BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 14 jun 2012, 23:28

slika
:lol: :lol: :lol: 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 15 jun 2012, 11:24

Semir bvb je napisao/la:slika
:lol: :lol: :lol: 8-)

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 15 jun 2012, 16:23

Sto se tice DE JONGA volio bih da ga klepimo,kao sto sam i prije govorio ali dali cemo izdvojiti toliku sumu nesto bas i nisam optimista!
@Semir bvb
Odlicne fotke :lol:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 15 jun 2012, 23:55

Ej nemojte tako ipak je Enes mana dao pare kad je najteze bilo :lol: :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jun 2012, 01:37

DFB je kaznio Borussiu Dortmund sa 75.000 € zbog divljanja i paljenja baklji njenih navijaca na sest utakmica protekle sezone. Tokom naredne sezone BVB ce biti pod budnim okom disciplinske komisije DFB-a i ukoliko se dogodi jos jedan ispad slijedi odigravanje jedne utakmice pred praznim tribinama.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 16 jun 2012, 15:56

HzBvB je napisao/la:Ej nemojte tako ipak je Enes mana dao pare kad je najteze bilo :lol: :lol:
I to sto kazes,kolko je dobar i simpatican treba ga kakav mrga dobro iz.ebati da se razmnozava!!! :lol: :lol:

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 16 jun 2012, 17:41

Veceras nas trio igra odlucujuci mec na prvenstvu...Nadam se da ce dobiti i proci dalje!Ako bude tako vjerovatno ce u sljedecoj fazi igrati protiv Deutschlanda(izvinite...Bayernlanda :D )... :lol:
Sretno Pisczek,Kuba i Lewa,ako vi ne uradite nesto veceras nece niko zato...ODERITE Cehe! :D

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 17 jun 2012, 18:23

"Novo lice koje se pojavilo u planovima Stare dame je poljski reprezentativac i igrač Borussije Dortmund Jakub Blaszczykowski.

Kako navodi Corriere dello Sport Antonio Conte je veoma zainteresovan da u svom timu vidi popularnog Kubu, a navodno će u narednim danaima delegacija Juventusa put Dortmunda gdje će pregovarati sa njemačkim prvakom za ovog fudbalera.

Ipak, Juventus bi velikog rivala mogao imati u Laziju, koji također želi vidjeti Balszczykowskog u svojim redovima, te će također uskoro poslati i zvaničnu ponudu za Poljaka. "

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 17 jun 2012, 23:23

Prema napisima njemačkog dnevnika Bilda, raznovrsni vezni nogometaš Oliver Kirch, koji također može igrati i na poziciji beka, (29) novo je pojačanje aktealnog njemačkog prvaka Borussije Dortmund.

Navodi se kako je Borussia za Kircha Kaiserslauternu platila 500.000 eura za otkup njegovog jednogodišnjeg ugovora.

Kirch je u Kaiserslautern stigao iz Arminije Bielefeld 2010. godine, a medijski je povezivan s odlaskom otkako je klub ispao u drugu ligu.

On je treće dosadašnje pojačanje žuto-crnih za novu sezonu nakon Marca Reusa i Leonarda Bittencourta

Ako se ovo moze nazvati pojacanjem.... :?

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 jun 2012, 23:50

HzBvB je napisao/la:Ako se ovo moze nazvati pojacanjem.... :?
:mrgreen:

Ma dovode ga kao backup za pozicije sestice (da Silva i Kringe odlaze) i desnog beka, posto Owo ima probleme s povredom. ;) Samo da popuni broj igraca u timu, vjerovatno ce vecinom halat za amatersku momcad koja je izborila plasman u drittu.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 18 jun 2012, 02:13

Sta je ovo Borussija postala tvornica igraca ? :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 18 jun 2012, 11:56

M4kaveli je napisao/la:Sta je ovo Borussija postala tvornica igraca ? :D
Aham. Samo ne znam sta je tu lose.
Bolje je proizvesti igraca nego iskesirati 40 miliona za njega, kao sto to Spanci i Englezi dosta cesto rade 8-)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 jun 2012, 17:25

Bilall je napisao/la: Bolje je proizvesti igraca nego iskesirati 40 miliona za njega, kao sto to Spanci i Englezi dosta cesto rade 8-)
Zaš je to "bolje"? :? Sigurno si se htio nekako drugačije izraziti...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 18 jun 2012, 19:39

anton 1983 je napisao/la:
Bilall je napisao/la: Bolje je proizvesti igraca nego iskesirati 40 miliona za njega, kao sto to Spanci i Englezi dosta cesto rade 8-)
Zaš je to "bolje"? :? Sigurno si se htio nekako drugačije izraziti...
Ne! Proizvesti igraca znaci napraviti kvalitetnog igraca u vlastitoj skoli nogometa, mada se pod tim pojmom moze okarakterisati i kupovina osrednje dobrog igraca kojeg posle kroz igru, rad, i treninge podizemo na visi nivo.

Za razliku od kupovine,proizvesti igraca znaci ustedu financijskih sredstava a samim tim
i mogucnost preusmjeravanja istih u druge potrebe.
Pa primjer, u konkretnom slucaju kod Dortmunda znaci preusmjeriti financijska sretstva na
otplatu stadiona jer se Signal Iduna Park otplacuje do 2017 godine i time ce stadion ponovo preci u vlasnistvo kluba, a cijena rekonstrukcije 2005/06 je stajala oko 200 miliona po nekim informacijama tako da ne cudi ovaj dugorocni kredit.
Dortmund kada otplati taj kredit tada ce moci biti jos konkurentniji i tada ce imati vece mogucnosti za ulaganje u igracki kadar i skolu nogometa koja ni dosada nije radila lose.
Skole nogometa su buducnost nogometnih klubova, a ne nekontrolirano trosenje sto ce se sigurno potvrditi kada dodje do izrazaja financijski fair play.
Svi nogometni klubovi koji imaju takvu politiku posluju dosta uspijesno, pa i mnogo su cijenjeni u nogometnom svijetu iako nekada ne ostvare dobre rezultate.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 jun 2012, 20:37

[youtube][/youtube]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 jun 2012, 21:51

Nije ovaj normalan...ali transformacije su mu za 10 :D

Sad nesto kontam kakve "smo" budale ispali sa Barriosom...mogli smo laganini imati Lucasa i za sljedecu sezonu a za Lewata bez probema uzeti ogromne novce.Ovako cemo jos sljedecu godinu imati Roberta i onda problemi...a vjerovatno bi sad mogli uzeti i vece novce nego sljedece godine. Da ne govorim o tome kako je Lucas bolji napadac :D

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 jun 2012, 23:51

@ Bilal

Al ti nisi objasnio zašto je to bolje, bar ne is perspektive pojačavanja kluba. To što ti tvrdiš uopće nije bolje nego to je nešto na što si primoren!

"Bolje" je kada ti imaš mogučnost da dovedeš igrača za 30 miljona eura, ali to neznači da ga MORAŠ dovesti nego ako to oćeš možeš. npr Bayern ima 30 milja da dovede igrača, ali ako se tu dogodi nekakav Alaba prejebeno. S druge strane **** je kad kupiš Reusa a ne da opet moraš ispočetka odgajati recimo Bittencourta.

nemoj davat tako nagle izjave.

Odgoj igrača super je stvar no "bolje" je kao zaškripi da imaš para dodovedeš nekog skupog i po želji kako je kod BvB-a primjer Reus...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 19 jun 2012, 00:49

Cuj neodmjerene izjave :?
anton 1983 je napisao/la: Al ti nisi objasnio zašto je to bolje, bar ne is perspektive pojačavanja kluba.

:? Ja sam rekao sljedece
Za razliku od kupovine,proizvesti igraca znaci ustedu financijskih sredstava a samim tim

Ne mozes reci da nisam rekao zasto je bolje. :? Bolje je zbog toga sto sa proizvodnjom dobrog igraca dolazimo do ustede novca nego li sa kupovinom dobrog igraca. Jeftinije je odgajati nego li kupiti gotov proizvod.
anton 1983 je napisao/la:To što ti tvrdiš uopće nije bolje nego to je nešto na što si primoren!
Pa da vidimo sta tvrdim...
Pa primjer, u konkretnom slucaju kod Dortmunda znaci preusmjeriti financijska sretstva na
otplatu stadiona jer se Signal Iduna Park otplacuje do 2017 godine i time ce stadion ponovo preci u vlasnistvo kluba, a cijena rekonstrukcije 2005/06 je stajala oko 200 miliona po nekim informacijama tako da ne cudi ovaj dugorocni kredit.
Dortmund kada otplati taj kredit tada ce moci biti jos konkurentniji i tada ce imati vece mogucnosti za ulaganje u igracki kadar i skolu nogometa koja ni dosada nije radila lose.
Skole nogometa su buducnost nogometnih klubova, a ne nekontrolirano trosenje sto ce se sigurno potvrditi kada dodje do izrazaja financijski fair play.
Naveo sam ti samo PRIMJER, kako se moze dobro iskoristi novac koji je mogao biti potrosen u kupovinu gotovog prizvoda. Dakle primjer, a ne nesto sto se mora ili na sto si primoren.
Da sam znao da ces to tako protumaciti nebih primjer niti navodio.
anton 1983 je napisao/la:"Bolje" je kada ti imaš mogučnost da dovedeš igrača za 30 miljona eura, ali to neznači da ga MORAŠ dovesti nego ako to oćeš možeš

Ma naravno ali nije ovdje rijec o mogucnostima... :D
anton 1983 je napisao/la:Odgoj igrača super je stvar no "bolje" je kao zaškripi da imaš para dodovedeš nekog skupog i po želji kako je kod BvB-a primjer Reus...
Aham ;) a vidis ja ti nigdje nisam stavio da ne treba kupovati igrace. :)
Ja sam ti rekao sta je bolje....
Sigurno da se mora nesto i kupiti, ali uvijek sam onog misljenja, ako se moze proizvesti da se ne kupuje..

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 jun 2012, 00:52

Onda te ja nisam razumio...Tj. nije mi baš jasTno zaš si to pisao jer je to logika.Normalno da je bolje dobiti istu stvar za 0 kn nego platiti ju 100kn, samo što sam ja mislio da ti tvrdiš da je bolje ušparati nova i riskirati sa mladim igračem ili da si htio reći onaj klub koji proizvodi igrača je bolji od onog koji kupuje..

Ma uglavnom nema veze, rekoh što sam mislio...

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 19 jun 2012, 12:49

Ma pogresno si me razumio. Logika je da se kredit mora platiti i to nije slucaj samo sa kreditom koji ima BvB. Bayern je napravio slicnu stvar, a nije bio primoran, samo sto je Bayern iskoristio i visak financijskih sredstava i plus jos prodao blizu 10% svojih dionica Audiu, a sve to da bi se smanjile kamate i rok otplate kredita za stadion cija je izgradnja kostala oko 350 miliona 8-)
Zbog toga je taj primjer naveden (gdje uloziti visak novca) jer ja mislim da je to dobro kada zelis cim prije da se rijesis kredita.
I drago mi je da si shvatio da se ne radi o sparanju, jer novac ne treba sparati nego ga treba pravilno iskoristiti.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.