Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Delirium
Kontakt:

Re: Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin

Post Postao/la Delirium » 11 feb 2012, 23:40

zgembo89 je napisao/la:ČItaam neki dan Ivica Osim i načelnik općine NEdžad Koldžo i ostali predvode akciju rekonstrukcije stadiona Grbavica,ne znam koliko ima istine u svemu ovome,ali bilo bi dobro da se napravi jedan moderan stadion do nekih 30tak hiljada gledatelja,sigurno da bi se te pare kasnije vratile...
Mislim da i Željezničar može uzeti dosta učešća u svemu ovome sobzirom da su imali neke solidne transfere ;)
To je istina da će bit rekonstrukcije na Grbavici al opet ne vjerujem da će je toliko sredit da će moć repka igrat na njima. Na Grbavici istočna i zapadna tribina su skroz loše. Na Grbavici idealno bi bilo napravit sve tribine kao sjevernu, onako sve zatvorit i bio bi drama stadion, nema svrhe da se šta više i veće gradi jer nema kod nas toliko naroda da bi se napunio stadion radi prvenstvenih utakmica, pogledaj Koševo, kad bude derbi ni pola Koševa ne bude ispunjeno. Jedino se sjećam 2002 čini mi se kad je Željo igrat protiv Newcastl, tad je Koševo bilo ispunjeno ko šibica, bukvalno ljudi su stajali jedni nad drugima, samo je jedan dio gdje su ovi Englezi bili je bilo prazno, jer je njih malo došlo.

A i BP ako će se gradit za repke samo bi trebalo sve tribine napravit kao zapadnu i to je to, ništa više nam ne bi trebalo.
Sarajevo, Horde, Bog i Čaršija, neka živi Bosna naša država!

FK Sarajevo
FC Bayern
Millwall FC
Boston Celtics

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 12 feb 2012, 11:44

Delirium je napisao/la:A i BP ako će se gradit za repke samo bi trebalo sve tribine napravit kao zapadnu i to je to, ništa više nam ne bi trebalo.
Ma i to da naprave, ja mislim da se neće napuniti. Za reprezentaciju 20 hiljada sasvim dovoljno.
Čelik Zenica 1945

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 feb 2012, 11:36

Zar postoji dilema gdje da igra repka, to sigurno nije BP zar utakmice odluke treba igrati pred 12 000 ili je pak bolje pred 35 000 na Koševu.U Zenici se mogu igrati utakmice protiv slabijih protivnika za sve ostalo pravac Koševo.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Delirium
Kontakt:

Post Postao/la Delirium » 13 feb 2012, 11:59

Saurman je napisao/la:Zar postoji dilema gdje da igra repka, to sigurno nije BP zar utakmice odluke treba igrati pred 12 000 ili je pak bolje pred 35 000 na Koševu.U Zenici se mogu igrati utakmice protiv slabijih protivnika za sve ostalo pravac Koševo.

Istog smo mišljenja! Kada je protiv slabijih reprezentacija tad će doć manje naroda i tad se može igrat na BP, a kad je važnija utakmica i kad je jači protivnik treba na Koševu!
Sarajevo, Horde, Bog i Čaršija, neka živi Bosna naša država!

FK Sarajevo
FC Bayern
Millwall FC
Boston Celtics

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 maj 2012, 10:55

Saurman je napisao/la:Zar postoji dilema gdje da igra repka, to sigurno nije BP zar utakmice odluke treba igrati pred 12 000 ili je pak bolje pred 35 000 na Koševu.U Zenici se mogu igrati utakmice protiv slabijih protivnika za sve ostalo pravac Koševo.
Kada je atletska reprezentacija u pitanju onda Koševo, a ako je fudbalska naravno Zenica!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 10 maj 2012, 09:43

Ma ja bi volio da mi mozemo napuniti stadion od 100 000 kada igra repka pa da je stadion u Glamocu.
Ali vecina se gadza ovdije nekim ciframa koje nazalost nisu realne.
Uzmimo recimo Kosevo koji je nas najveci stadion. Od jacih repki kako vi navodite koje su tamo igrale su bili Spanija, Francuska, Turska i Jugoslavija.
Ni jedna utakmica nije bila rasprodana ni jedna jednina od ovih repki nije docekana sa punim stadionom.
Koliko se mogu sjetiti zadnja utakmica koja je popunila Kosevo je bila majstorica sa Danskom i tu smo popusli kod kuce.
I onda se postavlja pitanje iz kojeg razloga nama treba veliki stadion, stadion sa 20.000 je za nas vrh a ni on nece biti uvijek popunjen jer su karte preskupe a veca je gotiva odgledati uz rostilj sa rajom na TV posebno u HD formatu kada se uvede i kod nas.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 10 maj 2012, 10:03

Volio bih da se igra u Sarajevu, da grad Zenica više ne mora biti ratna zona svih seljaka Bosne i dijaspore na dan utakmice. Nek se igra u Sarajevu bmk.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 10 maj 2012, 10:44

Bosco je napisao/la:Volio bih da se igra u Sarajevu, da grad Zenica više ne mora biti ratna zona svih seljaka Bosne i dijaspore na dan utakmice. Nek se igra u Sarajevu bmk.
Nema veze, izdržaćemo :mrgreen: fudbalska reprezentacija donosi pare gradu Zenici.

A još je sada izgrađen i Centar za reprezentaciju, zna se gdje će se igrati.
Čelik Zenica 1945

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 01 jun 2012, 17:23

U Zenici ce se igrati i dalje pa makar se to "Zenicanima" i "Sarajlicama" ne svidzalo. Mi se svakako i ne pitamo. Nema potrebe za ponovno bacanja "kocki" za svadze. Jucer je tenderski dobivena dozvola i izvodzac svih radova na rekonstrukciji stadiona BP i sve pocinje vrlo brzo. Ovo oko ove prijave za tekmu na Kosevu ni to nije frka. Moze i to, ali te prognooze o broju gledalaca nisu bas istinite. Samo poredzenja radi. Tekmu s Dancima i Francuzima prijateljsku na Kosevu su gledali po 40 000 gledalaca. U Zenici protiv Turske je bilo 16 000 na stadionu i preko 20 000 na Kamberovica polju. Tako da u biti nema veze gdje se igra, osim tog broja gledalaca, s tim sto se o prosirenju stadiona takodze mi u Zenici ne pitamo vec prvo nas gradonacelnik i jos neko. A i to se ubrzano dogovara. Ne bih trpio seljaje vec bih taj dan docekao nase dijasporce s mnogo para u nas grad. Kosevu jedina prednost jer gore tekmu s npr. Njemcima, Moldavijom i sl. sam gledo za 7 km, a ovdje u sovm gradu legalno mogu tek za 15 km a nazalost kod lopova i z a50 km. No zadnju kartu sam kupio u Sarajevu gdje nije bilo toliko interesovanje i onda sve obrnuto.

Zenica i BParena je moj izbor ali ako bude i nase Saraejvo i Kosevo ma idemo i tamo..... ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 jun 2012, 17:26

Hoce li bit zapadna tribina zatvorena na Kosevu protiv Latvije ili ce konacno to sredit? Bice pravo jadna atmosfera ako bude najveca tribina zatvorena.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 jun 2012, 17:28

Cartman je napisao/la:Hoce li bit zapadna tribina zatvorena na Kosevu protiv Latvije ili ce konacno to sredit? Bice pravo jadna atmosfera ako bude najveca tribina zatvorena.
Jedino ako do septembra osiguraju pare za te stolice sa naslonjacima.

Ni Zeljo/Sarajevo nece moci igrati evopske utakmice pred otovorenim zapadom zbog istog problema.

:|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 jun 2012, 00:51

Nema potrebe za sikiranciju. Tender je prihvacen i za koji dan ce poceti radovi na Bilino Polju i rekonstrukciji stadiona. Odmah pocinju za drenazom terena i zamjenom trave tako da do pocetka kvalifikacija NSBiH nece imati problema vezano za mjesto odigravanja utakmica kvalifikacija. A Bogu hvala nememo ni problema sa zapadnom tribinom gdje je sve nadkriveno i u prvoj fazi rekonstrukcije jos se radi i na razglasu i opremanju prostorija za goste na tribinama.

Sve u svemu nema potrebe za zabrinutost ... bit ce to sve ok...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 jun 2012, 01:44

@Saurman

U dogledno vrijeme nakon uradzene zaobilaznice u gradu radit ce se i prosirenje tribina na Bilino Polju.
Bas mislis da Zenica sama nebi napunila Bilino Polje za reprezentaciju BiH da imamo 35000. Tu se buraz grdno varas. Problem Zenice su silni tapkarosi i iz Zenice i Sarajeva i ljudi za legalnu prodaju karata. Da nam budu karte 10,15 i 20 kako budu na Kosevu, a nekad i jeftinije (Moldavija, Norveska) ja ti garantujem da bi sam grad Zenica napunila 35 000 gledalaca. Pa Celik kad je imao i ugled i rezultate prema npr. Zelji, Sarajevu, Sirokom - te utakmice je docikao sa 18000-20000 gledalaca dok jos stolice nisu bile postavljene. To mozes i nih pitati. Mislis da mi svoje dijamante ne bi docekali punog stadiona...
eeeeeeeeee buraz onda ti Zenicu i uzavreli grad nisi vidjeo i ne kontas sto fudbaleri izgaraju za tekme u ovom gradu cak i sada kad imamo samo 14000 stolica za domacina. Naravno da tekme danas u Zenici gledaju mnogi i iz BiH i iz dijaspore i da je skoro pa najmanje Zenicana. Protiv Portugala smo imali samo 800 karata za Zenicu, ali svi smo mi jedno tih dana i nije bitno ko je i odakle - bitna je pobijeda. Da je Bogdo Kosevo St.D.France ja bih prvi isao pjeske u Sarajevo za nas zajednicki san i svejedno mi je gdje bi se igralo pa makar sve u Saraajevu, ali evo pocinje da se renovira hram fudbala u Zenici i bit ce sve ok. Nadam se da ce se i Kosevo cim prije uraditi i da se pokriju tribine i da se izmjene stolice i da se teren uradi. Nemam ja nista protiv. Nije mi tesko otici do Pariza za nase dijamante 5000 km u oba smijera - a zasto bi mi bilo tesko 150 km do naseg Sarajeva...

p.s. i jos nesto - Njemacka je na Kosevu sa Kanom na golu docekana sa 5000 gledalaca i to sa otvorenim kapijama. Jest da je bila prijateljska ali probaj to u Zenici. ;) Volim gradove i Sarajevo i Zenicu ali neke stvari se ne postizu ni zaboravljaju preko noci... Zenicani imaju drugaciji pristup reprezentaciji...

TA SE LJUBAV BOSNOM ZOVE ....

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 02 jun 2012, 02:16

Cartman je napisao/la:Hoce li bit zapadna tribina zatvorena na Kosevu protiv Latvije ili ce konacno to sredit? Bice pravo jadna atmosfera ako bude najveca tribina zatvorena.
Bas suprotno, ove tri sto ce biti otvorene ce se napuniti (nesto slicno kao FKS i Zeljo prosle godine u Evropi) i bice puno bolja atmosfera...onako bi na zapad otislo max 5-6.000 ljudi i ne bi ni na sta licilo (k'o sto inace ne lici na Kosevu :D) a tesko da ce ti na Latviju na Kosevu doci vise od 17-18.000, koliko je kapacitet te tri tribine.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 jun 2012, 11:05

Inace dobra je stvar sto ce i evropska krovna fudbalska federacija ucestvovati u donaciji za ove radove koji su zapoceli u Zenici. Nakon ulaganja u izgradnju fudbalskog centra u Zenici sada su se okrenuli i finansiranju dijela novcanih sredstava za uredzenje stadiona i evo kako vidim to se pocinje ovih dana. U dogledno vrijeme u planu je i nadkrivanje sjeverne i juzne strane stadiona a po meni bi trebalo da se to uradi i na istocnom dijelu. Najbitnije je to da ce BP za mjesec ili najvise dva imati najbolje terenske uslove sa drenazom za docek nasih zmajeva i da ce kada se BP prosiri na sjever i jug imati najidealnije uslove za igre nasih dijamanata. Svi ce mo imati stadion slican onome u Klagenfurtu i tada ce biti sve ok. Naravno da mi je veoma drago da se i Kosevo i Grbavica izgradi, ali nekako to sporo ide, no nadam se i da se pokriju tribine kako ljudi ne bi kisnuli. Jedan od uslova je i min 8000 pokrivenih sjedecih mjesta. Bit ce to dobro kad se budu igrali i derbiji Zelje i Sarajeva i utakmice reprezentacije. Ko sto momak gore rece ako nece biti vise od 16000 Latvija ce se svakako igrati u Zenici. Sto se tice "vecih" reprezentacija bilo bi dobro da se igra na nekom vecem stadionu dok se BP ne prosiri. No ta prokleta pozorisna atmosfera tj. atlletska staza i udaljenost publike od stadiona unistaje atmosferu i nadam se da se mora misliti nacin kako da se ona izbaci i Kosevo odradi kako treba. Sto se tice Grbavice i ona ima svojih problema ali je ipak lakse rjesiva. Povuc tribinu sa semaforom prema golu i napraviti slicno onoj nadkrivenoj bilo bi pravo dobro. No ovdje nisam siguran da bi se manijaci slozili s ovim pa opet sve ostaje na tome. Do tada smo primorani igrati na najljepsem ali nazalost jos malom stadionu (16000) u Zenici. Da rezimiram - u Zenci se sve to pokrenulo s radovima i mislim da NSBiH nece imati problema kao sa Portugalom kada zenicani zbog onog padavicara nisu zeljeli da teren bude kakav treba da bude. ;) Sada sve ovo pravimo za reprezentaciju nas, vas i BiH....

v.p. iz centra - uzavrelog grada

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 02 jun 2012, 14:55

jednostavno u mostaru
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 jun 2012, 16:16

Rosas7 je napisao/la:jednostavno u mostaru
Pa i u Mostaru naravno. Mostar je BiH grad i sto da ne i u lijepom Mostaru.

Zgembo Adislić
Kontakt:

Post Postao/la Zgembo Adislić » 18 jun 2012, 18:45

Kad još urade južnu tribinu, definitivno Gradski stadion Banja Luka! :D Bar U-21 reprezentacija, što i nije nemoguće dok je Vlado J. selektor :D
je li ravno ovo? je li ravno?

High

Post Postao/la High » 18 jun 2012, 19:05

Stadioni u BiH počinju ličiti na nešto, bar koliko vidim u posljednje vrijeme da se kao nešto gradi, popravlja. Kad se sjetim Tušnja i gostujućeg sektora, stadiona u Banja Luci i one montažne tribine, pa i Vrapčića i one palete za koju sam se bojao da će svakog trenutka otići u stotinu dijelova, i tako dalje. Sramota je za ostale stadione kakve uslove imaju, recimo stadion u Trebinju, gdje ulaziš kroz tartan stazu, da bi došao do gostujućeg sektora, ništa više lijep prilaz nije u Lukavici. Lijepo je vidjeti da se nešto napokon radi, sigurno da će biti bolja posjeta, te da će i konkurencija za utakmice reprezentacije BiH biti znatno veća.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 18 jun 2012, 19:09

Kad će i hoće li aBd početi oni radovi na proširenju i nadogradnji Bilinog polja, ili su već počeli? :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Zglavkar i 29 gostiju.