FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TomaZdravkovic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TomaZdravkovic » 13 jun 2012, 16:41

jug-onostalgicar je napisao/la:ako se dzeko proda ove godine a oni te pare ne usmjere il na gradnju tribine il da pokriju porez (dugove) onda nisu nista bolji od onih prije njih a zujo samo rise i poceo mi je vec ici na zivce
Takvi papci su i otjerali Amara poput tebe koji ser.u vise nego Zujo... Ako ti ne svidja brate pred Grbavicu pa organizuj prosvjede pa da vidis koliko ce ti se istomisljenika pridruziti... Niko, jer neko sa razumom ne moze nesto napisati protiv Zuje i Amara doduse bilo je takvih kao ti pa isparise kada Zeljo napravi seriju pobjeda....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 jun 2012, 16:41

DANDY je napisao/la:Vi,baš bezposleni vidi se.Ne znam samo kako Vam nije mrsko naglabati o stadionu.Te treba ovo te treba ono.Ljudi morate biti svjesni da bez pomoći države nema ništa od izgradnje.Ovdje sa prića razvezala kao da klub ima 100-ine miliona maraka na raspolaganju.Polahko ali sigurno idemo prema tome da postanemo ozbiljan klub,jeste da treba malo više vremena.
Nije sve u parama, ima nešto i u "klikerima". Pa prije deset i više godina smo imali konkretne ponude "Širbegovića", "Konzuma", "Bobara", da nam izgradi istočnu tribinu kao što je sjeverna, a zauszvrat da renta poslovne prostore ispod napravljene tribine na period od 5-10 godina. Nisam siguran za period rentanja. Da se samo to uradilo, do sada bi imali stadion, boli glava. Znači nije sve u lovi, mnogo su bitniji klikeri, želja i jaka volja da se nešto realizira.

Na kraju krajeva svima nam je poznata stara maksima: "Želja je stvar slabih, a volja stvar jakih".
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 13 jun 2012, 16:46

ima zeljinovaca ...svi po kermu i eto ga :D

zaganjajte malo (uprava,navijaci..) ...neku kampanju ovo ono...dajte malo euforije....stisnite ovo politicare..sad ce izbori... :lol:

mora se koja marka i za zelju nac....

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 jun 2012, 16:51

jasta je napisao/la:ima zeljinovaca ...svi po kermu i eto ga :D

zaganjajte malo (uprava,navijaci..) ...neku kampanju ovo ono...dajte malo euforije....stisnite ovo politicare..sad ce izbori... :lol:

mora se koja marka i za zelju nac....
Prošetala Suljagina Fata, prošetala, jadna li joj majka.....
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 13 jun 2012, 17:11

Niti jedan klub u BiH sa izuzetkom i to mozda Sirokog nije u stanju pratiti paralelni razvoj infrastrukture i igrackog kadra i jednostavnog razloga nema se toliko para.Ono sto je jeftinije je ulagati u igracki kadar a od toga se moze i zaraditi pa evo unazad par godina i zaradjujemo.Sve stvari u klubu su podredjene igracima i trebace dosta vremena da se ispliva na zelenu glavu i sebi priusti izgradnje recimo jedne tribine a preuslov za to bi bio da se napravi uspjeh u evropskom takmicenju gdje se moze zaraditi.Niko neda para na lijepe oci nemojte ocekivati da ce neko da se pojavi i pogura to.Bilo je pokusaja u klubu koji su zavrsili na pokusajima, tezak je vakat da nekom izbijes marku.
Korak po korak dobri igraci prodaja uspjeh u evropi tribina.
Zato je najbolje ostaviti pricu o stadionu za neka druga bolja vremena.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 13 jun 2012, 17:12

Čuo sam podatak da je repka izgubila 20 mil. eura zbog toga što se nije plasirala na Euro. Možda treba čekati taj trenutak (teško da mi imamo para sami da napravimo) da se repka plasira na natjecanje i da tu lovu uložimo u stadion. Treba uprava lizat guzice savezu da te pare se iskoriste u Grbavicu i da se nešto napravi konačno. :)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 jun 2012, 17:21

Što se tiće ovih Bobara,konzuma i Širbegovića nikada ama baš nikada se nije ozbiljno razgovaralo na tu temu.Sve su to bile ublehe prijašnjih uprava kada je trebalo skrenuti temu sa stvarnih problema u klubu.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 jun 2012, 17:25

pile87 je napisao/la:Niti jedan klub u BiH sa izuzetkom i to mozda Sirokog nije u stanju pratiti paralelni razvoj infrastrukture i igrackog kadra i jednostavnog razloga nema se toliko para.Ono sto je jeftinije je ulagati u igracki kadar a od toga se moze i zaraditi pa evo unazad par godina i zaradjujemo.Sve stvari u klubu su podredjene igracima i trebace dosta vremena da se ispliva na zelenu glavu i sebi priusti izgradnje recimo jedne tribine a preuslov za to bi bio da se napravi uspjeh u evropskom takmicenju gdje se moze zaraditi.Niko neda para na lijepe oci nemojte ocekivati da ce neko da se pojavi i pogura to.Bilo je pokusaja u klubu koji su zavrsili na pokusajima, tezak je vakat da nekom izbijes marku.
Sve si ti ovo fino objasnio. Može i tako, ali taj put je dug, predug. Postoji dosta načina na koji se može lova namaći za gradnju stadiona u obostranom interesu. Interesu Želje i onoga koji bi uvalio lovu za gradnju. Pa svi kažemo da je lokacija Grbavice izvanredna. Sama lokacija može privući investitora, koji bi zaradio, a Želji više nego dobro. U jednom od pređašnjih postova sam spomenuo Širbegovića, Konzum...Postoji i javno-privatno partnerstvo. Može graditi TZ, BL, Prijedor, Travnik, Brčko, a mi ne možemo :?:
Treba samo više volje i ljudi koji će raditi na tome. Ja se samo bojim, da je stvar u tome, što bi ljudi koji bi to trebali ganjati, ne vide sebe u tome, ne vide lični interes.

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 13 jun 2012, 17:31

avlami97 je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Niti jedan klub u BiH sa izuzetkom i to mozda Sirokog nije u stanju pratiti paralelni razvoj infrastrukture i igrackog kadra i jednostavnog razloga nema se toliko para.Ono sto je jeftinije je ulagati u igracki kadar a od toga se moze i zaraditi pa evo unazad par godina i zaradjujemo.Sve stvari u klubu su podredjene igracima i trebace dosta vremena da se ispliva na zelenu glavu i sebi priusti izgradnje recimo jedne tribine a preuslov za to bi bio da se napravi uspjeh u evropskom takmicenju gdje se moze zaraditi.Niko neda para na lijepe oci nemojte ocekivati da ce neko da se pojavi i pogura to.Bilo je pokusaja u klubu koji su zavrsili na pokusajima, tezak je vakat da nekom izbijes marku.
Sve si ti ovo fino objasnio. Može i tako, ali taj put je dug, predug. Postoji dosta načina na koji se može lova namaći za gradnju stadiona u obostranom interesu. Interesu Želje i onoga koji bi uvalio lovu za gradnju. Pa svi kažemo da je lokacija Grbavice izvanredna. Sama lokacija može privući investitora, koji bi zaradio, a Želji više nego dobro. U jednom od pređašnjih postova sam spomenuo Širbegovića, Konzum...Postoji i javno-privatno partnerstvo. Može graditi TZ, BL, Prijedor, Travnik, Brčko, a mi ne možemo :?:
Treba samo više volje i ljudi koji će raditi na tome. Ja se samo bojim, da je stvar u tome, što bi ljudi koji bi to trebali ganjati, ne vide sebe u tome, ne vide lični interes.
NOTE: Da se nadovezem, "Svabo je jednom rekao: dobio bi Zeljo davno moderan evropski stadion da nije neki ljudi koji to sprecavaju"! Mislim da je ovom izjavom sve objasnio! Mi mozemo mastati godinama, zapravo mi samo mastamo evo vec 16 god je proslo od rata, i opet nista. Amar i ekipa rade, bore se i onda kada se stvori mogucnosti da se zaradi sta (evropa) ne mogu da igraju na svom stadionu vec moraju u lavor gore, sto ti odmah umanjuje sanse za prolaz! Do kada cemo vise cekati, ja stvarno ne znam. Evo sa Amarom, zadnje tri godine dodose tri finala kupa, dva osvojena, dvije titule, od toga ono najbitnije dupla, i opet nema nista. Opet se pljuje na njihov rad. Najvise od svega me znaju iritirati Zujine izjave tipa da cemo poceti rekonstruisati Grbavicu. Prvo je bila prica nakon ove sezona, sada je to 2013, poslije ce biti 2014, pa **** ga, ako stvarno ne moze, ne treba onda davati laznu nadu raji. Kazi iskreno, nema, ne moze se i gotovo!

Takoder kada smo vec kod pomoci federacije i kantona. Po meni je deset puta logignije da federacija i kanton ulazu u gradski stadion nego u privatni stadion. Tako da ta prica mi pada u vodu odmah, plus lakse je napraviti rekonstrukciju Koseva, nego rekonstrukciju Grbavice (gdje je potrebna gradnja tribine, ili tribina). A ono sto ce nas jos **** dugo po tom pitanju je Zenica. Sve pare sto se tice nogometa bukvalno od strane Saveza, FIFE, UEFE idu u Zenicu. Dakle, po ovom navedemom i kako sam ja uspio svatiti Sarajevo vise uopste nije u opticajima, par ne jedan kraci vremenski period!
Zadnja izmjena: BlueTiger, dana/u 13 jun 2012, 17:39, ukupno mijenjano 2 puta.
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 13 jun 2012, 17:33

Ma samo polako tek smo sada poceli da gradimo tim i pocele su stizati prave pare od igraca,a od stadiona nema nista dok opstina kanton i federacija skupa ne daju kakve pare za izgradnju jer da klub sam gradi nema sanse da se nadu pare
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 13 jun 2012, 17:45

Koldzo je obecao stadion pred 10 000 dusa, ne zaboravlja se to tako lako... ovo renoviranje nije nista veliko, malo okrecit, usminkat cisto radi estetike... to i nije skup zahvat... uglavnom nasa Grbavica ce vjerujem uskoro biti u novom ruhu. SABURLI

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 jun 2012, 18:04

Amar Osim o Euru
http://www.****/sport/fudbal/1 ... i-bek.html" onclick="window.open(this.href);return false;
DRUG NEBI TI PUNCA

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 13 jun 2012, 18:11

zeljeznicar1 je napisao/la:Ma samo polako tek smo sada poceli da gradimo tim i pocele su stizati prave pare od igraca,a od stadiona nema nista dok opstina kanton i federacija skupa ne daju kakve pare za izgradnju jer da klub sam gradi nema sanse da se nadu pare
Covjek ti je post prije napisao da opcina, kanton i federacija prije ulazu u gradske sdadione, odnosno svoje. Grbavica je privatno vlasnistvo Zelje i koliko je to prednost toliko je i minus. Nitko ju uzet ne moze, nitko sa njom ne moze radit sta oce, al nitko za nju neda nista. Uzmi primjer da ti, tvoj stari, tvoja braca, od starog ti braca i njihova djeca(ako nemas toliko rodbine zamisli da imas), vi ste jedan kolektiv i ulazete pare u ono svoje obiteljsko i gradite za sebe, a nekog susjeda gledate dok se muci, prece ti je tvoje, njemu ces pomoc tek kad sebe izgradis. Isto tako drzava ulaze u svoje, a tudje samo gleda, pomoc mu nece nikad jer nema ni za sebe. Ne znam tocno tko, al netko je htio gradit taj istok uz uslov da mu se ustupe poslovni prostori, tadasnja uprava Zelje je to odbila i ako ce i ova napravit isto onda mozemo zaboravit da ce neki Konzumi il kojekakve firme gradit Grbavicu. Svi bi ju oni vrlo rado izgradili, al uz uvjet da oni dobiju poslovne prostore, jer im je jedino tako isplativo, al Zeljo u tome ne vidi korist, ne vidi korist u tome sto ce imat svoj stadion na kojem ce igrat Europu i na kojem ce svojim navijacima pruzit bolji komfor. Tu se radi o parama, Zeljo ocito zeli da im netko napravi tu tribinu i pokloni i prostore ispod nje i da onda Zeljo ubire pare od izdavanja tih prostora, al to nema nigdje, pa nece bit cak ni u Bosni.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 13 jun 2012, 18:23

avlami97 je napisao/la:
Jednom je jedan mudar covjek rekao: "tudja ruka svrab ne cese" !
Drugim rijecima kad bude para koje ima klub tada mozes i nesto ocekivat a do tada slobodno zaboravi.Bitno je ono korak po korak tako se pravi klub, kada imas temelje onda je lakse.Temelje udaramo:ekipa, evrope, tribina.Tim redosljedom.Slobodno promjenite pricu bazirajte se na pripreme ko ce otic koce doci...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 jun 2012, 18:29

a ima i ona verzija, u tuđoj ruci samo qrac raste...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 13 jun 2012, 18:37

ChWilla je napisao/la:a ima i ona verzija, u tuđoj ruci samo qrac raste...
E bas tako.Imaju vodilju Amara koji je pokazao svima kako se radi iz nicega napraviti ekipu koja ove godine pregazi sve u ligi kakva god da je liga.Rad, rad i rad donijece rezultat.

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 13 jun 2012, 18:54

Valjal cemu Damir Tosunovic :p
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 13 jun 2012, 19:02

pintol_TM87 je napisao/la:Valjal cemu Damir Tosunovic :p
Hahahaah, nisi shvatio ti ili ko je vec citao, post iznag toga gdje pise Tosunovic! Momak je samo naveo ime o kojem se igracu radi u postu iznad.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Nevjerovatno :lol:

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 13 jun 2012, 19:08

malo historije :D

18.01.1974. Flamengo - Željezničar 3:1
20.01.1974. Dom Bosco Cuiabá - Željezničar 1:0
22.01.1974. Vila Nova Goiás - Željezničar 1:1
23.01.1974. CEUB Brasília - Željezničar 1:1
27.01.1974. Selekcija države Alagoas - Željezničar 0:0
29.01.1974. Sport Club do Recife - Željezničar 1:1
01.02.1974. Colorado Curitiba - Željezničar 6:1
03.02.1974. Santa Cruz - Željezničar 0:0

19.01.1975. Bahia - Željezničar 1:0
22.01.1975. Santa Cruz - Željezničar 2:1
01.02.1975. Operário Campo Grande - Željezničar 1:2
07.02.1975. Londrina - Željezničar 0:2
14.02.1975. Portuguesa - Željezničar 2:1
15.02.1975. 15 de Novembre- Željezničar 2:0
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 jun 2012, 19:10

pile87 je napisao/la:
pintol_TM87 je napisao/la:Valjal cemu Damir Tosunovic :p
Hahahaah, nisi shvatio ti ili ko je vec citao, post iznag toga gdje pise Tosunovic! Momak je samo naveo ime o kojem se igracu radi u postu iznad.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Nevjerovatno :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ne bi on nikad u želji igro, e moj Damire :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.