GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi B?

Holandija
39
21%
Danska
19
10%
Njemačka
112
59%
Portugal
19
10%

Ukupno glasova: 189

Juvelandia
Kontakt:

Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post Postao/la Juvelandia » 10 jun 2012, 11:15

[youtube][/youtube]

e i ovaj ga pretjeruje :lol:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

IvanCro
Kontakt:

Post Postao/la IvanCro » 10 jun 2012, 11:54

Pa naravno da kopa, ostao bi inače gladan. (Sam je izjavio da ono što iskopa i pojede :lol: :oops: )

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 10 jun 2012, 12:31

Ovi holanđani imaju debila selektora kao i englezi jer kako drugačije objasniti da Afellay bude u timu ispred Huntelaar-a iako je bio povrijeđen 6 mjeseci.
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 10 jun 2012, 12:37

Jučerašnji mečevi iz grupe B europskog šampionata nisu ponudili mnogo golova niti neku lijepu igru, ali su pokazali ozbiljnost i vrijednost svake selekcije iz ove grupe...
Prvi meč koji su igrale selekcije Nizozemske i Danske je, bar gledano na kvalitet momčadi i uspjehe zadnjih godina, trebao biti jednostavan posao za igrače u narandžastim dresovima, ali nije.
Holandija je strašno razočarala jučer, a kao glavni krivac, bar za mene, je selektor Bert Van Marwijk i njegov odabir igrača, ne samo za ovaj meč, nego za cijeli šampionat.
Šta mu je ovo trebalo da na prvenstvo ide sa mladićem Willemsom?
Nije ovo niti vrijeme, niti mjesto, da se ovako neiskusan igrač baca u prvi plan, pogotovo ako se ima u vidu kako su snažni protivnici u grupi. Ok, Pieters je povrijeđen i to je problem, ali zašto Vurnon Anita ne igra za nacionalnu selekciju već dvije godine, ili pak, zašto se šansa ne daje Dwightu Tiendalliu, koji je bar iskusniji i sigurno bi imao više ponuditi od neiskusnog defanzivca Eindhovena.
Druga stvar koja mi pada na pamet je, zašto se u nacionalni tim pozivaju igrači koji, objektivno, po formi ne bi trebali imati svoje mjesto u holandskoj selekciji, ako se ima na umu koliko kvalitetnih nogometaša ova zemlja posjeduje. Meni je Dirk Kuyt uvijek bio drag fudbaler, ali treba biti iskren i reći da on nema šta tražiti, sa formom iz prethodne sezone, u selekciji Holandije ispred, recimo, Georginia Wijnalduma, pa i Rubena Schakena... zašto je Khalid Boulahrouz pozvan u selekciju, a izostavljan ovaj brazilski defanzivac iz Twentea, Douglas, koji je prihvatio holandsko državljanstvo kako bi ima priliku zaigrati u narandžastom dresu ili Nicku Viergeveru iz Alkamaara, koji je imao sasvim solidnu sezonu u klubu...
Moglo bi se ovih pitanja zašto??? još dosta puta postaviti, ali to se sada mora ostaviti u drugi plan i za neku analizu nakon prvenstva. Sada se mora selekcija, koliko je to moguće, sabrati i pobijediti u naredna dva, dosta teža, meča u skupini. Ono što se mora drastično popraviti, jeste igra oba beka selekcije prema naprijed.
Prije dvije godine, na svjetskom prvenstvu, Gregory van der Wiel i Giovanni Van Bronckhorst su dosta pomogli u igri prema naprijed. To jučer od Van der Wiela i Retra Willemsa nisam vidio. Dosta su bili statični i izgubljeni kada krenu prema suparničkom golu. Kada igraš u ovoj formaciji kakvu igra Holandija, ovo je dosta bitna stavka, bez koje krilni igrači teško mogu nešto ozbiljnije napraviti pred suparničkim golmanom.
Naravno, ovim ne branim sebičnu igru Arjena Robbena na sinošnjem susretu, ali je činjenica da je Gregory morao dosta više korisiti svoju brzinu i učestovati u većem broju napada svoje selekcije.
Sada, kada više i nema prostora za neku opreznu i taktičku igru, Van Marwijk bi trebao igrati bez klasičnog 'razbijača' na sredini terena, te umjesto Nigela De Jonga, u narednom meču ubaciti Kevina Strootmana ili Stijna Shaarsa, jer mora netko pomoći Van Bommelu u prenosu lopte prema, prije svih, Sneideru, ali i pomoći u razigravanju momčadi i kreiranju gol prilika. Možda, u narednom meču probati i sa Klaasom u napadu, a na klupu ostaviti Robina, jer je dosta podbacio u ječerašnjem meču...
Igru Danske i ne bih previše komentarisao, jer, bez obzira, na pobjedu u ječerašnjem duelu, ne očekujem da mogu nešto više napraviti u ovoj skupini. Samo bih pohvalio odličnu igru zadnje linije, koja je, očigledno, i najjači dio ove selekcije, ali ne vjerujem da mogu i naredna dva meča na ovakvom nivou odigrati. Naravno, treba im čestitati na pobjedi, ali sam više ubijeđen da je Van Marwijk sam sebe pobijedio, nego što je u tome imao zasluge Morten Olsen i njegov nacionalni tim.
Drugi meč jučerašnjeg programa donio je duel dosta jakih momčadi, ali zapravo samo je to u pitanju. Njemačka je daleko bolja i uigranija reprezentacija, koja na klupi ima jednog od najboljih svjetskih selektora, za razliku od Portugala koji to nema.
Paulo Bento je još jednom pokazao da nije ništa bolje rješenje na klupi Portugala od Carlosa Queiroza, jer pokušavati igrati neki oprezan i miran nogomet, kojeg Portugalci, vjerovatno, nikada neće znati je totalna glupost.
Zbog ovog su ispali od selekcije Španije na prošlom svjetsom šampionatu, a vjerovatno će ih to koštati i dobrog rezultata na ovom prvenstvu. Oni, jednostavno, moraju igrati od prve minute ofanzivno, kao što su to igrali, kada im je Mario Gomez zabio pogodak. Jedino tako mogu nešto napraviti na velikim natjecanjima...
Što se tiče selekcije Njemačke, tu se i nema šta posebno komentarisati. Odigrali su onako kako su trebali ovaj meč kako bi došli do pobjede. Jedino bih zamjerio Loewu na neubacivanju Gotzea i Schurlea umjesto Mullera i Podolskog, nakon pogotka Gomeza. Mislim da bi i prije riješili pitanje pobjednika na ovom susretu sa nekom kontrom, ali to je sada i manje važno...
Joint_fc

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 10 jun 2012, 12:48

Monolog je napisao/la:Izgleda da sam jedini koji vjeruje u Portugal. :mrgreen: Nadam se da ću sad biti bliži, jer ono što sam mislio o grupi A (malo golova i dosadne utakmice) je suprotno od onoga što smo imali priliku gledati u jučerašnjim tekmama. :mrgreen:

Jbg, Portugalce je cjelokupna javnost okarakterisala kao trećeplasiranu ekipu iz ove grupe. To im može dati dodatnu snagu i da svim kritičarima začepe usta prolaskom najteže grupe na ovogodišnjem Euru. Po imenima ništa ne zaostaju za Njemačkom i Holandijom (kada su glavni igrači u pitanju), samo još da Bento posloži kockice i na najbolji mogući način iskoristi snagu ekipe. Hemija je ono što im nedostaje. Grčka sa fantastičnom hemijom i nikakvim igračima (poredeći ih sa Portugalcima) može dobro odigrati, eh pitanje je može li se odigrati dobro sa nikakvom hemijom i fantastičnim igračima. :mrgreen: Ja sam odigr'o na Portugal i na jednom tiketu imam 2:3 za njih. :mrgreen: Valjda će biti nešto od tog. Uostalom, Njemačka često odigra jednu (ispod)prosječnu utakmicu, pa možda to bude baš danas. :mrgreen:

Danska? Ne znam mogu li Kjaer i Agger zaustaviti Van Persiea, Robbena, Sneijdera i Afelaya. Stvarno ne znam. Mislim da Holanđani (koliko god da su mi mrski) mogu dobiti Dance sa 2 razlike.
Dobro ti ide ;) Daj prijedloge za danas da se obogatim na kladionici (igrajući kontru, naravno) :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 jun 2012, 12:53

spielführer_21 je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Izgleda da sam jedini koji vjeruje u Portugal. :mrgreen: Nadam se da ću sad biti bliži, jer ono što sam mislio o grupi A (malo golova i dosadne utakmice) je suprotno od onoga što smo imali priliku gledati u jučerašnjim tekmama. :mrgreen:

Jbg, Portugalce je cjelokupna javnost okarakterisala kao trećeplasiranu ekipu iz ove grupe. To im može dati dodatnu snagu i da svim kritičarima začepe usta prolaskom najteže grupe na ovogodišnjem Euru. Po imenima ništa ne zaostaju za Njemačkom i Holandijom (kada su glavni igrači u pitanju), samo još da Bento posloži kockice i na najbolji mogući način iskoristi snagu ekipe. Hemija je ono što im nedostaje. Grčka sa fantastičnom hemijom i nikakvim igračima (poredeći ih sa Portugalcima) može dobro odigrati, eh pitanje je može li se odigrati dobro sa nikakvom hemijom i fantastičnim igračima. :mrgreen: Ja sam odigr'o na Portugal i na jednom tiketu imam 2:3 za njih. :mrgreen: Valjda će biti nešto od tog. Uostalom, Njemačka često odigra jednu (ispod)prosječnu utakmicu, pa možda to bude baš danas. :mrgreen:

Danska? Ne znam mogu li Kjaer i Agger zaustaviti Van Persiea, Robbena, Sneijdera i Afelaya. Stvarno ne znam. Mislim da Holanđani (koliko god da su mi mrski) mogu dobiti Dance sa 2 razlike.
Dobro ti ide ;) Daj prijedloge za danas da se obogatim na kladionici (igrajući kontru, naravno) :mrgreen:
Nemoj tako. Ipak je bio upravu, Njemacka je odigrala prosjecnu utakmicu. Imam osjecaj da ce Nijemci sa Holandjanima izaci lakse na kraj nego je to bio slucaj sa Portugalom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 10 jun 2012, 13:03

Njemci ok solidni bit će druga puno bolja Portugal ništa ekstra dok nije pao gol Ronado se nije ni vidio tek od 73 min s e otvorio napad . Nani jedino ekstra radio trčo ko pčelica, sve ostalo tugara .
Mislim da će Njemci dominirat kasnije golman odličan bokso sve ;) .Samo hrabro i pametno Svabe mogu daleko vidi se da su jednostavni , Švabe ništa puno euforije svaka im čast mogu još više!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jun 2012, 14:07

Poletni Danci ipak iznenadiše Holanđane. Pobijedili su, i to zasluženo. Nisam očekivao onako jalovu i bespomoćnu Nizozemsku protiv objektivno slabijeg protivnika. Međutim, timski duh i veliki Morten Olsen su presudili u korist Skandinavaca. Nije nemoguće ni da prođu grupu, a sljedeći rival im je Portugal koji im itekako odgovara. :mrgreen:

Što se tiče Nijemaca, bili su solidni ali je to bio i Portugal. Na kraju tijesna i s(p)retna pobjeda Švaba, koji su već sada obavili pola posla minimalcem k'o što prognozirah na temi EURO 2012 (ali i takmičenju u okviru ss.ba lige). Mislim da bi protiv Holandije mogli odigrati pravu fudbalsku ljetopicu sa mnogo golova.

Kako god, očekuje nas vruća završnica.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 jun 2012, 14:23

spielführer_21 je napisao/la:Dobro ti ide. Daj prijedloge za danas da se obogatim na kladionici (igrajući kontru, naravno) :mrgreen:
Imam da će Irska biti zadnja u grupi C. :mrgreen: Kontriraj slobodno. Jbg, kako me krenulo, ne bih se iznenadio da na kraju i osvoje prvenstvo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 10 jun 2012, 15:36

Portugal ništa od prijateljskih utakmica nije pokazao mislim jedino Turcima dali gol, tako da u zadnje vrijeme nešto im ne ide.Njemačka mladost super nadam se da će s Španijom Njemci biti glavni ,dobro ne možemo sve sudit na jednoj utakmici prikazano,ali sinoć Portugal čuvo i zatvorio igru dok Njemci nisu poveli .Presing na Ronaldu vidi se ali nije sinoć imao sreće.
Fi hajati.
GO Bosno.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 10 jun 2012, 15:40

ovo me podsjetilo na utakmicu protiv austrije prije dvije godine, kada su nijemci bas lose igrali ali su ipak pobjedili i tako prosli grupnu fazu, kasnije su digli formu ali ih je ipak tada jaca spanija porazila u finalu...

sada je drukcije, ovo je bio veoma los pocetak za nijemce kad se gleda igra, rezultat je ovde ipak najbitniji tako da ova sretna i spretna pobjeda dodje ko pokazatelj da nijemcu ipak u narednih 5 utakmica ne euru, moraju pokazati vise... naravno ocekujem laksi mec sa holandijom nego sa portugalom...

inace holandija njemacka je uvijek bila prljava utakmica sa puno zutih i crvenih kartona... ovaj put mislim ce biti isto... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 10 jun 2012, 15:47

Fantastticne tekme do sada. Imponira taktika Danaca, Portugalaca,Njemaca. Holandjani usli malo naivno i prepotentno , sa pokusajem totalnog fudbala.

Prve tri ekipe taktika po dubini suzi teren a po sirini razvuci maksimalno. Umrtvi igru i onda eksplozivni sprintevi od 40-ak metara jedan na jedan ... Veoma izrazeno kod Danaca (Denis Romedal) i kod Svaba Ozil a sa druge strane Podolski.

Gdje smo mi tu sa Safetovim stilom :mrgreen: :mrgreen: :lol: ..

Uzese polupoznati Danci (a svi su brzi) Holandjane i imao sam osjecaj u drugom da su ih mogli jos napuniti da im je trebalo. Al su pametno stedili energiju za sledece tekme. A kad su Holandjani posli na sve il nista dalo se primijetiti da u igri naprijed nazad pocinu trkacki da padaju u osdnosu na Dance. Medjutim cisti penal nedosujen za Holandjane.

Iz ove grupe tipujem Dance i Svabe dalje. Izabrao sam Dance da navijam za njih jer na nabolji nacin pokazuju finese i bit modernog fudbala.

Pazljivo sam pration Bendtnera (kako li se vec tacno pise) decko nije stao niti je olako davao lopte a njihova je odbrana pocinjala s njim na 70 metara od gola. Snimio bi ono Dzeki i pokazao kako treba da igra da sam mu trener !!!

Sneider,Ozil i onaj momak broj 5 u Svaba strasno dobro odigrali ovog halfa Njemackog prvi put gledam paklen igrac !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 jun 2012, 15:52

Ma Danci u ovoj grupi uz Nijemce prolaze, takav osjećaj imam. Presudno bi moglo biti to što je kod Danaca mentalitet bolji nego kod Portugalaca i Holanđana. Ali naravno da će biti još dosta uzbuđenja i da bi naredno kolo moglo dati bitne odgovore, jer neki u tom kolu mogu sve prokockat.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 10 jun 2012, 15:59

ovaj je najjaci :mrgreen:

slika
ser del barça es el millor que hi ha !

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 10 jun 2012, 16:00

Njemci pokazite evropi i svijetu da ste nedodirljivi :D :D :D
Bundesliga-Prvaci: 1934.1935.1937.1939.1940.1942.1958.
DFB Pokal-Pobjednici: 1937.1972.2001.2002.2011
Liga kup-Pobjednici: 2005.
Kup UEFA-Pobjednici: 1997.
Revierderby Schalke 04 56 pobjeda BxB Doofmund 47 pobjeda 36 nerjesenih

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 jun 2012, 16:24

Nijemci se moraju dici, krila i vezni red na celu sa Ozilom trebaju stvarati vise sansi. Neki od njihovih ex-igraca smatra da je ovo svega 50% od onoga sto oni mogu pruziti. Hajmo reci da je tako i da znamo za bolja izdanja Elfa, samo pitanje je hoce li to oni uspjeti ostvariti i igrati na najboljem mogucem nivou.
Jedan od razloga za skepticnost jeste ova postava od 7 igraca Bayerna. Lothar se danas malo nasalio i rekao kako je ovo FC Bayern Deutschland sa dvojicom igraca Reala (Hummels i Poldi bivsi igraci + Klose). :D
Raduje to sto je Boateng odigrao dobro (defanziva), Badstuber solidan, Neuer odlican. Ostali igraci (mislim na ove iz Bayerna) moraju vise pokazati i kada se bude uvidjelo da je to nemoguce, reagirati na vrijeme. Barem je to izvodivo sa ovako jakom klupom.

Odigrat ce Holandjani dobro naredni mec. Moraju. Uz bolju realizaciju sve je moguce, iako ce Panceri jedva cekati da pokazu svoju snagu u kontrama protiv ionako labave odbrane Lala.

Moguce je da sve 4 reprezentacije imaju po 3 boda nakon drugog kola. Sto bi ovu grupu ucinilo jos interesantnijom.
Vom Jäger zum Gejagten

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 10 jun 2012, 16:29

slika

slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 jun 2012, 16:38

mandraX je napisao/la: slika
Znači, ovaj " problem" , od ranije ima korjene :P
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 10 jun 2012, 17:18

" onclick="window.open(this.href);return false;

siguran ?

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.