FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 13 jun 2012, 01:21

old school je napisao/la:a moj baja ti isto dijete pa uvijek je bilo gledaj prvo sebe pa ostale ha ya
Evo gledam prvo Zelju.. Hocemo li moci cak i zaraditi tu nesto para ? HOCEMO... Hocemo li imati bolju podrsku ako i bude otvoren zapad ? HOCEMO... Eto...
Da li postoji sansa da malo usminkamo Grbavicu pa da tu igramo Evropu u recimo sljedecih 2,3 godine..
APSOLUTNO NIKAKVA... Znaci otprilike 6 domacih utakmica Zelje u narednih 2,3 godine, isto tako Sarajeva, repke... Pa majka mu stara, nek onda ucestvuju sa 30.000 KM, ako ce repka puno vise para da ulozi.. A ovo uopste nisu neke pare, 300.000 je sitnica...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 13 jun 2012, 01:29

Baja_Zvjerka je napisao/la:
old school je napisao/la:a moj baja ti isto dijete pa uvijek je bilo gledaj prvo sebe pa ostale ha ya
Evo gledam prvo Zelju.. Hocemo li moci cak i zaraditi tu nesto para ? HOCEMO... Hocemo li imati bolju podrsku ako i bude otvoren zapad ? HOCEMO... Eto...
Da li postoji sansa da malo usminkamo Grbavicu pa da tu igramo Evropu u recimo sljedecih 2,3 godine..
APSOLUTNO NIKAKVA... Znaci otprilike 6 domacih utakmica Zelje u narednih 2,3 godine, isto tako Sarajeva, repke... Pa majka mu stara, nek onda ucestvuju sa 30.000 KM, ako ce repka puno vise para da ulozi.. A ovo uopste nisu neke pare, 300.000 je sitnica...
iskreno da ti kazem i ne mislim da neka velika podrska dolazi sa zapada,zjapi tu i sjever prazan i sam znas,prvo da je to napuniti pa tek onda razmisljati o nekom talu i nekom nacinu rjesavanja tog problema,a opet tu imas opstina,centar ciji je stadion,pa sarajevo koje taj stadion smatra domacim,pa repka koja ce igrati tu neke tekme,pa tek onda Željo,ali eto da se ne zamaramo..sigurno da se Grbavica sredi bilo bi vise i raje sa porodicama bi znali na koju stranu otici mirno pogledati utakmicu i sve bi to doslo na svoje mjesto,ali samo pusta mastanja nasa :)
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 13 jun 2012, 01:34

Ja samo kazem da je logicno da se ujedine svi koji tu imaju nekog interesa, da sjednu i da se dogovore na koji nacin ce taj interes materijalizovati. Ja sam mislljenja da najmanje 3-5 godina mi necemo moci odigrati nikakvo pretkolo na svetom stadionu.. Previse je tu radova koji zahtijevaju velika financijska sredstva da bi se stadion osposobio za ta takmicenja, a i svjedoci smo da nasa uprava i Osim vise vole dovesti bolje igrace i bolje ih placati, i to je po meni ispravno, samo ne bih to odradio kao oni u 100 % odnosu, vec bih nekih 10 % kesa odvojio na ulaganja u stadion, stolice, tribinu, krov, sanaciju, itd. Nadam se da ce sve biti puno bolje, i da nasa uprava ozbiljno razmislja o rekonstrukciji Grbavice, a da nisu to samo bombe na koje smo navikli u zadnjih par godina...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 jun 2012, 11:08

Ma biće stadion nekad, samo nek se ne puca.
DRUG NEBI TI PUNCA

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 13 jun 2012, 11:58

Najgore sto se na Grbavici vec godinama ne radi nista, gora je nego prije pet godina.
Moj dobri Aco, znas li sta jedinimo moze natjerati nas da pocnemo raditi nesto po pitanju stadionu? Da UEFA zabrani odigravanje utakmica prvenstva BIH i kupa kao sto je zabranila odigravanje medunarodnih susreta. E onda ce na sva zvona da letaju, a do tada cemo jos da cekamo dvije godine kao sto neko kaze....
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 13 jun 2012, 12:04

BlueTiger je napisao/la:
Najgore sto se na Grbavici vec godinama ne radi nista, gora je nego prije pet godina.
Moj dobri Aco, znas li sta jedinimo moze natjerati nas da pocnemo raditi nesto po pitanju stadionu? Da UEFA zabrani odigravanje utakmica prvenstva BIH i kupa kao sto je zabranila odigravanje medunarodnih susreta. E onda ce na sva zvona da letaju, a do tada cemo jos da cekamo dvije godine kao sto neko kaze....
Eh, da su nam kakvi prijatelji, ovo bi uradili ODMAH!
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 13 jun 2012, 12:58

Navadili ste se na priču o stanju svlačionica i općenito prostorija na stadionu, ok. fakat to sve loše izgleda za klub kakav je Željo ali priča ne bi potekla da se nije reklo kako će se to sve renovirati u toku slijedeca mjesec dva, eto bit će sredjeno sve i renovirano i zavrsena sva priča, o našem stadionu pričaju oni navijači čiji klubovi i čiji stadioni su u gorem stanju hiljadu puta nego naš čast izuzetku Pecari i malim dijelom Bilinom Polju ostalo sve gore od goreg :? :?

čuj ovog proleterca koji se prijavio prije dvije sedmice na forum i kaze kako se duguje nekome nesto kao on ima info. iz prve ruke pa dosao da podijeli sa nama :lol: :mrgreen:
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 13 jun 2012, 13:13

SkyWallker je napisao/la:Navadili ste se na priču o stanju svlačionica i općenito prostorija na stadionu, ok. fakat to sve loše izgleda za klub kakav je Željo ali priča ne bi potekla da se nije reklo kako će se to sve renovirati u toku slijedeca mjesec dva, eto bit će sredjeno sve i renovirano i zavrsena sva priča, o našem stadionu pričaju oni navijači čiji klubovi i čiji stadioni su u gorem stanju hiljadu puta nego naš čast izuzetku Pecari i malim dijelom Bilinom Polju ostalo sve gore od goreg :? :?

čuj ovog proleterca koji se prijavio prije dvije sedmice na forum i kaze kako se duguje nekome nesto kao on ima info. iz prve ruke pa dosao da podijeli sa nama :lol: :mrgreen:
Ako pocnu renovirati svlacionice, onda nista od gradnje zapada i istoka.
NO PYRO NO PARTY

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 13 jun 2012, 13:21

Buu je napisao/la:
SkyWallker je napisao/la:Navadili ste se na priču o stanju svlačionica i općenito prostorija na stadionu, ok. fakat to sve loše izgleda za klub kakav je Željo ali priča ne bi potekla da se nije reklo kako će se to sve renovirati u toku slijedeca mjesec dva, eto bit će sredjeno sve i renovirano i zavrsena sva priča, o našem stadionu pričaju oni navijači čiji klubovi i čiji stadioni su u gorem stanju hiljadu puta nego naš čast izuzetku Pecari i malim dijelom Bilinom Polju ostalo sve gore od goreg :? :?

Kako mislis da renoviraju svlacionice ako ne prave zapad jer se visina svlacionica kao prvo mora podici a ona se nalazi ispod zapada

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 13 jun 2012, 13:21

BlueTiger je napisao/la:
UEFA nema tu ovlast, licence za PL BiH dijeli N/FSBiH po svojim kriterijima koji su puno, puno, puno (i jos milijun puta to puno) nizi od UEFA kriterija. Sve sto UEFA moze napravit je to sto brane igranje medjunarodnih utakmica na tom stadionu, kao sto su i napravili, al to nikog ne dira toliko puno jer Zeljo ionako u Europi nazalost ne igra duze od mjesec-dva, reprezentacija ima gdje drugo igrat, a kad Zelji zatreba za tih mjesec-dva stadion onda moze posluzit onaj 3-4 kilometra udaljen od Grbavice, a kad se ispadne iz Europe 10 mjeseci se sjedi skrstenih ruku i prica 'ovaj stadion je dovoljan za nase potrebe'. Komitet za normalizaciju bi trebao poostrit kriterije, prije svega zabranit drvene tribine, to je UEFA zabranila prije nekoliko desetljeca, a na Grbavici je VIP loza drvena, jos se krov zimus urusio, nebi bilo cudno da netko izgine i za vrijeme utakmice. Ta Grbavica mi je nenormalno drag stadion, ima ono nesto, al Zeljo zasluzuje bolje, Zeljo zasluzuje stadion s barem jednom tribinom sa strane, istokom il zapadom koji ce bit u ravnini sjevera i primat neki 7-8 000 ljudi + 5000 sjevera i to je 13 000 sto je i dovoljno za Europu, jug sigurno nebi prosao UEFA-inu kontrolu, dok snijeg padne bude pod zabranom i BiH Saveza.
Zadnja izmjena: Jack777Pott, dana/u 13 jun 2012, 13:24, ukupno mijenjano 1 put.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 13 jun 2012, 13:22

Buu je napisao/la:

Nemoj tako razmisljati bgt, u renoviranje ce se uloziti par hiljada maraka, treba se srediti to za sto bolje uslove na stadionu, gradnja tribina je nesto sasvim drugo jeste da se pocelo sa projektnom dokumentacijom i sl. stvarima ali sta sad treba se sve raspadati na stadionu i neraditi nista i sjediti skrstenih ruku a čekati se da se izgradi zapadna tribina !? po meni jako glupo, nemora to nista značiti ako okreče, renoviraju tuš kabine, pločice i sl. stvari da za pola godine ili godinu nece početi sa izgradnjom zapadne tribine :)

Naredne sedmice Memorijal Josip Katalinski-Škija

U organizaciji Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, održat će se Memorijalni turnir «Josip Katalinski – Škija» U-17 reprezentacija od 18. do 20. juna.2012. godine, a na kojem učestvuju slijedeće reprezentacije: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija i Crna Gora.

Prvog dana turnira, u utorak (19.06), na stadionu Koševo igraju BiH - Crna Gora, a na stadionu Grbavica, Hrvatska – Srbija, sa početkom u 18,00 sati. Dva dana kasnije na stadionu Grbavica bit će odigrani susreti za plasman. Meč za treće mjesto na programu je u 16, a finale za 18 sati.
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 13 jun 2012, 13:37

SkyWallker je napisao/la:
Buu je napisao/la:

Nemoj tako razmisljati bgt, u renoviranje ce se uloziti par hiljada maraka, treba se srediti to za sto bolje uslove na stadionu, gradnja tribina je nesto sasvim drugo jeste da se pocelo sa projektnom dokumentacijom i sl. stvarima ali sta sad treba se sve raspadati na stadionu i neraditi nista i sjediti skrstenih ruku a čekati se da se izgradi zapadna tribina !? po meni jako glupo, nemora to nista značiti ako okreče, renoviraju tuš kabine, pločice i sl. stvari da za pola godine ili godinu nece početi sa izgradnjom zapadne tribine :)
Problem je sto se stadion odavno vec poceo raspadati, a mi samo gledamo i cekamo svabe i slovence da nam nesto izgrade. Zasto bacati par hiljada KM na renoviranje kad moze sve da se uradi kad se bude tribina gradila(ako se bude gradila) bolje je tu lovu uloziti u sjever. Renoviranje nije jeftine, a jos imaju 3 svlacionice.
NO PYRO NO PARTY

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 13 jun 2012, 13:40

Kao što smo već najavili, na olimpijskoj planini Bjelašnici će, od 14. do 17. juna, biti održan međunarodni fudbalski turnir za uzrast do 17 godina. Svoje učešće potvrdili su Sarajevo, Željezničar, Dinamo, Crvena zvezda, Olimpic, Olimpija, Budućnost iz Podgorice i Novi Pazar. :D
Nisam znao gdje da ovo stavim pa rekoh ovdje.. :P
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 jun 2012, 14:32

Odavno u svojim postovima govorim, da ako Željo misli postati ozbiljan klub, mora imati i ozbiljan stadion. Odnosno osnovnu infrastrukturu, vezanu za taj segment kluba. Stadion na kojem igra domaće utakmice, tj. Grbavica se MORA napraviti ili bar dovesti u normalnu funkciju, ako želimo biti ozbiljan klub. Neko će reći da smo i sada ozbiljan klub, ali ja se sa tim ne slažem, sve dok stadion ne bude onakav, kakav Željo zaslužuje.

Imam dugo sjećanje, a na hiljade je onih koje ima duže sjećanje od mene. Meni nije bilo pravo ni kada smo osam godina morali igrati na gradskom stadionu Koševo, jer taj stadion mi nikada nije prirastao srcu, bez obzira što smo i titulu prvaka Jugoslavije na njemu osvojili. Mojoj sreći nije bilo kraja kada smo se 1977. vratili u Dolinu ćupova, te odigrali jednu prijateljsku sa Arsenalom iz Londona, magdeburgom iz DDR (Istočna Njemačka). I nakon te rekonstrukcije se govorili da će se praviti stadion, a onda 1986, čini mi se, napraviše sjever, a ja sretan i kontam, evo sada će to da se okonča i napravi pravi "engleski" stadion. Nažalost, opet bi fula. Godinama je u tunelu stadiona stajala maketa budućeg zdanja na Grbavici i mnogi su se toj maketi divili i zamišljali kako ćemo na takvom stadionu igrati, ali još ništa od toga. Godine prolaze, a generacije ljudi koji vole Želju maštaju i sanjaju da jednom pogledaju utakmicu voljenog kluba na pravom stadionu.

Naložio sam se kao malo dijete da će biti nešto od gradnje nakon povratka Amara i Žuje na čelo kluba, i onih priča sa Švabama i Slovencima, ali ništa ni od toga. Sada sanjamo da nam klub i Koldžo naprave bar jednu tribinu sa koje imaš normalan pogled na teren, ali više ništa, poslije lažnih decenijskih obećanja, čovjek ne može vjerovati.

Možda samo ljubav prema Želji nas drži u nadi da će jednog dana igrači istrčati na pravi pravcati stadion sa kojeg bi zaorilo 20-ak hiljada grla. Nada zadnja umire.

Ponoviću još jednom, a ko zna koliko puta sam to ponovio u svojim prethodnim postovima, samo velika želja i volja ljudi može da napravi stadion, a postoji milion načina na koji se to može izvesti i da na kraju i ljudi koji uvale pare i Željo budu baš ono dobro dobri, na zadovoljstvo armije plavih zaljubljenika.

Izvinjavam se na dužem postu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

CARSON

Post Postao/la CARSON » 13 jun 2012, 15:05

avlami97 je napisao/la:Odavno u svojim postovima govorim, da ako Željo misli postati ozbiljan klub, mora imati i ozbiljan stadion. Odnosno osnovnu infrastrukturu, vezanu za taj segment kluba. Stadion na kojem igra domaće utakmice, tj. Grbavica se MORA napraviti ili bar dovesti u normalnu funkciju, ako želimo biti ozbiljan klub. Neko će reći da smo i sada ozbiljan klub, ali ja se sa tim ne slažem, sve dok stadion ne bude onakav, kakav Željo zaslužuje.

Imam dugo sjećanje, a na hiljade je onih koje ima duže sjećanje od mene. Meni nije bilo pravo ni kada smo osam godina morali igrati na gradskom stadionu Koševo, jer taj stadion mi nikada nije prirastao srcu, bez obzira što smo i titulu prvaka Jugoslavije na njemu osvojili. Mojoj sreći nije bilo kraja kada smo se 1977. vratili u Dolinu ćupova, te odigrali jednu prijateljsku sa Arsenalom iz Londona, magdeburgom iz DDR (Istočna Njemačka). I nakon te rekonstrukcije se govorili da će se praviti stadion, a onda 1986, čini mi se, napraviše sjever, a ja sretan i kontam, evo sada će to da se okonča i napravi pravi "engleski" stadion. Nažalost, opet bi fula. Godinama je u tunelu stadiona stajala maketa budućeg zdanja na Grbavici i mnogi su se toj maketi divili i zamišljali kako ćemo na takvom stadionu igrati, ali još ništa od toga. Godine prolaze, a generacije ljudi koji vole Želju maštaju i sanjaju da jednom pogledaju utakmicu voljenog kluba na pravom stadionu.

Naložio sam se kao malo dijete da će biti nešto od gradnje nakon povratka Amara i Žuje na čelo kluba, i onih priča sa Švabama i Slovencima, ali ništa ni od toga. Sada sanjamo da nam klub i Koldžo naprave bar jednu tribinu sa koje imaš normalan pogled na teren, ali više ništa, poslije lažnih decenijskih obećanja, čovjek ne može vjerovati.

Možda samo ljubav prema Želji nas drži u nadi da će jednog dana igrači istrčati na pravi pravcati stadion sa kojeg bi zaorilo 20-ak hiljada grla. Nada zadnja umire.

Ponoviću još jednom, a ko zna koliko puta sam to ponovio u svojim prethodnim postovima, samo velika želja i volja ljudi može da napravi stadion, a postoji milion načina na koji se to može izvesti i da na kraju i ljudi koji uvale pare i Željo budu baš ono dobro dobri, na zadovoljstvo armije plavih zaljubljenika.

Izvinjavam se na dužem postu.

Koldzo nam je sigurno nece napraviti samo je dosao zbog glasova otici cu na glasanje samo sto je takav jad a ima i Dzelo pa cu za njega glasati

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 13 jun 2012, 15:28

Od rata pa na ovamo proslo je 16 godina, za tih 16 godina da smo radili tribinu po tribinu do sad bi imali allianz arenu, ko kaze da para nije bilo laze, za 16 godina donacijama bi se moglo skupit, smijemo se sto se u Tizli onako sporo gradi, uglavnom gradi se

Ul9MajTuzla
Kontakt:

Post Postao/la Ul9MajTuzla » 13 jun 2012, 15:59

Polahko al sigurno :)

izgradit ce se ako bog da inshalla..uzeo je Jasmin slobodu u svoje ruke
sad se nadamo boljem!!!
Lp iz tuzle

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 jun 2012, 16:09

Vi,baš bezposleni vidi se.Ne znam samo kako Vam nije mrsko naglabati o stadionu.Te treba ovo te treba ono.Ljudi morate biti svjesni da bez pomoći države nema ništa od izgradnje.Ovdje sa prića razvezala kao da klub ima 100-ine miliona maraka na raspolaganju.Polahko ali sigurno idemo prema tome da postanemo ozbiljan klub,jeste da treba malo više vremena.

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 13 jun 2012, 16:21

ako se dzeko proda ove godine a oni te pare ne usmjere il na gradnju tribine il da pokriju porez (dugove) onda nisu nista bolji od onih prije njih a zujo samo rise i poceo mi je vec ici na zivce

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 jun 2012, 16:40

Pa malo veču i bolju kuću ne možeš danas napraviti ispod 400-500.000 km,a gdje je tribina od 8000 mjesta sa svo pratećom infrastrukturom.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot] i 21 gost.