Odavno u svojim postovima govorim, da ako Željo misli postati ozbiljan klub, mora imati i ozbiljan stadion. Odnosno osnovnu infrastrukturu, vezanu za taj segment kluba. Stadion na kojem igra domaće utakmice, tj. Grbavica se MORA napraviti ili bar dovesti u normalnu funkciju, ako želimo biti ozbiljan klub. Neko će reći da smo i sada ozbiljan klub, ali ja se sa tim ne slažem, sve dok stadion ne bude onakav, kakav Željo zaslužuje.
Imam dugo sjećanje, a na hiljade je onih koje ima duže sjećanje od mene. Meni nije bilo pravo ni kada smo osam godina morali igrati na gradskom stadionu Koševo, jer taj stadion mi nikada nije prirastao srcu, bez obzira što smo i titulu prvaka Jugoslavije na njemu osvojili. Mojoj sreći nije bilo kraja kada smo se 1977. vratili u Dolinu ćupova, te odigrali jednu prijateljsku sa Arsenalom iz Londona, magdeburgom iz DDR (Istočna Njemačka). I nakon te rekonstrukcije se govorili da će se praviti stadion, a onda 1986, čini mi se, napraviše sjever, a ja sretan i kontam, evo sada će to da se okonča i napravi pravi "engleski" stadion. Nažalost, opet bi fula. Godinama je u tunelu stadiona stajala maketa budućeg zdanja na Grbavici i mnogi su se toj maketi divili i zamišljali kako ćemo na takvom stadionu igrati, ali još ništa od toga. Godine prolaze, a generacije ljudi koji vole Želju maštaju i sanjaju da jednom pogledaju utakmicu voljenog kluba na pravom stadionu.
Naložio sam se kao malo dijete da će biti nešto od gradnje nakon povratka Amara i Žuje na čelo kluba, i onih priča sa Švabama i Slovencima, ali ništa ni od toga. Sada sanjamo da nam klub i Koldžo naprave bar jednu tribinu sa koje imaš normalan pogled na teren, ali više ništa, poslije lažnih decenijskih obećanja, čovjek ne može vjerovati.
Možda samo ljubav prema Želji nas drži u nadi da će jednog dana igrači istrčati na pravi pravcati stadion sa kojeg bi zaorilo 20-ak hiljada grla. Nada zadnja umire.
Ponoviću još jednom, a ko zna koliko puta sam to ponovio u svojim prethodnim postovima, samo velika želja i volja ljudi može da napravi stadion, a postoji milion načina na koji se to može izvesti i da na kraju i ljudi koji uvale pare i Željo budu baš ono dobro dobri, na zadovoljstvo armije plavih zaljubljenika.
Izvinjavam se na dužem postu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".