Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Tracy3McGrady » 22 jun 2012, 00:12

ŠB_Fidelis je napisao/la: treba imati i realan kvalitet.
true story ;)

Po mom nekom skromnom misljenju i da se ja pitam nebih zalio za tim igracima koji su ocigledno izabrali Hrvatsku jer ih 99% Hrvatsku smatra svojom domovinom i nije mi na njih krivo jer su tako odgojeni, ali mi je krivo na ove Djedovice, Preldzice, Begice itd... sto oni igraju za druge, pogotovo Preldzic a vjerovatno i ovaj mali Djedovic su me 10x vise razocaralai nego li ramljak, Planinic, Suton itd...

Bodrimo a ne pljujmo ovo sto imamo u bilo kojem sportu, jer oni su vrijedni pisanja i naseg vremena.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 22 jun 2012, 10:53

Niko i ne govori da je kivan na ovog ili onog' zato što ne želi igrati za BiH, meni smeta što se takve osobe pozivaju onda kada dobiju nogu u ''voljenoj'' reprezentaciji. Kevin meni se čini spomenu Domercanta, da bi i on prije izabrao SAD, ali tamo nije imao mjesto, samo je poenta što se on se nije rodio u BiH! On je naturalizovan igrač. Dok ovdje to nije slučaj. Neka svako izabere reprezentaciju za koju želi igrati i za kojom mu srce kuca, to je svačija privatna stvar, ali treba se jednom zauvijek presjeći s tim navikama, ako se izvisi u reprezentaciji koju je igrač odabrao kao prvu, da se onda poziva u BiH, da ne znam kakav je kvalitet (većinom se i ne radi o nekom kvalitetu).

Nego, evo vidim pozvani su Naletilić i Miletić, zna li se s kakvim kvalitetom raspolažu?

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 22 jun 2012, 11:03

voltron30 je napisao/la:Niko i ne govori da je kivan na ovog ili onog' zato što ne želi igrati za BiH, meni smeta što se takve osobe pozivaju onda kada dobiju nogu u ''voljenoj'' reprezentaciji. Kevin meni se čini spomenu Domercanta, da bi i on prije izabrao SAD, ali tamo nije imao mjesto, samo je poenta što se on se nije rodio u BiH! On je naturalizovan igrač. Dok ovdje to nije slučaj. Neka svako izabere reprezentaciju za koju želi igrati i za kojom mu srce kuca, to je svačija privatna stvar, ali treba se jednom zauvijek presjeći s tim navikama, ako se izvisi u reprezentaciji koju je igrač odabrao kao prvu, da se onda poziva u BiH, da ne znam kakav je kvalitet (većinom se i ne radi o nekom kvalitetu).

Nego, evo vidim pozvani su Naletilić i Miletić, zna li se s kakvim kvalitetom raspolažu?
Sa druge strane Josip Naletilić je u prvenstvu u dresu aktuelnog prvaka BiH ekipe Širokog imao tri poena u prosjeku.

:oops:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 jun 2012, 11:05

voltron30 je napisao/la:Niko i ne govori da je kivan na ovog ili onog' zato što ne želi igrati za BiH, meni smeta što se takve osobe pozivaju onda kada dobiju nogu u ''voljenoj'' reprezentaciji. Kevin meni se čini spomenu Domercanta, da bi i on prije izabrao SAD, ali tamo nije imao mjesto, samo je poenta što se on se nije rodio u BiH! On je naturalizovan igrač. Dok ovdje to nije slučaj. Neka svako izabere reprezentaciju za koju želi igrati i za kojom mu srce kuca, to je svačija privatna stvar, ali treba se jednom zauvijek presjeći s tim navikama, ako se izvisi u reprezentaciji koju je igrač odabrao kao prvu, da se onda poziva u BiH, da ne znam kakav je kvalitet (većinom se i ne radi o nekom kvalitetu).

Nisam ja Domercanta spominjao nikad :)

Miletić mi se svidio sad u ovoj finalnoj seriji..mlad igrač ali dobar..
Naletilić je play, ima svojih utakmica, asistencija ali daje mao koševa..ali obrana..strucnjak..i što je najvažnije, radnik..on svaki put trenira i igra sa 200% i zato ga treneri cijene...a da je neki velik kvalitet i nije.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 22 jun 2012, 11:06

Sa druge strane Josip Naletilić je u prvenstvu u dresu aktuelnog prvaka BiH ekipe Širokog imao tri poena u prosjeku, a isti prosjek je imao i u ABA ligi.
:lol: :lol: :lol: :lol:

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 22 jun 2012, 11:24

Kevin je napisao/la:

Nisam ja Domercanta spominjao nikad :)

Miletić mi se svidio sad u ovoj finalnoj seriji..mlad igrač ali dobar..
Naletilić je play, ima svojih utakmica, asistencija ali daje mao koševa..ali obrana..strucnjak..i što je najvažnije, radnik..on svaki put trenira i igra sa 200% i zato ga treneri cijene...a da je neki velik kvalitet i nije.
Ma bilo mi mrsko ponovo listat' stranice, pa sam mislio da si ti. Ali evo sada sam našao, kolega ŠB_Fidelis je spominjao Domercanta. :D Do mene je! ;)

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 22 jun 2012, 12:03

Kakav je ovaj miletić? nisam baš pratio bh ligu ove godine? Naletilić... Neznam baš...
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 jun 2012, 12:06

miletic je dobar, bio je prosle godine u juniorskoj reprezentaciji i bio je jedan od boljih.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 jun 2012, 12:12

Marko Miletic (Bosnia and Herzegovina)

Nationality: BIH
Born : 11.07.1992
Place of birth: Banja Luka (BIH)
Height: 1.98m
Position: F

Statistics

8.6 Points per game
6.1 Rebounds per game
0.4 Assists per game

GAME-BY-GAME STATISTICS --> samo poeni

vs Portugal 15
vs Scotland 9
vs Belgium 6
vs Hungary 5
vs Finland 40 3
vs Czech Republic 10
vs England 12
vs Belgium 9

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 jun 2012, 12:17

Ja sam to rekao, no poanta je bila da to ne znaci da nece dati svoj maksimum pa i vise u nekom drugom dresu, nema veze sto nije rodjen u BiH, dok ovi jesu, i njihova je zelja vjerujem hrvatski dres primarno jer su Hrvati po nacionalnosti, to je normalna i jasna stvar ovdje, mozda ne tebi toliko, ali ja to razumijem jer si u takvom okruzenju, tako si odgajan generacijama unazad, i tako ti srce kuca i to je jace od bilo cega i nema toga sta ti, ja ili netko deseti tu moze reci da to promijeni ili omalovazava, al opet kazem, moja poanta je bila da to ne znaci da takav ne moze promijeniti misljenje ili da ces ti odustati od takvih igraca ili da trebas odustati od takvih igraca iz ovog ili onog razloga, da im ne trebas pokazati da su stvari sada mozda malo i drugacije, kao i to da oni ne bi dali svoj maksimum, kao i bilo tko drugi. Nije kao da ces raditi ''patriot test'' po ulasku u reprezentaciju. Ako zelis napredovati, treba ti kvalitet, a ne stotine tisuca Bavcica (lupam cisto kao primjer), kojima je srce mozda na pravom mjestu, a sve ostalo drugorazredno.
...Život za Široki...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 22 jun 2012, 12:35

ŠB_Fidelis

Ja sam to rekao, no poanta je bila da to ne znaci da nece dati svoj maksimum pa i vise u nekom drugom dresu, nema veze sto nije rodjen u BiH, dok ovi jesu, i njihova je zelja vjerujem hrvatski dres primarno jer su Hrvati po nacionalnosti, to je normalna i jasna stvar ovdje, mozda ne tebi toliko, ali ja to razumijem jer si u takvom okruzenju, tako si odgajan generacijama unazad, i tako ti srce kuca i to je jace od bilo cega i nema toga sta ti, ja ili netko deseti tu moze reci da to promijeni ili omalovazava, al opet kazem, moja poanta je bila da to ne znaci da takav ne moze promijeniti misljenje ili da ces ti odustati od takvih igraca ili da trebas odustati od takvih igraca iz ovog ili onog razloga, da im ne trebas pokazati da su stvari sada mozda malo i drugacije, kao i to da oni ne bi dali svoj maksimum, kao i bilo tko drugi. Nije kao da ces raditi ''patriot test'' po ulasku u reprezentaciju. Ako zelis napredovati, treba ti kvalitet, a ne stotine tisuca Bavcica (lupam cisto kao primjer), kojima je srce mozda na pravom mjestu, a sve ostalo drugorazredno.
Ja i ne sumnjam da bi neko ''fušerio'' u igri kada bi došao u reprezentaciju nakon što je odbijen u nekoj drugoj, primarnoj repki. Ali stvar je jednostavno u nekom principu. Ne može uvijek BiH biti otirač i drugi izbor, ako se misli napraviti nešto više. Znači, igrač se odlučio za tu i tu repku, sretno, doviđenja i prijatno. Čovjek se može u svemu predomišljati, ali mijenjanje dresa države nikada. Ako ti srce kuca za jednu državu, onda je to to, nema drugog, trećeg..izbora. Govorim o ljudima rođenim ovdje, a ne naturalizovanim igračima, da ne bude zabune.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 jun 2012, 12:43

To je po meni malo diskutabilno. Ev da uzmes sada promjene nekog kosarkaskog drzavljanstva i sta vec, hoces reci da ti ili netko deseti ne bi za dvije, tri godine prihvatio promjenu kosarkaskog drzavljanstva i Preldzica, Bogdanovica npr.?
Ne vjerujem. Bez potrebe se inati tu, mislim, OK da je to neka sila (ne mislim to kao uvredu), ali BiH jednostavno nema i ne smije imati taj luksuz da ceka da igraci njoj dodju (zasto bi? koja je prednost, koji su uvjeti, sta im se nudi, kako im se pristupa, da li se brine za njih uopce) ili da odbija igrace iz ovih ili onih razloga.
Jedno je sto prosjecni BH gradjanin hoce, a drugo je realnost, a realnost je ipak da bi se moglo jos nacekati na neko veliko natjecanje, ako se ne poradi na ovakvim stvarima i ne pocne privlaciti kvalitet za buducnost.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 jun 2012, 12:46

ja čisto sumnjam to što govoriš srce kuca..malo kome danas srce kuca za repku kad je lova u pitanju...
pogotovo ovdje..
sad ramljak, planinic, da im toliko kuca za hrvatsku cisto sumnjam..prije bih rekao da preko nje zele sebe promovirat za dalje..

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 jun 2012, 12:54

Ma dobro, sad, hocu reci vecinom im je stalo sigurno i cast im je jer nastupaju za nacionalnu selekciju, a znas i sam da su je Hrvati bilo gdje uvijek gledali nacionalnom selekcijom svih Hrvata, nikad to nije bila drzavna selekcija, od svog osnutka pa do dana danasnjeg, a tesko da ce ikada i biti.
To ostalo sve stoji, naravno, al znas i sam kakav je odgoj ljudi, to je nekome neshvatljivo, nekome je potpuno normalno i jedino prirodno.
Nije kao da im isto tako ne bi moglo biti, uz prave uvjete, i drugdje, odnosno ovdje, al trebas prvo ispuniti te uvjete, objasniti, razjasniti, imati pravu homogenost u ekipi i pravu atmosferu.
...Život za Široki...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 22 jun 2012, 12:55

Kevin je napisao/la:ja čisto sumnjam to što govoriš srce kuca..malo kome danas srce kuca za repku kad je lova u pitanju...
pogotovo ovdje..
sad ramljak, planinic, da im toliko kuca za hrvatsku cisto sumnjam..prije bih rekao da preko nje zele sebe promovirat za dalje..
Iskreno, da im je do promocije, mnogo bi je više dobili u BiH, jer bi sigurno mnogo veću minutažu imali. Ali momci vole Hrvatsku, i ja im želim svu sreću, stvarno nemam problem s time. Samo sam za to, da se jednom povuče crta. Niko se ne treba moliti. Možda nemamo kvalitet, ali ima ga Srbija, i koliko vidim oni nikoga ne mole da igra za njih, svakom njihovom igraču je čast da ga Duda Ivković pozove.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 jun 2012, 13:06

Hmm, pa dobro, treba povuci i crtu izmedju Hrvatske i BiH, mislim da postoji ipak razlika, bez obzira na minutaze, i to ne mala. Opet kazem, ne vrijedjam time nikoga niti mi je namjera omalozavati, al za BiH je upitno kad i kako ce se kvalificirati za neko veliko natjecanje, a opet biti u kadru Hrvatske kosarkaske selekcije obicno zna da nesto vrijedis.
A sad, ne mozes usporediti bas Srbiju i BiH. Ne govorim eto samo zbog hiperuspjesnosti iste, vise zbog mononacionalnosti, itd.
U sustini, ok, postujem, al kazem, nema BiH luksuz da odbija igrace ili da se ne bori za njih, pa na koji god nacin.
...Život za Široki...

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 22 jun 2012, 13:25

Ev samo malo da odemo u offtopic, necu puno obecavam, da pitam samo nesto. Nemojte se ljutit jer moj post ma koliko provokativno izgledao vjerujte da nije, jer me samo zanimaju neke stvari, i zelim da normalno razgovaram sa ljudima. Evo sta me interesuje, dakle u vecini zemalja u svijetu pa tako i kod nas se primjenuju 2 osnovna sistema za stjecanje drzavljanstva, ius sangius ( dakle po krvi) i to po drzavljanstvu svoijh roditelja a ne tamo nekih deka, baka ,strina itd. Drugi sistem je ius soli ( po mjestu rodjenja), dakle stices automatski drzavljanstvo zemlje na cijem si se tlu rodio.
Mene sad zanima kako neko moze biti hrvat, ako se on rodio u Hercegovini, ako mu se mati rodila tu, otac rodio tu, pa i djed rodio tu itd.. Jel se to automatski postaje hrvat u ovoj zemlji ako si katolik?? ne razumijem stvarno??

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 jun 2012, 13:30

Spisak igrača U18 za EP Sarajevo od 09. - 19.08.2012:

1. Marko RIKALO /KK Takovo Leotar/

2. Nedim SALČIN 3.Nedim BUZA 4.Stefan GLOGOVAC 5.Adin VRABAC /OKK Spars/

6.Marko VUKOVIĆ 7.Srđan DAMJANOVIĆ 8. Kenan GUZONJIĆ /KK Bosna ASA BHT/

9.Srđan MIČIĆ /KK Rookie/ 10. Armin BILIĆ /OKK Čelik/ 11. Stefan LAKIĆ / KK Varda HE/

12.Asim AHMEDIĆ 13. Nikola MARIJAN /OKK Sloboda/

14.Dino MUMINOVIĆ / KK Cajasol/ 15. Mateo JURKOVIĆ /KK Zagreb/

16. Dejan IVKOVIĆ / KK Mornar/ 17. Emir SULEJMANOVIĆ / KK Olimpija/

18. Sandro GAČIĆ / KK Caja Laboral/ 19. Berin GUDIĆ / KK Koš/

20.Dženis ŠOGOLJ /KK Norkoping/ 21. Jusuf NURKIĆ / KK Cedevita/

22.Stefan ĐURAŠINOVIĆ / KK Estudiantes/ 23. Dejan KOVAČEVIĆ / KK Munchen Nord/

24. Samir ŠEHIĆ / USA/

sa stranice KSBiH

znaci trebaju jos dodati mihaljevica..

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 22 jun 2012, 13:36

armin dju je napisao/la:Jel se to automatski postaje hrvat u ovoj zemlji ako si katolik?? ne razumijem stvarno??
e bas je tako
s tim sto moras dokazat da si krsten

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 jun 2012, 13:51

Sapce je napisao/la:mislim moze se do sutra diskutovati o tome, bez ikakve fajde.
cinjenica je da su se vrijednosti promijenile i da igranje za reprezentaciju rijetko ima veze sa cascu i ponosom, a vise sa licnim interesom i sopstvenom promocijom.
mi definitivno nismo zemlja koja moze seb priustiti da se odrekne svakog igraca i jasno je da se moramo za njih boriti.
al ako neko preferira da igra za neku drugu zemlju, neka slobodno to i uradi..
ovo sto imamo i sto mozemo dobiti, na to treba da racunamo i da podrzavamo
apsolutno..ovo je upravo ono što sam želio reć ;)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.