Postao/la Free_shooteR » 16 jun 2012, 23:38
Samir Duro produžio ugovor
Kapiten i jedan od najboljih igrača Rudara Samir Duro i naredne sezone predvodit će „zeleno-crne“ u prvoligaškom društvu
U prostorijama Rudara u petak 15.juna/lipnja, bez pompe, uz prisustvo našeg novinara i fotoreportera Mirsada Mujagića, Samir Duro i član Operativnog tima za rukovođenje klubom Igor Andrijević potpisali su novi ugovor kojim se kapiten i jedan od najboljih igrača Rudara obvezao da će i naredne sezone predvoditi „zeleno-crne“ u prvoligaškom društvu.
Samir Duro, koji je u zimskom prelaznom roku iz Zrinjskog došao u Rudar, za veoma kratko vrijeme osvojio je simpatije navijača Rudara i nakon samo dva mjeseca postao kapiten, što je sigurno jedinstven primjer u našem nogometu. Već sad mnogi ga smatraju jednim od naboljih nogometaša koji je odjenuo dres Rudara u poslijeratnom periodu. Osim igračkom kvalitetom, nogometnim znanjem i rutiniranom igrom Duro se nametnuo ljudskim kvalitetima i postao pravi vođa tima.
Upravo ovi razlozi rukovodili su članove Operativnog tima da produže saradnju sa ovim igračem.
-U želji da promjene koje će uslijediti u rukovodnom i stručnom kadru prođu bezbolno, obavljeni su razgovori sa pojedinim igračima, u prvom redu sa kapitenom Samirom Durom.Cilj nam je da zadržimo kostur tima koji će uz par mlađih domaćih snaga igrati značajnu ulogu u narednoj sezoni.Smatram da smo dolaskom iskusnog Dure dobili istinsko pojačanje i produženje suradnje pod veoma povoljnim uvjetima sa najboljim igračem Prve lige garancija je da ćemo u sezoni 2012/2013. biti stabilan ligaš, istakao je Igor Andrijević.
Samir Duro smatra da ova momčad Rudara ima kvalitet i potencijal za bolje igre i uz manje promjene sigurno će u narednoj sezoni pružiti mnogo više.
-U Kaknju sam primljen odlično, kako od saigrača, Uprave tako i od navijača.Moj pristup je bio korektan, pružio sam koliko sam mogao, mada smo objektivno rečeno mogli i trebali pružiti daleko više. Ekipa ima potencijal, ali spletom nekih okolnosti nismo uspjeli. Atmosfera je super i uz manje promjene možemo biti u samom vrhu i igrati još značajniju ulogu. Rudar je ozbiljan i organiziran klub koji ima ambicije što meni odgovara i to je bio najveći motiv da dođem i ostanem u Kaknju, istakao je Duro i dodao da mu je velika čast što mu je povjerena dužnost kapitena ekipe jer je to najveće zadovoljstvo svakom igraču.
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat'
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!