Trenutno nista,suplamenti su prilicno skupihodža je napisao/la:Dylan Dog je napisao/la:Sto se tice "hemije",to je nazalost tabu tema.
Vecina bodybuildera ce poricati da koristi,iz razloga jer je svijet pun pojedinaca koji misle da je "hemija" univerzalni nacin za postizanje misica,i kada saznaju da to neko koristi omalozavaju njegove rezultate,mada bodybuilderi na "hemiji" treniraju i odricu se puno vise od "natural" bodybuildera.
A postoji i drugi,vrlo praktican razlog,vecinu bodybuildera sponzorisu proizvodadi suplamenata,koje naravno zele uvjeriti siroke narodne mase da ce uz pomoc njihovih proteina,gainera,kreatina,vitamina,glutamina itd postici nevjerovatne rezultate,a cinjenica je da su vecina nadprosjecno nabildanih ljudi uz svu potrebnu suplamentaciju takode i redovni korisnici steroida.
Ne vjerujte onima koji vam kazu da su uz pomoc ne znam kreatina ili whey proteina nabili 5 kila misica za mjesec dana,od tog nema nista.
šta ti koristiš od suplemenata ?
-za mrsave osobe,mass gainer je odlicna stvar,ima ljudi koji ce reci da se ne isplate,da su to samo "skupi seceri",ali za osobu koja je mrsava a zeli da nabaci kile mass gainer je po meni odlicna stvar,2 puta dnevno pomijesati po 2 velike kasike mass gainera sa 250dl mlijeka,neki ce opet reci da je najbolje uz obrok,a ja osobno mislim da je najbolje uzimati izmedu obroka,recimo prvi put izmedu dorucka i drugog obroka,a drugi put odma poslije treninga,te sat ipo nakon toga uzeti krutu tj.obicnu hranu.U danima netreniranja,jednostavno uzeti nekad u toku dana.
-za osobe koji nisu mrsave a zele nabaciti misice,svakako whey protein,i to odma poslije treninga,ne cesce,samo jednom dnevno,u danima netreniranja bilo kad u toku dana,dakle poslije treninga doza wheya s vodom(whey je bolji s vodom,dok mass gaineri s mlijekom),te takode sat ipo nakon toga kruti obrok.