FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
@Bilall
E jes je zavukao momacki..Igra cojk kako i prilici jednom kapitenu!
- Centre forward
- Kontakt:
Bas tako,ovdje nema klubskih razmirica.Po 100 put je potvrdio da je najbolji bek na svijetu.Za koga god da navijas moras priznat.Ne volim Barcu,al desetki niko nije ni do koljena.Siguran sam da bi i oni za naseg kapitena rekli istosmopiBVB je napisao/la:@Bilall

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ma kad neko zna igrati,onda je nebitno da li volim taj klub,i po tome ocjenjivati kakav je ko igrac!Druga stvar je jel mi neko drag,a druga sta mislim o njemu kao igracu!Sto se tice Lahma nije da ga nesto previse gotivim(vjerovatno zbog kluba) ali to ne znaci da trebam da lazem sebe i govorim da ne zna igrati,kad je igracina!A vec neko vrijeme citam poredjenja izmedju Lahma i Alvesa!?Po meni,obojica su WC(u to nema sumnje),Alves je fizicki jaci(izdrzljivost pa i u duelima),ali Lahm s kojom lakocom igra...to je stvarno nevjerovatno,ima rutinu koju Alves nema(bar u tolikoj mjeri),i koji vise ide na snagu,dok Lahm nade polaze u znanje!I koliko sam ja gledao i jednog i drugog(dosta puta),Alvesovi centarsutevi(bar 5 od 10)ne idu nikome,pretezno su prejaki,tako i sutevi(mada kad ide po golu to je 90% i pogodak).Lahm s druge strane ubacuje s vise osjecaja,mnogo je precizniji.U odbrani su obojica stvarno prejaki...Naravno,ovo nema veze s tim koga ja vise gotivim,nego je jednostavno moje misljenje o kvaliteti ovih igraca!Centre forward je napisao/la:Bas tako,ovdje nema klubskih razmirica.Po 100 put je potvrdio da je najbolji bek na svijetu.Za koga god da navijas moras priznat.Ne volim Barcu,al desetki niko nije ni do koljena.Siguran sam da bi i oni za naseg kapitena rekli istosmopiBVB je napisao/la:@Bilall
Respect!smopiBVB je napisao/la: Ma kad neko zna igrati,onda je nebitno da li volim taj klub,i po tome ocjenjivati kakav je ko igrac!Druga stvar je jel mi neko drag,a druga sta mislim o njemu kao igracu!Sto se tice Lahma nije da ga nesto previse gotivim(vjerovatno zbog kluba) ali to ne znaci da trebam da lazem sebe i govorim da ne zna igrati,kad je igracina!A vec neko vrijeme citam poredjenja izmedju Lahma i Alvesa!?Po meni,obojica su WC(u to nema sumnje),Alves je fizicki jaci(izdrzljivost pa i u duelima),ali Lahm s kojom lakocom igra...to je stvarno nevjerovatno,ima rutinu koju Alves nema(bar u tolikoj mjeri),i koji vise ide na snagu,dok Lahm nade polaze u znanje!I koliko sam ja gledao i jednog i drugog(dosta puta),Alvesovi centarsutevi(bar 5 od 10)ne idu nikome,pretezno su prejaki,tako i sutevi(mada kad ide po golu to je 90% i pogodak).Lahm s druge strane ubacuje s vise osjecaja,mnogo je precizniji.U odbrani su obojica stvarno prejaki...Naravno,ovo nema veze s tim koga ja vise gotivim,nego je jednostavno moje misljenje o kvaliteti ovih igraca!
Put ka tituli u kupu počinjemo protiv Regensburga.Ajd makar nećemo van Bavarske 

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
- anton 1983
- Kontakt:
Baš me zanima dal bi to bio "dobar" transfer da smo mi kupili Schiebera....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
- Omerbavarac
- Kontakt:
Bio bi okarakterisan kao i kada smo kupili Petersena.anton 1983 je napisao/la:Baš me zanima dal bi to bio "dobar" transfer da smo mi kupili Schiebera....
Veliki talenat sa mogucnoscu izutenog napredovanja, ali u Bayernu to ne pije vode, barem kada se radi o igracima pristiglim iz drugih klubova.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Nego ovaj Regenzburg nije za baciti
Moze biti **** ako se naloze
Ko zna mozda u toj tekmi Dzeko i Martinez debituju
Moze biti **** ako se naloze
Ko zna mozda u toj tekmi Dzeko i Martinez debituju

Thomas Müller - Fußballgott

Prema pisanju BILD-a, navodno u managerskim krugovima kruzi glasina da je Manchester City spreman ponuditi Dzeku za Robbena. Takodjer navode da se ne treba previse obazirati na izjave oca i managera Robbena koji je izjavio da ce njegov sin ostati u Bayernu, jer je isti 2004.godine izjavio da ce Arjen preci u Chelsea samo preko njega mrtvog, a samo par sedmica kasnije isti je potpisao za Chelsea.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Smopi slozio bi se s tobom u vezi Alvesa i Lahma.
Alvesu fali malo mozga al covjek sve to nadoknadjuje sjajnom tehnikom, trkom i brzinom.
Moze trcat za dvojicu.
Lahm je univerzalac i gdje god ga stavis, on ce odigrat na nivou
Alvesu fali malo mozga al covjek sve to nadoknadjuje sjajnom tehnikom, trkom i brzinom.
Moze trcat za dvojicu.
Lahm je univerzalac i gdje god ga stavis, on ce odigrat na nivou

Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
@amerosm
Maloprije procitah ovu informaciju,zanimljivo...Sad ne znam jel samo obicna spekulacija,nagadjenje,ili fakat ima nekih dogovora izmedju dva kluba oko ove razmjene!?
Bavarci,sta mislite o ovoj razmjeni(ako se realizuje),da li bi to bio pravi potez po va,vama??
Maloprije procitah ovu informaciju,zanimljivo...Sad ne znam jel samo obicna spekulacija,nagadjenje,ili fakat ima nekih dogovora izmedju dva kluba oko ove razmjene!?
Bavarci,sta mislite o ovoj razmjeni(ako se realizuje),da li bi to bio pravi potez po va,vama??
Po meni super stvar samo nek se riješe Robena a dobijamo super igrača pa makar morali
doplatiti razliku...
doplatiti razliku...
prije svega, moram ponoviti da nisam ljubitelj te sorte napadaca.
bosanca/bosnjaka dzeku volim i zelim mu sve najbolje, ali igraca dzeku ne volim.
uzivam gledajuci mesija, runija, aguera i njima slicne napadace, dok se osipam na na igru klasicnih napadaca.
dakle, nisam zadovoljan dosadasnjim pojacanjima, kao ni igracima koji se spominju kao moguca pojacanja.
sad, nemam pojma ko je martinez, nisam ga nesto upratio, ali ako ima potencijala da postane novi jaja ture(slicne su gradje), onda bi trebalo uloziti novac pa taman da iskesiraju 30 miliona.
najvise mi je krivo sto niko nije zapazio malog hermana iz gladbaha koji je glavni motor favreove ekipe.
gladbah je igrao dok je igrao i malac, a stao je dok je on bio povrijedjen i tek oporavljen.
ja ne umanjujem hankeove i rojsove zasluge, ali treba istaci ko je najzasluzniji.
dakle, ovo je formacija koju bi moja malenkost postavila a koju nikada necemo gledati:
muler-------------riberi-------------roben
kroos-------------svajn------------herman
alaba-------badst------boateng--------lam
e, posto ovo nikada necemo gledati, ne ostaje mi nista drugo nego da pozdravim edinov dolazak koji je kol´ko-tol´ko napredak u odnosu na tehnicki limitiranog gomeza.
mozda ne bi bilo lose zamijeniti robena za dzeku jer se bojim da arjen pod hejnkesovom palicom nikada nece biti onaj arjen kojeg je vodio gaal. jednostavno, bojim se da bi se mogla ponoviti ova sezona u kojoj je roben samo otezavao.
nego, niko da napise par rijeci o riberiju i njegovoj borbi protiv trenutno najjace repke na svijetu.
ja sam bio ponosan, ponosan sto navijam za klub u kojem igra riberi.
riberi sam protiv svih dok su mu saigraci bili gola qrcina. Bogami, nije sala kad aktuelni evropski i svjetski prvak donekle zanemari sve i jednog protivnickog igraca da bi na riberija poslali cetvoricu.
da, u par navrata pobrojah cetvoricu spanaca na riberiju.
svi se pucate nekim starim dobrim vremenima, spominjete prijasnje zvijezde, a ne vidite/ ne znate da u bajernu gledate maradonu.
ja sam gledao maradonu, gledam i riberija i kazem: svako ko gleda riberija vidi maradonu.
ono sto je diego radio za ekipu, radi i riberi. ni vise, ni manje.
al neka, bitno je da ga niste ni spomenuli. tek kad kralj zavrsi karijeru znacete koga ste ustvari imali u klubu.
effe, sholi, lodar, sve igraci, ali riberi je igracina.
ja sam sretan sto zivim u vremenu u kojem ovaj umjetnik igra neku igru koja je iznad obicnog fudbala.
bosanca/bosnjaka dzeku volim i zelim mu sve najbolje, ali igraca dzeku ne volim.
uzivam gledajuci mesija, runija, aguera i njima slicne napadace, dok se osipam na na igru klasicnih napadaca.
dakle, nisam zadovoljan dosadasnjim pojacanjima, kao ni igracima koji se spominju kao moguca pojacanja.
sad, nemam pojma ko je martinez, nisam ga nesto upratio, ali ako ima potencijala da postane novi jaja ture(slicne su gradje), onda bi trebalo uloziti novac pa taman da iskesiraju 30 miliona.
najvise mi je krivo sto niko nije zapazio malog hermana iz gladbaha koji je glavni motor favreove ekipe.
gladbah je igrao dok je igrao i malac, a stao je dok je on bio povrijedjen i tek oporavljen.
ja ne umanjujem hankeove i rojsove zasluge, ali treba istaci ko je najzasluzniji.
dakle, ovo je formacija koju bi moja malenkost postavila a koju nikada necemo gledati:
muler-------------riberi-------------roben
kroos-------------svajn------------herman
alaba-------badst------boateng--------lam
e, posto ovo nikada necemo gledati, ne ostaje mi nista drugo nego da pozdravim edinov dolazak koji je kol´ko-tol´ko napredak u odnosu na tehnicki limitiranog gomeza.
mozda ne bi bilo lose zamijeniti robena za dzeku jer se bojim da arjen pod hejnkesovom palicom nikada nece biti onaj arjen kojeg je vodio gaal. jednostavno, bojim se da bi se mogla ponoviti ova sezona u kojoj je roben samo otezavao.
nego, niko da napise par rijeci o riberiju i njegovoj borbi protiv trenutno najjace repke na svijetu.
riberi sam protiv svih dok su mu saigraci bili gola qrcina. Bogami, nije sala kad aktuelni evropski i svjetski prvak donekle zanemari sve i jednog protivnickog igraca da bi na riberija poslali cetvoricu.
da, u par navrata pobrojah cetvoricu spanaca na riberiju.
svi se pucate nekim starim dobrim vremenima, spominjete prijasnje zvijezde, a ne vidite/ ne znate da u bajernu gledate maradonu.
ja sam gledao maradonu, gledam i riberija i kazem: svako ko gleda riberija vidi maradonu.
ono sto je diego radio za ekipu, radi i riberi. ni vise, ni manje.
al neka, bitno je da ga niste ni spomenuli. tek kad kralj zavrsi karijeru znacete koga ste ustvari imali u klubu.
effe, sholi, lodar, sve igraci, ali riberi je igracina.
ja sam sretan sto zivim u vremenu u kojem ovaj umjetnik igra neku igru koja je iznad obicnog fudbala.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
Koliko god da ja volio Dzeksnoa i zelio da on dodje opet nekako Robena nebih dao nikad. Kakav god da je on je Robben
Drugacije je kad protivnicki bek vidi Robbena koji ide velikom brzinom prema njemu i zna da mu Ajren moze polomiti kukove i kicmu jednim driblingom u djelicu sekunde a drugo je kad ide na tebe Shaqiri(nisam reko da je los
)
Znaci ako moze da se kesira(a moze) onda bujrum Dzekson a ako ne nikakve trampe necu da vidim

Drugacije je kad protivnicki bek vidi Robbena koji ide velikom brzinom prema njemu i zna da mu Ajren moze polomiti kukove i kicmu jednim driblingom u djelicu sekunde a drugo je kad ide na tebe Shaqiri(nisam reko da je los

Znaci ako moze da se kesira(a moze) onda bujrum Dzekson a ako ne nikakve trampe necu da vidim

da se hoce ova zamjena sa Dzekom napraviti niko ne bi bio sretniji od mene 

Volim te Zeljo!!!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Mandzo na radaru.
Prema BILD-u, on se odlucio za Bayern.
Uzbudjenjima nikad kraja.

Prema BILD-u, on se odlucio za Bayern.
Uzbudjenjima nikad kraja.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Odigro odlično, motao često Špance, ali hebi ga, ne može on sam. Al dvije opasne situacije što su bile, bili su njegovi ubačaji i stalno je dobro baratao s loptom, ma vrtio ih ko lud, a njih se par na njega lijepilo.secer je napisao/la:
A branio sam ja Riberyja i prije i veličao ga ovde, samo sam u onim usporedbama s Ronaldom bio malo drugačijeg mišljenja od tebe, jer smatram po trenutnoj situaciji nešto ispred. Ali Ribery ima takav potencijal, da može biti još jači, još veći, a veliki je i do sad. Tu je među top 5 igrača. A jedino nivo jednog Messija neće moći dostići, a ako je još neko možda trenutno ispred njega onda su to Iniesta i Ronaldo.
A Ribery je svakako veliki čarobnjak, samo da potraju sad konstantno ovi njegovi dobri nastupi, znači ta konstantnost i onda je to , to. Onda je baš beton. A ako uskoro legne kod njega i jedan internacionalni trofej , onda još više možemo govorit o njemu kao jednoj veličini od fudbalera.
A ovo s Mandžom ozbiljno, i Spox, i Bild, i Kicker javljaju da je transfer vrlo izvjestan i da bi se mogao realizovat već tokom ove sedmice. Navodno su ipak našoj upravi zahtjevi Džeke i Man. Cityja previsoki.
A vjerovatno mi kontamo klepit Mandžu, a onda lagano i Javi Martineza, mislim da će Španac odmah po završetku EURO-a saopštit odluku, a mislim da će nas ta odluka obradovat.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Zbog ovakvih stvari svakim danom sam sve veci i veci ateista 

Nadam se da nece doci !!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Zašto ne?
Od Petersena nema nikakve vajde, Olić napušta ekipu, dakle potreban je još jedan napadač koji će u svakom trenutku moći uskočiti umjesto Gomeza i koji dotičnom neće dati mogućnost opuštanja. Mandžo je razarač, u Wolfsburgu je pokazao koliko zna i umije, a vala i na ovom Euru je uz Modrića bio najbolji Hrvat. Za razliku od Edina, Mandžukić može igrati i po strani (pogledati pod Wolfsburg, Dinamo + reprezentacija Hrvatske), tako da u slučaju neke razumne cijene, sigurno da dovođenje Mandžukića ne bi bio loš posao. Eh, druga stvar je što sumnjam u ovaj transfer, jer i Wolfsburg se želi vratiti u sami vrh njemačkog fudbala, a Magath će gledati da usput zayebe Bayern.
Znači, ako Bavarci hoće Mandžuku, moraće iskeširati nekih 20+ miliona Eura. Eh, pitanje je da li će to uraditi uprava Bayerna, kada znaju da mogu dovesti Edina ukoliko daju (samo) 5-6 miliona više (uz kojekakve bonuse).
Ali, Javi Martinez bi baš legao ovoj ekipi. Uostalom, Bayern je već imao dobrih iskustava sa Baskijcima (Lizarazu).
Nego, šta bi se onda desilo sa Gustavom? Ili, šta bi se desilo sa Alabom? Vjerujem da bi Jupp koristio Martineza na poziciji zadnjeg veznog (ne na poziciji stopera, kao Bielsa), a u tom slučaju bi "višak" bio Gustavo koji bi otišao na klupu. Ako, pak, Martinez bude išao u zadnju liniju, to će osjetiti isključivo Alaba. Badstuber + Martinez bi igrali stopere, Boateng bi igrao desno, a Lahm lijevo. Čovječe, nakon ovakve sezone i eksplozije mladog Austrijanca, to bi bila blasfemija.
Ostaviti Alabu, Javija (u slučaju dolaska) upariti sa Schweinijem i riješen problem.
Nego, da sam u upravi Bayerna, opasno bih razmislio o prodaji Robbena. Prije negoli me napadnete, da iznesem razloge zašto bih to uradio. Prvo, momak se neće promijeniti preko noći. I dalje je on igrač "hoću da se sve vrti oko mene", a to je kontraproduktivno u timskom sportu. Posebno kada znamo da nije najbolji igrač ekipe. Eh, kada na ovo dodamo činjenicu da se nije dugo zadržao ni u PSV-u, Chelsiju i Realu, onda je ovo možda i trenutak kada bi se trebala podvući crta na sve ono što je Robben napravio za Bayern. On je i dalje na cijeni, a sigurno da postoje klubovi koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima. Isto tako, sigurno da ni Robbenu nije svejedno čuti zvižduke sa tribina, konstantne kritike od strane Beckenbauera, tako da bi i sam htio taj novi izazov. Shaqiri je kaparisan, ali od njega naredne sezone ne očekujem tu eksploziju. Možda za 2 godine tek, jer teško je da će u svojoj prvoj sezoni biti od velike koristi (pogledajmo njegove godine + promjenu lige).
Da pitam, šta je sa Farfanom? Je li produžio ugovor sa Schalkeom?
Evo, sad vidjeh da mu ističe tek 2016. godine. Jbg.
Ali, mišljenja sam da bi u slučaju odlaska Robbena on bio ta idealna zamjena, jer je u ovih nekoliko sezona u redovima Plavaca pokazao koliko može u oba pravca. Dakle, nije mu strano pomaganje bekovima u defanzivnim zadacima. To bi sigurno "probudilo" Lahma koji bi igrao opet na odličnom nivou.
Od Petersena nema nikakve vajde, Olić napušta ekipu, dakle potreban je još jedan napadač koji će u svakom trenutku moći uskočiti umjesto Gomeza i koji dotičnom neće dati mogućnost opuštanja. Mandžo je razarač, u Wolfsburgu je pokazao koliko zna i umije, a vala i na ovom Euru je uz Modrića bio najbolji Hrvat. Za razliku od Edina, Mandžukić može igrati i po strani (pogledati pod Wolfsburg, Dinamo + reprezentacija Hrvatske), tako da u slučaju neke razumne cijene, sigurno da dovođenje Mandžukića ne bi bio loš posao. Eh, druga stvar je što sumnjam u ovaj transfer, jer i Wolfsburg se želi vratiti u sami vrh njemačkog fudbala, a Magath će gledati da usput zayebe Bayern.

Ali, Javi Martinez bi baš legao ovoj ekipi. Uostalom, Bayern je već imao dobrih iskustava sa Baskijcima (Lizarazu).

Nego, da sam u upravi Bayerna, opasno bih razmislio o prodaji Robbena. Prije negoli me napadnete, da iznesem razloge zašto bih to uradio. Prvo, momak se neće promijeniti preko noći. I dalje je on igrač "hoću da se sve vrti oko mene", a to je kontraproduktivno u timskom sportu. Posebno kada znamo da nije najbolji igrač ekipe. Eh, kada na ovo dodamo činjenicu da se nije dugo zadržao ni u PSV-u, Chelsiju i Realu, onda je ovo možda i trenutak kada bi se trebala podvući crta na sve ono što je Robben napravio za Bayern. On je i dalje na cijeni, a sigurno da postoje klubovi koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima. Isto tako, sigurno da ni Robbenu nije svejedno čuti zvižduke sa tribina, konstantne kritike od strane Beckenbauera, tako da bi i sam htio taj novi izazov. Shaqiri je kaparisan, ali od njega naredne sezone ne očekujem tu eksploziju. Možda za 2 godine tek, jer teško je da će u svojoj prvoj sezoni biti od velike koristi (pogledajmo njegove godine + promjenu lige).
Da pitam, šta je sa Farfanom? Je li produžio ugovor sa Schalkeom?

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.