Kroz maglu se sjećam tekme na SP-u u Japanu i Koreji kada su Englezi remizirali sa Šveđanima. Znam da je "druga" krijesta odradila svoj dio posla - Alexandersson.

Campbell je doveo Engleze u vodstvo. Deset godina poslije, samo je Ashley Cole u sastavu Engleske, a s druge strane su tu Svensson i Mellberg (nek' me neko ispravi ako sam izostavio nekog).
I posljednja tekma sa velikog takmičenja je završena remijem, s tim da je sada bilo 2:2.

Joe Cole i Gerrard su zabili sa Englesku, a Allback i Larsson za Švedsku. Cole, Gerrard, Terry, Rooney (s tim da nema pravo nastupa) i Downing su bili članovi tadašnje reprezentacije Engleske, a vodio ih je SGE (

). Boje Švedske su branili Ibrahimović, Isaksson, Mellberg, Elmander, Kallstrom, Rosenberg i Svensson.
Da budem iskren, ja sam uplatio na Švedsku.

Jedri ga, nekako su mi simpatičniji od Engleza (ni sam ne znam zašto).

Dobra je kvota, a svakako me Engleska nije impresionirala u prvom meču protiv Francuza. Doduše, nije ni Švedska, al' kvota je i antipatije koje gajim prema Englezima su odigrale presudnu ulogu.
Što se tiče drugog meča, zbog Newcastleovih zvijezda (Cabaye i Hatem), navijam za Francusku i volio bih da danas zabilježe pobjedu. Neće im biti lako, al' kvalitetniji su od Ukrajine. Ono što mene čudi u reprezentaciji Francuske je dizelaški ulazak u mečeve. Tako je bilo i protiv Engleske, a vala i protiv Islanda u posljednjoj prijatleljskoj utakmici gdje su na poluvremenu imali zaostatak od 2 gola.

A, imam i na jednom tiketu da će Francuska biti prva u grupi.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”