Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Puma
Moderator
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Puma » 11 jun 2012, 17:10

MaGiCa je napisao/la: Ne propada Serie A zbog Napolija ili Palerma, vec zbog Milana i Intera, koji godinama prodaju najbolje igrace a bez plana rade na pojacanjima.
Napoli je morao da proda Lavezzija, ali ce dovesti zamenu. Milan ne mora da proda Silvu, ali ce ga prodati i nece dovesti adekvatnu zamenu.
Odgovorno tvrdim da za Inter ovo nije tacno. Koga to Inter nije mogao zadrzati ? Meni trenutno na um padaju Eto'o, Ronaldo i Ibra, ali nijedan od njih nije otisao iz Intera zato jer ga klub nije mogao zadrzati, vec su ti igraci htjeli novi izazov u karijeri, sto je razumljivo i ja ih nikad necu optuziti za to.

Pa pogledaj trenutno, u ekipi i dalje igraju igraci koji su osvojili tripletu, da se radi o neozbiljnom klubu Maicon, Cesar, Sneijder, Milito bi igrali bog zna gdje ;)
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 11 jun 2012, 17:15

Saurman je napisao/la:
TomaZdravkovic je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Odliv kvaliteta iz Serije A je sasvim očekivan, mnogi klubovi su teškoj financijskoj situaciji i prodaja ključnih igrača jedan od načina kako napuniti ionako praznu klupsku kasu.
Mozda se 1. x sa tobom slazem u ovom zivotu al' dok je zivog Juveta nece svi klubovi prodavati svoje najbolje igrace barem Juve ako nece dovest dostojne zamjene i moram priznati bice mi zao ako ode 2. najbolji stoper svijeta iz Serie A ovako Chielini nema nikakvu konkurenciju a sa dr. aspekta mi je drago bice Juventusu lakse osvojiti titulu mada Milan stagnira a Juve se pojacava, ostali su svakako losi tako ako ode Silva vec se zna koce biti prvak naredne sezone jer ce vjerovatno i Ibra zatraziti transfer ako Silva ode sto ce vjerovatno dotuci Milana a bilo bi lijepo iako je meni mrzak da ako zatrazi transfer da ga Juve kaparise jer ipak radi o najboljem napadacu svijeta mada to nije nikako realno al' lijepo se nadati.....
Ne kontaš, bez jakog Intera i Milana nema jake lige i samim tim i Juventus ne može napredovati.Da ne spominjem Lazio i Romu koji su nekad imali snažne timove koji su sad daleko od vrha.

Zar je nekom interesantno pratiti ligu gdje se već unaprijed zna prvak.?
Da se razumijemo bice ista situacija kao i u Njemackoj gdje Bayern drzi monopol mada se tu ponekad pojavi neko novi, e tako ce da bude i u Italiji al' neka i treba tako jer su dusmani izbacili Juve i tako unazadili Ligu koja je tad bila i najjaca i imala Milana i Juventusa kao tad najjace ekipe Europe a i Inter je bio donekle konkurentan....
Sve se vraca sve se placa
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 11 jun 2012, 19:06

nemojte opet o tome molim vas :roll:
nisu dusmani izbacili juventus nego je juventus izbacio sam sebe (tacnije moggi i ekipa) raznim malverizacijama. eh sad to sto i ostali ucesnici skandala nisu kaznjeni kao i stara dama tj milan & co. to je nesto totalno drugo. konstantno se ide na to kako su 'dusmani' unazadili ligu a zapravo su klubovi sami sebi krivi. zar se trebao presutiti skandal samo kako bi liga ostala konkurentna!? bitch please :D

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 11 jun 2012, 19:07

IlPrincipe je napisao/la:Čuj u Juve da pređe :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa znaš li da kad bi se nakon Silvinog odlaska, desio i odlazak Ibre (što se neće desiti) i to u JUVENTUS da bi time Galliani i Berlusconi potpisali sebi smrtovnicu. Pa digla bi se cijela Italija na noge da ih pobije :lol:
cini ti se, sto se nije digla Italija kad je Ibra otisao u inter? a znamo da je vecina Italije za Juve.Brzo se to stisa.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 11 jun 2012, 19:11

Juvelandia je napisao/la:
IlPrincipe je napisao/la:Čuj u Juve da pređe :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa znaš li da kad bi se nakon Silvinog odlaska, desio i odlazak Ibre (što se neće desiti) i to u JUVENTUS da bi time Galliani i Berlusconi potpisali sebi smrtovnicu. Pa digla bi se cijela Italija na noge da ih pobije :lol:
cini ti se, sto se nije digla Italija kad je Ibra otisao u inter? a znamo da je vecina Italije za Juve.Brzo se to stisa.
Zato što su s prodajom Silve prevršili sve granice, a još kad bi prodali Ibrahimovića :o tek bi onda bilo ludilo.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 11 jun 2012, 19:12

Evil Genius II je napisao/la:nemojte opet o tome molim vas :roll:
nisu dusmani izbacili juventus nego je juventus izbacio sam sebe (tacnije moggi i ekipa) raznim malverizacijama. eh sad to sto i ostali ucesnici skandala nisu kaznjeni kao i stara dama tj milan & co. to je nesto totalno drugo. konstantno se ide na to kako su 'dusmani' unazadili ligu a zapravo su klubovi sami sebi krivi. zar se trebao presutiti skandal samo kako bi liga ostala konkurentna!? bitch please :D
hoces jedan ovako dobronamjerni primjer kako je Serie A mogla i dan danas biti najjaca liga ili uz najjacu EPL?
Znas kako, ufate Moggia da prica , ufate Galiania kako prica, ufate Morattia kako prica, i znas sta urade? lijepo sve ih sazovu na tajni sastanak, i ovako, Moggi ti si srao najvise , Andrea ti malo manje a ti Masimo tu negdje.E sad posto je nama italijanski fudbal najvazniji i liga koja donosi milijarde drzavi, vi cete lijepo tajne uplate vrsit u toku toliko i toliko godina i polako se sklonit sa cela svojih timova kao kaznu.

Naravno ko je najvise zasro on ce to najvise platit i najprije otic.A ne onako, razjebi ligu, ocrni sam svoj fudbal, zvijezde odose i napravi prciju od lige a moglo se sve kompenzacijama preko para manjim timovima koji su osteceni to sredit pa i komenzacijama u novcu izmedju tri najveca kluba.Zvijezde ne bi odlazile onako naprasno i dalje bi se igrala jaka liga, prihoda bi bilo, naravno recimo juve bi osjetio na transferima nedostatak novca al opet bio bi tu negdje, konkurentan.Liga bi i dalje bila zdrava , odredjeni suci kaznjeni i ...al ne bolje ti nju razjebi, sto se i desilo a desilo se jer uspjeh ITA fudbala nije bio cilj nego neke licne podvale i licni ratovi sto se kasnije i obistinilo.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 14 jun 2012, 15:19

Stefano Mauri oslobođen optužbi za namještanje tekmi.

slika
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 jun 2012, 09:23

Malo šale nije na odmet :P

Pošli automobilom u noćni provod dvoje Milanista, jedan Interista i jedan Juventino.

Jedan Milanista vozi, a drugi sedi napred pored njega, dok su Interista i Juventino pozadi, na zadnjem sedištu.

Zastaju u jednoj ulici u kojoj "rade" prostitutke i pitaju jednu crnkinju koliko traži.

Ona im odgovara: "30 evra napred, 50 evra pozadi".

Juventino i Interista, u glas: "Zašto je za nas skuplje?" :mrgreen:

slika

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 16 jun 2012, 10:04

:lol:

OT:

Parmin novi dres...sadržat će na sebi imena svih ljudi koji su kupili sezonsku kartu

slika

Palermov dres

slika

čitam da je Roma jako blizu Merkela iz Genove...jako dobro pojačanje za Romu...

Milan želi Dossenu iz Napolia ali će ga uzeti samo ako ga Napoli pusti da ide bez odštete...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 jun 2012, 10:43

koja moć ovo za imena na Parminom dresu :shock:

I nije Merkela iz Genoe nego iz Milana :P on je naš u co-ownu

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 16 jun 2012, 11:15

IlPrincipe je napisao/la:koja moć ovo za imena na Parminom dresu :shock:

I nije Merkela iz Genoe nego iz Milana :P on je naš u co-ownu
Dali smo mi citav ugovor Merkela da bi i mi mogli imati citav ugovor El-Shaarawya,mislim da je bila ova inforrmacija prije nekoliko dana
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 16 jun 2012, 11:18

Da, i ja sam to pročitao.
Dobar je Merkel igrač, fizički je strašan i ima prostora za napredak, na takve igrače je milan trebao računati, ali oni imaju druge ideje.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 16 jun 2012, 14:01

Auuu Parminog dresa ... vrhunska ideja :bow:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 16 jun 2012, 15:23

Benitez se spominje kao novi trener Sampdorije... :lol:

Roma prodala već 17.000 sezonskih karata..Zemanov efekat već djeluje...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 16 jun 2012, 15:34

IlPrincipino je napisao/la:Benitez se spominje kao novi trener Sampdorije... :lol:

Roma prodala već 17.000 sezonskih karata..Zemanov efekat već djeluje...
I ja bih kupio Rominu sezonsku za narednu godinu, bice dosta golova na Olimpiku, Zemanove odbrane su pravi cirkus. :mrgreen:

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 17 jun 2012, 00:24

Gdje ste yebači ! :mrgreen:

Jel vam otišao @Tritolone?

Ako neko može da mi kraće opiše karijeru tog Zemana. Msm, otkud on sad odjednom u Romi? Jel' bar dobar stručnjak?

Hvala !
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 17 jun 2012, 10:20

On je "dobar strucnjak" za Pescare, Leccea i slicnih al eto ostala mu je jos jedna, zadnja prilika da pokaze da nesto zna, iako je po meni sranje od trenera i smeće.

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 17 jun 2012, 10:30

i ne podnosi Juventus :D
The Old Lady is back on TOP...

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 17 jun 2012, 10:43

zeman je stara skola trenera, cvrsta ruka i duple trening sesije dnevno :D gaji napadacku filozofiju i voljen je gdje god da je trenirao pa tako mozemo vidjeti da ga postuju i navijaci lazia i rome (vodio je oba kluba).
Viking je napisao/la:i ne podnosi Juventus :D
ne samo juventus . . . milan i inter isto tako.
postena ljudeskara 8-)

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 17 jun 2012, 10:50

drago mi je da Roma, napokon, ima trenera koji moze uvesti red i disciplinu, uciniti vas klub boljim i konkurerntnijim u novoj sezonj. Da vam pozelim, u najgorem slucaju, bolju poziciju od vjeciti rivala-laciala... :D

Vidi se da je arogantan i da uvijek kaze sto misli, meni se licno kao osoba na svidja, dok kao trener sigurno ima respekt..
The Old Lady is back on TOP...

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.