Za Ronaldinha se govori da bi bio najbolji svih vremena da je u kontinuitetu pružao dobre partije, a ne da se odao noćnom životu, provodima i svemu što povuče Brazilce.

Eto, sad si napisao nešto što automatski daje argument i ovim što "brane" Španiju. Kako? Pa jedan Busquets igra u, za većinu fudbalskih analitičara, najboljoj ekipi svih vremena - Barceloni (@Azzurni, poštedi nas priče o namještanju, živ bio).

Kontinuitet dobrih igara i rezultata je najbolji argument kada govorimo o uspjesima, jačini i šta ti ja znam kojim parametrima vezanih za sportske kolektive (a vala i pojedinačne sportiste). Francuzi su tada imali Zidanea (za mnoge jedan od 3 najbolja igrača svijeta svih vremena), Henryja (jednog od najboljih napadača u posljednjih 15-ak godina), Trezegueta (ne moram navijači Juventusa govoriti o njegovoj snazi), Thurama (sigurno jedan od najboljih defanzivaca u Serie A i Evropi općenito), Vieiru (ponajboljeg defanzivnog veznog u posljednjih 15-ak godina), Lizarazua, Djorkaeffa, Piresa, Blanca, Desaillyja, Candelu, Deschampsa, Petita...Dakle, 5 igrača (boldovani su) koji su fudbalski besmrtnici (moradoh upotrijebiti ovaj pojam). U istu ravan stavljamo ih sa Špancima (2008. & 2010.), al' ipak iznad Talijana. Mada, ukoliko Španija prođe 1. krug, automatski postaje bolja od Francuza samo zbog epizode nazvane 2002. Svi znamo šta se dešavalo tada kada je Francuska u pitanju i koliko su bili "sjebani" na tom SP-u.

Villa je najbolji strijelac reprezentacije Španije. Čovjek je osvojio sve što se može osvojiti, a sigurno bi imao više trofeja da je na vrijeme napustio Zaragozu i(li) Valenciju. On nikad neće biti k'o Raul (vječni romantičar), al' sigurno da je zlatnim slovima iscrtao svoje ime u fudbalskoj istoriji Španije, a vala i kompletne Evrope. Sad, druga stvar je što on nije niti će ikada biti na nivou Raula, al' je za Španiju on i važniji (ne napadajte me Realovci).

Barceloni ne leži Chelsea. Oni su njihov antibiotik. Da l' je Chelsea bolji od Barcelone? Nije.GaziHusrevbeg je napisao/la:Uspješnijom da, ali boljom ne. Oni da su bolji pobjedili bi "najgoru" Italiju ikad.