@Makaveli,
Pošto znam da si veliki fan Robbena, 100% sam siguran da si primijetio jednu nepobitnu činjenicu. Protivnički bekovi/stoperi, mu zatvaraju ulazak u sredinu i puštaju ga da probija isključivo desno, jer znaju da je njegova desna noga bezopasna u završnicama. Ok, potkrade se tu i tamo koji pogodak, al' Robbenova desna noga je njegovo najslabije oružje. Ili možda nije? Zašto Messiju ili Riberyju ne zatvaraju isključivo jednu stranu? Zašto su Messi i Ribery u stanju driblati i lijevo i desno? Robben je u tom segmentu sličan igrač Ronaldu - dakle, zavisi od brzine, brzine i brzine. Naravno, on je iza Ronalda po pitanju svega. Ili ti misliš da nije? Ako misliš, onda očekujem da kažeš po čemu je on ispred Ronalda, pa da to dobrano prostudiramo.
Crne minute su sastavni dio života svakog sportiste. Ronaldo (Luis Nazario da Lima), Zidane, Rivaldo, Messi, Ronaldinho, Maradona, Del Piero, Totti, Raul. Svi oni su imali periode u karijerama kada su ih "napali" raznorazni pehovi i kada su "posustajali" u trenucima kada to ne bi trebali. Da l' zbog povreda, nesportskog života ili običnog pada forme, to je druga stvar. Te crne minute su opravdanje za svakog fudbalera, nema potrebe upirati prstom u jednog. Al', bitna stvar je koliko te crne minute traju. Da li je riječ o nekoliko utakmica ili, pak, o cijeloj sezoni (ne računam povremene bljeskove)?
Ribery iskreira više šansi od Robbena. Druga stvar je što Gomez i(li) Muller nisu u stanju to svaki put ispratiti, ali statistika pokazuje da je tu Ribery bolji. Uostalom, gledao si Bayern i nadam se da si primijetio to "silovanje" od strane Robbena i pokušaj da se u pojedinim trenucima digne iznad tima. Ribery? Priznaćeš i sam da je više u službi tima negoli promovisanju sopstvene ličnosti. Sad, zašto to radi Robben? Da li je i sam svjestan da nije alfa i omega? Mada, nije to bio ni u Realu, pa prije toga u Chelseau, stoga mi je to nelogično. Razloge ne bih tražio, al' mišljenja sam da je sam Robben očekivao da se sve vrti isključivo oko njega. Tako mi izgleda u većini slučajeva.
Makaveli je napisao/la:sada pitanje....po kom osnovu stavljas ronalda ispred jednog inieste
Iniesta je Iniesta. Meni jedan od najdražih igrača na dunjaluku. Uostalom, sam je pokazao svoju klasu u ove 3 odigrane utakmice. No, porediti krilnog napadača sa glavnim kreatorom igre je neumjesno. Statistički parametri će (skoro) uvijek ići u korist krilu, tako da možemo samo govoriti o držanju i distribuciji lopte, bjesomučnom kombiniranju, držanju veznog reda, te na kraju toj sponi između defanzivne i ofanzivne linije. Moraš priznati da je puno parametara koji idu u korist Ronaldu (opet, statistički bitnijih), a s druge strane od Inieste se očekuje ta "polu-asistencija" kad već ne ide ona klasična. Dakle, da izbaci Alvesa ili Abidala/Adriana koji će kasnije ubaciti u sredinu ili odraditi povratnu loptu. Jbg, baš si našao neki faktor kojeg je nemoguće staviti u
poredbenu jednačinu. Iniesta je, barem meni, najelegantniji igrač još od Zidanea. Ronaldo, uz dužno poštovanje, to nije. Al', opet bih se ja odlučio za Ronalda, nebitno koliko on zavisio od veznog reda (što je i razumljivo).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”