Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la LBJ MVP » 12 jun 2012, 23:44

Saigrač ga optužio za namještanje. Nakon toga nikad više nije zaigrao za Lokomotivu.
"Optuzio",kljucna rijec.Niko nikad nista nije dokazao,samo je neko "optuzio".
U Monpeljea je došao kao slobodan igrač, bez obeštećenja. Crveni kartoni, suspenzije, udaranje igrača, itd... sve to je dovelo do toga da je predsjednik kluba izjavio ovo:

Pun mi je više k... ovog Spahića. Popeo mi se na vrh glave, pun mi je više k... njegovih ispada. Možda je bolje da više ništa ne govorim jer će Disciplinska komisija strožije kazniti i mene i njega
Dosao kao slobodan igrac,sta time hoces reci,odlicno za Monpelje,dobili vrhunskog igraca dzabe,mozda Spahic nije htio produziti ugovor,ta izjavljivao je bar godinu prije odlaska da se zasitio Rusije,svaki dan neki igrac promjeni klub kao slobodan igrac pa ne vidimo nikakve teorije zavjere u tome.
Sto se tice te izjave predsjednika Monpeljea,zna se da je on jedna karizmaticna osoba sklona svakakvim izjavama,evo sta je Mamic izjavljivao o Mandzukicu npr
- "On radi sprdnju od institucije kakva je Dinamo. Dosad sam šutio i skrivao, više neću."
-"Mandzukic se ponasao kao seljacina u utakmicama protiv Salzburga i Anderlectha,njegovi suigraci da su imali poštenje, sami bi morali da mu odvale šamarčinu".

A radilo se ipak o tada najboljem igracu Dinama,dakle..
Da, član je Seville, na papiru. Samo renomirani Španski listovi ne misle tako. U Sevilli su ga čak i navijači napali.
Renomirani spanski listovi?Kladim se da su renomirani ko i ovi ovdasnji,Spahic je i dalje clan Seville,to je jedina cinjenica tu.A i da se vrati u Rusiju,pa sta,evo reprezentacija Rusije sacinjena od igraca iz Ruske lige igra ponajbolji fudbal na evropskome prvenstvu.
Sto se tice tih navijaci sto su napali njega,igraca njihovog tima,obicno se takav cin osuduje od strane svih,ti vidim to vidis kao nesto pozitivno i nesto iz cega se moze zakljucivati?Od sad cemo svakoga koga napadne pijana rulja smatrati da je to zasluzio.
O Ibiševiću ćemo na njegovoj temi, ali samo ću reći da je veći igrač i čovjek od Spahića, sa akcentom na ovo ČOVJEK.

Međutim ovo boldirano mi je zanimljivo. Zar taj Spahić nije bio izviždan od navijača na tekmi protiv Francuske? Kad je bacio mikrofon?
Pa eto,nekom se zvizdi zbog bacanja mikrofona,a nekome zbog pruzenog na terenu.
Zadnja izmjena: LBJ MVP, dana/u 12 jun 2012, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 12 jun 2012, 23:44

vecaveca je napisao/la:Pravo lice bh. reprezentacije
Emir Spahić je apsolutni vladar Nogometnog saveza

Ja više u Zenicu neću ići. Ni na Koševu mu više neće biti. Nek neko drugi sjedne na moje mjesto i gleda Emira Spahića kako na terenu udara ćuške našim reprezantativcima (pogledajte snimak utakmice Njemačka- BiH, Pjanić). Neka neko drugi ustaje i aplaudira „našem kapitenu“ kada „požrtvovano ukliže“ protivničkom igraču u noge. Neka neko drugi vjeruje u njegovu priču da je „hrabro srce“.

„Begović nas je izdao“, vrišti Spahić sa naslovnice jednih novina.

Nekad bih, možda, povjerovao u ovo. Nekada, kada nisam znao ko je Emir Spahić.

Imao sam priliku biti sa reprezentacijom dva puta. Imao sam priliku vidjeti atmosferu u avionu. Imao sam priliku vidjeti treninge. I vidjeti razgovore sa menadžerima.

Emir Spahić je apsolutni vladar Nogometnog saveza BiH. I niko mu se ne smije suprostaviti. Ni novinari, niti igrači. Emir Spahić ima pravo da tuče, da pljuje, da prijeti. Da ucjenjuje. Znam, mislite da pretjerujem.

Nikad ni Munib Ušanović neće potvrditi da ga je Spahić ucjenjivao. Nikad neće potvrditi ni da mu je u avionu za Portugal rekao – „Munja, ja ti čuvam glavu!“

Ni Safet Sušić neće potvrditi da ga kapiten ucjenjuje. Nikad neće priznati da je kaznio Asmira Begovića samo zato što je to od njega tražio – Emir Spahić. Pa, zaboga, zašto je Begović izdajica, a Edin Džeko nije? Zašto, ako je o Asmir igrao važnu ligašku utakmicu kao što je igrao i Edin? E, pa zato, što je Džeko najbolji kapitenov drug.

Ili, recimo, zašto je „Begović izdao kolege“, a to isto nije učinio Senijad Ibričić? Asmir je, rekosmo, igrao ligašku utakmicu, a političar Ibro je igrao revijalnu. I opet je Asmir izdajica? Zašto? E, zato što Asmir nije kapitenov drug, kao što je to Ibro. Koji je, čudna li čuda, potpisao za moskovski Lokomotiv. Da, da, to je onaj klub u kojem je igrao kapiten Emir Spahić sve dok nije bio optužen za namještanje utakmica.

I nije ovo sve. Asmir je izdajica naroda svoga zato što je konkurencija kapitenovom drugu Kenanu Hasagiću. I zato Kenu niko ne smije da dira. On je uvijek prvi golman. Bez obzira na to što brani u izvjesnom Istanbul BB klubu. Bez obzira na to što brani u lošijoj, mnogo lošijoj ligi od one u kojoj brani Begović Asmir. Nelogično? Ali možda ove nelogičnosti opravdava jedna logičnost. I Hasagić je, kao i Spahić, bio optužen za namještanje utakmica.

E, sada, da ne bude zabune, ne šefuje Spahić samo Papetu Sušiću. I za Ćirina vakta Emir je bio „selektor, sekretar, kapiten, predsjednik, izvršni direktor, menadžer...“

Sjetiti ćete se kako je Miralem Pjanić morao grijati klupu dok je kapitenov drug Ibro uvijek igrao? Sjetit ćete se kako je Nadarević uvijek bio šikaniran, kako Emir Spahić slučajno ne bi bio rezerva. Sjetit ćete se kako je i Nemanja Supić, tadašnji drugi golman Javora iz Ivanjice, imao prednost na golu u odnosu na „izdajicu Begovića“. Sjetit ćete se da je Supićev menadžer bio Miro Blažević, sin Ćirin.
Opet ti Avdo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 jun 2012, 23:46

Joj provale majko mila, Ibisevic veci igrac od Spahica...Bjezi ba.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

vecaveca
Kontakt:

Post Postao/la vecaveca » 12 jun 2012, 23:46

Opet ti Avdo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

drito iz kafane :D haj na ljutu :lol:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 jun 2012, 23:50

Virtu4l je napisao/la:
Kad pravi autoritet uzme mikorofon, stadion stoji mirno.
Tako je, upravu si
Ko će bola našu stoku smiriti, to sve bola seljaci u glavu što dolazi na utakmice, oni će njega poslušati, dobar ti zaključak, oduševio si me
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 12 jun 2012, 23:50

Spahic je u sezoni 2010/2011 imao ukupno 13 utakmica suspenzije u Francuskom prvenstvu.

Eto ti razloga zasto nije produzio ugovor

Pa za njega su Barton i Baloteli male mace
Zadnja izmjena: majestic24, dana/u 12 jun 2012, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jun 2012, 23:51

LBJ MVP je napisao/la: Pa eto,nekom se zvizdi zbog bacanja mikrofona,a nekome zbog pruzenog na terenu.
Neko zbog zvižduka baca mikrofon, promašio si poentu.

Na ostalo neću replicirati, jer nema ništa pametno. Mamić - nebitan lik za ovu diskusiju, jer je kasnije debelo naplatio Mandžukića, toliko o tome. Dok je sa druge strane Spahić kao najbolji igrač Montpelliera otišao za nešto manje od dva miliona eura. U svijetu fudbala koji ja pratim najbolji igrači se ne prodaju za par miliona.

P.S. Naravno da je Marca renomirani list.

zizu1991 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Kad pravi autoritet uzme mikorofon, stadion stoji mirno.
Tako je, upravu si
Ko će bola našu stoku smiriti, to sve bola seljaci u glavu što dolazi na utakmice, oni će njega poslušati, dobar ti zaključak, oduševio si me
Ja sam samo realan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 jun 2012, 23:52

majestic24 je napisao/la:Spahic je u sezoni 2010/2011 imao ukupno 13 utakmica suspenzije u Francuskom prvenstvu.

Eto ti razloga zasto nije produzio ugovor

Pa za njega su Barton i Baloteli male mace
Reci ti meni kakav je on igrac?

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 12 jun 2012, 23:53

Ako je Spahic tako dobar igrac kao sto kazete zasto ga onda ove sezone prosjecna Sevilla prodaje i zasto on ide u prosjecni ruski klub? Da se razumijemo on nije u nekoj formi i nije onaj stari Spahic

A to da je djubre to znamo svi..samo je sad do toga da li se nekom to svidja ili ne. Meni se ne svidja jer on nije neko ko ima pravo da naredjuje drugima i da sefuje po reprezentaciji...Mozda bi bilo bolje da je neko drugi gazda u reprezentaciji...treba cvrsta ruka ali mozda neki drugi igrac da je to

O tome u kakvoj formi igra i kakve je sve incidente imao na terenu nema se sta pricati...losa forma i zato i ide u Rusiju
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 12 jun 2012, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 jun 2012, 23:53

To je bio naruceni clanak u vrijeme kada su se iza kulisa vodile razne borbe za fotelje u savezu. Mislim da se i novinar dok ga je pisao valjao od smijeha zbog lazi. Ali pos'o je pos'o, ebi ga... :lol:

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 12 jun 2012, 23:55

calcio je napisao/la:

To je bio naruceni clanak u vrijeme kada su se iza kulisa vodile razne borbe za fotelje u savezu. Mislim da se i novinar dok ga je pisao valjao od smijeha zbog lazi. Ali pos'o je pos'o, ebi ga... :lol:
Cuveni Avdo Avdic novinar jadne i cemerne FTV

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 jun 2012, 23:55

Realan ? Golemo, i to što čujem, i Putin je autoritet pa samo 120.000 ljudi protestvuje na ulicama Moskve, kao da ovakva sra.nja nisu i prije Spahića radili naši " navijači " i za vrijeme Bole i Barbareza, koji su " svetinje ", i sada dolazimo do zaključka da ni Bola i Barbarez nisu autoritet
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 jun 2012, 23:55

Virtu4l je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la: Pa eto,nekom se zvizdi zbog bacanja mikrofona,a nekome zbog pruzenog na terenu.
Neko zbog zvižduka baca mikrofon, promašio si poentu.

Na ostalo neću replicirati, jer nema ništa pametno. Mamić - nebitan lik za ovu diskusiju, jer je kasnije debelo naplatio Mandžukića, toliko o tome. Dok je sa druge strane Spahić kao najbolji igrač Montpelliera otišao za nešto manje od dva miliona eura. U svijetu fudbala koji ja pratim najbolji igrači se ne prodaju za par miliona.
Vidis da ne znas o cemu govoris. raspitaj se malo ko je Louis Nicollin. Za njega je Mamic mala maca, jedan od najbogatijih ljudi u Francuskoj i definitivno jedan od najevcih krkana u istoj zemlji.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 12 jun 2012, 23:56

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jun 2012, 23:57

zizu1991 je napisao/la:Realan ? Golemo, i to što čujem, i Putin je autoritet pa samo 120.000 ljudi protestvuje na ulicama Moskve, kao da ovakva sra.nja nisu i prije Spahića radili naši " navijači " i za vrijeme Bole i Barbareza, koji su " svetinje ", i sada dolazimo do zaključka da ni Bola i Barbarez nisu autoritet
Kad su se Bola i Sergej našli u ovakvoj situaciji?
Voli te tvoje Sarajevo.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 jun 2012, 23:57

delpiero20 je napisao/la:Ako je Spahic tako dobar igrac kao sto kazete zasto ga onda ove sezone prosjecna Sevilla tjera i zasto on ide u prosjecni ruski klub?

A to da je djubre to znamo svi..samo je sad do toga da li se nekom to svidja ili ne. Meni se ne svidja jer on nije neko ko ima pravo da naredjuje drugima i da sefuje po reprezentaciji...

O tome u kakvoj formi igra i kakve je sve incidente imao na terenu nema se sta pricati...katastrofalna forma
Znas,trebas stvari gledati iz nasega ugla.
Spahic je "tako dobar igrac" za nas nivo,u konkurenciji Radeljica,Jahica,Nadarevica,Pandze(premda on ne zasluzuje da bude u istoj recenici s ovima),Mravca i ostalih pokemona on je Vidic licno.Dakle,igrac "prosjecne Seville" je za nas nesto fenomenalno,da nam svi reprezentativci igraju u tako "prosjecnim Sevilama" mi ne bi imali nikakvih problema.

Virtual,Spahica kao pojedinca zbog njegove igre navijaci nikada nisu izvizadali,dok nekoga ipak jesu ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 jun 2012, 23:59

ZOI84 je napisao/la:
calcio je napisao/la:

Cuveni Avdo Avdic novinar jadne i cemerne FTV
Ma lako im je lagati dok ima budala koje im vjeruju.
Ne krivim njih (novinare) koliko krivim ove koji vjeruju svemu sto procitaju.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 jun 2012, 23:59

Hahaha, ono je najlažovskiji i debilniji tekst što sam ikada pročitao.

Jbt, kako samo piše čovjek, k'oda je nogama sastavljo slova :lol: .

Nešto se sad zapitam, imaju li ova silna NEOPRAVDANA (većinom) žuganja na kapitena nešto sa tim što je isti rodom iz Dubrovnika.

P.S

I ja bih bacio mikrofon kada ova zemlja ima toliko DEBILA da im se ništa ne da objasniti bilo na fin ili ružan način !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2012, 00:00

aleksandar_veliki je napisao/la:Ako ode na pocetku sezone igrati na kladari da ce Sevilla barem do Lige prvaka :lol:
Misliš da ne mogu biti prvaci?
Voli te tvoje Sarajevo.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 13 jun 2012, 00:01

LBJ MVP je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la:Ako je Spahic tako dobar igrac kao sto kazete zasto ga onda ove sezone prosjecna Sevilla tjera i zasto on ide u prosjecni ruski klub?

A to da je djubre to znamo svi..samo je sad do toga da li se nekom to svidja ili ne. Meni se ne svidja jer on nije neko ko ima pravo da naredjuje drugima i da sefuje po reprezentaciji...

O tome u kakvoj formi igra i kakve je sve incidente imao na terenu nema se sta pricati...katastrofalna forma
Znas,trebas stvari gledati iz nasega ugla.
Spahic je "tako dobar igrac" za nas nivo,u konkurenciji Radeljica,Jahica,Nadarevica,Pandze(premda on ne zasluzuje da bude u istoj recenici s ovima),Mravca i ostalih pokemona on je Vidic licno.Dakle,igrac "prosjecne Seville" je za nas nesto fenomenalno,da nam svi reprezentativci igraju u tako "prosjecnim Sevilama" mi ne bi imali nikakvih problema.

Virtual,Spahica kao pojedinca zbog njegove igre navijaci nikada nisu izvizadali,dok nekoga ipak jesu ;)

Nisu izvizdali zato sto upravo podrzavaju ove stvari sto se nalaze u ova dva klipa iznad. X je puta on zasluzio da ga se izvizdi na utakmici

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TMovac i 43 gosta.