Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Jbg, svakom je njegova kuća najljepša. Očekivano.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
ovaj VAM u opasnoj zabludi 
- Jack777Pott
- Kontakt:
Zeljin stadion jeste uzasan, samo je problem sto mi u BiH nemam sve zajedno 2 cijela stadiona i onda se svrsava po sjevernoj tribini Grbavice jer eto izgleda kao engleski stadion. Ako ima neki Sarajlija voljan da uslika taj sjever s vanjske strane, al ovih dana, ne da mi da sliku od prije 5-6 godina. Zadnji put kad sam bio izgledalo je uzasno, pa me zanima trenutno stanje. I jos jedno pitanje, nikad nisam bio tamo gdje je juzna tribina, jel ona radjena mozda nako kao na brdu il su izljevani betonski stubovi/nosaci??badblueboylivno je napisao/la:Ne znam gdje je problem i zašto je se stvorilo toliko offtopica na upis da je Željin stadion užasan. Mislim, budimo realni, ljudi.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
- SkyWallker
Željin stadion sa obzirom da je u ratu do temelja sravnjen i zapaljen i sa obzirom da je sam klub od 1996. ulagao u njega bez ičije pomoći bez ikakvih donacija stadion izgleda ODLIČNO !! jedini stadion koji je bio pod totalnom okupacijom u ratu, ni jedan stadion nije zadesilo ono sto je Grbavicu !! to morate znati ako pričate o stadionu Grbavica, sjeverna tribina je odlična za bh uslove jedina mana mokri čvorovi koji su isti kao i na većini bh stadiona, imaš net pa malo guglaj za slike, ja ti kazem koji s prozora gledam na sjevernu tribinu da se od prije par godina nista nije promijenilo jer nema sta, sta bi se radilo s vanjske strane ?? postoje poslovni prostori koji manje vise diktiraju vanjski izgled, tribina jug je ukopana ne postoje niti nosači niti stubovi, a najgora tribina je istok koja nije ni u funkciji, abd za očekivati je da se stadion gradi u etapama to jeste tribinu po tribinu, jedini stadion u drzavi trenutačno za koji se sredjuju papiri za izgradnju, makete, nacrti itd. tako da je za očekivati da se u skorije vrijeme počne izgradnja zapadne tribine u rangu sa sjeverom sto je prioritet pa tek onda ostalo ...Jack777Pott je napisao/la:Zeljin stadion jeste uzasan, samo je problem sto mi u BiH nemam sve zajedno 2 cijela stadiona i onda se svrsava po sjevernoj tribini Grbavice jer eto izgleda kao engleski stadion. Ako ima neki Sarajlija voljan da uslika taj sjever s vanjske strane, al ovih dana, ne da mi da sliku od prije 5-6 godina. Zadnji put kad sam bio izgledalo je uzasno, pa me zanima trenutno stanje. I jos jedno pitanje, nikad nisam bio tamo gdje je juzna tribina, jel ona radjena mozda nako kao na brdu il su izljevani betonski stubovi/nosaci??badblueboylivno je napisao/la:Ne znam gdje je problem i zašto je se stvorilo toliko offtopica na upis da je Željin stadion užasan. Mislim, budimo realni, ljudi.
Zadnja izmjena: SkyWallker, dana/u 11 jun 2012, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Ma taj lik je jedan od onih opičenjaka koji s nekim palamuđenjem dođe ovdje, a na šuma forumu glavni krkan. K'o da ga gledam da mu je svaka druga uzrečica '''ebo te 'ljeb''!sonik24 je napisao/la:ovaj VAM u opasnoj zabludi
a nekad i Boga opsujevoltron30 je napisao/la:K'o da ga gledam da mu je svaka druga uzrečica '''ebo te 'ljeb''!
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- Jack777Pott
- Kontakt:
Cini mi se kao da si nekako ljutito pricao u prvom dijeluSkyWallker je napisao/la:
Željin stadion sa obzirom da je u ratu do temelja sravnjen i zapaljen i sa obzirom da je sam klub od 1996. ulagao u njega bez ičije pomoći bez ikakvih donacija stadion izgleda ODLIČNO !! jedini stadion koji je bio pod totalnom okupacijom u ratu, ni jedan stadion nije zadesilo ono sto je Grbavicu !! to morate znati ako pričate o stadionu Grbavica, sjeverna tribina je odlična za bh uslove jedina mana mokri čvorovi koji su isti kao i na većini bh stadiona, imaš net pa malo guglaj za slike, ja ti kazem koji s prozora gledam na sjevernu tribinu da se od prije par godina nista nije promijenilo jer nema sta, sta bi se radilo s vanjske strane ?? postoje poslovni prostori koji manje vise diktiraju vanjski izgled, tribina jug je ukopana ne postoje niti nosači niti stubovi, a najgora tribina je istok koja nije ni u funkciji, abd za očekivati je da se stadion gradi u etapama to jeste tribinu po tribinu, jedini stadion u drzavi trenutačno za koji se sredjuju papiri za izgradnju, makete, nacrti itd. tako da je za očekivati da se u skorije vrijeme počne izgradnja zapadne tribine u rangu sa sjeverom sto je prioritet pa tek onda ostalo ...
Znam ja to sve i zao mi je zbog tog, simpatizer sam Zelje, zato me to najvise i zanimalo. I googlao bi ja te slike, al sta cu kad Grbavica nije Old Traford da ju stalno netko slika i ne mogu nac 2 normalne slike s vanjske strane. To sto sam se nadao da ima promjena je najvise onaj gornji dio gdje se vide redovi tribine, dal su tu malo nabacili boje, fasadu il nesto, da ljepse izgleda, a ni 'prvi kat' mi nije bio nesto pretjerano lijep. Ta tribina izgleda prelijepo s unutrasnje strane, al mislim da treba malo sminke iz vana. To za jug sam i mislio da je tako, zato se nadam da ce i on doc na red da se rusi i gradi uskoro. Za istok znam da nije u upotrebi, znam da se i netko nudio da ga izgradi, al da dobije poslovne porstore ispod i zao mi je sto je uprava to odbila. Misljenja sam cak da samo betoniranje istoka u visini sa sjeverom i nije toliko skupo i da se to moze napravit, strasno koliki komfor bi bio gledat utakmicu sa strane, a ne iza gola, a prostore ispod tribine i krov da se ostavi za neka bolja vremena. Ovo za zapad slusam vec par godina, tako da mi je tesko vjerovat u to, al ajde, nek ti bude. Moja jedina zelja je tu da se krov uradi kvalitetnije nego na sjeveru, odnosno da to izprojektira netko tko zna, netko kome nece trebat stubovi na pola tribine da drze krov.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

[youtube][/youtube]
Mislim da ove slike i video snimak sve govori. Eto šta je 200.000 "sarajlija", čije porijeklo veze nema sa ovim gradom (a on im je pružio sve), učinilo od Željinog stadiona i naselja Grbavica općenito. Ova seljadija je mahom navijala za Zvezdu, a Željovce i pitare si mogao tražiti među onih 5% pravog gradskog porijekla koji su većinom ostali i u ratu uz grad i branili ga. Nažalost, nesreća ove države je što je gradsko porijeklo stran pojam za "nebeski narod" u BiH. Naime, kmetovi i seljaci su stoljećima držani na sigurnoj udaljenosti od čaršija i šehera i mogli su ući u iste samo kad plate maltarinu i ostati do akšama, a onda razligu. Naravno, to je ostavilo posljedice po njihov mentalni sklop tako da čim se pružila prilika za urbicid i protjerivanje pravog gradskog stanovništva (Banja Luka je dobar primjer protjerivanja autohtonog gradskog stanovništva), kmetovi, hajduci (i uskoci naravno) to nisu propustili. Je.bi.ga to je prokletstvo ove zemlje. Sokaci, mahale, komšiluk insanski (a ne šumski) su jednostavno predugo vremena bili daleko od nekih i trebat će izgleda najmanje još toliko vremena da se nešto promijeni.
Kad se vide ove slike dobro je da Željo ima išta. Mi kroz istoriju i nismo imali baš sreće sa stadionima. Ovo je peti na kojem igramo (Čengić Vila, Skenderija, Marin Dvor, Koševo) i tjeralo nas je već 3-4 puta. Naravno, Željo i Željovci nikada odustati neće i zasjaće ako Bog da naša dolina ćupova punim sjajem. Kad se moglo polufinale Kupa UEFA igrati moći će nekad i neka grupna faza.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Ne kontam sta ste se komsinice upalili cinjenica jest da uz listicu najbolje finansijski stojite a da su vam svalcionice kaktastrofalne pa nije da treba 100 miliona makar da se okreci kako treba

Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Objasnicu ti kad malo porastes.adnanhz je napisao/la:Ne kontam sta ste se komsinice upalili cinjenica jest da uz listicu najbolje finansijski stojite a da su vam svalcionice kaktastrofalne pa nije da treba 100 miliona makar da se okreci kako treba![]()
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.
- MinjonKocka
- Kontakt:
Lahko je vama, kojima opstina finansira rekonstukciju stadiona i pri tome kupi "vrlo jeftino" stolice bez naslonjaca, pa sad isto toliko moraju kupiti sa, da bi ispunili kriterije
Okanite se vise Grbavice, glupa vam je prica...ima tema za stadione.
Manijače izdrži!
Zolotić Nermin
Zolotić Nermin
cinjenica je da je vama sve placeno a jos se hranite u karitasuadnanhz je napisao/la:Ne kontam sta ste se komsinice upalili cinjenica jest da uz listicu najbolje finansijski stojite a da su vam svalcionice kaktastrofalne pa nije da treba 100 miliona makar da se okreci kako treba![]()
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
A vama opstina ne pomaze samo ko vam reflektore uradi i pomocne terene a za stolice znas kako to ide ovdjeMinjonKocka je napisao/la:Lahko je vama, kojima opstina finansira rekonstukciju stadiona i pri tome kupi "vrlo jeftino" stolice bez naslonjaca, pa sad isto toliko moraju kupiti sa, da bi ispunili kriterije![]()
Mi se ne furamo mi smo furka.
@čamac,hvala ti za jednu veliku istinu koju si napisao.Dobro je da Zeljo ima ista,sta se sve desilo onom stadionu.
Navijaci Zelje sigurno ne traze da se sve to postuje od strane navijaca drugih timova.Postoji jedna cinjenica,a to je da je tamo bila rusevina i da je bilo koji klub bio u takvoj situaciji,danas ne bi postojao.Zeljo je uspio prevazici zlo koje mu se nametalo kroz istoriju.I sada je u situaciji da mnogi trebaju da sagledaju malo sire i da vide da je taj klub izrastao danas u osvajaca duple krune i da sva ona cjelina kao nekretnina tog fudbalskog kluba lici na veliku pobjedu nad zlom.
Nazalost,i danas je klub prepusten sam sebi i nije cudo da stadion kao cjelina nema blistav izgled i evropsku infrastrukturu.To je tako.Klub nema novaca da napreduje puno u tom smislu.
Vidi se po ovim gore slikama na sta je sve to licilo unazad 20-tak godina.Ja sam bio jedan od grupe ljudi koji je donio prvo sjeme za travu koja se zasadila nakon rata.Mreze,trenerke i te neke stvari.
Horor koji se desavao presjekao je klub na ivicu opstanka.Danas je to nesto drugo,i vidi se da mnogima smeta.
Nije problem,neka smeta,ali vas molim da se ne igrate vise sa tim stvarima vezanim za stadion.Taj stadion je prezivio pravi pakao i ostao je ponosan do kraja.I svi mi normalni ljudi smo ostali ponosni do kraja na njega.Ne dirajte nam to molim vas.Pisite o svemu,kakvi smo,pisite da smo cigani,ovakvi i onakvi,da nevaljamo,da namjestamo,da smo odvratni.Nemojte na nas stadion.On je prezivio dosta zla.Opstao je.I nasa je svetinja.A bice jednom i noc kada ce zablistati potpuno.Mozda je to san,ali je nas san.Ne postujte,ali dajte mir tom stadionu i ne ismijavajte sve ono kroz sta je prosao.Bar to imamo pravo da trazimo,ako vec smetamo ostalima sto postojimo.A pogotovo sto smo jos i uspjeli da budemo uspjesniji danas od ostalih klubova.
Navijaci Zelje sigurno ne traze da se sve to postuje od strane navijaca drugih timova.Postoji jedna cinjenica,a to je da je tamo bila rusevina i da je bilo koji klub bio u takvoj situaciji,danas ne bi postojao.Zeljo je uspio prevazici zlo koje mu se nametalo kroz istoriju.I sada je u situaciji da mnogi trebaju da sagledaju malo sire i da vide da je taj klub izrastao danas u osvajaca duple krune i da sva ona cjelina kao nekretnina tog fudbalskog kluba lici na veliku pobjedu nad zlom.
Nazalost,i danas je klub prepusten sam sebi i nije cudo da stadion kao cjelina nema blistav izgled i evropsku infrastrukturu.To je tako.Klub nema novaca da napreduje puno u tom smislu.
Vidi se po ovim gore slikama na sta je sve to licilo unazad 20-tak godina.Ja sam bio jedan od grupe ljudi koji je donio prvo sjeme za travu koja se zasadila nakon rata.Mreze,trenerke i te neke stvari.
Horor koji se desavao presjekao je klub na ivicu opstanka.Danas je to nesto drugo,i vidi se da mnogima smeta.
Nije problem,neka smeta,ali vas molim da se ne igrate vise sa tim stvarima vezanim za stadion.Taj stadion je prezivio pravi pakao i ostao je ponosan do kraja.I svi mi normalni ljudi smo ostali ponosni do kraja na njega.Ne dirajte nam to molim vas.Pisite o svemu,kakvi smo,pisite da smo cigani,ovakvi i onakvi,da nevaljamo,da namjestamo,da smo odvratni.Nemojte na nas stadion.On je prezivio dosta zla.Opstao je.I nasa je svetinja.A bice jednom i noc kada ce zablistati potpuno.Mozda je to san,ali je nas san.Ne postujte,ali dajte mir tom stadionu i ne ismijavajte sve ono kroz sta je prosao.Bar to imamo pravo da trazimo,ako vec smetamo ostalima sto postojimo.A pogotovo sto smo jos i uspjeli da budemo uspjesniji danas od ostalih klubova.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- SkyWallker
čamac svaka čast, skidam kapu ubojito jednostavno

Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...
camac, boccaccio nemojte se truditi da objasnite neke stvari, onim ljudima koji ne žele da znaju istinu.Bolje je ovako, nek' nas pljuju, to je znak da nam dobro ide.I kao što kaže dio jedne pjesme: "Ali samo prava raja je znala u čemu je trik"...
DRUG NEBI TI PUNCA
Nek ga šipu, ludo.AboveTheLaw je napisao/la:šipu ga lomaVAM je napisao/la:Ono vaše ruglo ne ispunjava uslove ni za turnir osnovnih škola
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
- BolanBolan
- Kontakt:
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."
dobro je hvala bogu makar cu jednom pogledati opet zvijezdu na tv 
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
- spielführer_21
- Kontakt:
Nu, šta kanton, grad, općina i ko li već je zadužen za to, čini po pitanju stolica na zapadu Koševa? I šta čine oba kluba koji trebaju igrati europske utakmica na tom stadionu?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.