A sta je bgt? Nebi ni sad bili niko i nista da nije Abramovica !Vamos je napisao/la:Chelsi ti tvorevinaSiggySinatra je napisao/la: tvorevina je pa sta i Chelsea je![]()
![]()
Pa nije fudbal u Londonu od Abramovica o cemu ba ti pricas.
Olimpik Sarajevo
- SiggySinatra
- Kontakt:
Re: Olimpic Sarajevo
-
- Kontakt:
Edol je napisao/la:Meni je jako drago što se ovo dešava jednom bh. klubu, i nema potrebe da se pabizo i ostali koji prate Olimpic nešto pale... jednostavno me zanima na koji način privatni kapital stiže u jedno udruženje građana, bio to Gracićev ili njemački novac, potpuno svejedno.
Može li recimo privatni kapital ući u klub tako što će privatna firma biti generalni sponzor za malo veće pare?
tako valjda može, pa svi klubovi su (ja mislim) udruženja građana, eh, zavisi kako novac od drugih sponzora ulazi u klub 

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Moje je pravo na sta cu se ja bolan paliti,a ivan balic je sve objasnio jako lijepo,,,,,,Edol je napisao/la:Meni je jako drago što se ovo dešava jednom bh. klubu, i nema potrebe da se pabizo i ostali koji prate Olimpic nešto pale... jednostavno me zanima na koji način privatni kapital stiže u jedno udruženje građana, bio to Gracićev ili njemački novac, potpuno svejedno.
Dolaze investitori, znaci sledeca sezona borba za Evropu, bit ce zanimljivo. Pogotovo protiv glavnih konkurenata( Željo, Široki i Borac).
NO PYRO NO PARTY
Ne moze se postati velikan preko noci, to je valjda svima jasno. Olimpic je odlicno poceo, ali kontinuitet dobrog rada se mora nastaviti, ako zele da dodju u vrh bh. fudbala, ne govoreci o titulama i sl., vec po tome sto ce Olimpic biti redovan predstavnik BiH u Evropi ili osvajati titulu. Ovom klubu ce trebati mozda 30, 50 ili 100 godina da stekne ugled kakav imaju Velez, Zeljeznicar, Sarajevo, Sloboda i drugi. Zbog toga nema potrebe da se svaki dogadjaj u vezi Olimpica opisuje kao mutna i protivzakonita radnja. Smijem slobodno reci da je ovaj mali klub (uz jos par dobro organizovanih klubova), najsvjetlija tacka u bh. nogometu. Ove sezone smo bili veoma blizu ulasku u Evropu, nismo to uspjeli, ali klub se popeo za jednu stepenicu vise. Ono sto je vazno, Olimpic je jedan od rijetkih klubova koji zive od "svojih" igraca. Kiso, Harba, Subasic, pa zasto ne i Duljevic su veoma dobri igraci i sigurno je da su njihovom prodajom obezbjedjena sredstva potrebna za dalji razvoj kluba.
OK druže, tvoje je pravo, ali ja sport doživljavam prije svega kao nešto lijepo za opuštanje i udaljavanje od svakodnevnice, mislim da bi i ti trebao, jer nekakvom nervozom mnogo propuštaš, kako ćeš tek reagovati na prave životne probleme?pabizo je napisao/la:Moje je pravo na sta cu se ja bolan paliti,a ivan balic je sve objasnio jako lijepo,,,,,,Edol je napisao/la:Meni je jako drago što se ovo dešava jednom bh. klubu, i nema potrebe da se pabizo i ostali koji prate Olimpic nešto pale... jednostavno me zanima na koji način privatni kapital stiže u jedno udruženje građana, bio to Gracićev ili njemački novac, potpuno svejedno.

Meni je Olimpic pravo simpatičan klub, ali se nažalost sa većinom navijača (?) ne može baš normalno komunicirati.
Mancini je napisao/la:@vamos Ti si najsmješniji u ovoj raspravi.Imaš li 18 godina?
Kako je to tvoje pitanje vezano za ovu temu? Ako zelis komunicirati na licnoj osnovi, ili bilo kako drugacije, ima opcija PP pa bujrum. Ovo je striktno definisana tema. Ne znam sta ti nije jasno.
Totalno si neozbiljan, a ja jos vise sto ti nesto pokusavam objasnitisto, jenostavno (ocito) ne kapiras.SiggySinatra je napisao/la:A sta je bgt? Nebi ni sad bili niko i nista da nije Abramovica !Vamos je napisao/la:Chelsi ti tvorevinaSiggySinatra je napisao/la: tvorevina je pa sta i Chelsea je![]()
![]()
Pa nije fudbal u Londonu od Abramovica o cemu ba ti pricas.
Da nije Abramovica, Chelsi ne bi uzeo titulu prvaka Evrope, ali bi sasvim sigurno bio stabilan premijerligas.
Ne mozes postojanje i velicinu Chelsija vezivati samo za Abramovica. Chelsi je veliki klub iz Londona, sa ogromnom istorijom i navijackom podrskom. Abramovic, i njegov kapital, je iskorak u nesto vise, ali svakako se Chelsi nebi raspao da njega nema, niti ga je on napravio i oformio.
Pa ti sada skontaj, napokon, sta zelim da kazem.
I da, jos jednom. Zaista, ali zaista, nemam nista protiv Olimpica. Cisto pricamo, a ja licno, reagujem na neke price i nafuravanja od strane pojedinaca kao Olimpic je extra , giga, mega i sl.
suhakrpa je napisao/la:Ne moze se postati velikan preko noci, to je valjda svima jasno. Olimpic je odlicno poceo, ali kontinuitet dobrog rada se mora nastaviti, ako zele da dodju u vrh bh. fudbala, ne govoreci o titulama i sl., vec po tome sto ce Olimpic biti redovan predstavnik BiH u Evropi ili osvajati titulu. Ovom klubu ce trebati mozda 30, 50 ili 100 godina da stekne ugled kakav imaju Velez, Zeljeznicar, Sarajevo, Sloboda i drugi.
Otprilike to je to. To i ja kazem. Samo sto bih dodao da umjesto u ovom postu iznad napisanih 30,50...cak i 100

Do tada, bez obzira na 2 dobre sezone, Olimpic je samo projekat jednog covjeka. Dobar projekat , ali projekat. A hoce li se uraditi taj kontunuitet i iskorak u razinu vise, e to nek vrijeme govori.
Sretno.
Zadnja izmjena: Vamos, dana/u 21 jun 2012, 01:30, ukupno mijenjano 1 put.
Olimpic Sarajevo
@vamos Meni nije jasno kako možeš pisati onakve gluposti?Na nivou djeteta od 14-15 godina su ti postovi!
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Ljudi, moliću lijepa
ovo je tema Olimpica, kao što reče Vamos, na pp riješavaj ( te ) probleme
Jedan uz Široki najorganizovaniji klub, pravo su mi simpatični, želim im sve najbolje u idućoj sezoni

Jedan uz Široki najorganizovaniji klub, pravo su mi simpatični, želim im sve najbolje u idućoj sezoni

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Svaki klub je nekad morao poceti, da bih imao historiu
mislim logika neka! Olimpic napreduje (i za to mu svaka cast , jednostavno to je super za BH nogomet, i ja polako pratim sve vise i vise ovaj klub) sa treba da znamo da je jednom klubu kao sto je Olimpic sad (jedan covjek se za sve pita) dosta lakse dovesti strani kapital a i domaci ce prije ulagati nego recimo u FK Sarajevo gdje se nezna tko placa a tko pije i kad se nesto radi(bilo to ispravno ili ne? neznam? jave se neki veterani i kritikuju, ZBOG neki svoji razloga, ispravni ili ne? , pa se onda jave neki drugi i tako dalje i tako dalje??? znate sta mislim valjda??) a Olimpic je novi klub uredan i zna se tko pije a tko placa, a to npr. Njemci veoma postuju tako da me ovo nebi iznenadilo!! 

I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
O jednom malom klubu nemogu se ovolike diskusije voditi, Olimpic dominira bičazzzz 

Sta je sa onim lijevim bekom ? dobar igrac a nigdje ga .. ni na prozivci ni na treninzima ?
Toto Riina
Ako misliš na Vujičića on je igrao do kraja prošle sezone i pošto mu je istekao ugovor slijede pregovori za produženje istoga.Danas na Otoci juniori Olimpica igraju odlučujuću utakmicu za prvaka protiv Širokog brijega sa početkom u 17 sati.Kadeti igraju dva sata ranije.PES2012 je napisao/la:Sta je sa onim lijevim bekom ? dobar igrac a nigdje ga .. ni na prozivci ni na treninzima ?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Oni nisu normalni na plus 50 staviti da se igra to nema nigdje na svijetu
Olimpic Sarajevo
Olimpic-Široki brijeg 1:0 Duljević 16.minuta.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 21 jun 2012, 20:36, ukupno mijenjano 1 put.
Olimpic Sarajevo
1:1 47 min. penal Barišić.
Olimpic Sarajevo
1:2 Barišić 58 min.
Olimpic Sarajevo
1:3 Kovačić 74 minuta.
Olimpic Sarajevo

Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 21 jun 2012, 20:36, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.