AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Federer
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Federer » 12 jun 2012, 22:52

Debuchy je čudo od igrača. Njega ko uzme, dobio je klasnog desnog beka.Mene je u nekoliko navrata, zaista oduševio.

Napraviće Roma neku finu ekipicu, mada ne vjerujem da će to biti dovoljno za sami vrh, ali možda bi mogli biti glavni konkurent Juventusu u narednoj sezoni, obzirom na sve probleme (finansijske) rivala.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 17 jun 2012, 10:45

http://www.romanews.eu/2012/06/17/a-s-r ... -17062012/" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

11 godina

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 19 jun 2012, 23:08

Kad je došao LE, spominjao sam kako zna poluditi i navodio primjer sukoba s Overmarsom na treningu, ali nisam mogao naći clip iako sam prekopao cijeli yt :roll: Danas, slučajno, naletim na taj video clip, ali LE više nije trener Rome :mrgreen:
[youtube][/youtube]
situacija s Overmarsom na 2:07
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 20 jun 2012, 14:22

ne bi me cudilo da je bilo trzavica i na treningu rome jer koliko god se smirio i sazrio cisto sumnjam da se enrique uspio rijesiti 'vatrenog' temperamenta. jednom lud, uvijek lud :mrgreen:

inace, danas je jako bitan dan za historiju rome. naime, uprava kluba na celu sa predsjednikom di benedettom odlucila je u masi novih projekata pokrenuti i onaj najzanimljiviji za nas fanove a to je - hall of fame. ovaj projekat je na neki nacin i rodjendanski poklon s obzirom da klub slavi 85 godina postojanja (22.07.1927.), a sam hall of fame ce biti smjesten u blizini ili cak u sklopu novog stadiona ali to su samo nagadjanja jer lokacija je jos uvijek nepoznata. na rosteru je 85 kandidata koji su podijeljeni na cetiri razlicita perioda: 1927-1947, 1948-1968, 1969-1988 i 1989-2011. da bi se nasao u hall of fame-u igrac mora biti umirovljen dvije godine sto znaci da cemo na tottija sacekati jos koju sezonu, a iskreno se nadam i prizeljkujem da ce svoju legendarnu karijeru okruniti scudettom. ne znam vase misljenje o svemu ovome ali ja sam bio ogroman skeptik po pitanju novih vlasnika, pogotovo sto se radi o amerikancima koji imaju tendenciju da iscrpe posljedni gram romantike samo da bi dosli do zarade. medjutim, moram priznati da sve do sad sto je uradjeno van terena (dakle na nekom poslovnom planu) je islo u skladu sa historijom i tradicijom rome te u svrhu ocuvanja istih.
vise o ovom projektu mozete procitati i pogledati ovdje http://www.asroma.it/en/team/hall_of_fame.html" onclick="window.open(this.href);return false;

sto se tice transfera, jos uvijek nista novo ali imam osjecaj da je sve ovo samo zatisje pred buru i da ce nas sabatini pocastiti sa par novih igraca vec u prvim danima prelaznog roka tj nadam se da je tako jer vidim da konkurenti rade punom parom, barem ako je suditi po glasinama.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 20 jun 2012, 17:52

Sve više se priča o odlasku Borinia u Liverpool za 12 milliona funti... :?

navodno bi to trebalo biti njihovo drugo pojačanje nakon Sigurdsona koji je već kupio stan u Liverpoolu...

HALL OF FAME: video ufficiale | official video

" onclick="window.open(this.href);return false;

According to Italian journalist Gianluigi Longari, Liverpool have made a €15 million bid for Fabio Borini. (via Sport Italia)
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 22 jun 2012, 17:58

čitam da bi borini mogao završiti u LFCu. kakav je, valja li čemu?
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 jun 2012, 18:51

IlPrincipino je napisao/la:Sve više se priča o odlasku Borinia u Liverpool za 12 milliona funti... :?
Carlo je napisao/la:čitam da bi borini mogao završiti u LFCu. kakav je, valja li čemu?
Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 22 jun 2012, 23:21

Carlo je napisao/la:čitam da bi borini mogao završiti u LFCu. kakav je, valja li čemu?
kuyt broj 2

kakav sam ja peh da takvi igraci budu predmet kupovine/prodaje klubova koje baš simpatišem i navijam
nema potpisa

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 23 jun 2012, 08:11

upravo tako,
ako bi borinija poredili sa nekim fudbalerom onda bi to definitivno bio kuyt. eh sad, da li je to dobra ili losa stvar zavisi od pojedinca. meni licno je borini drag igrac jer uvijek daje sve od sebe, pozrtvovan je, postigao je solidan broj golova za nekoga ko igra prvu sezonu u seriji a i tek mu je 21 godina, sto znaci da moze samo napredovati. kretnju ima jer je takticki odlicno potkovan igrac, kao i osjecaj za gol sto je rijetkost medju njegovim vrsnjacima dok bi tehnicke nedostatke trebao lagano sa godinama rjesavati, a tako nesto sigurno moze postici uz zemana i prije svega tottija . . . mene da se pita ostavio bi ga u romi tj otkupio bi drugu polovicu njegovog ugovora za nekih 5 miliona (koliko se vjeruje da ce roma ponuditi danas na 'slijepoj aukciji') jer ni u snu on ne vrijedi 12 miliona funti koliko se pise po internetu.
nevjerovatno je kako englezi znaju precijeniti igraca :roll:

edit: aukcije su zavrsene, borini je romin igrac!

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 24 jun 2012, 02:16

Dobra vijest oko Borinia da je otkupljen ugovor....dobar igrac sa dobrim osjecajem za gol....a,haman necemo otkupiti Marquinha...otkud sad najednom ovakav preokred da ne otkupe Marquinha-mozda uprava sprema neko iznenadjenje i dovede ultra mega giga pojacanje:)))...il' mozda prave prostor za Tadeia i Grecu :DD....Opet nesto City se okomio na DDR-a....hoce da ponude 30mil i Savica(vjerovatno je samo novinarska rekla-kazala)....Ima tu se jos spominje i Roben kao moguce pojacanje...sve u svemu zacin C i na kraju ce dovesti pojacanja koja se uopste nisu spominjala...neke levate....!!!!!

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 25 jun 2012, 13:26

marquinho nije ni los igrac..ali ipak je to prosjek..ne igra poziciju koja treba..a vjerovatno slijedi potpisivanje nekih kvalitetnijih igraca iz serie a
Unica grande amore

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 27 jun 2012, 03:27

Ipak je Marquinho otkupljen za 3.5mil.ustedili smo 1mil.prvo su trazili 4.5mil....!!!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 30 jun 2012, 14:40

Sky Sport: Michael Bradley is close to signing for Roma, Chievo to receive €3.5m plus Leandro Greco

;) solidno pojačanje za Romu...velika radilica je ovaj Bradley..

čitao sam da je i sa Castanom sve gotovo...pet milliona ga plaćate..zaradjivat će 1,6 milliona po sezoni...četverogodišnji ugovor... ;)

takodjer Marquinho otkupljen...3.5 milliona će biti plaćen...dva milliona će biti isplaćeno ove godine a ostatak iduće godine...

takodjer pročitao sam da vam je budjet 30 milliona a u to nije uračunata prodaja igrača...

takodjer poslana je ponuda i za Ogbonnu...prvu 8 milliona plus dva mlada igrača..kasnije 8 million plus Pizarro i još jedan igrač...pa kasnije 13 milliona i jedan igrač..vjerujem da će biti vaš... ;)

takodjer nešto sam pročitao i oko novog stadiona(lokacija je odredjena gdje će se praviti) ali ne mogu se tačno sjetiti svega... ;)
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 01 jul 2012, 19:47

dobar je bradley ali samo kao squad igrac tj ne vidim ga kao onog treceg veznjaka koji bi nosio igru rome za DDR-om i pjanicem. u vezi castana sam skeptican i iskreno se nadam da ce ova 'pojacanja' biti samo igraci koji ce raditi konkurenciju prvotimcima a ne kao pojacanja koja bi romu trebala odvesti koju stepenicu vise na tabeli. doduse, mercato je tek poceo tako da cemo tek vidjeti sta su nam to sabatini i baldini pripremili.

veceras svi za italiju, DDR dominira!!! 8-)

slika

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 03 jul 2012, 00:28

došao neki bek Dodo iz Brazila, lijevi bek :roll: izgleda ostaju hajnce i juan i eto ti ga isto i ove godine, samo ce se dodati taj lijevi bek, a desni :roll:
nema potpisa

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 03 jul 2012, 00:47

Sta je sa Kjaerom da li je otkupljen, istekla je ta posudba ?
Alessandro Del Piero !

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 03 jul 2012, 10:54

Danas i zvanicno za AsRomu pocinje sezona 2012/2013...u 9h pocelo je okupljanje,onda idu medicinski pregledi a za 16h je zakazan prvi trening....FORZA ROMA...!!!

slika
------------
Od nekokog velikog i zvucnog pojacanja NI TRAGA NI GLASA :)(bar za sad)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 jul 2012, 01:30

Whilst on holiday this summer, Totti bumped into Lionel Messi, something that along with Italy’s progress at Euro 2012, he took time to recall in his interview.

“I was in a restaurant in Ibiza, Messi came to say hello and asked me to take a picture, but if I had seen him first then I would have done the same thing.

Ovo mi je bilo nekako simpaticno. Messi postuje legendu, dosao da se slika sa njim. ;)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 04 jul 2012, 09:04

a evo i fotke ovoga o cemu calcio pise

slika

pravi prepoznaju prave u struci 8-)

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 06 jul 2012, 12:23

Pozdrav od starog/novog Romaniste ;)
Evo jedna friška, ne baš senzacionalna vijest:
Također, s pojačavanjem kadra nastavlja i Roma. Klub iz talijanske prijestolnice okrenuo se dovođenju mladih igrača pa je tako dogovoren dolazak mladog 18-godišnjeg vratara Tomasa Svedkauskasa iz Suduve. Član litavske reprezentacije do 19 godina, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Fiorentini, potpisao je petogodišnji ugovor.

Među Rimljane stiže i mladi rumunjski veznjak. Riječ je o Adrianu Stoianu, 21-godišnjaku koji je prošle sezone nosio dres Barija kao posuđeni igrač, a Roma je sad otkupila njegov ugovor.
P.S. Evo jedna malo više seznacionalna:
Sabatini je izjavio da je Roma veoma blizu da potpiše desnog beka, naglasio je da nije riječ o V.der Vielu (na svu sreću), pa su mediji poprilično sigurni da se radi o Bosingwi.
NAPRIJED NARODE!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.