Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Dzeko je pametan...uzima lovu ...
- Centre forward
- Kontakt:
Vidi se da ne volis Bayern nikako, da ne kazem da ga antipatisesharishp je napisao/la:Ok ako im se isplati da onakvim ''poslovanjem'' dobiju nadimak ''vice''.Onda u redu.Saurman je napisao/la:Džeko nije u poziciji da traži 7 mil ako misle da su u Bayernu budale kao u Cityu grdno se vara.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Vidi se da ne poznajes forumase kad tako mozes grohnutiCentre forward je napisao/la:Vidi se da ne volis Bayern nikako, da ne kazem da ga antipatisesharishp je napisao/la:Ok ako im se isplati da onakvim ''poslovanjem'' dobiju nadimak ''vice''.Onda u redu.Saurman je napisao/la:Džeko nije u poziciji da traži 7 mil ako misle da su u Bayernu budale kao u Cityu grdno se vara.,al na stranu to.BvB je uzela titule zadnje dvije godine, al' u jednu ruku mi je i drago
,jer je Bundeska dobila na kvaliteti, samo se nadam da ce Žuće u Evropi osjetlat obraz,ha ja
.Da ne idemo u OT,Džekson je sad negdje sa onom Silajdzickom vjerovatno i boli ga svasta nesta dok se mi razbacujemo njegovim milionima al za vise od 5.5 nece doc i tackica
,ako ste dobronamjerni i blize Tuzli zovem vas na jedan Tuzlak,pivnicu nam otvaraju posle 20 god,a ako niste ljubitelji istog imamo mi i ostalo, domace samo of kors
Od Bayerna jedino sto ne podnosim je onaj kobasicar na celu kluba a taj klub mi je vec odavno drag(cirka dvadesetak i vise godina)
Kobasicar i jeste taj koji od Baye pravi Kir Janju ili veliku skrticu.Zato godinama ostaju nedoreceni u uspjesima iako imaju uslove za to.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Realno može dobiti 5-6 mil više ne.Kad je dolazio u City tada bio je prvak sa Wolfsburgom uz 75 golova na kontu i razumljivo je bilo da traži platu od 7 mil, ali Džeko u Cityu je veći dio sezone presjedio na klupi i nije logično da traži istu cifru i u Bayernu, jer sve se gleda po zaslugama.harishp je napisao/la:Ok ako im se isplati da onakvim ''poslovanjem'' dobiju nadimak ''vice''.Onda u redu.Saurman je napisao/la:Džeko nije u poziciji da traži 7 mil ako misle da su u Bayernu budale kao u Cityu grdno se vara.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Centre forward
- Kontakt:
Onda si ti old school boy a i Bavarce u 90% slucajeva prepoznam.Haman je sad poteglo ovih deset.Moje izvinjenje 
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Dzeko ima sedmicu i plus bonuse koje dolaze do devetke a naravno da ih je inkasirao nakon sasvim dobre sezone u MC.Saurman je napisao/la:Realno može dobiti 5-6 mil više ne.Kad je dolazio u City tada bio je prvak sa Wolfsburgom uz 75 golova na kontu i razumljivo je bilo da traži platu od 7 mil, ali Džeko u Cityu je veći dio sezone presjedio na klupi i nije logično da traži istu cifru i u Bayernu, jer sve gleda po zaslugama.harishp je napisao/la:Ok ako im se isplati da onakvim ''poslovanjem'' dobiju nadimak ''vice''.Onda u redu.Saurman je napisao/la:Džeko nije u poziciji da traži 7 mil ako misle da su u Bayernu budale kao u Cityu grdno se vara.
Titula i plus drugi strelac u klubu.
Niko nije lud da bukvalno sam sebi tolike milone potkrese zbog ''igranja'' u Bayernu jer mu ni tu ne garantuju da ce biti standardan.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Adebayor u Cityu prima 180 000 eura plus bonuse,i nije mu palo na pamet da se odrekne ni feninga,pa je opet zavrsio u Realu,Totenhemu...a zasto bi se Dzeko odrekao 50% svojih primanja,pa nije budala! on je u Cityu bio jako vazan igrac,postigao je 19 golova u prethodnoj sezoni u kojoj je City osvojio titulu,i po svim parametrima on bi trebao sad biti skuplji nego dok je bio u Wolfsburgu! kad Gomez moze primati 9 onda Dzeko zalsuzuje bar 7 ! u suprotnom bolje mu je otici u PSG,ili cak na posudbu u Malagu gdje bi igrao LP,isto zaradjivao,nego da sam sebi smanji primanja napola i otici u klub gdje nema zagarantovano mjestu u prvom sastavu!..
- Omerbavarac
- Kontakt:
Dzeko se nece odreci 3 miliona, ali preko jednog sigurno moze preci.
Bayern taj novac ima i moze mu dati, ali je problem Bayernova politika koja se svodi na sto bolju ekonomiju i sto manje potrosenih novaca. 7 ili 6 miliona, ma to je isto.
Ako se ne varam u Njemackoj je manji porez nego u Engleskoj, tako da bi dos'o na isto sa 6 milja.
Bayern taj novac ima i moze mu dati, ali je problem Bayernova politika koja se svodi na sto bolju ekonomiju i sto manje potrosenih novaca. 7 ili 6 miliona, ma to je isto.
Ako se ne varam u Njemackoj je manji porez nego u Engleskoj, tako da bi dos'o na isto sa 6 milja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
to da,manji je porez i 6 miliona u Njemackoj je kao 7 miliona u Engleskoj..vjerujem da ce Bayern brzo potvrditi ovaj transfer!..Omerbavarac je napisao/la:Dzeko se nece odreci 3 miliona, ali preko jednog sigurno moze preci.
Bayern taj novac ima i moze mu dati, ali je problem Bayernova politika koja se svodi na sto bolju ekonomiju i sto manje potrosenih novaca. 7 ili 6 miliona, ma to je isto.![]()
Ja se najiskrenije nadam da ce se Dzeko prodati kako zbog njegove karijere pored toga Zeljo dobija 800 000 eurica ako Bog da... HAJDE DZEKO PRODAJ SE MOLIM TE
Uzmite u obzir visoke poreze u Engleskoj i uporedite sa Švabama. Ako neko zna detaljnije bilo bi dobro da uporedimo. U svakom slučaju mislim da Bayern daje radikalno nižu platu nego City, moraju još malo "namaći"! 
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović
Evo Bayern nudi Martinezu iz Atletico Bilbao preko sedam milliona plate plus sto moraju 40 mil platiti odstete. A za Dzeko nedaju satro pa Edin je 100x vece ime i fol ne daju kesh, neka i ne ide u Bayern ako nece platiti min 6 mil plate.
Bayern nece platiti 40 mil jer to je klauzula koja vrijedi samo za španske timove ( Barca&Real) a Džekson će dobiti 6 mil i svi sretni.sanji je napisao/la:Evo Bayern nudi Martinezu iz Atletico Bilbao preko sedam milliona plate plus sto moraju 40 mil platiti odstete. A za Dzeko nedaju satro pa Edin je 100x vece ime i fol ne daju kesh, neka i ne ide u Bayern ako nece platiti min 6 mil plate.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
Bayern, Juventus, ili ostaje u Mn cityu, to je to
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Malom Adisu iz Stoca ispunila se želja da upozna svog idola i prezimenjaka Edina Džeku
Kada je prije tri godine dječak Adis Džeko iz Stoca vodio životnu bitku i operisao srce, najveća želja pored one da ozdravi bila mu je da upozna svog prezimenjaka, jednog od najboljih fudbalera Europe i ambasadora UNICEF-a Edina Džeku.
Spletom okolnosti, tada je njegova želja da upozna Edina ostala neispunjena ali je priča imala sretan epilog – mali Adis je uspješno operisan, dobro se osjeća i danas, igra fudbal, a priča o njegovoj velikoj želji da upozna svog idola došla je na kraju preko UNICEF-a BiH i do Edina Džeke koji je sa oduševljenjem pristao da mu ispuni najveću želju. Kada je u četvrtak Adis kojeg su roditelji iz Stoca doveli u Sarajevo napokon sreo svog prezimenjaka Edina, njegovoj sreći nije bilo kraja i kao da nije mogao vjerovati šta mu se dešava.
“Vjerujte, stalno mu je Edin na pameti, uvijek nam priča o njemu, o njegovoj igri, gleda sve utakmice, nosi majice s njegovim imenom, i vidite koliko je sretan!”, kazala nam je dječakova majka Adisa.

Kada je prije tri godine dječak Adis Džeko iz Stoca vodio životnu bitku i operisao srce, najveća želja pored one da ozdravi bila mu je da upozna svog prezimenjaka, jednog od najboljih fudbalera Europe i ambasadora UNICEF-a Edina Džeku.
Spletom okolnosti, tada je njegova želja da upozna Edina ostala neispunjena ali je priča imala sretan epilog – mali Adis je uspješno operisan, dobro se osjeća i danas, igra fudbal, a priča o njegovoj velikoj želji da upozna svog idola došla je na kraju preko UNICEF-a BiH i do Edina Džeke koji je sa oduševljenjem pristao da mu ispuni najveću želju. Kada je u četvrtak Adis kojeg su roditelji iz Stoca doveli u Sarajevo napokon sreo svog prezimenjaka Edina, njegovoj sreći nije bilo kraja i kao da nije mogao vjerovati šta mu se dešava.
“Vjerujte, stalno mu je Edin na pameti, uvijek nam priča o njemu, o njegovoj igri, gleda sve utakmice, nosi majice s njegovim imenom, i vidite koliko je sretan!”, kazala nam je dječakova majka Adisa.

malo sam nesto ceprko po netu. t s porezima nije bas tako jednostavno. ne znam koliko je aktuelna informacija, ali navodno strani fudbaleri u engleskoj placaju porez oko 25% u prve tri godine, a inace cini mi se 50%lolcina je napisao/la:Uzmite u obzir visoke poreze u Engleskoj i uporedite sa Švabama. Ako neko zna detaljnije bilo bi dobro da uporedimo. U svakom slučaju mislim da Bayern daje radikalno nižu platu nego City, moraju još malo "namaći"!
u njemackoj je skoro 50 %. u spaniji je napovoljniji, takodje nekih 25%.
kako se navodi u nekim clancima igraci uglavnom traze neto-plate, da se ne bi zezali s porezima itd.
osim toga, sve cifre koje se navode su rijetko potvrdjene od klubova, tako da su to u bitit samo nagadjanja

vidis djeca po jajcu uskoplju i gornjem vakufu nose dres hrvatske repke
ali znaju ko je faca i dolaze da se slikaju sa BH dijamantom
bravo Džekson.
Semper Fidelis
tek po zavrsetku EURA ce se pokrenuti transferi.bordo_Sarajevo je napisao/la:Bayern, Juventus, ili ostaje u Mn cityu, to je to
prvo RVP, pa ostali..
ako se gomez i dalje pokaze golgeterski na euru, sumnjam da ce dzeko preci u bajern. iako je cinjenica da gomez "ne zna igrat lopte"
Sapce je napisao/la:tek po zavrsetku EURA ce se pokrenuti transferi.bordo_Sarajevo je napisao/la:Bayern, Juventus, ili ostaje u Mn cityu, to je to
prvo RVP, pa ostali..
ako se gomez i dalje pokaze golgeterski na euru, sumnjam da ce dzeko preci u bajern. iako je cinjenica da gomez "ne zna igrat lopte"
Gomez "ne zna igrati lopte".
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
hahaha, naravno ne bukvalnomuXmania je napisao/la:Sapce je napisao/la:tek po zavrsetku EURA ce se pokrenuti transferi.bordo_Sarajevo je napisao/la:Bayern, Juventus, ili ostaje u Mn cityu, to je to
prvo RVP, pa ostali..
ako se gomez i dalje pokaze golgeterski na euru, sumnjam da ce dzeko preci u bajern. iako je cinjenica da gomez "ne zna igrat lopte"![]()
Gomez "ne zna igrati lopte".
npr. veceras izgleda klose u prvih 11