Rekonstrukcija stadiona u BiH

romeo
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la romeo » 09 jun 2012, 12:51

Bravo Banjaluka ! ;)

Nego, sta je ovo gore, iznad tribine sto se dize, jel to za krov nesto ili sta ?
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 09 jun 2012, 14:36

romeo je napisao/la:Bravo Banjaluka ! ;)

Nego, sta je ovo gore, iznad tribine sto se dize, jel to za krov nesto ili sta ?
To je krov, al on ce bit skroz mali, mozda nekih 2 metra. Ja mislim da je to cisto radi prostora ispod tribine, da tako zastite ovaj zid i da im se voda ne slijeva na vrata i prozore.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 jun 2012, 23:33

Lijepo ovo u BL skroz konacno da se gosti ne moraju lomiti na onoj skeli
btw: Pade mi ssistem dok su mi se ucitale slike :(

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 09 jun 2012, 23:42

Jack777Pott je napisao/la:

To je krov, al on ce bit skroz mali, mozda nekih 2 metra. Ja mislim da je to cisto radi prostora ispod tribine, da tako zastite ovaj zid i da im se voda ne slijeva na vrata i prozore.
i ja msm tako da ce biti ;)

p.s. dok jos nisu zavrsili radovi ja cu da mastam da je to VIP loza :P
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 10 jun 2012, 11:02

delko je napisao/la:
Jack777Pott je napisao/la:

i ja msm tako da ce biti ;)

p.s. dok jos nisu zavrsili radovi ja cu da mastam da je to VIP loza :P
Bio bi to vjerovatno jedini stadion u svijetu sa VIP lozom iza gola :lol:
Al dobar si, ja sam ocekivao da ce netko pomislit da grade drugi nivo tribine :mrgreen:
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

stampy

Post Postao/la stampy » 10 jun 2012, 16:41

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 10 jun 2012, 17:27

Pa ovo su morali osigurati do septembra :evil: (mogli smo koju s Džekom odigrat kod škole :mrgreen: ), al' haj ionako se prva igra na Koševu pa će repka vjerovatno u lijepu Hrasnicu.

Ja koliko sam vidio glavni tereni su gotovi, nisam vidio ovaj mali, njega su valjda u međuvremenu... Ako je neko prolazio jel zna šta je sa cestom do Centra, jel se s njom počelo?
Čelik Zenica 1945

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 11 jun 2012, 00:39

U petak je u Avazovom sportu izašao tekst da će se Koševo renovirat, kao neko ulaže 80 miliona km u potpunu rekonstrukciju :lol: Naravno da od ovog nema ništa i da je još jedna novinarska patka, al reko da vas obavjestim da se šuplira i oko toga. Valjda izbori se bliže pa političari lažu na sve strane pa se i Koševa sjetili, da je bar stolice na zapadu promjenit bilo bi i previše :mrgreen:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 11 jun 2012, 00:42

Jack777Pott je napisao/la:Bio bi to vjerovatno jedini stadion u svijetu sa VIP lozom iza gola :lol:
Al dobar si, ja sam ocekivao da ce netko pomislit da grade drugi nivo tribine :mrgreen:
Leverkusen, ostakljeni dio iza gola. Nisam siguran je li to ostalo i nakon renoviranja, jer nisam otad uopće vidio stadion iznutra. :D
Hayley <3

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 11 jun 2012, 02:18

Jeste.
A naravno da ne bi bio jedini. Pa Danci su na Parkenu potpuno srusili jednu tribinu iza gola da naprave manju sa teleskopima i puno VIP-loza.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 11 jun 2012, 09:51

E to nisam znao i mogu rec da me cudi, nikad nebi rekao da ce netko VIP lozu stavit iza gola :mrgreen:

High

Post Postao/la High » 11 jun 2012, 15:01

Ništa lično.

UEFA zabranila igranje svih utakmica na Grbavici!
Na ovaj potez u Nionu su se odlučili nakon što ih je delegat susreta mladih reprezentacija BiH – Bjelorusija (3:0) obavijestio da je stadion i više nego neuslovan.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) zabranila je igranje svih međunarodnih utakmica na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu, saznaje ****.ba.

Na ovaj potez u Nionu su se odlučili nakon što ih je delegat nedavno odigranog susreta mladih reprezentacija BiH – Bjelorusija (3:0) obavijestio da je stadion i više nego neuslovan, a posebne primjedbe imao je na svlačionice, odnosno službene prostorije, kao i zapadnu, drvenu tribinu.

„Da, tačno je da se na Grbavici do daljnjeg neće moći igrati međunarodne utakmice, pa čak ni u ženskoj, odnosno kadetskoj konkurenciji. To je tako i odluka će biti na snazi sve dok stadion ne pretrpi totalnu rekonstrukciju“, rekao je Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH.

Odluka UEFA-e ne važi za utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, što znači da će aktuelni šampion i osvajač Kupa BiH i naredne sezone u domaćem šampionatu svoje mečeve moći igrati na popularno zvanoj „dolini ćupova“.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 11 jun 2012, 19:48

High je napisao/la:Ništa lično.

Na ovaj potez u Nionu su se odlučili nakon što ih je delegat susreta mladih reprezentacija BiH – Bjelorusija (3:0) obavijestio da je stadion i više nego neuslovan.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) zabranila je igranje svih međunarodnih utakmica na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu, saznaje ****.ba.

Na ovaj potez u Nionu su se odlučili nakon što ih je delegat nedavno odigranog susreta mladih reprezentacija BiH – Bjelorusija (3:0) obavijestio da je stadion i više nego neuslovan, a posebne primjedbe imao je na svlačionice, odnosno službene prostorije, kao i zapadnu, drvenu tribinu.

„Da, tačno je da se na Grbavici do daljnjeg neće moći igrati međunarodne utakmice, pa čak ni u ženskoj, odnosno kadetskoj konkurenciji. To je tako i odluka će biti na snazi sve dok stadion ne pretrpi totalnu rekonstrukciju“, rekao je Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH.

Odluka UEFA-e ne važi za utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, što znači da će aktuelni šampion i osvajač Kupa BiH i naredne sezone u domaćem šampionatu svoje mečeve moći igrati na popularno zvanoj „dolini ćupova“.
sramota je to za jedan klub,amar zna prodati igraca za dobre pare a nezna uloziti 100000 km u svlacionice.on krivce trazi u kantonu sarajevo oni to trebaju financirati.pa da zvijezdi drzava daje kao sto mnogim nasim klubovima mi bi do sada imali jedan od najboljih stadiona
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 11 jun 2012, 20:32

astra1922 je napisao/la:
High je napisao/la:Ništa lično.

sramota je to za jedan klub,amar zna prodati igraca za dobre pare a nezna uloziti 100000 km u svlacionice.on krivce trazi u kantonu sarajevo oni to trebaju financirati.pa da zvijezdi drzava daje kao sto mnogim nasim klubovima mi bi do sada imali jedan od najboljih stadiona

Kakve veze trener ima sa stadionom? Jel mozda Ferguson odredjuje sta ce se radit na Old Trafordu? Jel mozda Kruno Jurcic napravio akciju renoviranja Maksimira? Pricas bezveze, to je stvar uprave i trener nema nikakvo pravo tu, osim iznosenja svog misljenja.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 11 jun 2012, 23:23

nema trener direktno to si upravu ali imaju previse ljudi koji se qrce uspjesima a hoce da im neko drugi pravi stadion

Nova sezona nova nafaka

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 11 jun 2012, 23:51

astra1922 je napisao/la:nema trener direktno to si upravu ali imaju previse ljudi koji se qrce uspjesima a hoce da im neko drugi pravi stadion
Zato postoje funkcije u klubu, u normalnim klubovima postoji funckija 'direktor stadiona', valjda jedan takav postoji i u Zelji i taj bi trebao da brine o stadionu i izvjestava nadredjene, odnosno direktora kluba o stanju stadiona i potrebnim ulaganjima u isti.

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 12 jun 2012, 00:43

"Astra", je li bolje imati dobar tim i davati igracima redovne plate i premije, plus naravno biti uspjesan u svakom pogledu, ili ulagati pare ("koje realno nemas" a sigurno ih sam neces dobiti osim ako ne udes u grunu fazu LP ili EL) u stadion pa nemati igracima za plata i premija? U Zelji se gleda prvenstveno buducnost kluba, period ispred od 4 godine pa dalje, a ne kao kod drugih klupova gdje se zivi od danas do sutra. Kada se Amar vratio svi su govorili ma nece moci Zeljo meda, pa evo u zadnje 3 godine, u svakoj od njih po pehar! Sto do sada niko kod nas nije napravio! Doce i stadion na svoje kada se steknu odgovaraju uvjeti za to. Za sada trenutno, stadion je ravan naucnoj fantastici, a za rekonstrukciju zapada treba 15 mil KM, u drzavi gdje svaki treci covjek jedva sklopi kraj sa krajem.

Ajde, na tome se radi, ali mene vise brine sta cemo poslije kada uspijemo da rekonstrukciju uradimo. Nece vise karta moci biti 5 KM, vec 10 KM minimalac. Kako cemo to odrzavati?, sve su to problemi koji se moraju rijesiti.
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 12 jun 2012, 09:26

ma sve to stoji sto kazes al eto sramota je da nas najbolji klub mora evropu igrati na tudim stadionima o tome je stvar,al kao sto kazes doce to vjerovatno na svoje ako zeljo ostane na ovom kolosijeku i u narednim godinama.evo gledajuci klub za koji ja navijam nas predsjednik nece da mi idemo u evropu dok ne bude nas stadion zadovoljavao sve uefine standarde,za sada smo na pola puta pa tako za ocekivati je za jedno dvije godine da cemo imati uslovan stadion za evropu.za sada ja mnislim da ima najbolje svlacionice i sve potrebne prostore od sudija sale za doping prvu pomoc sobu za masaze wc-e a sala za press i sala za sastanke je jos u izgradnji

Nova sezona nova nafaka

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 12 jun 2012, 13:16

Sve je to fino, dobro razmisljanje. Ono koliko mozemo, toliko cemo pruziti gledaocima bez pretjeranih najava i ja to postujem kod vas. Vjerovatno da trenutno vi imate najbolju novoizgradenu tribinu, svlacionice i veliki respekt od mene.

Kad smo kod Zelje. Mi smo uvijek igrali na gradskom stadion nase evropske utakmice i igrat cemo bar jos jedan kraci vremenski period u buducnost (od 2 godine plus), bar se ja tako nadam. Evo ti primjer Dinama, harali su ligom i igrali grupnu fazu evropa lige, plus imali ogromne pare od grada Zagreba, tako i od transfera i opet nisu mogli nista u stadion ulagati dok nisu vjerovali da mogu izboritli ligu prvaka (u ekonomskom smislu, anulirati rekonstrukciju stadiona). I opet sta ti se desi, gledam Dinamo u domacem prvenstvu a nema jedna 2.000 na stadion? Je li to vise smijesno?

Kome su ga onda gradili? Samo su povecali nogometni standard u gradu, niko nece da gleda ove obicne hr timove osim derbija, sada svi cejaku opet grupnu fazu lige prvaka, ako ne ostvaris napravices razocaranje, neces imati ni 1.000 na stadionu.

Svi mi zelimo najbolje nasim timovima, ali treba stati na loptu pa biti realan. Graditi stadion (tocnije rekonstruisati, pa se nadati povecanju posjete na domacim tekmama je nesto ravno opet kazem naucnoj fanstastici). Nismo mi Poljska, Ukrajina, ili ne znam ti vise gdje su izgradili ove nove stadionu po 30.000 + sjedecih mjesta, pa onda svaka domaca tekma pun stadion. Nemamo mi jake lige, kada god spomenes da pratis nasu ligu, svi su odmah nakako skepticni po tom pitanju, jednostavnije receno nama nas mentalitet to ne dozvoljava. Nama samim je uvijek bilo sve sto je strano nego sto je domace, pa makar to bilo englesko ****, ono je ipak bolje od ovog domaceg.

Evo ti opet jos jedan primjer balkana mentaliteta. Stadion Olimpije Stozice, najmoderniji na nasim prostorima i zjapi prazan. Nama prvenstveno treba jaca liga od ovih timova koji zele nesto uopste, a ove koje sklapaju kraj sa kraj u drugu ligu poslati jer ovi sto zele nesto, ne mogu radi ovih slabih koji ih sputavanju, jer nemaju adekvatne konkurencije. I onda odes u evropu dodu ti ekipe jace 10 puta od tebe i sasvim je logicno da ti peticu uvale, jer u suprotnom oni se brukaju!
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 12 jun 2012, 14:52

sutra potpisivanje ugovara o rekonstrukciji stadiona Bilino Polje,izvodac ITC i rok za završetak radova je 60 dana :D :D

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.