopamo.
Saints first played in Europe in the 1970-71 Uefa Cup when they knocked out German side Hamburg and Vasas Budapest of Hungary before losing to Zeljeznicar Sarajevo of the then Yugoslavia.
Ako cemo realno i za nas jesu fudbalska sila. Na reprezentativnom planu imaju dva ucesca na SP i jedno ucesce na EP, dok na klupskom planu isto vazi. NK Maribor je igrao u grpnoj fazi LP u sezoni 1999/00 izbacivsi jedan Lyon u kvalifikacijama, zatim igrali su prosle sezone takodjer u grupnoj fazi LE, takodjer u sezoni 2006/07 su osvojili UEFA Intertoto kup pobjedivsi jedan Villarreal koji je prethodne sezone ispao u 1/2 finalu LP-a od Arsenala kada je Riquelme promasio penal. U bivsem sistemu takmicenja UEFA kupa cetiri su puta kroz kvalifikacije dogurali do prvog kruga, dok su u sezoni 1993/94 ispali u drugom krugu od tada jake Borussie Dortmund ukupnim rezultatom 2-1.barbarez je napisao/la:Kad procita kako su oni za nas fudbalska sila,doslo mi monitor da razmijem.
Ako su slovenci u fudbalu za nas sila, ja mislim da je vakat da se zabrani sport u nasoj zemlji.amerosm je napisao/la:Ako cemo realno i za nas jesu fudbalska sila. Na reprezentativnom planu imaju dva ucesca na SP i jedno ucesce na EP, dok na klupskom planu isto vazi. NK Maribor je igrao u grpnoj fazi LP u sezoni 1999/00 izbacivsi jedan Lyon u kvalifikacijama, zatim igrali su prosle sezone takodjer u grupnoj fazi LE, takodjer u sezoni 2006/07 su osvojili UEFA Intertoto kup pobjedivsi jedan Villarreal koji je prethodne sezone ispao u 1/2 finalu LP-a od Arsenala kada je Riquelme promasio penal. U bivsem sistemu takmicenja UEFA kupa cetiri su puta kroz kvalifikacije dogurali do prvog kruga, dok su u sezoni 1993/94 ispali u drugom krugu od tada jake Borussie Dortmund ukupnim rezultatom 2-1.barbarez je napisao/la:Kad procita kako su oni za nas fudbalska sila,doslo mi monitor da razmijem.
Naravno da ovi rezultati ne znace nista pred duel s nama i mislim da uz ozbiljan pristup mozemo do narednog kruga, ali me nervira kada se tudje podcjenjuje, a nase se velica, a fakticki evo 20 godina nismo nista postigli.
A mi nemamo stadion da valja, glupa vam je rasprava, ljudi imaju učešća na prvenstvima, a mi imamo baraže... Ipak to nije razlog zbog kojeg je Maribor favorit, nego postoje neke druge stvari. Okrenite se temi i analizirajte prednosti i mane naše ekipe i njihove.nime_tm87 je napisao/la:Da, da velesila... u postojanju cijelom jednom im 14 000 bilo na stadionu i to je bila senzacija
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.