RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Morecambe
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la Morecambe » 15 sep 2009, 18:49

Imate na zvaničnom sajtu Veleža kad je tekma...

http://www.fkvelez.ba

Široki-Velež u subotu 19.09.2009 u 16.00 sati.
PS: nikada,ali baš nikada ne igraj protiv ekipe druge Engleske lige - ekipe Morećambe,jer samo Morećambe može od 1-3 do 4-3 za 3 minute oooooo Morećambe :)

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 16 sep 2009, 16:43

Velež-BSK 4:0

NAPRIJED ROĐENI !

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 16 sep 2009, 19:00

VELEŽ, SARAJEVO I ZRINJSKI SIGURNI, LAKTAŠI ISPALI

- Danas je odigrano jedanaest utakmica šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Sarajevo je rano povelo u utakmici protiv Radnika. Već u 2. minuti Dudo je matirao gostujućeg golmana, te se s rezultatom 1:0 otišlo na pauzu između dva poluvremena.

U nastavku je Sarajevo ovjerilo pobjedu i plasman u osminu finala Kupa. Najprije je u 55. minuti Jahović pogodio za 2:0, a nešto kasnije Rizvanović iz penala povećava na 3:0. Strijelac za konačnih 4:0 bio je Pliska.

Velež je terensku dominaciju krunisao u 26. minuti kada je Majkić pogodio za 1:0. Već u 33. minuti Čolić je povisio na 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena. U 66. minuti je Škaljić povisio na 3:0, a pogodak za uvjerljivih 4:0 postigao je Duraković u 77. minuti.

U utakmici između Rudara i Slobode domaćini su veći dio utakmice igrali s igračem manje, te nisu imali previše šanse protiv momčadi iz Tuzle. Sloboda je u vodstvo došla u posljednjim trenucima prvog djela kada je Kasapović pogodio s bijele tačke. U nastavku je Sloboda udvostručila vodstvo pogotkom Bojića.

Olimpik je u vodstvo došao u 33. minuti pogotkom Pelaka iz penala, a gosti poravnavaju pred kraj prvog djela. U nastavku su gledatelji na Grbavici vidjeli pravu paradu golova, a na kraju su više razloga za slavlje imali nogometaši Olimpika koji su izborili plasman dalje.

Slavija je u odbranu naslova u Kupu BiH krenula pobjedom nad jablaničkom Turbinom. Domaćine je u vodstvo doveo Džermanović u 10. minuti, a isti igrač je u nastavku susreta pogodio za konačnih 2:0.

Hodžić je odličnim pogotkom u 41. minuti pogodio za vodstvo Sloge u utakmici protiv Zvijezde. U 58. minuti Brković pogotkom iz slobodnjaka pogađa za 1:1. Sloga iz penala ponovno dolazi u vodstvo, ali gosti iz Gradačca preko Ćorića poravnavaju na konačnih 2:2.

Rezultati šesnaestine finala Kupa BiH:
PRIJEDOR: Rudar - Sutjeska (1:1) 4:1
G. VAKUF/USKOPLJE: Sloga - Zvijezda (1:0) 2:2
I. SARAJEVO: Slavija - Turbina (1:0) 2:0
GRADIŠKA: Kozara - Široki (0:2) 0:4
TRAVNIK: Travnik - Jedinstvo (1:0) 2:1
MOSTAR: Zrinjski - Mladost D. Svilaj (2:0) 4:0
KAKANJ: Rudar - Sloboda (0:1) 0:2
MOSTAR: Velež - BSK Banjaluka (2:0) 4:0
SARAJEVO: Sarajevo - Radnik Hadžići (1:0) 3:0
SARAJEVO: Olimpik - Radnik Lipnica (1:1) 4:2
LAKTAŠI: Laktaši - Sloga Doboj (0:0) 0:2

slikaslikaslikaslika
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 sep 2009, 16:28

svaka cast momcima za jucerasnju predstavu u kupu ...trebalo nam je to da povratimo malo poljuljanu atmosferu poslije remija sa Čelikom ...prekosutra svi na Široki , idemo se nadigravati ....vjerujem da možemo do povoljnog rezultata iako je Široki sigurno među 3 najjača kluba u ligi po igračkom kadru !
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 17 sep 2009, 16:46

mostar_mo je napisao/la:svaka cast momcima za jucerasnju predstavu u kupu ...trebalo nam je to da povratimo malo poljuljanu atmosferu poslije remija sa Čelikom ...prekosutra svi na Široki , idemo se nadigravati ....vjerujem da možemo do povoljnog rezultata iako je Široki sigurno među 3 najjača kluba u ligi po igračkom kadru !
Igrači se uozbiljili i četvrtica u mreži BSK-a mada je tu moglo biti još 3-4 gola komotno ali nije to to. :mrgreen:
Uglavnom,Kadrić zakuhao nešto i sad je protiv BSK-a na tribinama bio.Bravo Ibrakoviću !
U Širokom će biti teško,gostujemo jednoj od najjačih ekipa ali nema predaje,uz malo znanja i sreće možemo do bodova.

NAPRIJED VELEŽ !

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 18 sep 2009, 00:56

slika

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 18 sep 2009, 01:30

Pismo iz Beograda

Kupujmo domaće, kupujmo Veležovo!

Počela je toliko očekivana Liga prvaka. Ne znam da li je vama toliko falila, meni, vala, i nije. Taj moderni fudbalski biznis, očitovan upravo u famoznoj Ligi, mene pretjerano i ne zanima.
Šta dobijamo gledanjem Lige šampiona? Vrhunske velemajstore na travnatom tepihu? Da. Vrhunske poteze? Hmm, ne bih rekao. Jer, kako rekoh, ulog je preveliki da bi se igralo otvoreno i dopadljivo. Za raju.Onako kako se Atifovom starom možda ne bi svidjelo. Onako kako smo navikli mi, koji smo nekad sve te silne klubove uživo gledali kao goste u Mostaru, Sarajevu, Beogradu, Zagrebu. Sad nam ostaju samo televizor i direktni prenosi. Sad se uzbudljiv, napadački fudbal igra jedino po stadionima malih klubova.

Nemam tu (ne)sreću da živim u Londonu, pa da uživam u utakmicama Milwalla, ili možda meni omiljenih Charlton Athletic. Naravno, omiljenih, jer su moji omiljeni junaci iz djetinjstva, Del-boy i Rodney, kao i čitav Pekam navijali za njih. Ako je vjerovati tvorcu serije Johnnu Sullivanu. Ne znate ko su Del i Rodney? Žalim slučaj, onda ste rođeni u pogrešno vrijeme. Onda je za vas dobra i Liga prvaka.

Makar imam sreću da živim u Beogradu i da se divim majstorijama na terenima zonskih ligaša. Na primjer, nekadašnje utakmice između Dorćola i Poleta, lokalnih rivala, su bile pravi praznici za taj kompletan dio Beograda. Na utakmicama te “beton lige” je prisustvovalo po 3 i više hiljada gledalaca. Čak je i legenda Partizana, Nebojša “Uške Vučićević igrao. Možete li onda zamisliti tu fudbalsku ljepotu, kad neko igra neopterećen parama, samo za dušu. Takvi su onda i potezi na fudbalskom terenu – iz duše. Za dušu, a ne za proklete pare. Usudio bih se reći jednu herezu – da je Uške, ako ne bolje, a onda makar ljepše igrao na dorćolskim stadionima, nego u Partizanu. A Uške je, za one koji ne znaju – bio opasan fudbaler i u Partizanu. Mnogi su, možda, zaboravili njegova dva gola Veležu u finalu Kupa Maršala Tita 1989. godine. Ja nisam. Tad sam plakao. Od jada što mi je Velež poražen.

Danas je sve manje fudbalskih velemajstora. Oni su daleko od engleske CCTV, daleko od televizije, daleko od satelitskih prenosa.

I Platinijeva odluka da se ograniči budžet prebogatih klubova, neće ništa novo donijeti. Po novom zakonu, koji će biti isti i za Velež i za Real Madrid; i za Zrinjski i za Chelsea, klubovi će se izdržavati isključivo od prodaje igrača i sopstvenog marketinga – prodaje sezonskih karata, dresova itd. A budimo realni, Velež ne može sa svojim pretplatnim kartama, sve i da rasproda čitav stadion, isplatiti ni jednu pristojnu mjesečnu platu svojim igračima.

A mi i dalje kupujemo dresove Liverpoola, Arsenala, Bayerna, umjesto da svi ponosno nosimo onu našu petokraku na grudima. Iz istog razloga je nestala i kenijada po mostarskim kafićima. Draže nam je tuđe ****, nego sopstvena pita.

Da napomenem: niko mi nije dao ideju za ovu temu niti, ne dao Bog, platio da ovo propagiram, ovo je samo moje mišljenje. Jedna sezonska karta, jedan dres, ako je veliki izdatak – nemojte.. Ali, ako već imate novca, ne kupujte ni sebi ni djetetu strane dresove.

Kupite mu onaj naš. Sa petokrakom na Veležovom crvenom dresu. Da dijete ponosno nosi. Kupujmo domaće, raja.

I, danas, ako ste sa zadovoljstvom pomislili na Chelsea, Real ili ostale utakmice Lige šampiona, otiđite ispred ogledala i išamarajte se dobro!!! Zatim iz naftalina izvadite stari dres, ili na vrat stavite crveni šal..i krenite put Vrapčića. Ili se makar “nacrtajte” ispred kompjutera uz radio prenos u 16,00 sati. I navijajte.

Navijajte koliko vas grlo nosi. Navijajte, dokažite svojim komšijama iz kvarta da su tribine Crvene Armije najveće na svijetu. Od Amerike do Australije. Od Kanade do Skandinavije.

A posebno mjesto zauzima takozvana “nebeska tribina”. Poseban pozdrav svim navijačima “Rođenih”, koji više nisu s nama, nego gledaju svoj Velež sa tih nebeskih tribina.

Zadrhtite kad ih se sjetite, i opet kažem: kakav Chelsea, Real i ostali…navijajte za Velež kad god igra, gdje god da igra, protiv koga god da igra...na tribini ili slušajući prenos. Navijajte, dok ne promuknete!

Ja znam da ja hoću…

Toza Radović

slika

r0djeni
Kontakt:

Post Postao/la r0djeni » 18 sep 2009, 02:46

Odlican tekst :) :) 8-)

High

Post Postao/la High » 18 sep 2009, 17:39

raspravljajte,ali bez politike.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 19 sep 2009, 01:52

sutra aBd jos jednom dokazujemo skepticima da smo među najjačim ekipama u ligi ;)

moja prognoza 1-1 ili 2-2..

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 19 sep 2009, 04:25

Sretno Rodjeni.. nadam se dobrom igrom, a i dobrom posjetom RA!
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 19 sep 2009, 11:23

pirotehnik je napisao/la:Sretno Rodjeni.. nadam se dobrom igrom, a i dobrom posjetom RA!

hvala , rezultat će biti 1-2 ;)

Mali Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Mali Maestro » 19 sep 2009, 11:40

Bod će biti velik kao kuća ako Bog da.
Please

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 19 sep 2009, 12:14

Uoči današnjeg derbija
Nema povrijeđenih, Ibraković optimista

Iako je, do prije tri dana, zdravstvena situacija u Veležu bila loša, uoči današnje derbi utakmice u Širokom Brijegu, šef stručnog štaba „rođenih“ Abdulah Ibraković moći će računati na Majkića, Osmanagića i Džafića, čije su mu povrede zadavale dosta glavobolje.

Svi igrači su zdravi i spremni za derbi
„Njih trojica su, zahvaljujući angažovanju doktora i masera, skoro sanirali povrede. Uoči samog polaska, dobiću potvrdu da li njih trojica mogu izdržati svih devedeset minuta. Lično vjerujem da će oni biti u sastavu, što predstavlja veliko ohrabrenje uoči ove izuzetno važne utakmice“, rekao nam je Ibraković.
Današnja utakmica na Pecari predstavljaće istinski derbi sedmog kola Premier lige BiH. I Velež i Široki Brijeg igraju dobro, što potvrđuje i plasman na tabeli.
„Očekujem pravi fudbalski spektakl. I mi i naš domaćin igramo napadački fudbal i vjerujem da će gledaoci uživati“, dodaje Ibraković.
„Rođeni“ ni danas u Širokom Brijegu neće odstupiti od načina igre, koju prikazuju u ovom prvenstvu.
„Bez obzira da li smo domaćini ili gostujemo, mi u svaku utakmicu idemo da se nadigravamo. I u Širokom Brijegu igraćemo napadački i sa željom da pobijedimo. Imamo igrače sposobne da igraju moderan fudbal“, napominje Veležov strateg.
Veliki broj navijača Veleža sprema se danas put Širokog Brijega.
„U svim dosadašnjim utakmicama, navijači su bili naš 12. igrač. Njihova podrška dodatno motiviše igrače. Vjerujem da će tako biti i u Širokom Brijegu i da će pripadnici „Red Army“ još jednom dokazati s kolikom ljubavlju se voli svoj klub“, veli Ibraković.

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 19 sep 2009, 12:19

Idemo samo hrabro i pemetno!
Sportski pa da možemo Bajramovati s tri nova boda :P
Sretno nam!
Fi hajati.
GO Bosno.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 19 sep 2009, 12:37

loptica je napisao/la:Idemo samo hrabro i pametno !
Sportski pa da možemo Bajramovati s tri nova boda :P
Sretno nam!
To je to i još na to dodati malo sreće koja prati hrabre i bodovi su tu !

NAPRIJED ROĐENI !

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 19 sep 2009, 13:43

Stone Island je napisao/la:
Green XXL je napisao/la:Joj foruma smeća, šta god napišeš o klubu negativno odma imas ovu temu, imas onu temu, imas ti svog Želju il Olimpik, itd...
Pa što nisi na temi npr. Široki Brijeg napisao da će dobiti nego si ovamo došao da nas provociraš ! I još dodao ono ''ko kuća'' ?! :lol:
zafrko se covjek mislio je kec ko kucetina

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 19 sep 2009, 13:45

Dobro ulizico !

Vi koji ostajete kući kraj vaših monitora,imate lijep pozdrav !

CRVENA ARMIJA NA LIŠTICU JE DOŠLA SAD...

(da se kupa) :lol:

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 19 sep 2009, 13:49

Stone Island je napisao/la:Dobro ulizico !

Vi koji ostajete kući kraj vaših monitora,imate lijep pozdrav !

CRVENA ARMIJA NA LIŠTICU JE DOŠLA SAD...

(da se kupa) :lol:
sretno vam danas ako bog da da uzmete 3 boda al na posten nacin pozdrav

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 19 sep 2009, 15:18

SRETNO ROĐENI!!!!!!!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.