baresi#6 je napisao/la:kao prvo i osnovno vi poređujete samo zadnju sezonu. prije toga juventus je 2 sezone završio kao 7. ovu su sezonu bili odlični i završili prvi i sada ispade juventus ima sve top klasu u timu. ali zaboravljate veoma važan faktor a to su povrede milanovih igrača. i to toliki broj da se sl. situacija nije zabilježila u modernom fudbalu tako da to nije fer kada poredite na taj način. milan ima 2 najbolja igrača serije a ibru i silvu najbolje igrače u seriji uz sneijdera i buffona. pirla namjerno izostavljam jer nema kontinuitet, zadnju sezonu je odigrao na vrlo visokom nivou ali je prije toga tavorio 2-3 sezone i naredne sezone biti će interesantno vidjeti hoće li nastaviti dobar trend. a poređenje chiellini vs silva su smiješna. silva je najbolji stoper na svijetu i kompletniji je od chiellinija koji se više oslanja na snagu i ne spada u istu klasu kao nesta i silva. isla i asamoah su dobri igrači ali prema juventinima bolji su od xavija i inieste.
kako god morao sam odgovoriti a ako ćete nastaviti polemiku o ovoj temi otvorite sebi novu temu da barem ovdje ne smarate kada već smarate na sve i jednoj temi u ovom pf.
Joj frajera, šta si nadrkan svaki put kad dođe neko od nas da nešto ovdje napiše.
Jesmo li prekršili pravila ovog foruma? Nismo! Je li pišemo o Milanu? Pišemo. Vrijeđamo li nekoga? Ne. Trollamo li? Ne. Ne mogu da vjerujem. Fakat.
Prvo i osnovno, Juventus koji je osvojilio 2 sedma mjesta se ne može porediti sa današnjim, razlog je jednostavan današnji Juventus je prvak Italije bez ijednog poraza u ligaškom dijelu takmičenja, rekord kojeg niko nikad neće oboriti, može ga samo izjednačiti. U današnjem Juventusu igra samo nekih 5 ili 6 igrača koji su igrali kad je klub zauzeo dvije sedme pozicije, dakle, skoro čitava ekipa je promjenjena. Još jedan razlog da se ta dva Juventusa ne mogu porediti.
Juventus uopšte nije kriv što su Milan zadesile tolike povrede, to je neka dječija i očajna izvlakuša, je li Milan kriv Juventusu što je on završio sedmi dva puta u nizu? Normalno da nije. Kako je Juventus imao lošu transfer politiku, tako je Milan imao katastrofalne pripreme i doktore u timu. Sam pao, sam se udario, što bi moja nana rekla.
Niko nigdje nije naglasko da Juve ima klasu u ekipi, to si ti izvukao iz konteksta i to normalno pogrešno.
Da, Ibrahimović i Silva su najbolji igrači lige, barem prema vama milanistima, ali tu nagradu prošle sezone je uzeo Pirlo, dakle valjda i to nešto govori, valjda su nagrade neko mjerilo ko je najbolji igrač lige. Pirlo je u prošloj sezoni pobjedio i Silvu i Ibru, dakle, trenutno gledajući, Pirlo je najbolji igrač Serie A.
Još nešto, jedan jako bitan faktor, Juventus ima najboljeg trenera u Serie A, koji je pokazao da i bez zvijezda poput Silve i Ibrahimovića može osovjiti Scudetto i to bez poraza. To je samo još jedna stvar u nizu u kojim je Juventsu u prednosti nad Milanom.
Tvoja rečenica za Islu i Asamoaha mi fakat nije jasna, otkud to da ih je neko poredio sa Xavijem ili Iniestom? Donosiš pogrešne zaključke, fakat. Gdje li ti dobijaš takvu inspiraciju?
Ovdje se priče o trenutnoj situaciji, a ne o prošlosti, ko zna šta se može desiti do kraja merkata, možda Galliani dovede par zvijezda pa Milan uspije parirati Juventusu sljedeće sezone, jer u prošloj to nije bio slučaj, trenutno Milan je iza Juventusa. To je sva poenta.