GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi A?

Poljska
35
27%
Grčka
8
6%
Rusija
68
53%
Češka
18
14%

Ukupno glasova: 129

juznjak>
Kontakt:

Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka

Post Postao/la juznjak> » 09 jun 2012, 12:17

Vidim spanske sudije dokazuju svoju klasu i na Euru :roll: . Nice 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 09 jun 2012, 14:14

Da malo prokomentarišem jučerašnje duele iz skupine A:
-U prvom meču sam mnogo, mnogo više očekivao od domaće nacionalne vrste. Tolike pripreme, uigravanja i sve ostalo ništa nisu donijeli. Kao prvo, selektor im izgleda kao totalno izgubljena ličnost, koja ne zna napraviti izmjene, a vidi (valjda) da na terenu njegovi fudbaleri i ne pružaju ono što se očekuje.
Praktički, osim trojca iz Dortmunda, nitko više nije izgledao kao netko tko želi dati svoj maximum za svoju naciju. Zaista sramna igra pred domaćim navijačima!
Posebno me razočarao Obraniak, koji je, jednostavno, morao malo povući ovu selekciju, ali on je bio totalna suprotnost od svega toga. Imao sam osjećaj, gledajući jučerašnji meč, kao da ga je netko natjerao da igra za poljsku reprezentaciju...
Grčka kao Grčka, to ne vrijedi više ni pokušavati komentarisati...Ljudi su jednostavno fudbalski fenomeni, jer kako drugačije objasniti sve ovo što ostvaruju zadnjih desetak godina na reprezentativnom nivou...

-Što se tiče drugog susreta u ovoj skupini, desilo se ono što je, vjerovatno, i cijela Europa očekivala.
Rusija je svojom igrom pokazala koliko uistinu vrijedi i kakav kvalitet posjeduje.
Naravno, posjedovali su oni ovakav kvalitet i prije četiri godine, ali psihički nisu bili spremni za veće stvari od polufinala. Da li su ove godine spremni, vidjet ćemo u nastavku turnira, ali ono što su demonstrirali sinoć je perfektan nogomet. Da nije bilo svih onih promašenih zicera Kerzhakova, mislim da bi Cech rekordno puta vadio loptu iz svoje mreže.
Teško je nekoga posebno izdvojiti u selekciji koju predvodi Advocaat, ali ću spomenuti jedno ime, a to je Roman Shirokov. Ako sam nekada pogriješio u procjeni nekog fudbalera, to je onda, moram priznati, ovaj igrač.
Nikada nisam vjerovao da će izrasti u ovako strašno dobrog igrača na sredini terena, koji podjednako dobro igra i prema naprijed, ali i u defanzivnim zadacima. Svaka čast Spallettiu što ga je u Zenitu razvio u 'zvijer' na sredini terena...
Češka selekcija je ostala poprilično nedorečena nakon prvog kola. Stvarno je teško procijeniti, nakon sinošnjeg izdanja protiv Rusa, koliko uistinu mogu na ovom šampionatu.
Poprilično su dobro igrali u drugom poluvremenu sinošnjeg meča i sa onakvom igrom se mogu nečemu nadati u ostale dvije utakmice, koje će biti dosta važnije za njih u ovoj grupi.
Ali isto tako, onako anemičnu igru iz prvog dijela meča ne smiju više ponoviti, ako misle nešto ozbiljnije napraviti u nastavku turnira.
Također, zamjerim i selektoru Bileku što je Necida i Hubschmana ostavio na klupi za rezerve, a na teren stavio nekog igrača iz Anorthosis Famaguste. Nije ovo neki prijateljski meč gdje možeš ekperimentisati, već na teren stavljaš ono najbolje što, u datom trenutku, imaš.
Joint_fc

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 jun 2012, 14:16

juznjak> je napisao/la:Vidim spanske sudije dokazuju svoju klasu i na Euru :roll: . Nice 8-)
Da bog sačuva i sakloni :x
Šta li će tek raditi gospodin Stark kad dođe na red. :P
E moj Platini ti i tvojih pet sudija :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 09 jun 2012, 15:01

Grci tvrdi i ljigavi... spoj granita i daždevnjaka - neće nam biti nimalo lahko s njima.
Poljaci ni glave ni repa u pojedinim momentima.

Rusi agresivni i konkretni.
Česi pogubljeni.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 jun 2012, 15:34

Rusija razmontirala Češku. Još su pola utakmice igrali s pola snage, nisu previše ni grizli, ali opet su prelagano prilazili Cechovom golu i poentirali. Od njih mnogo očekujem na ovogodišnjem EP-u. Džagoev, Shirokov, Arshavin i ostali su fantastični igrači. Ne zamjerite ako sam koga zaboravio iz ove sjajne postave i uopće generacije Rusa.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 09 jun 2012, 16:49

Mladi ruski reprezentativac Alan Dzagojev primio je nagradu za najboljeg igrača utakmice protiv Češke iz ruku Davora Šukera te zaradio nove pohvale izbornika Advocaata...

S dva pogotka Petru Čechu, Alan Dzagojev bio je ključni igrač susreta Rusije i Češke, u kojoj je momčad Dirka Advocaata ubilježila prva tri boda na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.
Na semaforu je na kraju pisalo uvjerljivih 4:1, a Dzagojev je od legendarnog hrvatskog reprezentativca Davora Šukera primio Uefinu nagradu za najboljeg igrača utakmice.
"Kada sam bio dijete, stvarno mi se sviđalo kako Šuker igra. Zato mi jako puno znači što sam priznanje dobio baš od njega", izjavio je ruski ofenzivac.
"Moram zahvaliti i izborniku Advocaatu koji mi je ukazao povjerenje i poslao me na teren, makar sam se tek nedavno oporavio od ozljede", dodao je Dzagoev, koji je na proljeće bio slomio nožni prst.
Šukerovu je nagradu prokomentirao i sam nizozemski stručnjak na ruskoj klupi: "Izrazito mi je drago što je Dzagojevu nagradu za najboljeg igrača uručio igrač Šukerove kvalitete. Šuker je bio sjajan, a Dzagojev može učiti od njega
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 10 jun 2012, 13:38

Ruse vidim daleko ljudi pokazali igru šta je fudbal,tim su ekstra.Vrijede obrana napad sve posloženo!
Fi hajati.
GO Bosno.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jun 2012, 00:13

Rusija,sa 7 igraca Zenita u prvoj postavi objasnila neke stvari Cesima :lol:
I to jos u jednoj od najgorih partija karijere Kerzhakova.
Shirokov pokazao da mozda ipak i nije kloc vec podcjenjen igrac,Zyranov je prestar,ubacit Glushakova umjesto njega i eto tima za titulu,ostale sve karike su fenomenalne.

Malafeev mi ne ulijeva povjerenje,nadam se da ce ipak Akinfeev braniti u nastavku prvenstva,i Malafeev je dobar golman al kad ga "krene" onda je u stanju primit 2-3 smijesna gola na jednoj utakmici.

Kako to izgleda kad Malafeev ustane na lijevu nogu :lol:
[youtube][/youtube]

Ja,ne zaboravimo momka koji je kombinacija Gatuza,Yaye Tourea i Xabi Alonsa 8-)
slika
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 11 jun 2012, 23:37

Grčka vs.Češka-obije ekipe imaju podjednake šanse u ovom duelu (50:50) :mrgreen: ali Grci su bliži pobjedi u ovo meču
Poljska vs. Rusija-poslastica sa nadam se dosta golova (više šansi dajem Poljacima) 8-)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 12 jun 2012, 00:24

Očekujem veoma tvrdu utakmicu u susretu Grčke i Češke.Blagu prednost dajem Grcima jer su pokazali snagu protiv Poljske kada su se vratili iz ničega skoro do pobjede.Imaju logično bolje samopouzdanje od Čeha koje je razbila Rusija.Očekujem također i meč u kojem neće biti puno prilika.Česi će diktirati tempo utakmice dok će Grci čekati prilike iz kontri,pa zbog toga očekujem od prve minuta čovjeka koji je unio u igru Grčke živost protiv Poljaka Salpingidisa.Moja prognoza je remi(1-1),iako ne odgovara ni jednoj ekipi. :D

U ovom susretu očekujem veliki otpor Poljaka.Rusija me jeste iznenadila visokom pobjedom protiv Češke,ali jedva čekam meč protiv nekog jačeg protivnika(npr.Njemačkom,Španijom,Holandijom...).Posebno me zanima kako će se ponašati u slučaju da moraju ganjati rezultat i kako će se ponašati ako budu imali prednost odnosno da li će se povući i prepustiti sredinu,te čekati kontre.Za Ruse će biti ovo puno teža utakmica od one s Česima.Moja prognoza je remi s puno golova. :D

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 12 jun 2012, 11:39

Ceska - Grcka ocekujem pobjedu Grka ,nadao sam se više od Cehe al su me negativno iznenadili ..
Stoga Grcka uzima ;)

Poljska - Rusija ocekujem neizvjesnu utakmicu na terenu , na tribinama i van stadiona 8-) 8-) :lol:
Dolazi veliki broj Rusa to sam cuo , Medvedev im platio sve dzabe put karte .
Bit ce pakleno 8-) :lol: :) :)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 jun 2012, 11:59

ANTIFA ! je napisao/la: Dolazi veliki broj Rusa to sam cuo , Medvedev im platio sve dzabe put karte .

Putin je u pitanju, no slažem se sa tvojoj konstatacijom, biće Rusa, a Rusi su se dosada " mirni " pokazali, tako da :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 jun 2012, 13:33

Danas bi moglo bit veselo izvan terena. Ocekujem da ce bit zvizdanja za vrijeme ruske himne u svakom slucaju, a moglo bi bit i bitke izvan stadiona. Ali ocekujem da ce bit dobra tekma, obe ekipe su bolje u napadu nego u odbrani. Ceska-Grcka mi se cini kao najdosadnija utakmica prvenstva na papiru, ali znaju takve utakmice iznenadit.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 12 jun 2012, 13:39

slika
Ne bih je mogao gledati tuznu, zato nek Rusi razvale Poljake vcrs ;)
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 jun 2012, 13:42

Grci po mom mišljenju odnose protiv Čeha, samo loša sreća, uslovno rečeno im je oduzela 3 boda protiv Poljske, pokazali su oni svoju jačinu kada su s igračem manje dali gol Poljacima, i došli u situaciju da uzmu sva 3
Od Čeha ne očekujem ništa spektakularno, igra im se previše bazira na tome šta će Rosicky uraditi, tako da bi po tom pitanju mogli biti hendikepirani
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 12 jun 2012, 13:48

Po svemu što smo gledali do sada, Rusi su me najviše fascinirali.
Mislim kako bi ove godine mogli uraditi ono što su Grci 2004. ;)

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 12 jun 2012, 15:13

ANTIFA ! je napisao/la:Ceska - Grcka ocekujem pobjedu Grka ,nadao sam se više od Cehe al su me negativno iznenadili ..
Stoga Grcka uzima ;)

Poljska - Rusija ocekujem neizvjesnu utakmicu na terenu , na tribinama i van stadiona 8-) 8-) :lol:
Dolazi veliki broj Rusa to sam cuo , Medvedev im platio sve dzabe put karte .
Bit ce pakleno 8-) :lol: :) :)
mislim da nema sanse da sve repke odigraju onako kako su odigrali u prvom kolu...moja prognoza pobjeda poljske ili remi i x grka i ceha
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 12 jun 2012, 15:14

zizu1991 je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la: Dolazi veliki broj Rusa to sam cuo , Medvedev im platio sve dzabe put karte .

Putin je u pitanju, no slažem se sa tvojoj konstatacijom, biće Rusa, a Rusi su se dosada " mirni " pokazali, tako da :)
Da , da al i Medvedev i Putin ;)
To jeste ali zna se njihov odnos jos iz historije , za vrijeme 2 svjetskog rata ,pa i sada su na iglama .
Zadnja izmjena: ANTIFA !, dana/u 12 jun 2012, 15:20, ukupno mijenjano 1 put.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 12 jun 2012, 15:20

OTNYS_YNWA je napisao/la:Po svemu što smo gledali do sada, Rusi su me najviše fascinirali.
Mislim kako bi ove godine mogli uraditi ono što su Grci 2004. ;)
Rusi za razliku od Grka fino igraju :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.