Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Konfucije
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Konfucije » 10 jun 2012, 20:50

Kako da nabildam sise sto prije?Treba mi radi mora. :mrgreen:

Radim dnevno sklekove,dizem i tegove pa me zanima ima li koje efikasniji nacin.Nisam debel,normalne sam debljine nego zelim da ih malo zategnem da se sta privede u Makarskoj. :lol:
Dobar dan,Mi smo Sarajevo,izvolite se braniti !

pusaaa
Kontakt:

Post Postao/la pusaaa » 10 jun 2012, 23:09

Radi ih 2x sedmicno idealno bi bilo ponedeljkom i petkom. Ponedeljkom : ravni benc, potisak na latu, i potisak s bucicama na ravnoj klupi. Petkom : kosi/kontrakosi benc, razvlacenje na kosoj klupi i francuski benc.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 10 jun 2012, 23:20

i vazno odmarati po jedan dan :)

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 10 jun 2012, 23:20

Konfucije je napisao/la:Kako da nabildam sise sto prije?Treba mi radi mora. :mrgreen:

Radim dnevno sklekove,dizem i tegove pa me zanima ima li koje efikasniji nacin.Nisam debel,normalne sam debljine nego zelim da ih malo zategnem da se sta privede u Makarskoj. :lol:
idi kog karabega nek ti stavi implantate :D i malo zatezivanja i eto sise
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jun 2012, 00:59

Ne rastu muda u teretani :P

Dzaba njima misici
slika

slika
slika
slika

Dode kralj sa pivskim stomakomslika i protura im kroz noge 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 jun 2012, 01:04

LBJ MVP je napisao/la:Ne rastu muda u teretani :P
itekako da rastu. Pitaj djevojke kojima se pali hidrant kad te vide nabildanog :P
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jun 2012, 01:06

Bosniacum Lilium je napisao/la:
itekako da rastu. Pitaj djevojke kojima se pali hidrant kad te vide nabildanog :P
Iskreno,koja kolicina gluposti se pise ovdje u vezi bodybuildinga,tesko da ce se neko odavdje nabildati :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 11 jun 2012, 21:58

E raja da vas pitam. Ovo ljeto planiram provesti na vikendici koja daleko od grada. Zanima me moze li se definicija nabiti trcanjem, sklekovima, trbusnjacina i vratilom bez teretane i kolko je to efikasno? pozz...
Zadnja izmjena: Rolex312, dana/u 11 jun 2012, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.
Nad nama nebo ima da gori!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 11 jun 2012, 22:42

Rolex312 je napisao/la:na vikendici koja daleko od vikendice
:lol:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 11 jun 2012, 22:49

anonimni je napisao/la:
Rolex312 je napisao/la:na vikendici koja daleko od vikendice
:lol:
Razumijemo se. :D
Nad nama nebo ima da gori!

gang
Kontakt:

Post Postao/la gang » 15 jun 2012, 11:39

da li se za dva mjeseca vjezbanja i uz pomoc kreatina moze dobiti na masi i obimu misica

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 15 jun 2012, 12:36

LBJ MVP je napisao/la:
Iskreno,koja kolicina gluposti se pise ovdje u vezi bodybuildinga,tesko da ce se neko odavdje nabildati :mrgreen:

Raja ide u teretanu samo da bi uspjela zbarit pichoke :lol: :lol:

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 15 jun 2012, 15:00

gang je napisao/la:da li se za dva mjeseca vjezbanja i uz pomoc kreatina moze dobiti na masi i obimu misica
Odgovor na ovo pitanje nikad neces dobiti ;)

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 15 jun 2012, 15:57

Konfucije je napisao/la:Kako da nabildam sise sto prije?Treba mi radi mora. :mrgreen:

Ako nisi redovni clan teretane,kod kuce ti 3 vrste sklekova mogu stegnuti tonus prsa ;)

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Chelsea F.C.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 15 jun 2012, 16:44

ovi spiderman sklekovi su preteski jbt :)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 15 jun 2012, 18:20

Iskreno,zbog ponašanja društva,ne očekujte da će vam većina momaka koji su nabildani puno toga reći.
Ovo vam pričam iz druge ruke sto mi je jedan jaran povjerio,nabildan je,voli bodybuilding jako,i ovako razmišlja a prepostavljam da je to mišljenje većine:

"Nema mi nista gore kada mi dodje neki mrsavi klinjo,tek poceo ici u teretanu,vidi mene "koliki sam" i odma me pita "sta uzimas"?Od tog pitanja mi padne mrak na oci.Znaci njeg ne zanima kako ja treniram,ne zanima ga moja ishrana,ne,ne,on ce mene pitati "sta uzimam"?Nekad sam jos i odgovarao iskreno na to pitanje,no spoznavsi da vecini zasvjele oci od radosti kada im otkrijem da pijem "proteine" te kako bi nasli satisfakciju sto se oni ne uspjevaju nabildadi pricaju uokolo o meni "ma pusti ti njeg,on nema sta ne koristi,ja da uzimam upola ko i on bio bi veci od njeg kroz mjesec".Zbog takvih komentara odlucio sam da nikome nista ne otkrivam.Ako me ko pita "sta uzimas" ja cu reci da ne uzimam nista,cak vise ne zelim nikome pomoci savjetima ni u vezi treninga ni ishrane.
Najgore je sto ljudi pricaju o stvarima o kojima nemaju pojma.
Pa ljudi nemaju osnovnog predznanja o suplamentaciji a pricaju o tome ko je kakav i od kakvih preparata.
Njima su sve to "proteini".Da nesto razjasnimo,whey protein,suplament koji mnogi bodybuilderi koriste,su u stvari bjelancevine neophodne nasemu organizmu,covjek ne moze zivjeti bez njih,s time da su normalno potrebe bodybuildera vece od potreba obicnoga covjeka.Proteini niti su stetni,niti uzrokuju zdrastvene probleme,niti izazivaju veliki porast misicne mase.
Ali ljudi vide nekoga ko dobije 5kg misica za mjesec,a u drugom mjesecu zavrsi kod doktora jer je ostetio jetru,i onda kazu "ma to je zbog proteina".
Nevjerovatno.
Takav ogroman porast misicne mase moze se ostvariti samo uz pomoc steroida.
Dakle,da razjasnimo:

-whey protein,legalni sportski suplament,prodaje se u legalnim radnjama,koji koriste ogroman broj sportista,nije stetan za zdravlje i ne uzrokuje sam po sebi znacajan porast misicne mase(iako ga je vrlo pozeljno koristiti,pogotovo odma poslije treninga jer tada se tvome tijelu hranjive materije "primaju" vise nego ikad,a whey protein brze od cvrste hrane se razgraduje i dolazi do misica)

-steroidi,nelegalne supstance,dakle zakonom je njihova upotreba zabranjena,kupuju se od "dilera",uzrokuju veliko povecanje misicne mase za kratko vrijeme ali uz veliki rizik za narusavanje zdravlja

Primjetite li razliku?

Ono sto je najzalosnije,iako steroide ne bi trebao niko koristiti,ako bi ipak mogli opravdati ljude koji su proveli 10-etak godina u teretani,konstatno se trudeci da saznaju sto vise o bodybuildingu i o pravilnoj ishrani,pa kada dodju do nekog prirodnog limita pocnu koristiti steroide,no radi se uglavnom o ljudima koji nece uci u taj svijet dok se dobro ne informisu o svemu,postoji jedna puno opasnija pojava:

Dakle,klasican primjer kakvih nazalost se desava sve vise i vise:
Klinac,nekih 16-17 godina,bez ikakvog znanja oko bodybuildinga,se zeli isticati pred rajom.On i ne pomislja da provede godine znojeci se u teretani,on zeli "sve i odmah".
I tako naleti na neku nesavjesnu osobu koju zaboli za njega,bitno je da se roba proda,i koja ce mu prodati popularna "plava srcad" tj.dianabol.
A radi se o steroidu koji spada u grupu "jacih,tj.jako toksicnih,tj.jako stetnih" koji koriste profi bodybuilderi uz strucni nazor grupe ljekara i ti ih prodas maloljetniku?Ne mogu da vjerujem kakvih ljudi ima.
Da nastavimo dalje pricu.
Taj klinac ce popiti 100-tinjak tabletica dianabola u roku od mjesec dana,cak i uz losu ishranu i trening on ce dobiti barem 3-5 kila za mjesec,razlika ce se zaista primjetiti,poceti ce se uzdizati pred drustvom i misliti da mu niko nista ne moze(zaista,između ostalog steroidi djeluju i na psihu).
No,kako doslo tako i otislo.Da bi se misici steceni steroidima odrzali,potrebno je uraditi jos puno toga osim samo koristiti steroide.
Kroz jos jedan mjesec,on ce izgubiti vecinu kila sto je dobio,pasti u depresiju i vjerovatno i odustati od daljneg bavljenja bodybuildingom.
Nakon sto je probao steroide vise nema volje trenirati prirodno,a spoznao je da se ni sa steroidima nije usrecio.
Moze se smatrati sretnim ako njegova avantura sa steroidima prodje samo s posljedicom da je izgubio svu stecenu masu,s obzirom da mnogi zavrse u bolnici s ostecenjima jetre,a o mogucnosti da testisi prestanu proizvoditi testosteron,tj.da se javi neplodnost da ne govorim.
Dakle,informisite se,tijelo mladih momaka proizvodi najvise testosterona za zivota,u tim godinama ne trebaju vam steroidi,informisite se o pravilnoj ishrani,nadite program treniranja koji odgovara vasemu tijelu,kupite kvalitetne suplamente i iznenaditi ce te se koliko mozete napredovati."

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 jun 2012, 16:19

tyler durden je napisao/la:ovi spiderman sklekovi su preteski jbt :)
predorbi* ;)

@ svi nabacajte jos neke vrste sklekova :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 17 jun 2012, 15:58

Vise mi teretane preko glave,mozel mi ko napisati kako da vratim salo i kako da se pocnem debljati ? :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 17 jun 2012, 16:02

tyler durden je napisao/la:ovi spiderman sklekovi su preteski jbt :)
predorbi* ;)

@ svi nabacajte jos neke vrste sklekova :mrgreen:
" onclick="window.open(this.href);return false;
*Playlist*

Izgledaju veoma profesionalno i gledani su, ja sam počeo da primjenjujem ovo pomalo sa Level 1. Ako osjetiš neobičan umor dok budeš radio, prestani da radiš...

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.