Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

SirAlexFerguson
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la SirAlexFerguson » 24 jun 2012, 16:11

Bravo Kimi majstore
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 24 jun 2012, 16:11

Alonso ima 23 boda ispred Vettela,26 ispred Hamiltona...Weber je sad drugoplasirani,al neznam koliko bodova ima. Mislim oko 20 bodova zaostatka
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 24 jun 2012, 16:16

Dva bivsa svjetska prvaka iz Feraria i jedan buduci abd svjetski prvak iz Feraria kakva ekipa na podiju :D

ALONSO 111
WEBBER 91
HAMILTON 88
VETTEL 85
Zadnja izmjena: mdss, dana/u 24 jun 2012, 16:20, ukupno mijenjano 2 puta.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 jun 2012, 16:17

Alonso ne može nikako imati veću bodovnu prednost nad Hamiltonom nego nad Vettelom jer je do ove utrke Hamilton bio ispred Vettela, a i nakon ove je.
Viking je napisao/la:Ovom pobjedom Alosno je napravio finu prednost i tako postao prvi favoriti za osvajanje titule. Iako sam navijac Hamiltona, tesko da moze u konacnici uzeti titulu jer pored nesreca koje mu se cesto desavaju, cesto nervozno reaguje u situacijama kada gubi pozicije...

Bolje i 4 pozicija nego ostati na nuli...
Ma ne mora značiti, Alonso je u prošloj utrci bio vodeći pa je završio 5. Sve se to vrti iz kruga u krug, sljedeću utrku Alonso može odustati Vettel ili Hamilton pobjediti i opet krećemo ispočetka.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2012, 16:26

Evo tabela nakon ove nesretne (za McLaren) Valencie :(

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 24 jun 2012, 16:36

Kakva utrka.3 najdraža vozača na podijumu :D 8-)

Ako Alonso s ovakvim Ferrarijem osvoji titulu to ga sigurno stavlja među najveće ikad.

Hamilton opet pokazao nedostatak razmišljanja iako je odličan vozač.Ondje je jednostavno morao propustiti Maldonada jer bi ga ovaj ionako uzeo,a opet uzeti bilo kakve bodove je bitno ove godine.

Opet mi je najdraže zbog Schumija toliko pehova mu se moralo negdje vratiti 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 jun 2012, 16:49

Vozači su kroz historiju osvajali titule zahvaljujući između ostalog i svom timu. Alonso ima priliku postati prvi šampion u historiji koji je do titule došao unatoč svom timu.

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 24 jun 2012, 17:10

Joj hamiltona solidno 3 mjesto, iako navijam za njega soldino je zavrsio utrku.. :mrgreen:
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 jun 2012, 17:21

Bravo Nando!

Ova godina je tvoja i red je da uzmes novu titulu najboljeg vozaca.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 24 jun 2012, 17:36

RedDevilS je napisao/la:Joj hamiltona solidno 3 mjesto, iako navijam za njega soldino je zavrsio utrku.. :mrgreen:
? :D

Zezas se ili mislis stvarno da je bio treci :)

Stipe
Kontakt:

Post Postao/la Stipe » 24 jun 2012, 18:48

Najbolja utrka koju sam gledao od vremena borbe hakinena i schumahera :)
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 24 jun 2012, 18:53

Kimi Räikkönen osjetio je okus šampanjca na drugom mjestu pobjedničkog postolja, ali Finac kaže da je od Lotusa očekivao više:
"Nismo imali brzine za pobjedu. Na kraju je drugo mjesto u redu, ali ne ono što smo željeli. Start nam je bio dobar, ali me blokirao Maldonado na prvom desnom zavoju i zbog toga sam izgubio nekoliko mjesta. Dobro smo reagirali od tog trenutka i snažno se borili s još nekoliko ljudi. Pretjecali smo, ali su i nas pretjecali."
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 24 jun 2012, 19:22

Nisam gledao utrku tako da bi iznimno zahvalan bio nekome da postavi kompletan snimak utrke ili neki link gdje mogu pogledati.Vidim da je bilo vatre na sve strane ali radi obaveza nisam bio u stanju.nazalost , izgleda da sam propustio jednu od boljih utrka u posljednje vrijeme iako mi se posljednje propustanje utrke desilo 2004 godine.

Unaprijed Hvala.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jun 2012, 21:55

Nisam gledao utrku, ali zna li ko sta je bio razlog odustajanja Vettela? Hvala unaprijed na odgovoru.
Hebem ti vise i srecu. :evil: :evil: Covjek dominira cijelim vikendom i onda ga opet izda onaj hebeni bolid. Opet se ponavlja 2010.godina kada ga bolid umalo nije kostao titule.

PS: Svaka cast Schumacheru. Konacno da i njega sreca pogleda u ovoj sezoni.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 jun 2012, 21:57

amerosm je napisao/la:Nisam gledao utrku, ali zna li ko sta je bio razlog odustajanja Vettela? Hvala unaprijed na odgovoru.
Hebem ti vise i srecu. :evil: :evil: Covjek dominira cijelim vikendom i onda ga opet izda onaj hebeni bolid. Opet se ponavlja 2010.godina kada ga bolid umalo nije kostao titule.

Izd'o ga je Renaultov motor, sve ostalo na bolidu je bilo odlično i te 2010. godine.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jun 2012, 22:40

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Nisam gledao utrku, ali zna li ko sta je bio razlog odustajanja Vettela? Hvala unaprijed na odgovoru.

Izd'o ga je Renaultov motor, sve ostalo na bolidu je bilo odlično i te 2010. godine.
Hm! Ne bi se slozio s tobom da je 2010.godine sve bilo odlicno. Na VN Bahreina je bio ubjedljivo prvi, a pobjede ga je kostala pokvarena svjecica na motoru i bolid nije mogao razviti svoju maksimalnu brzinu. Na sljedecoj utrci tj. VN Australije takodjer je bio ubjedljivo prvi, ali glupi mehanicari su zakazali u box-u i nakon izlaska iz istog odmah mu se otkacila desna guma i zavrsio je u pijesku. Na VN Koreje opet je bio ubjedljivo prvi, ali ga je izdao motor. Na VN Madjarske Vettel je opet bio ubjedljivo prvi i sredinom utrke izlazi SC na stazu - njemu dolazi naredjenje da udje u box i time je omogucio Webberu i Alonsu da ga prestignu koji nisu usli u box. Dobro se sjecam te utrke kada je hebao sve po spisku i kada je izjavio da moze prihvatiti cinjenicu da je neko od njega bolji, ali da ne moze prihvatiti cinjenicu da ga njegov tim sabotira kako ne bi postao prvak.Nakon te utrke prvi put se u rad tima umjesao Dieter Matischitz - vlasnik RBR-a - koji Horneru i kompaniji odrzao bukvicu.

PS: Hvala ti na odgovoru na moje pitanje.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 jun 2012, 22:43

Problemi koje si ti naveo su boks i motor, sam bolid bez motora je Red Bull doveo do savršenstva, mislim tu prije svega na aerodinamiku. Uvijek sam govorio da je loša politika RB-a da koristi Renaultov motor.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jun 2012, 22:53

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Problemi koje si ti naveo su boks i motor, sam bolid bez motora je Red Bull doveo do savršenstva, mislim tu prije svega na aerodinamiku. Uvijek sam govorio da je loša politika RB-a da koristi Renaultov motor.
Slazem se s tobom da je RB doveo bolid do savrsenstva - i pred ovu danasnju utrku Newey je na bolidu napravio par promjena koje su se pokazale kao odlicne - ali sto se motora tice RB nema previse izbora. Ne vjerujem da bi Ferrari i Mercedes svjesno pogurali svog konkurenta i u poretku vozaca i konstruktora.
Bilo je naznaka da bi Audi i VW mogli uci u Formulu 1 kao dobavljaci motora sto bi za RB bio znatan napredak, ali ne znam kako trenutno stoje stvari po tom pitanju.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 jun 2012, 23:00

amerosm je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Problemi koje si ti naveo su boks i motor, sam bolid bez motora je Red Bull doveo do savršenstva, mislim tu prije svega na aerodinamiku. Uvijek sam govorio da je loša politika RB-a da koristi Renaultov motor.
Slazem se s tobom da je RB doveo bolid do savrsenstva - i pred ovu danasnju utrku Newey je na bolidu napravio par promjena koje su se pokazale kao odlicne - ali sto se motora tice RB nema previse izbora. Ne vjerujem da bi Ferrari i Mercedes svjesno pogurali svog konkurenta i u poretku vozaca i konstruktora.
Bilo je naznaka da bi Audi i VW mogli uci u Formulu 1 kao dobavljaci motora sto bi za RB bio znatan napredak, ali ne znam kako trenutno stoje stvari po tom pitanju.
Ferrari nije opcija sigurno, ali Mercedes bi mogao biti, ako opskrbljuju McLaren mogu i Red Bull, a velika je lova u pitanju. Ne bi puno izgubili jer i u ovoj varijanti Red Bull stoji bolje od Mercedesa. Audi i VW bi sigurno bili bolje varijante od Renaulta, ali pitanje je kad će oni ući tu. Audi bi, da budem precizan, bio idealna opcija, ali oni su izgleda previše zauzeti Le Mansom.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 jun 2012, 10:16

Kakva vožnja, kakav Grand Prix Europe. 8-) Na kraju, Fernando Alonso znalački iskoristio sve pogreške konkurenata i odustajanje, te zauzeo prvo mjesto i pobjega koliko je to moguće konkurentima Hamiltonu, Vettelu i Webberu. Dokaz da je Španac vjerovatno jedan od najboljih (pored niza ostalih) u F1 svih vremena, te da mu bolid ne predstavlja prepreku kada nešto želi ostvariti. I pored slabog Ferrarija, on opet prvi ostvaruje 2 pobjede u sezoni. Doduše, i to zahvaljujući Vettelu, pa i Grosjeanu, ali da nepravedno ne umanjujem Špančevo uspnjenje s 11. na 1. mjesto. Drago mi je što je ovakav podvig upravo napravio pred svojom publikom i vjernim navijačima.

A, također kao i svi ostali, željno isčekujem više informacija o kvaru na Sebastijanovom motoru, te tačan razlog odustajanja Nijemca.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.