GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi C?

Španija
125
52%
Italija
61
25%
Irska
15
6%
Hrvatska
39
16%

Ukupno glasova: 240

zizu1991
Kontakt:

Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post Postao/la zizu1991 » 11 jun 2012, 17:14

Opet predlažem Moderatoru da se transportira na ovu temu :)
Izgleda da neki navijaju za LiBAN :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 11 jun 2012, 17:15

Pa Italijani nisu razvalili nekoga na prvenstvima 50 godina.. Svaka utakmica remi ili neka jedva pobjeda. Pa nisu mogli Novog Zelanda na SP-u dobiti a Slovaci ih nadigrali ko djecu...
Italijani nece razvaliti niti Hrvatsku ni Irsku, a i ako ih dobiju bit ce ono italijanski, na guzove... Irci u zadnjih 10 utakmica primili 3 gola... Nije to mala stvar.. Sinoc su odigrali losiju utakmicu i jesu bili nadigrani al su primili totalno glupe golove... Irci jos imaju sanse za prolaz, mada je potrebno pravo cudo da dobiju i Italijane i Spance.. Ali van toga, svaka utakmica svaki bod ali i gol je bitan... Ti igraci ipak predstavljaju svoju naciju i nebitno imaju li sanse za prolaz ili ne, oni ce se boriti za bar taj jedan bod.A mogu ga definitivno uzeti i Italijanima i Spanjolcima, ako budu imali vise srece nego sinoc
Hrvatska ce ici na remi sa Italijanima kojima jesu bitnija 3 boda al ne i toliko bitna da mogu rizikovati poraz, tako da ce to biti trvrda tekma.. Ja i ocekujem nerijesen ishod. Sa bodom bi obje reprezentacije ostale u igri s tim da bi Italija bila pod pritiskom da ostvari vecu pobjedu protiv iraca zadnje kolo.
Spanija ce se namuciti protiv Iraca, ostaje da vidimo hoce li ih dobiti.. Kako god , Spanjolci bi i sa bodom ostali u igri i zadnje kolo bi morali pobjediti Hrvate

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 jun 2012, 17:16

Ja bih volio da Prandelli ovaj put pocne sa Di Nataleom u napadu, ne samo radi gola nego mi djeluje rastrcanije i komotnije u onoj formaciji.

@totasef1, Italija vise ne gaji taj fudbal, ne znam da li si gledao utakmicu protiv Spanjolske.
Ono je bilo sve, samo ne odbrambena predstava i to jos protiv Spanjolaca. ;)
Zadnja izmjena: Titova-Juga, dana/u 11 jun 2012, 17:20, ukupno mijenjano 1 put.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 jun 2012, 17:19

raul-zakon je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:Ja def nisam pristalica toga. ok ovaj bigbigbang je bar rodjen u toj drzavi. Ali zasto da ja navijam za neku Spaniju,Portugal,Brazil,Argentinu s kojima nemam nikakve veze. Moze se simpatisati,ali istinski navijati,nemoguce. Bar je meni to glupost.

Ne znam zasto mislis da su Hrvati drugi razred nogometa,8. repka po rang listi. Koji smo mi,BiH, onda razred ? 10-ti ?
Možda ovo nije najbolje mjesto da ti odgovorim, ali evo: ni ja nisam pristalica toga, o čemu sam i pisao na temi Njemačke i Španije. Ali šta ovi iz Širokog, Mostara, Posušja, Čapljine drugo rade navijajući za Hrvatsku? Kako to da nazovemo? Zar nije to također navijanje za neku tamo reprezentaciju? Koja je razlika između, recimo @amerosm koji za Njemačku piše mi i nekog iz gore pomenutih gradova koji za Hrvatsku piše mi? Nikakva !

Pa jbg ti, bolju osnovu ima @BigBigBang da navija za Feancusku, jer je tamo rođen, nego bar trećina ovih "Hrvata" iz Hercegovine, koji ne znaju da nabroje 5 hrvatskih gradova i koji su glavni grad iste vidjeli samo na TV-u ! ;)

Sorry za OT !

p.s. Volim Hrvatsku i želim im da dođu do kraja ! :D
Kako to da nazovemo? Navijanje za svoju reprezentaciju, jednostavno, za ono gdje te srce vuce. Postoje neke stvari koje su iznad svega ostalog u ovakvim situacijama, te stvari su nacija, etnicitet, zajednicka povijest, kultura, proslost, obicaji, tradicija, to ne mozes tek tako izbrisati ili porediti sa drzavnom reprezentacijom koja nuzno ovo gore ne mora dijeliti. Mozes ti biti rodjen u Francuskoj, ili gdje hoces, ali ako je tvoj etnicitet, tvoja nacionalnost, i primarno tvoja VOLJA, tvoja zelja, tvoje samoodredjenje drugacije, onda tko si ti da kazes suprotno? Tko si to ti da naturas tko je ''pravi'' Hrvat, a tko ''lazni''? Tko, svega ti?
Predstavljas se ovdje kao netko za kulturni post i kao pardon za OT, a vrijedjas osjecaje svih Hrvata u BiH, konstitutivne i stoljetne povijesne nacije na ovim prostorima (na prostorima na kojoj je i osnovano hrvatsko kraljevstvo i udaren temelj hrvatskoj drzavi, upravo na teritoriju Hercegovine), tim ''Hrvati'', praveci nekakve razlike i podjele jer ti smeta sto Hrvati drze svoj nacionalni identitet i ne uklapaju se u neciju zamisljenu bosansku melting pot naciju. Pa odakle ti da mora tako biti? Jednog dana mozda i bude, ali nije na tebi da nekome nesto naturas ili pravis podjele. Te razlike i podjele postoje u tvojoj glavi, a ne mozes ti ili ja ili netko deseti odredjivati kako ce se netko osjecati i za koga ce navijati, tako da ti je prica maksimalno glupa i svaka prica koju vidim tipa ''volim ja Hrvatsku, postujem ja Hrvatsku, volim ja Hrvate, zelim im ja dobro, ali ovi nasi domaci...'' me tjera na jedan vid sarkasticnog smijeha, jer se DOBRO zna sta se time zeli reci i kolika je tu ''ljubav''.
Mislim, smijesno. Ne postujes samim time bliznjega svoga, a boga mi ne postujem niti volis to prethodno navedeno samim time jer omalovazavas nesto sto je povijesno i neosporivo dio toga svega oduvijek bilo, narod se dijeliti ne moze, moze biti u Hrvatskoj, BiH, Bangladesu, ali je ono sto jest, a ne ono sto ti, ili netko slican tebi, kaze.

i dosta vas sa tom pricom vise i uletima. Pricajte o nogometu ako hocete, al ja nemam vremena i zivaca preodgajati ono sto vam roditelji odgojili nisu ili prevaspitivati ono sto po skolama naucili niste pa se ponasate k'o zatucane ovce.

Monolog, kad se vec zabavljas ovima ovamo, zabavi se i trollovima poput big banga i slicnih koji samo bacaju ''kosti'' i dolaze se odmarati na ovakve teme, bez konstruktivnih postova, a koliko vidim nijedan mu konstruktivan bio nije.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 11 jun 2012, 17:24, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 jun 2012, 17:20

Slažem se sa Mourinhom po pitanju formacije Španaca. Jednostavno, La Roja nije imala pravog napača; ili Torres, ili Llorente ili Soldado su morali početi meč protiv Italijana. Ako Del Bosque očekuje da mu klasični napadači budu krilo Silva, veznjak Fabregas ili neko treći, onda se grdno vara. Ova formacija 4-5-0 ne podgrijava nadu Španaca koji nisu imali ni glavu ni rep u jučerašnjoj utakmici. Očekujem bolju situaciju već protiv posrnule Republike Irske. Odrađivanje Španaca od 3-4 gola razlike je neminovnost, mada se ponajviše treba paziti starog lisca Trapattonija, Keanea i te čuvene otočke skok-igre.

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 11 jun 2012, 17:21

BigBigBang je napisao/la:Kolika je isfrustriranost smijesnih navijaca Hrvatske koji su se digli nakon pobjede poklonjene od sudija dovoljno govori cinjenica da spominju bosansku reprezentaciju na temi evropskog prvenstva a predstavljaju se kao nekih top 8 u svijetu hahahahaha pa da su vrhunska reprezentacija ne bi se sa bosnom poredili :lol:
pa malo je glupo kad navijači lošije reprezentacije ismijavaju tvoju reprezentaciju :lol: isto bi bilo da se radi o navijačima malte...ako provociraš onda očekuj i kontranapad.... mi trenutno nemamo zašto biti isfrustirani....kao što vidiš hrvatskoj dobro ide...ako izgubimo od talijana i španjolaca to nikako neće biti sramota

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jun 2012, 17:22

Titova-Juga je napisao/la:Ja bih volio da Prandelli ovaj put pocne sa Di Nataleom u napadu
Di Natale se meni lično, od svih talijanskih napadača najviše sviđa, ima stila, ima godina, al zaista se kreće veoma dobro, i ja bih ga također volio vidjeti u idućoj utakmici

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 11 jun 2012, 17:23

Očekuje nas nogometni praznik. Obje reprezentacije pobjeda najvjerojatnije vodi u narednu fazu,te će se igrati za gol više...a poraženi će imati priliku i za popravni...imam osjećaj da će Bilić odmarati glavne igrače protiv Španije ;)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 jun 2012, 17:24

zizu1991 je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Ja bih volio da Prandelli ovaj put pocne sa Di Nataleom u napadu
Di Natale se meni lično, od svih talijanskih napadača najviše sviđa, ima stila, ima godina, al zaista se kreće veoma dobro, i ja bih ga također volio vidjeti u idućoj utakmici

+ (SVAKAKO)

Šteta i za Rossija da ga ozljeda zaustavi da nastupi na ovom EP-u ali i dalje imaju solidan napad.
Mene najvise brine to koliko Baljo moze na terenu izdrzati bez incidenta, protiv Spanjolaca je bio na rubu da dobije drugi zuti, sreca Prandelli je prepametan i iskusan strucnjak pa ga je izveo na vrijeme.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jun 2012, 17:24

Claus je napisao/la: Jednostavno, La Roja nije imala pravog napača; ili Torres, ili Llorente ili Soldado su morali početi meč protiv Italijana.

Nije nikako u sastavu Španije za Europsko prvenstvo

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 11 jun 2012, 17:29

totasef1 je napisao/la:Pa Italijani nisu razvalili nekoga na prvenstvima 50 godina.. Svaka utakmica remi ili neka jedva pobjeda. Pa nisu mogli Novog Zelanda na SP-u dobiti a Slovaci ih nadigrali ko djecu...
Italijani nece razvaliti niti Hrvatsku ni Irsku, a i ako ih dobiju bit ce ono italijanski, na guzove...
Jah, definiši razvaliti, teško je očekivati neke pobjede sa velikom razlikom, pogotovo na ovakvim takmičenjima.
Italija je repka koja ide na rezultat, ljepotu ostavlja Brazilu, Argentini, sada i Španiji, ne može se bez taktike, jer, kako objašnjavaš toliko titula svjetskog prvaka, nije valjda baš sve na sreću? :?

Da te podsjetim, s obzirom da ne znam koliko ko ima ovdje godina, da je Italija 2006-te postala svjetski šampion u možda i najdominantnijem stilu ikada.

Primili su 2 gola na tom svjetskom prvenstvu, od toga jedan je autogol Zaccarda protiv USA, a drugi je penal Zidanea u finalu.
To se zove razvaljivanje po meni, to neko ne može ni na igrici uraditi.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jun 2012, 17:29

Titova-Juga je napisao/la: Mene najvise brine to koliko Baljo moze na terenu izdrzati bez incidenta, protiv Spanjolaca je bio na rubu da dobije drugi zuti, sreca Prandelli je prepametan i iskusan strucnjak pa ga je izveo na vrijeme.
Kaže Prandelli, kao u tom smislu, : " nisam ga kaznio tim što sam ga izveo s utakmice " protiv Španije :D

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 11 jun 2012, 17:31

ŠB_Fidelis je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:Ja def nisam pristalica toga. ok ovaj bigbigbang je bar rodjen u toj drzavi. Ali zasto da ja navijam za neku Spaniju,Portugal,Brazil,Argentinu s kojima nemam nikakve veze. Moze se simpatisati,ali istinski navijati,nemoguce. Bar je meni to glupost.

Ne znam zasto mislis da su Hrvati drugi razred nogometa,8. repka po rang listi. Koji smo mi,BiH, onda razred ? 10-ti ?
Možda ovo nije najbolje mjesto da ti odgovorim, ali evo: ni ja nisam pristalica toga, o čemu sam i pisao na temi Njemačke i Španije. Ali šta ovi iz Širokog, Mostara, Posušja, Čapljine drugo rade navijajući za Hrvatsku? Kako to da nazovemo? Zar nije to također navijanje za neku tamo reprezentaciju? Koja je razlika između, recimo @amerosm koji za Njemačku piše mi i nekog iz gore pomenutih gradova koji za Hrvatsku piše mi? Nikakva !

Pa jbg ti, bolju osnovu ima @BigBigBang da navija za Feancusku, jer je tamo rođen, nego bar trećina ovih "Hrvata" iz Hercegovine, koji ne znaju da nabroje 5 hrvatskih gradova i koji su glavni grad iste vidjeli samo na TV-u ! ;)

Sorry za OT !

p.s. Volim Hrvatsku i želim im da dođu do kraja ! :D
Kako to da nazovemo? Navijanje za svoju reprezentaciju, jednostavno. Postoje neke stvari koje su iznad, te stvari su nacija, etnicitet, to ne mozes porediti sa drzavnom reprezentacijom. Mozes ti biti rodjen u Francuskoj, ili gdje hoces, ali ako je tvoj etnicitet, tvoja nacionalnost, i primarno tvoja VOLJA, tvoja zelja, tvoje samoodredjenje drugacije, onda tko si ti da kazes suprotno? Tko si to ti da naturas tko je ''pravi'' Hrvat, a tko ''lazni''? Predstavljas se ovdje kao kulturni post i pardon za OT, a vrijedjas osjecaje svih Hrvata u BiH, konstitutivne i stoljetne povijesne nacije na ovim prostorima, tim ''Hrvati'', praveci nekakve razlike i podjele. Te razlike i podjele postoje u tvojoj glavi, a ne mozes ti ili ja ili netko deseti odredjivati kako ce se netko osjecati i za koga ce navijati, tako da ti je prica maksimalno glupa i svaka prica koju vidim tipa ''volim ja Hrvatsku, postujem ja Hrvatsku, volim ja Hrvate, zelim im ja dobro, ali ovi nasi domaci...'' Mislim, smijesno. Ne postujes samim time bliznjega svoga, a boga mi ne postujem niti volis to prethodno navedeno samim time jer omalovazavas nesto sto je povijesno i neosporivo dio toga svega oduvijek bilo, narod se dijeliti ne moze, moze biti u Hrvatskoj, BiH, Bangladesu, ali je ono sto jest, a ne ono sto ti, ili netko slican tebi, kaze.

i dosta vas sa tom pricom vise i uletima. Monolog, kad se vec zabavljas ovima ovamo, zabavi se i trollovima poput big banga i slicnih koji samo bacaju ''kosti'' i dolaze se odmarati na ovakve teme.
Slušaj dečko, kao prvo, moja mama je Hrvatica, iz Osijeka i kako onda ja mogu imati nešto protiv hrvata?

Drugo, kako ti sebi daješ za pravo da govoriš nekome da mu je post glup i slično?

Kao treće, čitaj šta piše a ne šta ti želiš pročitati ! Rekao sam da mi nije jasno kako neko k'o je rođen u BiH(teritorijalno i taj široki je BiH), kome su roditelji rođeni u BiH, može bilo koju državu(Engleska, Njemačka, Hrvatska, Belgija, Afganistan-dakle ne pričam samo o Hrvatima) smatrati svojom i stavljati je ispred one u kojoj je rođen, u kojoj živi, u kojoj hljeb zarađuje?

Ponavljam, moja mama je Hrvatica i ja taj narod izuzetno volim i poštujem kao i Hrvatsku kao državu.

A pošto vidim na šta ciljaš da ti kažem i ovo: U mojoj se kući nikad, ali nikad nije pravila razlika među ljudima. Odgojen sam tako da djelim ljude na dobre i loše, a ne po njihovim imenima, tako da tvoj pokušaj(naivan moram priznati) da me prikažeš kao nacionalističko đubre nije uspio ! Živio !
Zadnja izmjena: raul-zakon, dana/u 11 jun 2012, 17:33, ukupno mijenjano 2 puta.
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 11 jun 2012, 17:31

Titova-Juga je napisao/la:Ja bih volio da Prandelli ovaj put pocne sa Di Nataleom u napadu, ne samo radi gola nego mi djeluje rastrcanije i komotnije u onoj formaciji.

@totasef1, Italija vise ne gaji taj fudbal, ne znam da li si gledao utakmicu protiv Spanjolske.
Da ali to je bilo protiv Spanjolaca. protiv Irske i protiv Hrvatske ce to biti potpuno druga stvar.. I mi smo Francuze u sred Pariza drzali u dzepu 60 minuta,ubili ih u svakom pogledu a u Rumuniji nismo mogli centra preci.. A i ne zaboravi da su bas nedavno Italijani u prijateljskoj izgubili od Irske 2:0...
Oni jesu favoriti protiv Hrvata, to stoji.. Da ce biti bolji, vjerovatno hoce jer su oni ti pod imperativom pobjede. Ali oni sigurno nece stvoriti vise od 3-4 prave prilike i ako zele da dobiju moraju ih iskoristiti.. Masis, pusis... Kao i Holandjani..

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 jun 2012, 17:32

zizu1991 je napisao/la:
Claus je napisao/la: Jednostavno, La Roja nije imala pravog napača; ili Torres, ili Llorente ili Soldado su morali početi meč protiv Italijana.

Nije nikako u sastavu Španije za Europsko prvenstvo
A da, zaboravio sam na to od svih povreda. :roll: Međutim, tu su opet pomenuta dvojica i definitivno da je Vicente staviti odluku na nekog od njih. Špancima definitivno treba neko u napadu, igrač kalibra kao ta stara italijanska garda koju predvode Di Natale (kao što si napisao, i koji bolje igra kao džoker s klupe), Inzaghi, Del Piero i ostali.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 jun 2012, 17:36

zizu1991 je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la: Mene najvise brine to koliko Baljo moze na terenu izdrzati bez incidenta, protiv Spanjolaca je bio na rubu da dobije drugi zuti, sreca Prandelli je prepametan i iskusan strucnjak pa ga je izveo na vrijeme.
Kaže Prandelli, kao u tom smislu, : " nisam ga kaznio tim što sam ga izveo s utakmice " protiv Španije :D

Haha, babo jedini :mrgreen:

totasef1 je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Ja bih volio da Prandelli ovaj put pocne sa Di Nataleom u napadu, ne samo radi gola nego mi djeluje rastrcanije i komotnije u onoj formaciji.

Da ali to je bilo protiv Spanjolaca. protiv Irske i protiv Hrvatske ce to biti potpuno druga stvar.. I mi smo Francuze u sred Pariza drzali u dzepu 60 minuta,ubili ih u svakom pogledu a u Rumuniji nismo mogli centra preci.. A i ne zaboravi da su bas nedavno Italijani u prijateljskoj izgubili od Irske 2:0...
Oni jesu favoriti protiv Hrvata, to stoji.. Da ce biti bolji, vjerovatno hoce jer su oni ti pod imperativom pobjede. Ali oni sigurno nece stvoriti vise od 3-4 prave prilike i ako zele da dobiju moraju ih iskoristiti.. Masis, pusis... Kao i Holandjani..

Cisto sumnjam u to, ovaj sadasnji izbornik je rekao da ce Italija igrati sa stilom da je defense stil sto se njega tice izbacen KAO SOLUCIJA! A ova generacija ionako nema neke vele dobre odbrambene igrace kao sto su to nekada bili Maldini, Baresi, Costacurta, Cannavaro, Nesta, Zambrotta, itd... Bas zato sto je bilo protv Spanjolaca koji vecini repki drze 60 a nekim i 70% loptu u nogama TIM VISE . . .
Zadnja izmjena: Titova-Juga, dana/u 11 jun 2012, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.

Smrt nacionalizmu !!

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 11 jun 2012, 17:37

Oxygen je napisao/la: Jah, definiši razvaliti, teško je očekivati neke pobjede sa velikom razlikom, pogotovo na ovakvim takmičenjima.
Italija je repka koja ide na rezultat, ljepotu ostavlja Brazilu, Argentini, sada i Španiji, ne može se bez taktike, jer, kako objašnjavaš toliko titula svjetskog prvaka, nije valjda baš sve na sreću? :?

Da te podsjetim, s obzirom da ne znam koliko ko ima ovdje godina, da je Italija 2006-te postala svjetski šampion u možda i najdominantnijem stilu ikada.

Primili su 2 gola na tom svjetskom prvenstvu, od toga jedan je autogol Zaccarda protiv USA, a drugi je penal Zidanea u finalu.
To se zove razvaljivanje po meni, to neko ne može ni na igrici uraditi.
Znam ja sve to.. Samo samo htio to objasniti ljudima koji misle da ce Italijani lagano razvaliti Hrvate ili Irce

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 11 jun 2012, 17:42

totasef1 je napisao/la: Znam ja sve to.. Samo samo htio to objasniti ljudima koji misle da ce Italijani lagano razvaliti Hrvate ili Irce
Nisam baš sve pročitao, tako da ne znam ko je to napisao.
Jasno je da neće, utakmica sa Hrvatskom je od prevelikog značaja, bit će opreza sa obje strane, ne želi Italija da joj se ponovi Danska-Holandija, tako da je tu jasno sve.
Ako Italija pobijedi, onda je i moguće očekivati da će razmontirati Irsku koja će već tada biti mislima na odmoru.

A, svakako je Italija podcijenjena strašno na ovom forumu, ako bih sada citirao sve nebuloze koje su pisane, ne bi na 3 strane stalo.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 11 jun 2012, 17:55

Italija i Hrvatska igraju slicnu igru, brzi protok lopte, igra po zemlji, dobri napadaci, istaknuti kreativac u sredini Pirlo/Modric.

Prednost Italije je u obrani. Golman fantastican, stoperi vrhunski.
Prednost Hrvatske je u krilima. Perisic i Srna fantasticni.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 jun 2012, 18:01

raul-zakon je napisao/la: Slušaj dečko, kao prvo, moja mama je Hrvatica, iz Osijeka i kako onda ja mogu imati nešto protiv hrvata?
I moji su iz Hrvatske pa sta sad s tim? Jel bitno? Jesam li ja sada ''pravi Hrvat''?
Drugo, kako ti sebi daješ za pravo da govoriš nekome da mu je post glup i slično?
Glup ti je post zato sto omalovazavas Hrvate iz BiH sa tim svojim navodnicima, a taj narod je kroz stoljeca svoj identitet sacuvao do dana danasnjeg i mora jos uvijek trpiti necija odredjenja i stigmatizacije. Na osnovu cega?
Kao treće, čitaj šta piše a ne šta ti želiš pročitati ! Rekao sam da mi nije jasno kako neko k'o je rođen u BiH(teritorijalno i taj široki je BiH), kome su roditelji rođeni u BiH, može bilo koju državu(Engleska, Njemačka, Hrvatska, Belgija, Afganistan-dakle ne pričam samo o Hrvatima) smatrati svojom i stavljati je ispred one u kojoj je rođen, u kojoj živi, u kojoj hljeb zarađuje?
Pa lijepo, cuj kako moze, otkad je samo geografska i teritorijalna pripadnost bitna? BiH je drzava tri jednakopravne nacije, ja sam pripadnik jedne od tih nacija, to mi stoji u svim dokumentima i to je moje odredjenje i moje opredijeljenje i nista to tebe ni bilo koga ne opterecuje niti ugrozava zato sto postujem razlicitosti i svacije opredijeljenje i misljenje. Moje teoretsko dijete da se rodi u Francuskoj sada po tvojoj logici mora biti Francuz i voljeti Francusku, a ne onako kako ga ja odgojim i onako sto su mu preci bili? Apsurd. Tu vlada samo odgoj i vlastito opredijeljenje, naslijedje, kultura, povijest, nista vise. Ako to tebi, opcenito govoreci, ne znaci nista, onda naravno da se neces drzati toga, ali ako nekome znaci, tko si ti da mu govoris suprotno.
Smijesna prica. Jedno je zivjeti, zaradjivati, prezivljavati, nesto drugo je imati svoj osjecaj pripadnosti i svoj nacionalni identitet, a ukoliko si zaboravio, tri egalitarne nacije zive na ovim prostorima i nema nitko pravo nikome naturati svoja misljenja i ''kako treba biti'' pa dijeliti na nekakve ''ueber patriote'' i ''domace uljeze''.
Ponavljam, moja mama je Hrvatica i ja taj narod izuzetno volim i poštujem kao i Hrvatsku kao državu.
Ponavljam - nebitno.
A pošto vidim na šta ciljaš da ti kažem i ovo: U mojoj se kući nikad, ali nikad nije pravila razlika među ljudima. Odgojen sam tako da djelim ljude na dobre i loše, a ne po njihovim imenima, tako da tvoj pokušaj(naivan moram priznati) da me prikažeš kao nacionalističko đubre nije uspio ! Živio !
Pa eto ti prvi pravis razliku u tome sto diskriminiras jedan te isti narod. S jedne strane danasnje granice ti valja, ''pravi'' je (iako, eto i tu apsurd situacije s obzirom da je trecina stanovnistva RH iz ili porijeklom iz BiH, a to se naravno vidi i na reprezentaciji danasnje Hrvatske koja je prepuna Hrvata iz BiH, u svim uzrastima i sportovima), s druge strane ti ne valja, ''lazni'' je. Sta je to nego pravljenje razlike? Radi se o jedno te istoj naciji, radi se o ljudima koji pricaju isti jezik, dijele istu povijest, koji su ginuli jedni za druge kako bi imali danas tu Republiku Hrvatsku, i ti danas dodjes i kazes to nije bitno? Super, reci to i mom malom rodjaku ciji je otac poginuo ostvarujuci san hrvatske drzave.
Ne prikazujem te kao nacionalisticko djubre, prikazujem te kao nekoga tko namjerno pravi diskriminaciju i pravi se namjerno lud kako netko moze ovo i kako netko moze ono, a to su elementarne stvari koje bi jednostavno svatko dovoljno odgojen trebao postovati a priori!
Ja prvi nikad tebi ni bilo kome drugom ne bi sporio pravo na samoodredjenje i vlastitu bastinu i vlastito misljenje, vlastitu naciju, sta god vec. Medjutim, ako ti to u stanju nisi medjusobno ispostovati, uzvratiti, o cemu mi onda pricamo?

Nemam namjeru nastavljati raspravu, ako imas sta reci, imas PM.
...Život za Široki...

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.