Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
jednu stvar treba promjeniti, a evo kako vidim i to napreduje! znaci sa mladima raditi! mlade potencijale dovoditi u mlade selekcije i davati im sanse u A-selekcijama! pa kad jednom odigraju nema vise cile-mile! uvijek ce biti neki igraca koji ce igrati za druge repke,a li to treba svesti na minimum!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Mnogi su vidim skepticni i pomalo razocarani Acinim spiskom.Mislim da su donekle u pravu jer su ocekivali veci broj kvalitetnijih igraca.Medjutim nije Aco mogao natjerati pojedince da igraju,a takodjer je najavio jos par kosarkasa i da ovo nije konacni spisak.Jeste za kvalifikacije ali i za Euro.Mislim da Aco ipak smisljeno pravi ekipu.Ocekivali smo zvuno ime u vidu Amerikanca,kad ga nije bilo ,onda je izabrao playa ,koji bi trebao biti pokretljiv kao Mcaleb,koji ce razigravati ekipu,biti dinamican,sto mi u ekipi nismo imali.Zelio je playa od kojeg bi Mirza i nasi centri visoki imali itekako koristi.Koji ce dobro koristiti pick igru,koji ce praviti viska za nase sutere.Mislim da ce Aco napraviti nesto,jos ako se taj Nemanja mali pokaze kao dobro rijesenje na beku suteru,mislim da cemo biti dosta opasni.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
evo jarane da ti odgovori jedan Hrvat iz Bosanske Posavine, također i veliki navijač reprezentacije BiH, kao i Hrvatske. Ja se izjašnjavam kao Hrvat, izjašnjavaju se moj otac i djed, izjašnjavali su se pradjed i čukundjed. To je 5 generacija koje ja mogu nabrojati, a tako je bilo i prije. Mi moramo biti svjesni da uspomena na Kraljevinu Bosnu, kralja Tvrtka, kraljicu Katarinu, ljiljane i Bobovac umrla davno, još u tursko doba i da priče o bosanskoj državnosti nije bilo stoljećima. Mislim da netrebam podsjećati da su se muslimanski begovi i intelektualci, dolaskom Austro-Ugarske počeli izjašnjavati kao Hrvati, pa zatim i u NDH. Šta želim reći? Pa ako su se muslimani počeli izjašnjavati kao Hrvati, šta onda očekivati od katolika? Priča o Bosni i Hercegovini počinje 1992. u trećem mjesecu. Niti dana prije. Zatim dolazi kravi rat, koji nas je podjelio u tri geta i danas imamo to što imamo. Zato budimo relani. Treba još puno Bosne i Neretve proteći da bi mi bili Švicarska( prije svega navijački mislim)armin dju je napisao/la:Ev samo malo da odemo u offtopic, necu puno obecavam, da pitam samo nesto. Nemojte se ljutit jer moj post ma koliko provokativno izgledao vjerujte da nije, jer me samo zanimaju neke stvari, i zelim da normalno razgovaram sa ljudima. Evo sta me interesuje, dakle u vecini zemalja u svijetu pa tako i kod nas se primjenuju 2 osnovna sistema za stjecanje drzavljanstva, ius sangius ( dakle po krvi) i to po drzavljanstvu svoijh roditelja a ne tamo nekih deka, baka ,strina itd. Drugi sistem je ius soli ( po mjestu rodjenja), dakle stices automatski drzavljanstvo zemlje na cijem si se tlu rodio.
Mene sad zanima kako neko moze biti hrvat, ako se on rodio u Hercegovini, ako mu se mati rodila tu, otac rodio tu, pa i djed rodio tu itd.. Jel se to automatski postaje hrvat u ovoj zemlji ako si katolik?? ne razumijem stvarno??
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
- PodoruglaMG
- Kontakt:
Pricamo o kosarci.Tu treba uzivati...pusti te rat...
Veliki strucnjak za mlade igrace
Vidim tek sutradan su veliki mediji donijeli ovu vijest. Kasnis Jesenkovicu, kasnis. Ne prepisujneno#4 je napisao/la:Opacak nece doci na pripreme.

Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Sve je to jak lobi hrvatskih i srpskih intelektualaca. Dok je Bosna bila pod turskom vlašću, zbog turskog sistema izgubil smo svoj identitet, turci nit su razvijali školstvo nit kulturu, 300 godina su nas kulturno uništavali, a u to vrijeme kod hrvata su bili austrijanci, a srbi su donekle imali samostalnost od turaka. Dolaskom austrije u BiH i kod nas se počinje raditi na kulturi i buđenju naroda, što vješto koriste hrvati i srbi pokušavajući na svoju stranu dobiti bosance. Pa sam Ilija Garašanin otac srpstva kaže da u Bosni žive vosanski pravoslavci i kako njih prevesti na srpstvo. Isti je slučaj i sa Hrvatima . Oni se mogu koliko god hoće ubjeđivati da su hrvati, samo žive u zabludama.Pauleta je napisao/la:evo jarane da ti odgovori jedan Hrvat iz Bosanske Posavine, također i veliki navijač reprezentacije BiH, kao i Hrvatske. Ja se izjašnjavam kao Hrvat, izjašnjavaju se moj otac i djed, izjašnjavali su se pradjed i čukundjed. To je 5 generacija koje ja mogu nabrojati, a tako je bilo i prije. Mi moramo biti svjesni da uspomena na Kraljevinu Bosnu, kralja Tvrtka, kraljicu Katarinu, ljiljane i Bobovac umrla davno, još u tursko doba i da priče o bosanskoj državnosti nije bilo stoljećima. Mislim da netrebam podsjećati da su se muslimanski begovi i intelektualci, dolaskom Austro-Ugarske počeli izjašnjavati kao Hrvati, pa zatim i u NDH. Šta želim reći? Pa ako su se muslimani počeli izjašnjavati kao Hrvati, šta onda očekivati od katolika? Priča o Bosni i Hercegovini počinje 1992. u trećem mjesecu. Niti dana prije. Zatim dolazi kravi rat, koji nas je podjelio u tri geta i danas imamo to što imamo. Zato budimo relani. Treba još puno Bosne i Neretve proteći da bi mi bili Švicarska( prije svega navijački mislim)armin dju je napisao/la:Ev samo malo da odemo u offtopic, necu puno obecavam, da pitam samo nesto. Nemojte se ljutit jer moj post ma koliko provokativno izgledao vjerujte da nije, jer me samo zanimaju neke stvari, i zelim da normalno razgovaram sa ljudima. Evo sta me interesuje, dakle u vecini zemalja u svijetu pa tako i kod nas se primjenuju 2 osnovna sistema za stjecanje drzavljanstva, ius sangius ( dakle po krvi) i to po drzavljanstvu svoijh roditelja a ne tamo nekih deka, baka ,strina itd. Drugi sistem je ius soli ( po mjestu rodjenja), dakle stices automatski drzavljanstvo zemlje na cijem si se tlu rodio.
Mene sad zanima kako neko moze biti hrvat, ako se on rodio u Hercegovini, ako mu se mati rodila tu, otac rodio tu, pa i djed rodio tu itd.. Jel se to automatski postaje hrvat u ovoj zemlji ako si katolik?? ne razumijem stvarno??
Pokušavaju se svi vaditi na Ameriku (SAD) kako tamo imaju američki irci,kurci palci. Imaju tako što su prije 200-300 godina njihovi preci došli tu. A ovi naši se od pativijeka rađa u BOSNI I HERCEGOVINI. Tako da su oni Bosanci i Hercegovci samo različitih vjeroispovijesti. Egipćanin katoličke vjeroispovijesti neće za sebe reći da je lupam talijan ili HRVAT on je egipćanin...mislim da je sve jasno
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Ponavljam, mi se generacijama izjašnjavamo i osjećamo kao Hrvati, tako da je ova tvoja priča nerealna. Priča o bh državnosti je umrla davno i probuđena tek 1992. dok priča o hrvatskoj državi nije nikada ni prestala. Tako da treba prihvatiti stvarnost i realnost. A sada da se vratimo našoj reprezentaciji.kokuz je napisao/la:Sve je to jak lobi hrvatskih i srpskih intelektualaca. Dok je Bosna bila pod turskom vlašću, zbog turskog sistema izgubil smo svoj identitet, turci nit su razvijali školstvo nit kulturu, 300 godina su nas kulturno uništavali, a u to vrijeme kod hrvata su bili austrijanci, a srbi su donekle imali samostalnost od turaka. Dolaskom austrije u BiH i kod nas se počinje raditi na kulturi i buđenju naroda, što vješto koriste hrvati i srbi pokušavajući na svoju stranu dobiti bosance. Pa sam Ilija Garašanin otac srpstva kaže da u Bosni žive vosanski pravoslavci i kako njih prevesti na srpstvo. Isti je slučaj i sa Hrvatima . Oni se mogu koliko god hoće ubjeđivati da su hrvati, samo žive u zabludama.Pauleta je napisao/la:evo jarane da ti odgovori jedan Hrvat iz Bosanske Posavine, također i veliki navijač reprezentacije BiH, kao i Hrvatske. Ja se izjašnjavam kao Hrvat, izjašnjavaju se moj otac i djed, izjašnjavali su se pradjed i čukundjed. To je 5 generacija koje ja mogu nabrojati, a tako je bilo i prije. Mi moramo biti svjesni da uspomena na Kraljevinu Bosnu, kralja Tvrtka, kraljicu Katarinu, ljiljane i Bobovac umrla davno, još u tursko doba i da priče o bosanskoj državnosti nije bilo stoljećima. Mislim da netrebam podsjećati da su se muslimanski begovi i intelektualci, dolaskom Austro-Ugarske počeli izjašnjavati kao Hrvati, pa zatim i u NDH. Šta želim reći? Pa ako su se muslimani počeli izjašnjavati kao Hrvati, šta onda očekivati od katolika? Priča o Bosni i Hercegovini počinje 1992. u trećem mjesecu. Niti dana prije. Zatim dolazi kravi rat, koji nas je podjelio u tri geta i danas imamo to što imamo. Zato budimo relani. Treba još puno Bosne i Neretve proteći da bi mi bili Švicarska( prije svega navijački mislim)armin dju je napisao/la:Ev samo malo da odemo u offtopic, necu puno obecavam, da pitam samo nesto. Nemojte se ljutit jer moj post ma koliko provokativno izgledao vjerujte da nije, jer me samo zanimaju neke stvari, i zelim da normalno razgovaram sa ljudima. Evo sta me interesuje, dakle u vecini zemalja u svijetu pa tako i kod nas se primjenuju 2 osnovna sistema za stjecanje drzavljanstva, ius sangius ( dakle po krvi) i to po drzavljanstvu svoijh roditelja a ne tamo nekih deka, baka ,strina itd. Drugi sistem je ius soli ( po mjestu rodjenja), dakle stices automatski drzavljanstvo zemlje na cijem si se tlu rodio.
Pokušavaju se svi vaditi na Ameriku (SAD) kako tamo imaju američki irci,kurci palci. Imaju tako što su prije 200-300 godina njihovi preci došli tu. A ovi naši se od pativijeka rađa u BOSNI I HERCEGOVINI. Tako da su oni Bosanci i Hercegovci samo različitih vjeroispovijesti. Egipćanin katoličke vjeroispovijesti neće za sebe reći da je lupam talijan ili HRVAT on je egipćanin...mislim da je sve jasno
Begović, Burić, Stanković
armin dju, pauleta i kokuz
procitaj te prije nego sto nastavite sta je tema ovog topica
a ako nastavite o ovome sljede
sto se mene licno tice (a to sam rekao desetak puta) meni nije problem sto neko bira drugu drzavu da igra za nju bez obzira sto mu nije rodna, a zasnovano samo na pripadnosti nekom nacionalnom korpusu
ono sto meni smeta sto ti isti igraci svoju afirmaciju steknu na BiH parketima (kako kroz ligu tako kao BiH mjesta u ABA ligi), a njihovi klubovi su samo aktivni u KS samo kada treba zadrzati tekuci status quo, a inace uopste nisu zainteresovani ni za ista drugo
opet sam apsolutno svjestan da sada nikoga ne treba siliti ni na nista, pogotovu sto se to moze odbiti od glavu, ali sam isto naglasio da postoji vec nadzeno rjesenje kako imati dobar balans domacih i stranih igraca, a to su ogranicenja tipa spanije gdje polovica ekipe moraju biti domaci ili turske, rusije i izreaela gdje na parketu moraju svakog momenta biti 2 igraca sa domacim kosarkaskim drzavljanstvom
na zalost ne postoji nikakva volja da se tako nesto uradi, mada po meni bi bilo bolje blokirati kompletnu kosarku u BiH i samim tim spreciti plasiranje ekipa u ABA ligu, dok se nesto tako ne usvoji
a sada sto se tice igraca koji se libe bili ili nebi igrali za BiH i kome je ona druga opcija
tu po meni nema dvojbe jer jednostavno konstatnim odlivom igraca iz BiH u druge drzave mi nemamo neku siroku bazu iz koje mozemo crpiti igrace, tako da su nama igraci koji posjeduju kvalitet (planinic, ramljak, suton i savovic) potrebni i ako se odluce igrati za BiH na EP to je OK
takodjer nemislim da ce igrati lose jer ce koristi reprezentaciju (kao 60% igraca bez obzira na naciju) za promociju i tu ce se profesionalno ponasati
zatim ja gledam to sa druge strane, broj ljudi koji zna da su se kolebali i cekali druge opcije ce biti daleko manji nego sto ce biti broj ljudi koje ce pratiti (nadam se dobre) igre i cim ce se promovirati i BiH kosarka i BiH drzava
a sto se inace tice igraca koji su izabrali druge zemlje slazem se sa Tracy3McGrady da su naspram BiH hrvata i BiH srba koji su cesce birali druge drzave radi nacije ili igraci tipa begica ili omica koji su izabrali druge drzave radi svojeg kosarkaskog/profesionalnog napretka kako bi obezbjedili svoju egzistenciju + cinjenicu da su ih u rodjenoj drzavi skartirali ili etikirali kao netalentovanim, daleko manje (ili kao u zadnjim slucajevima jednostavno nisu imali izbora) razocarali nego prvesntveno preldzic (vec odabrao)a zatim nedim djedovic (jos nista nije odluceno)
za razliku od gore nabrojanih oni nisu birali radi radi nacionalnog osjecanja ili materijalne egzistencije/daljnjeg napretka, nego cisto samo radi daljnjeg uvecavanja bogastva, a to je po svakoj definiciji prodaja svog identiteta za novac
tako npr. preldzic je odabrao tursku i ako se vec dobro obezbjedio kroz visegodisnji ugovor u feneru i vec je izgradio ime tako da mu nastup u turskoj repki nije znacio neki veci korak u karijeri, prema tome prodao je svoju domovinu radi sake dolara i da ja imam ikakve politicke moci istog momenta bi ga izbrisao iz knjige BiH drzavljana i onda bi sva njegovu imovinu oporezovao kao stranu, pa bi mu izbio tu saku dolara vise ili ga natjerao da zaboravi na BiH pa neka se kompletno iseli u svoju novu drzavu i samim tim bi poslao poruku svim buducim prodanim dusa
sto se tice nedima djedovica tu situacija nije jos rjesena, ali opet pricam o slicnoj situaciji jer nihad djedovic je postao afirmisan igrac sa veoma dobrim primanjima tako da mu (nedimu) finansiska egzistencija nije ugrozena, zatim ako je toliki talenat nece imati problema naci drugi klub koji mu nece postavljati takve uslove
zatim sam izbor barcelone nije najsrecniji za mladog talenta u razvoju jer to je tim koji uvjek ima prioritet rezultata zbog vlastitog imena i zato se uvjek oslanjaju na iskusne i starije igrace pa mladi dobijaju veoma malo prilika, a sto se licno mogao uvjeriti na kozi starijeg brata, prema tome izbor spanije samo zbog barcelone (a mislim da je to najvecim djelom odluka oca) bi bila ista stvar kao sto je uradio preldzic, tj. prodaja domovine zbog sake dolara
mada se ja iskreno nadam da nedim ne nastupa za BiH samo zato da bi mogao dobiti spansko drzavljanstvo, ali da ce po dobitku istog ona zaigrati za BiH znaci situacija donekle slicna kao sinanoviceva
procitaj te prije nego sto nastavite sta je tema ovog topica
a ako nastavite o ovome sljede

sto se mene licno tice (a to sam rekao desetak puta) meni nije problem sto neko bira drugu drzavu da igra za nju bez obzira sto mu nije rodna, a zasnovano samo na pripadnosti nekom nacionalnom korpusu
ono sto meni smeta sto ti isti igraci svoju afirmaciju steknu na BiH parketima (kako kroz ligu tako kao BiH mjesta u ABA ligi), a njihovi klubovi su samo aktivni u KS samo kada treba zadrzati tekuci status quo, a inace uopste nisu zainteresovani ni za ista drugo
opet sam apsolutno svjestan da sada nikoga ne treba siliti ni na nista, pogotovu sto se to moze odbiti od glavu, ali sam isto naglasio da postoji vec nadzeno rjesenje kako imati dobar balans domacih i stranih igraca, a to su ogranicenja tipa spanije gdje polovica ekipe moraju biti domaci ili turske, rusije i izreaela gdje na parketu moraju svakog momenta biti 2 igraca sa domacim kosarkaskim drzavljanstvom
na zalost ne postoji nikakva volja da se tako nesto uradi, mada po meni bi bilo bolje blokirati kompletnu kosarku u BiH i samim tim spreciti plasiranje ekipa u ABA ligu, dok se nesto tako ne usvoji
a sada sto se tice igraca koji se libe bili ili nebi igrali za BiH i kome je ona druga opcija
tu po meni nema dvojbe jer jednostavno konstatnim odlivom igraca iz BiH u druge drzave mi nemamo neku siroku bazu iz koje mozemo crpiti igrace, tako da su nama igraci koji posjeduju kvalitet (planinic, ramljak, suton i savovic) potrebni i ako se odluce igrati za BiH na EP to je OK
takodjer nemislim da ce igrati lose jer ce koristi reprezentaciju (kao 60% igraca bez obzira na naciju) za promociju i tu ce se profesionalno ponasati
zatim ja gledam to sa druge strane, broj ljudi koji zna da su se kolebali i cekali druge opcije ce biti daleko manji nego sto ce biti broj ljudi koje ce pratiti (nadam se dobre) igre i cim ce se promovirati i BiH kosarka i BiH drzava
a sto se inace tice igraca koji su izabrali druge zemlje slazem se sa Tracy3McGrady da su naspram BiH hrvata i BiH srba koji su cesce birali druge drzave radi nacije ili igraci tipa begica ili omica koji su izabrali druge drzave radi svojeg kosarkaskog/profesionalnog napretka kako bi obezbjedili svoju egzistenciju + cinjenicu da su ih u rodjenoj drzavi skartirali ili etikirali kao netalentovanim, daleko manje (ili kao u zadnjim slucajevima jednostavno nisu imali izbora) razocarali nego prvesntveno preldzic (vec odabrao)a zatim nedim djedovic (jos nista nije odluceno)
za razliku od gore nabrojanih oni nisu birali radi radi nacionalnog osjecanja ili materijalne egzistencije/daljnjeg napretka, nego cisto samo radi daljnjeg uvecavanja bogastva, a to je po svakoj definiciji prodaja svog identiteta za novac
tako npr. preldzic je odabrao tursku i ako se vec dobro obezbjedio kroz visegodisnji ugovor u feneru i vec je izgradio ime tako da mu nastup u turskoj repki nije znacio neki veci korak u karijeri, prema tome prodao je svoju domovinu radi sake dolara i da ja imam ikakve politicke moci istog momenta bi ga izbrisao iz knjige BiH drzavljana i onda bi sva njegovu imovinu oporezovao kao stranu, pa bi mu izbio tu saku dolara vise ili ga natjerao da zaboravi na BiH pa neka se kompletno iseli u svoju novu drzavu i samim tim bi poslao poruku svim buducim prodanim dusa
sto se tice nedima djedovica tu situacija nije jos rjesena, ali opet pricam o slicnoj situaciji jer nihad djedovic je postao afirmisan igrac sa veoma dobrim primanjima tako da mu (nedimu) finansiska egzistencija nije ugrozena, zatim ako je toliki talenat nece imati problema naci drugi klub koji mu nece postavljati takve uslove
zatim sam izbor barcelone nije najsrecniji za mladog talenta u razvoju jer to je tim koji uvjek ima prioritet rezultata zbog vlastitog imena i zato se uvjek oslanjaju na iskusne i starije igrace pa mladi dobijaju veoma malo prilika, a sto se licno mogao uvjeriti na kozi starijeg brata, prema tome izbor spanije samo zbog barcelone (a mislim da je to najvecim djelom odluka oca) bi bila ista stvar kao sto je uradio preldzic, tj. prodaja domovine zbog sake dolara
mada se ja iskreno nadam da nedim ne nastupa za BiH samo zato da bi mogao dobiti spansko drzavljanstvo, ali da ce po dobitku istog ona zaigrati za BiH znaci situacija donekle slicna kao sinanoviceva
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ljudi stvarno ohladite malo sa tim ko je kakav, za koga treba da igra i slicno. Jedan od rijetkih podforuma na kojem se moze voditi iole normalna rasprava ne treba unistavati. Stvarno ne treba. Sto se tice malog Djedovica po meni sta god uradi nece biti za osudjivanje. Brat mu igra uvijek za reprezentaciju, Nihad je uvijek najborbeniji, a ne pruza se dva puta sansa da se igra za Barcu. Razmislimo da se mi nadjemo u takvoj situaciji.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- legenda reala
- Kontakt:
Nemamo se šta postavljati, on ako je toliki potencijal, treba on njima da daje ultimatume, a ne oni njemu.
Znači u svemu se slažem sa nerminom

Znači u svemu se slažem sa nerminom

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ako sam takav potencijel da mogu naci angazman u nekom drugom vrhunskom timu(Real,Caja Laboral..)onda se ne bi odrekao BiH radi Barcelone.neno#4 je napisao/la:Ljudi stvarno ohladite malo sa tim ko je kakav, za koga treba da igra i slicno. Jedan od rijetkih podforuma na kojem se moze voditi iole normalna rasprava ne treba unistavati. Stvarno ne treba. Sto se tice malog Djedovica po meni sta god uradi nece biti za osudjivanje. Brat mu igra uvijek za reprezentaciju, Nihad je uvijek najborbeniji, a ne pruza se dva puta sansa da se igra za Barcu. Razmislimo da se mi nadjemo u takvoj situaciji.
Covjek bi rekao ako se odazove za nasu reprezentaciju,dobit ce nogu iz Barcelone i prekinuti kosarkasku karijeru

To je samo trazenje izgovora,ko zeli igrati za BiH igrati ce,a cudi me da ti to opravdas,kako si se spetljao sa Harunom i kompanijom postao si previse blag

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Pa lako je teoretisati iz ove pozicije. Znate kakvo ja misljenje imam o Preldzicu i ostalim. Ali nudi ti se ugovor s Barcelonom, jednim od najboljih klubova Europe svih vremena, a onda dodje tvoj otac ili neko treci i pocne da zanovijeta. Vise nigdje ugovora neces dobiti. Jer svi veliki timovi su povezani i nerijetko se desi situacija da jedan direktor/trener kluba ispita desetine ostalih za misljenje o potencijalu ovog ili onog igraca. Ne ide to tako. Da si ne znam koliki talenat Barcelona takvih upropasti na desetine tokom samo jednog ciklusa. Drzava/domovina je iznad svega, ali opet...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- legenda reala
- Kontakt:
A što Sandru Gačiću ne postavi Caja takav ultimatum i on se najvaljuje kao veliki potencijal
Jel ne smiju od Mirze
ili mali ima svoje ja, što ovaj izgleda nema
Ovo je mi postavaljamo ti odgovaraš, da znaš za ovo nećeš dobiti nikakvu nadoknadu , samo želimo informacije
Šta Harun i Aco novo smišljaju, dokle smo s ovim talentom, obećao si mi nekad davno nešto i nikad mi nisi reko

Jel ne smiju od Mirze

Ovo je mi postavaljamo ti odgovaraš, da znaš za ovo nećeš dobiti nikakvu nadoknadu , samo želimo informacije

Šta Harun i Aco novo smišljaju, dokle smo s ovim talentom, obećao si mi nekad davno nešto i nikad mi nisi reko

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Pa cek,ako ti to znas,jel mislis da direktor npr.Caje to ne zna?neno#4 je napisao/la:Pa lako je teoretisati iz ove pozicije. Znate kakvo ja misljenje imam o Preldzicu i ostalim. Ali nudi ti se ugovor s Barcelonom, jednim od najboljih klubova Europe svih vremena, a onda dodje tvoj otac ili neko treci i pocne da zanovijeta. Vise nigdje ugovora neces dobiti. Jer svi veliki timovi su povezani i nerijetko se desi situacija da jedan direktor/trener kluba ispita desetine ostalih za misljenje o potencijalu ovog ili onog igraca. Ne ide to tako. Da si ne znam koliki talenat Barcelona takvih upropasti na desetine tokom samo jednog ciklusa. Drzava/domovina je iznad svega, ali opet...
Ovako odprilike zvuci ono sto ti pricas:
Dedovic mladi je supertalenotavni igrac omladinskih selekcije Barcelone,koja od njega trazi da igra za Spaniju a ne za BiH,a ako zaigra za BiH oni ce ga otjerati iz kluba,napricati predstavnicima ostalih klubova da je on kloc i on ce zavrsiti radeci na salteru u posti.
Nigdje veze ba Neno

Tvoja zadnja recenica mi govori da i ti u sustini mislis kao i ja.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
Pa mora Barca da trazi da igra za Spaniju jer zasto razvijati BH. talenta kad moze da igra za Spaniju? Ti ne shvatas da takvi klubovi imaju moc da uniste igracu i karijeru i sve ostalo. Jer oni su vlast. izgleda cudno ali je tako.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Igramo ovako. Ti platis rucak na rancu na potezu Ustikolina-Gorazde i dobijes sve potrebnolegenda reala je napisao/la:A što Sandru Gačiću ne postavi Caja takav ultimatum i on se najvaljuje kao veliki potencijal![]()
![]()
Jel ne smiju od Mirzeili mali ima svoje ja, što ovaj izgleda nema
![]()
Ovo je mi postavaljamo ti odgovaraš, da znaš za ovo nećeš dobiti nikakvu nadoknadu , samo želimo informacije![]()
![]()

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- legenda reala
- Kontakt:
Meni bi to bilo jasno da postoji reprezentacija Katalonije, ovako mi je to nejasnoneno#4 je napisao/la:Pa mora Barca da trazi da igra za Spaniju jer zasto razvijati BH. talenta kad moze da igra za Spaniju? Ti ne shvatas da takvi klubovi imaju moc da uniste igracu i karijeru i sve ostalo. Jer oni su vlast. izgleda cudno ali je tako.

Joj ja znam da ti i Harun, znate više oko ove situacija za naše talente iz Barce, samo krijete

Kod Brajlovićalegenda reala je napisao/la:
Igramo ovako. Ti platis rucak na rancu na potezu Ustikolina-Gorazde i dobijes sve potrebno![]()

Haj dobro, čim imadnem para, dogovorićemo se

Barcelona ga sigurno neće ucjenjivati da igra za Španiju (mislim da ne trebam navoditi razloge). Ovdje je više riječ o napretku samog igrača. Misli da će mnogo više napredovati u karijeri ako izabere Španiju (što je i normalno). Ali te priče, ucjene, ultimatumi i sl. ne piju vodu!
AAa,gdje ode tema:))!Svi oni imaju sindrom mulaomerovic damira,koji na kraju karijere finim tonom rekao,zalim sto nisam igrao za bih..Mladi su, roditelji donose odluke,ne treba djecu pljuvati.Zar stvarno mislite da nihad manjem bratu kaze igraj za spaniju?Pusenje je davno odpjevalo,pare ,pare pokrecu svjet...Ne igraju mccaleb,henry,wright bez razloga za balkanske selekcije......
Jesi siguran u to sto pricas?voltron30 je napisao/la:Barcelona ga sigurno neće ucjenjivati da igra za Španiju (mislim da ne trebam navoditi razloge). Ovdje je više riječ o napretku samog igrača. Misli da će mnogo više napredovati u karijeri ako izabere Španiju (što je i normalno). Ali te priče, ucjene, ultimatumi i sl. ne piju vodu!
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Trenutno korisnika/ca: Normus90, TripleThreat i 13 gostiju.