Izgleda da neki navijaju za LiBAN

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava
Kako to da nazovemo? Navijanje za svoju reprezentaciju, jednostavno, za ono gdje te srce vuce. Postoje neke stvari koje su iznad svega ostalog u ovakvim situacijama, te stvari su nacija, etnicitet, zajednicka povijest, kultura, proslost, obicaji, tradicija, to ne mozes tek tako izbrisati ili porediti sa drzavnom reprezentacijom koja nuzno ovo gore ne mora dijeliti. Mozes ti biti rodjen u Francuskoj, ili gdje hoces, ali ako je tvoj etnicitet, tvoja nacionalnost, i primarno tvoja VOLJA, tvoja zelja, tvoje samoodredjenje drugacije, onda tko si ti da kazes suprotno? Tko si to ti da naturas tko je ''pravi'' Hrvat, a tko ''lazni''? Tko, svega ti?raul-zakon je napisao/la:Možda ovo nije najbolje mjesto da ti odgovorim, ali evo: ni ja nisam pristalica toga, o čemu sam i pisao na temi Njemačke i Španije. Ali šta ovi iz Širokog, Mostara, Posušja, Čapljine drugo rade navijajući za Hrvatsku? Kako to da nazovemo? Zar nije to također navijanje za neku tamo reprezentaciju? Koja je razlika između, recimo @amerosm koji za Njemačku piše mi i nekog iz gore pomenutih gradova koji za Hrvatsku piše mi? Nikakva !FKKrajina je napisao/la:Ja def nisam pristalica toga. ok ovaj bigbigbang je bar rodjen u toj drzavi. Ali zasto da ja navijam za neku Spaniju,Portugal,Brazil,Argentinu s kojima nemam nikakve veze. Moze se simpatisati,ali istinski navijati,nemoguce. Bar je meni to glupost.
Ne znam zasto mislis da su Hrvati drugi razred nogometa,8. repka po rang listi. Koji smo mi,BiH, onda razred ? 10-ti ?
Pa jbg ti, bolju osnovu ima @BigBigBang da navija za Feancusku, jer je tamo rođen, nego bar trećina ovih "Hrvata" iz Hercegovine, koji ne znaju da nabroje 5 hrvatskih gradova i koji su glavni grad iste vidjeli samo na TV-u !![]()
Sorry za OT !
p.s. Volim Hrvatsku i želim im da dođu do kraja !
pa malo je glupo kad navijači lošije reprezentacije ismijavaju tvoju reprezentacijuBigBigBang je napisao/la:Kolika je isfrustriranost smijesnih navijaca Hrvatske koji su se digli nakon pobjede poklonjene od sudija dovoljno govori cinjenica da spominju bosansku reprezentaciju na temi evropskog prvenstva a predstavljaju se kao nekih top 8 u svijetu hahahahaha pa da su vrhunska reprezentacija ne bi se sa bosnom poredili
Di Natale se meni lično, od svih talijanskih napadača najviše sviđa, ima stila, ima godina, al zaista se kreće veoma dobro, i ja bih ga također volio vidjeti u idućoj utakmiciTitova-Juga je napisao/la:Ja bih volio da Prandelli ovaj put pocne sa Di Nataleom u napadu
zizu1991 je napisao/la:Di Natale se meni lično, od svih talijanskih napadača najviše sviđa, ima stila, ima godina, al zaista se kreće veoma dobro, i ja bih ga također volio vidjeti u idućoj utakmiciTitova-Juga je napisao/la:Ja bih volio da Prandelli ovaj put pocne sa Di Nataleom u napadu
Claus je napisao/la: Jednostavno, La Roja nije imala pravog napača; ili Torres, ili Llorente ili Soldado su morali početi meč protiv Italijana.
Jah, definiši razvaliti, teško je očekivati neke pobjede sa velikom razlikom, pogotovo na ovakvim takmičenjima.totasef1 je napisao/la:Pa Italijani nisu razvalili nekoga na prvenstvima 50 godina.. Svaka utakmica remi ili neka jedva pobjeda. Pa nisu mogli Novog Zelanda na SP-u dobiti a Slovaci ih nadigrali ko djecu...
Italijani nece razvaliti niti Hrvatsku ni Irsku, a i ako ih dobiju bit ce ono italijanski, na guzove...
Kaže Prandelli, kao u tom smislu, : " nisam ga kaznio tim što sam ga izveo s utakmice " protiv ŠpanijeTitova-Juga je napisao/la: Mene najvise brine to koliko Baljo moze na terenu izdrzati bez incidenta, protiv Spanjolaca je bio na rubu da dobije drugi zuti, sreca Prandelli je prepametan i iskusan strucnjak pa ga je izveo na vrijeme.
Slušaj dečko, kao prvo, moja mama je Hrvatica, iz Osijeka i kako onda ja mogu imati nešto protiv hrvata?ŠB_Fidelis je napisao/la:Kako to da nazovemo? Navijanje za svoju reprezentaciju, jednostavno. Postoje neke stvari koje su iznad, te stvari su nacija, etnicitet, to ne mozes porediti sa drzavnom reprezentacijom. Mozes ti biti rodjen u Francuskoj, ili gdje hoces, ali ako je tvoj etnicitet, tvoja nacionalnost, i primarno tvoja VOLJA, tvoja zelja, tvoje samoodredjenje drugacije, onda tko si ti da kazes suprotno? Tko si to ti da naturas tko je ''pravi'' Hrvat, a tko ''lazni''? Predstavljas se ovdje kao kulturni post i pardon za OT, a vrijedjas osjecaje svih Hrvata u BiH, konstitutivne i stoljetne povijesne nacije na ovim prostorima, tim ''Hrvati'', praveci nekakve razlike i podjele. Te razlike i podjele postoje u tvojoj glavi, a ne mozes ti ili ja ili netko deseti odredjivati kako ce se netko osjecati i za koga ce navijati, tako da ti je prica maksimalno glupa i svaka prica koju vidim tipa ''volim ja Hrvatsku, postujem ja Hrvatsku, volim ja Hrvate, zelim im ja dobro, ali ovi nasi domaci...'' Mislim, smijesno. Ne postujes samim time bliznjega svoga, a boga mi ne postujem niti volis to prethodno navedeno samim time jer omalovazavas nesto sto je povijesno i neosporivo dio toga svega oduvijek bilo, narod se dijeliti ne moze, moze biti u Hrvatskoj, BiH, Bangladesu, ali je ono sto jest, a ne ono sto ti, ili netko slican tebi, kaze.raul-zakon je napisao/la:Možda ovo nije najbolje mjesto da ti odgovorim, ali evo: ni ja nisam pristalica toga, o čemu sam i pisao na temi Njemačke i Španije. Ali šta ovi iz Širokog, Mostara, Posušja, Čapljine drugo rade navijajući za Hrvatsku? Kako to da nazovemo? Zar nije to također navijanje za neku tamo reprezentaciju? Koja je razlika između, recimo @amerosm koji za Njemačku piše mi i nekog iz gore pomenutih gradova koji za Hrvatsku piše mi? Nikakva !FKKrajina je napisao/la:Ja def nisam pristalica toga. ok ovaj bigbigbang je bar rodjen u toj drzavi. Ali zasto da ja navijam za neku Spaniju,Portugal,Brazil,Argentinu s kojima nemam nikakve veze. Moze se simpatisati,ali istinski navijati,nemoguce. Bar je meni to glupost.
Ne znam zasto mislis da su Hrvati drugi razred nogometa,8. repka po rang listi. Koji smo mi,BiH, onda razred ? 10-ti ?
Pa jbg ti, bolju osnovu ima @BigBigBang da navija za Feancusku, jer je tamo rođen, nego bar trećina ovih "Hrvata" iz Hercegovine, koji ne znaju da nabroje 5 hrvatskih gradova i koji su glavni grad iste vidjeli samo na TV-u !![]()
Sorry za OT !
p.s. Volim Hrvatsku i želim im da dođu do kraja !
i dosta vas sa tom pricom vise i uletima. Monolog, kad se vec zabavljas ovima ovamo, zabavi se i trollovima poput big banga i slicnih koji samo bacaju ''kosti'' i dolaze se odmarati na ovakve teme.
Da ali to je bilo protiv Spanjolaca. protiv Irske i protiv Hrvatske ce to biti potpuno druga stvar.. I mi smo Francuze u sred Pariza drzali u dzepu 60 minuta,ubili ih u svakom pogledu a u Rumuniji nismo mogli centra preci.. A i ne zaboravi da su bas nedavno Italijani u prijateljskoj izgubili od Irske 2:0...Titova-Juga je napisao/la:Ja bih volio da Prandelli ovaj put pocne sa Di Nataleom u napadu, ne samo radi gola nego mi djeluje rastrcanije i komotnije u onoj formaciji.
@totasef1, Italija vise ne gaji taj fudbal, ne znam da li si gledao utakmicu protiv Spanjolske.
Ono je bilo sve, samo ne odbrambena predstava i to jos protiv Spanjolaca.
A da, zaboravio sam na to od svih povreda.zizu1991 je napisao/la:Claus je napisao/la: Jednostavno, La Roja nije imala pravog napača; ili Torres, ili Llorente ili Soldado su morali početi meč protiv Italijana.
Nije nikako u sastavu Španije za Europsko prvenstvo
zizu1991 je napisao/la:Kaže Prandelli, kao u tom smislu, : " nisam ga kaznio tim što sam ga izveo s utakmice " protiv ŠpanijeTitova-Juga je napisao/la: Mene najvise brine to koliko Baljo moze na terenu izdrzati bez incidenta, protiv Spanjolaca je bio na rubu da dobije drugi zuti, sreca Prandelli je prepametan i iskusan strucnjak pa ga je izveo na vrijeme.
totasef1 je napisao/la:Da ali to je bilo protiv Spanjolaca. protiv Irske i protiv Hrvatske ce to biti potpuno druga stvar.. I mi smo Francuze u sred Pariza drzali u dzepu 60 minuta,ubili ih u svakom pogledu a u Rumuniji nismo mogli centra preci.. A i ne zaboravi da su bas nedavno Italijani u prijateljskoj izgubili od Irske 2:0...Titova-Juga je napisao/la:Ja bih volio da Prandelli ovaj put pocne sa Di Nataleom u napadu, ne samo radi gola nego mi djeluje rastrcanije i komotnije u onoj formaciji.
@totasef1, Italija vise ne gaji taj fudbal, ne znam da li si gledao utakmicu protiv Spanjolske.
Ono je bilo sve, samo ne odbrambena predstava i to jos protiv Spanjolaca.
Oni jesu favoriti protiv Hrvata, to stoji.. Da ce biti bolji, vjerovatno hoce jer su oni ti pod imperativom pobjede. Ali oni sigurno nece stvoriti vise od 3-4 prave prilike i ako zele da dobiju moraju ih iskoristiti.. Masis, pusis... Kao i Holandjani..
Znam ja sve to.. Samo samo htio to objasniti ljudima koji misle da ce Italijani lagano razvaliti Hrvate ili IrceOxygen je napisao/la: Jah, definiši razvaliti, teško je očekivati neke pobjede sa velikom razlikom, pogotovo na ovakvim takmičenjima.
Italija je repka koja ide na rezultat, ljepotu ostavlja Brazilu, Argentini, sada i Španiji, ne može se bez taktike, jer, kako objašnjavaš toliko titula svjetskog prvaka, nije valjda baš sve na sreću?![]()
Da te podsjetim, s obzirom da ne znam koliko ko ima ovdje godina, da je Italija 2006-te postala svjetski šampion u možda i najdominantnijem stilu ikada.
Primili su 2 gola na tom svjetskom prvenstvu, od toga jedan je autogol Zaccarda protiv USA, a drugi je penal Zidanea u finalu.
To se zove razvaljivanje po meni, to neko ne može ni na igrici uraditi.
Nisam baš sve pročitao, tako da ne znam ko je to napisao.totasef1 je napisao/la: Znam ja sve to.. Samo samo htio to objasniti ljudima koji misle da ce Italijani lagano razvaliti Hrvate ili Irce
I moji su iz Hrvatske pa sta sad s tim? Jel bitno? Jesam li ja sada ''pravi Hrvat''?raul-zakon je napisao/la: Slušaj dečko, kao prvo, moja mama je Hrvatica, iz Osijeka i kako onda ja mogu imati nešto protiv hrvata?
Glup ti je post zato sto omalovazavas Hrvate iz BiH sa tim svojim navodnicima, a taj narod je kroz stoljeca svoj identitet sacuvao do dana danasnjeg i mora jos uvijek trpiti necija odredjenja i stigmatizacije. Na osnovu cega?Drugo, kako ti sebi daješ za pravo da govoriš nekome da mu je post glup i slično?
Pa lijepo, cuj kako moze, otkad je samo geografska i teritorijalna pripadnost bitna? BiH je drzava tri jednakopravne nacije, ja sam pripadnik jedne od tih nacija, to mi stoji u svim dokumentima i to je moje odredjenje i moje opredijeljenje i nista to tebe ni bilo koga ne opterecuje niti ugrozava zato sto postujem razlicitosti i svacije opredijeljenje i misljenje. Moje teoretsko dijete da se rodi u Francuskoj sada po tvojoj logici mora biti Francuz i voljeti Francusku, a ne onako kako ga ja odgojim i onako sto su mu preci bili? Apsurd. Tu vlada samo odgoj i vlastito opredijeljenje, naslijedje, kultura, povijest, nista vise. Ako to tebi, opcenito govoreci, ne znaci nista, onda naravno da se neces drzati toga, ali ako nekome znaci, tko si ti da mu govoris suprotno.Kao treće, čitaj šta piše a ne šta ti želiš pročitati ! Rekao sam da mi nije jasno kako neko k'o je rođen u BiH(teritorijalno i taj široki je BiH), kome su roditelji rođeni u BiH, može bilo koju državu(Engleska, Njemačka, Hrvatska, Belgija, Afganistan-dakle ne pričam samo o Hrvatima) smatrati svojom i stavljati je ispred one u kojoj je rođen, u kojoj živi, u kojoj hljeb zarađuje?
Ponavljam - nebitno.Ponavljam, moja mama je Hrvatica i ja taj narod izuzetno volim i poštujem kao i Hrvatsku kao državu.
Pa eto ti prvi pravis razliku u tome sto diskriminiras jedan te isti narod. S jedne strane danasnje granice ti valja, ''pravi'' je (iako, eto i tu apsurd situacije s obzirom da je trecina stanovnistva RH iz ili porijeklom iz BiH, a to se naravno vidi i na reprezentaciji danasnje Hrvatske koja je prepuna Hrvata iz BiH, u svim uzrastima i sportovima), s druge strane ti ne valja, ''lazni'' je. Sta je to nego pravljenje razlike? Radi se o jedno te istoj naciji, radi se o ljudima koji pricaju isti jezik, dijele istu povijest, koji su ginuli jedni za druge kako bi imali danas tu Republiku Hrvatsku, i ti danas dodjes i kazes to nije bitno? Super, reci to i mom malom rodjaku ciji je otac poginuo ostvarujuci san hrvatske drzave.A pošto vidim na šta ciljaš da ti kažem i ovo: U mojoj se kući nikad, ali nikad nije pravila razlika među ljudima. Odgojen sam tako da djelim ljude na dobre i loše, a ne po njihovim imenima, tako da tvoj pokušaj(naivan moram priznati) da me prikažeš kao nacionalističko đubre nije uspio ! Živio !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.