FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Zel
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zel » 25 jun 2012, 19:22

exbabilon je napisao/la:Rekao bih na kraju da su naše šanse oko 40%, s tim da se igra na Grbavici da bi možda bili i favoriti, ovako... :?
I meni je samo u glavi da bi bila potpuno drugacija prica da igramo na Grbavici... I to ce se docekati, nekad...
;)
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 jun 2012, 19:24

anonimni je napisao/la:
Devil je napisao/la:
anem je napisao/la:Zanimljiv podatak!

Biggest Yugoslav first division victory: Željezničar – Maribor 8:0 (August 29, 1971)
Ovo je pretpostvaljam najveca pobeda Zelje u ligi,a ne uopste ? :?
pa piše da jest', boldirao sam ti taj dio ;)
Pa to Yugoslav first division moze da se odnosi na celu ligu,a ne samo Zelju,zato i pitam. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 25 jun 2012, 19:27

exbabilon je napisao/la:Nisam još ništa pisao o protivniku, sačekao sam dok se malo strasti smire, i moj osjećaj sad i prije par sati je drastična razlika. Od prvobitnog zanosa i sreće jer smo ih izvukli, do nekog osjećaja da su jači od nas. Ovih par sati mi je dovoljno da vidim da u svakoj liniji imaju bar jednog odličnog igrača, u napadu Volaša, Velikonju i Tavaresa, u sredini Ibraimija i Cvijanovića, u odbrani Rajičevića, a na golu Handanovića. Ne izgledaju ni malo naivno, a njihov prošlogodišnji uspjeh ne izgleda kao neki incident, čak mislim da su kao i mi u fazi podizanja nivoa organizacije i igara, s tim što to kod njih traje godinu duže, a da je baš ta godina razlika između njih i nas. Sve ovo govorim na osnovu par pročitanih članaka i pogledanih klipova, a imam osjećaj da su i još jači od toga. Da smo mogli puno gore proć, mogli smo, al je evidentno već sad da smo ih podcijenili i da ćemo ispadanje smatrat velikim neuspjehom. Nadam se samo da su igrači na čelu s Osimom još uvijek hladne glave i da shvataju da ne idemo na bilo kakvu ekipu, već na ekipu koja je jača od nas. Upravo je Osim čovjek u kojem vidim prevagu na našu stranu, nadam se i nekim pojačanjima sad kad smo dobili protivnika kojeg nije nemoguće proć, al i ako ostane ova ekipa nadam se da će taktički Osim spremit naše momke, pa nek daju sve od sebe. Rekao bih na kraju da su naše šanse oko 40%, s tim da se igra na Grbavici da bi možda bili i favoriti, ovako... :?
Njega sto su imali imali su jer je on otisao u Serif a doveli su bivseg igraca Hajduka iz Kule Nikolu Komazeca koji je solidno krilo i napadac, nista specijalno....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 25 jun 2012, 19:28

da, @Devile, ali ti si pitao za najveću pobjedu Želje u ligi, da li je to najveća pobjeda uopšte, ne znam, ali je najveća pobjeda Želje u ligi :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 25 jun 2012, 19:31

@ TomaZdravkovic

Da, i to sam negdje pročitao, al sam totalno previdio dok sam pisao ovo. Sreća u nesreći je to, sreća što im je otišao jedan odličan golgeter, a nesreća jer su ostala dvojica u njegovom rangu otprilike. Ne znam, vidjet ćemo, nadati se da imamo dovoljno jaku odbranu da ih uštopamo. ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 25 jun 2012, 19:39

exbabilon je napisao/la:@ TomaZdravkovic

Da, i to sam negdje pročitao, al sam totalno previdio dok sam pisao ovo. Sreća u nesreći je to, sreća što im je otišao jedan odličan golgeter, a nesreća jer su ostala dvojica u njegovom rangu otprilike. Ne znam, vidjet ćemo, nadati se da imamo dovoljno jaku odbranu da ih uštopamo. ;)
Realno su im bezveze napadaci osim Volasa to znam jer sam ih nekoliko puta gledao na TV-u na onoj njihovoj nacionalnoj televiziji....
Vezni red im je drama jak na celu sa Ibrahimijem igracem Zebinih kvaliteta samo on ce jos vise napredovati jer je mlad....
Golman im je taraba i brani na ime brata ili sta mu vec dodje Samir.... Odbrana im je dobra msm stoperi a bekovi solidni....
Uglavnom bolji jesu al' ce ih nasi na pocetku uhvatiti na neki prepad i zabiti gol i do kraja cuvati kao sto to Amar zna vrlo dobro uraditi sa postavkom igraca....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 25 jun 2012, 19:41

Mislim da Zeljo moze proci Maribor - realno ;) a i vrijeme je da se zaigra LP napokon!!!
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 25 jun 2012, 19:48

Sto je lijepo procitati ovako nesto:
Saints first played in Europe in the 1970-71 Uefa Cup when they knocked out German side Hamburg and Vasas Budapest of Hungary before losing to Zeljeznicar Sarajevo of the then Yugoslavia.
:D
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 25 jun 2012, 19:54

Epilog svega, ljudi imaju za nijansu bolju ekipu s kojom se možemo nositi, a mi imamo Osima koji će prevagnuti stvari u našu korist. :mrgreen:
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

niho1987
Kontakt:

Post Postao/la niho1987 » 25 jun 2012, 20:07

Ovi slovenci samo Zebu spominju. Ako im i u klubu misle da je Zeba jedina opasnost to nam je velika sansa jer ako ostane prostora Bekricu moze se svasta desiti :D a i Svraka se zna ubaciti i nerijetko zabiti. Dobro ce biti ako nas podcijene.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 25 jun 2012, 20:18

Neki dan sam prolazio kroz ovaj grad i naljutio sam se i psovao sam ih. Bilo je poslovno i internet konekcije nam je nestalo u putu a inace koristimo americki internet pa su ameri ismijavila Sloveniju. Kazu premalena pa ih ne moze naci nasa internet kompanija.

Grad mi se svidja. Lijep je. Fin trg imaju a i ljudi su gostoprimivi. Zadrzali smo se na manjem rucku. Da sam znao da ce izvuci Zelju zezao bi ih na mome losem slovenskom.

Sto se tima tice pojma nemam kakvi su uopste ih nisam gledao. Ali su ih hvalili da je dobar tim.

Sto se Zelje tice. Ovo je prolazno iako slovenci izgledaju jaci ali to je samo na papiru tako. Nesto nisam uvjeren da su jaci od Serifa. Ovo govorim iz razloga jer bi i mi i drugi bh klubovi imali slicne evropske uspjehe da zivimo u zdravijoj zemlji. Ne odskacu puno od nas po talentu i kvaliteti u sportu ali imaju ono sto mi nemamo sportski mentalitet. To pokusavaju Osim i Jovic da nametnu nasim igracima. Sa tim sportskim evropski mnetalitetom Zeljo bi bio jaci za 30%.

Ne sumnjam da ce igraci biti fizicki i takticki spremnio samo nisam siguran da li ce biti psihicki spremni. A bilo bi ih lijepo proci. Usput da napomene da tamo zivi dosta bosanaca sad ne znam jesu li Zeljovci. Mogao bi i Djuro na utakmicu doci tu mu je to pod nogom.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 25 jun 2012, 20:43

Ma vala digli se ovi Slovenci kao da su Barca u najmanju ruku.Kad procita kako su oni za nas fudbalska sila,doslo mi monitor da razmijem.Guzimo ih vazda u fudbalu,i oni nesto predavnja drze.Ja bi ko pripremu za mec,dao nasim da procitaju komntare,pa naklofat ****.Bice tesko,ali me vala nije strah njih sekunde.Mene samo strah naseg seljackog pristupa,ako primis go,onda nek brod potone totalno.Bice tesko,ali mislim da uopste nisu favoriti.Jesu izbacili GLazgow,ali vala nisu kasnije nista pokazali.Izenadjenja se uvijek dese,a prosle godine Skoti su pusili na svakom koraku.Izbacila ih Haifa 3-2 u 3 pretkolu,a prije toga Borca 7-4,s tim da je Borac bezveze fasovo 5 komada,nakon sto je vodio 1-0.Igrali smo mi sa njima,igralo je Sarajevo sad,i mislim da je nerealno bilo 6-3 ,jer je Sarajevo igralo sa dost anovi igraca i prva im je tekma.Ne mora ovo nista znaciti,ali mozemo igrati sa njima bez ikakvog straha.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 jun 2012, 21:06

Molim te Bože da Janeze pobjedi Ljože. 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

almirr
Kontakt:

Post Postao/la almirr » 25 jun 2012, 21:09

Amare obraduj nas s napadacem ;) ;)
ZELJEZNICAR<TM87-ZAVIDOVICI

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 jun 2012, 21:16

barbarez je napisao/la:Kad procita kako su oni za nas fudbalska sila,doslo mi monitor da razmijem.
Ako cemo realno i za nas jesu fudbalska sila. Na reprezentativnom planu imaju dva ucesca na SP i jedno ucesce na EP, dok na klupskom planu isto vazi. NK Maribor je igrao u grpnoj fazi LP u sezoni 1999/00 izbacivsi jedan Lyon u kvalifikacijama, zatim igrali su prosle sezone takodjer u grupnoj fazi LE, takodjer u sezoni 2006/07 su osvojili UEFA Intertoto kup pobjedivsi jedan Villarreal koji je prethodne sezone ispao u 1/2 finalu LP-a od Arsenala kada je Riquelme promasio penal. U bivsem sistemu takmicenja UEFA kupa cetiri su puta kroz kvalifikacije dogurali do prvog kruga, dok su u sezoni 1993/94 ispali u drugom krugu od tada jake Borussie Dortmund ukupnim rezultatom 2-1.

Naravno da ovi rezultati ne znace nista pred duel s nama i mislim da uz ozbiljan pristup mozemo do narednog kruga, ali me nervira kada se tudje podcjenjuje, a nase se velica, a fakticki evo 20 godina nismo nista postigli.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 25 jun 2012, 21:32

amerosm je napisao/la:
barbarez je napisao/la:Kad procita kako su oni za nas fudbalska sila,doslo mi monitor da razmijem.
Ako cemo realno i za nas jesu fudbalska sila. Na reprezentativnom planu imaju dva ucesca na SP i jedno ucesce na EP, dok na klupskom planu isto vazi. NK Maribor je igrao u grpnoj fazi LP u sezoni 1999/00 izbacivsi jedan Lyon u kvalifikacijama, zatim igrali su prosle sezone takodjer u grupnoj fazi LE, takodjer u sezoni 2006/07 su osvojili UEFA Intertoto kup pobjedivsi jedan Villarreal koji je prethodne sezone ispao u 1/2 finalu LP-a od Arsenala kada je Riquelme promasio penal. U bivsem sistemu takmicenja UEFA kupa cetiri su puta kroz kvalifikacije dogurali do prvog kruga, dok su u sezoni 1993/94 ispali u drugom krugu od tada jake Borussie Dortmund ukupnim rezultatom 2-1.

Naravno da ovi rezultati ne znace nista pred duel s nama i mislim da uz ozbiljan pristup mozemo do narednog kruga, ali me nervira kada se tudje podcjenjuje, a nase se velica, a fakticki evo 20 godina nismo nista postigli.
Ako su slovenci u fudbalu za nas sila, ja mislim da je vakat da se zabrani sport u nasoj zemlji.
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 25 jun 2012, 21:35

Da, da velesila... u postojanju cijelom jednom im 14 000 bilo na stadionu i to je bila senzacija

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 25 jun 2012, 21:36

nime_tm87 je napisao/la:Da, da velesila... u postojanju cijelom jednom im 14 000 bilo na stadionu i to je bila senzacija
A mi nemamo stadion da valja, glupa vam je rasprava, ljudi imaju učešća na prvenstvima, a mi imamo baraže... Ipak to nije razlog zbog kojeg je Maribor favorit, nego postoje neke druge stvari. Okrenite se temi i analizirajte prednosti i mane naše ekipe i njihove. ;)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 25 jun 2012, 21:40

po milioniti put: od prošlosti se ne živi danas.

mi se ofiramo protiv hapoela i makabija, a oni protiv brage nisu. znači, spustimo malo loptu na zemlju. trenutno su jači, bogatiji i organizovaniji od nas, i to ne malo. ali uz malo sreće i još neke druge parametre možemo im zabiberiti.

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 25 jun 2012, 21:41

Kako naša raja predstavlja Maribor ne bih bilo čudo da osvoje ligu prvaka .Te ovaj brz ,ovaj zna lopte ,ovaj trči ko navijen pa se čovjek zapita što ne idu u Bajern .Ljudi dolaze iz rinaka lige nešto slično kao naša ,uz malo sreće i sa podrškom navijača u sloveniji i sarajevu možemo proći Maribor .Nešto slično kao i njihova reprezentacija ,otišli su na dva -tri velika takmičenja ali smo ih mi redovno dobivali samo je stvar u pristupu ..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ELDIABLO20 i 21 gost.