GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi C?

Španija
125
52%
Italija
61
25%
Irska
15
6%
Hrvatska
39
16%

Ukupno glasova: 240

alan_kardec
Kontakt:

Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post Postao/la alan_kardec » 11 jun 2012, 02:23

U prvoj tekmi juče, Talijani su primirili Špance nešto slično ko što su Danci uradili sa Holanđanima. Prandellijev eksperiment sa trojicom štopera od kojih je jedan De Rossi :shock: :lol: , urodio je plodom. Jesu Španci imali šansi, ali ih je imala i Italija. Tika taka juče na terenu samo u rijetkim trenucima. Prandelliju svaka čast na onome što je napravio od ove repke nakon sp.
Hrvati, pa može se reći da su zasluženo dobili, ali se ne mogu oteti utisku da su imali i dosta sreće kod drugog i trećeg gola, tajming postizanja golova takođe izvrstan. Uz to je sudija propustio da svira očigledan penal za Irce. Očajna intervencija Givena kod prvog gola. Hrvati su uzeli ponuđeno.
Od Iraca sam očekivao više, u defanzivi su bili ispod svake kritike (lik im zabi gol glavom sa 12 metara, kod drugog gola nije mi jasno šta je kontao onaj irski igrač kad je onako vraćao loptu), u napadu su nešto i pokušavali, većinom stihijski.

Hrvati su u najboljoj poziciji trenutno, ali to ne mora ništa da znači jer sad slijede dvije tekme sa strašno jakim protivnicima. Oni ako hoće da dođu do druge faze jednostavno moraju dobiti Talijane u sljedećem kolu. Gledajući ono što su talijani pokazali juče, to neće biti ni malo lako. Puno je kalkulacija, uglavnom mnoge stvari će biti jasnije u četvrtak uveče.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 11 jun 2012, 02:52

Kakva demonstracija dominacije fine tehnicke ex-yu skole nad sirovom otockom snagom. Tako laka pobjeda Hrvatske, sa pola snage, stvarno neocekivano.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 11 jun 2012, 02:53

Kako me dusa boli kad su ovi ovako slozni i sve im ide od ruke, a ovi nasi debili ne mogu **** utakmice da dobiju godinu dana....

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 jun 2012, 02:58

delpiero20 je napisao/la:Kako me dusa boli kad su ovi ovako slozni i sve im ide od ruke, a ovi nasi debili ne mogu **** utakmice da dobiju godinu dana....

E moj druže, svi smo iz regije tu negdje u po zrna što se mentaliteta tiče ali mi jednostavno ne možemo da se pomirimo da uz to što evo trenutno imamo jako lošeg selektora na klupi koji je zaista izgubljen... i nemamo neke igračine za nekog velikog takmičenja koliko god mislili da imamo...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 11 jun 2012, 03:19

Titova-Juga je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la:Kako me dusa boli kad su ovi ovako slozni i sve im ide od ruke, a ovi nasi debili ne mogu **** utakmice da dobiju godinu dana....

E moj druže, svi smo iz regije tu negdje u po zrna što se mentaliteta tiče ali mi jednostavno ne možemo da se pomirimo da uz to što evo trenutno imamo jako lošeg selektora na klupi koji je zaista izgubljen... i nemamo neke igračine za nekog velikog takmičenja koliko god mislili da imamo...
Vjeruj da i ja manje sad ocekujem pa sta bude...Mozda je cak nasa najveca sansa bila ovdje: " onclick="window.open(this.href);return false;

Samo sto je previse previse je ovo sad sto se tice sporta...realno nista nam ne ide :D

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 jun 2012, 03:24

delpiero20 je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:

Vjeruj da i ja manje sad ocekujem pa sta bude...Mozda je cak nasa najveca sansa bila ovdje: " onclick="window.open(this.href);return false;

Samo sto je previse previse je ovo sad sto se tice sporta...realno nista nam ne ide :D
Apsolutno, tad nas je ako se ne varam vodio Baka, ali eto, nismo znali da uzmemo te odlučujuće utakmice, jednostavno nije bilo suđeno. Danas čak mislim da imamo i bolje igrače nego tada, ali opet, nedostaje to nešto...
Definitivno se nadam da ćemo dovesti neko veće trenersko ime za predstojeće kvalifikacije jer zaista imamo nikada lakšu grupu barem ovako po imenima, mada iskreno, češće smo protiv jačih igrali bolje a gubili bodove na slabijima od sebe tako da ni to nije neko mjerilo ali opet, vidit' ćemo...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 11 jun 2012, 08:42

Cestitke Hrvatima. Zasluzeno, impresivno, kvalitetno. 8-)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 11 jun 2012, 08:46

Titova-Juga je napisao/la: Upravo tako. Niko ne govori nikome za koga navija, ali ovdje se ipak radi o nekoj nac. mrznji u dosta slucajeva sto je meni iskreno jako-jako smijesno.
Ako si iz Mostara, zašto bi ti to onda bilo smiješno? Znaš kakva je situacija, siguran sam, i 100% znaš zbog čega je ovol'ka mržnja prisutna. Ja znam, znam kakva je situacija recimo u Stocu. Hrvatska kao repka, kao država mi apsolutno ne smeta, nit' je mrzim, nit' je volim, al' zbog ovih likova ovdje u mom gradu, radujem se svakom njihovom porazu, iskreno.

Hrvatska zasluženo pobjedila, razbila je Irsku. Ofsajd kod gola Jelavića nije postojao, al' je zato sudija pogriješio kod one situacije nad Keanom, ono je bio čist penal.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 jun 2012, 08:51

Gdje vidim najveću šansu Italije protiv Hrvatske? Na Strinićevoj i Perišićevoj strani. Maggio je jučer Albi (pomagali mu svi veznjaci) napravio dosta problema, a kako li će to izgledati kada bude išao na Strinića? Iz tog razloga vjerujem da Bilić u meču protiv Italije neće igrati sa istih 11 igrača. Moraće to biti za nijansu zatvorenije.

A, o meču Irska - Hrvatska nema potrebe trošiti riječi. Hrvati zasluženo pobijedili, mala mrlja je bačena zbog penala, al' definitivno isti ne bi promijenio tok utakmice. Tek su u posljednjih 10-ak minuta Irci nešto više prijetili Pletikosi, te su mogli doći do tog 2. gola.

Modrić objasnio mnoge stvari.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 11 jun 2012, 09:04

Monolog je napisao/la:Gdje vidim najveću šansu Italije protiv Hrvatske? Na Strinićevoj i Perišićevoj strani. Maggio je jučer Albi (pomagali mu svi veznjaci) napravio dosta problema, a kako li će to izgledati kada bude išao na Strinića? Iz tog razloga vjerujem da Bilić u meču protiv Italije neće igrati sa istih 11 igrača. Moraće to biti za nijansu zatvorenije.

Hrvati ako zele dobiti Italiju moraju igrati flastera na Pirlo al' sumnjam da oni uopste imaju veznjaka koji njega moze cuvati a Modric kao njihov najbolji vezni i ujedno igrac se svakako nece vidjeti protiv Marchisia i Motte koji ce igrati u slucaju da se Barzagli ne oporavi jer onda jos bolji igrac de Rossi prelazi u vezu i tek tada Hrvati nemaju sanse.....
Spanija je jucer pogrijesila sto nije markirala Pirla jer Busquets koliko god bio osrednji veznjak on je igrac koji moze svakog igraca dobro markirati pa tako i Pirla...
Italija bi jucer pobjedila da je Marchisio napravio vise izleta u napad al' valjda je Prandelieva zamisao bila 1. svoj gol pa onda napadi jer se jucer vidjelo pred kraj da stvarno zna sa loptom i da ce izrasti sigurno u jednog vrhunskog igraca ako to vec i nije....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 11 jun 2012, 10:07

Titova-Juga je napisao/la:P.S Hrvatska zasluzeno dobila, ovi sto su se o sudcima raspricali, predlazem da apaurin koji popiju da se smire jer Irska nije izgubila radi sudaca vec zato sto su zalutali na ovaj Euro a Vatreni ih nadigrali u svakom segmentu nogometne/fudbalske igre!
Vratis se u ut. pa te onda klepi sudija po usima, kakav gol (definitivno nedvojbeno opasno sumnjiv, ako nista :) ), pa kasnije opet ponovo kradja.
Psiholoski ekipa pada, protivnik dobija vjetar u ledja i dodatno sampouzdanje...
Jest da je BiH u pitanju, kakvih bi se sve psovki i pogrdnih rijeci na sudije ovdje nagledao...Pusti molim te.
Kad se svira penal Spahicu onda nije penal (i nije bio 99%) ali koliko to utice psiholoski na cijeli tim...
Hajd se vrati i trgni...malo sutraslika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 11 jun 2012, 10:14

Zalede kod Jelavicevog gola je postojalo i nije sviran penal za Irce, pa to je potvrdio i onaj njihov komentator sudenja u hrvatskom studiju

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 11 jun 2012, 10:20

ZOI84 je napisao/la:Zalede kod Jelavicevog gola je postojalo i nije sviran penal za Irce, pa to je potvrdio i onaj njihov komentator sudenja u hrvatskom studiju
Zaleđe nije bilo!
Penal je bio!
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 11 jun 2012, 10:26

Pored England navijacu i za susjede stvarno su pokazali kvalitet sinoc pa sta bude.. :mrgreen:
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 11 jun 2012, 10:31

jucer me i irci i spanci razocarase... bacio sam sve pare sada na francusku... kvota je 2,35 na njih... e ako i ovo izgubim bas sam baksuz
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Kalasnjikov
Kontakt:

Post Postao/la Kalasnjikov » 11 jun 2012, 10:34

ZOI84 je napisao/la:Zalede kod Jelavicevog gola je postojalo i nije sviran penal za Irce, pa to je potvrdio i onaj njihov komentator sudenja u hrvatskom studiju
Lažeš dušo.

Evo što je rekao Mateo Beusan.
" onclick="window.open(this.href);return false;

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 11 jun 2012, 10:34

Nakon jucerasnje predstave Hrvatske protiv Irske ubjedjen sam da ce Hrvatska ici dalje uz Spaniju.. Nakon Spanije podrzavam i komsije..dokazali su kako se bori za dres svoje zemlje,bravoo momci 8-)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 jun 2012, 10:44

mandraX je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la: Upravo tako. Niko ne govori nikome za koga navija, ali ovdje se ipak radi o nekoj nac. mrznji u dosta slucajeva sto je meni iskreno jako-jako smijesno.
Ako si iz Mostara, zašto bi ti to onda bilo smiješno? Znaš kakva je situacija, siguran sam, i 100% znaš zbog čega je ovol'ka mržnja prisutna. Ja znam, znam kakva je situacija recimo u Stocu. Hrvatska kao repka, kao država mi apsolutno ne smeta, nit' je mrzim, nit' je volim, al' zbog ovih likova ovdje u mom gradu, radujem se svakom njihovom porazu, iskreno.

Hrvatska zasluženo pobjedila, razbila je Irsku. Ofsajd kod gola Jelavića nije postojao, al' je zato sudija pogriješio kod one situacije nad Keanom, ono je bio čist penal.

Znam ja tačno kakva je situacija ali isto tako nastojim toj situaciji da se (NE) prilagodim pod svaku moguću cijenu.
Samo zato što je tako kod većine, ne mora da bude i kod mene. Niti su svi Hercegovci u ovom slučaju Katoličke vjer. isti, niti želim tu da počinjem teme o politici.

Smrt nacionalizmu !!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 11 jun 2012, 10:47

dr.van nostrand je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:P.S Hrvatska zasluzeno dobila, ovi sto su se o sudcima raspricali, predlazem da apaurin koji popiju da se smire jer Irska nije izgubila radi sudaca vec zato sto su zalutali na ovaj Euro a Vatreni ih nadigrali u svakom segmentu nogometne/fudbalske igre!
Vratis se u ut. pa te onda klepi sudija po usima, kakav gol (definitivno nedvojbeno opasno sumnjiv, ako nista :) ), pa kasnije opet ponovo kradja.
Psiholoski ekipa pada, protivnik dobija vjetar u ledja i dodatno sampouzdanje...
Jest da je BiH u pitanju, kakvih bi se sve psovki i pogrdnih rijeci na sudije ovdje nagledao...Pusti molim te.
Kad se svira penal Spahicu onda nije penal (i nije bio 99%) ali koliko to utice psiholoski na cijeli tim...
Hajd se vrati i trgni...malo sutraslika

Da, u pravu si, ali ne i za onaj regularan gol.
To je bilo iz ciste situacije, ne znam da li si gledao ponovljene snimke, stoper Irske je vratio loptu Jelavicu a ovaj zabio, sto je po meni 100% cisto. Jedino gdje jeste sudac pogrijesio je kod rezultata 3:1 kada nije sviran cist penal na Keanu, ali Boze moj i suci su ljudi i mogu da pogrijese, a iskreno na neki nacin mi je i drago sto ga nije svirao jer su momcici u zelenom bili toliko fer i korektni pa nisu htjeli izbaciti loptu bas u tom napadu kojem je slijedila ta (ne)dvojbena situacija dok je M.Mandzukic lezao na travi punih minutu!

Smrt nacionalizmu !!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 11 jun 2012, 10:47

spielführer_21 je napisao/la:
Zaleđe nije bilo!
Penal je bio!
ofsajd nije bio,jer je Irac kontrolirao loptu(da se odbila od njega bio bi ofsajd) i sam je dodao Jelaviću.
penal je bio,al realno ga nisu zasluzili,jer su,umjesto da izbace loptu u aut nakon sto su skrsili Mandzukica(Irac ga oborio i jos mu pao na nogu),nastavili akciju.svaka čast Hrvatima,al mislim da ce im trebati jos jedna pobjeda za prolaz (Talijani su zakomplikovali stvari uzimanjem boda)

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.