GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi C?

Španija
125
52%
Italija
61
25%
Irska
15
6%
Hrvatska
39
16%

Ukupno glasova: 240

Saurman
Kontakt:

Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post Postao/la Saurman » 10 jun 2012, 00:30

Mulder je napisao/la:1. Spanija
2. Hrvatska
3. Irska
4. Italija

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ron9
Kontakt:

Post Postao/la ron9 » 10 jun 2012, 00:44

Zivim u Italiji vec 20 godina, a sto se tice ovog Eura navijam za Hravate, boli me briga za crvenu furiju, zabare i irce. Naprijed Vatreni :D

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 10 jun 2012, 00:46

Ubjeđen sam da sutra "azzuri" nece primiti gol, sad hoće li ga dati to je pitanje, mogla bi neka frljoka ući iz prekida...

prognoza: Italija- Španija 1-0 (chiellini)

Italija nikad nije favorit, ali je najuspješnija fudbalska nacija u Evropi, valjda to dovoljno govori da ih nikad ne treba otpisati, i ovaj put će do samog kraja na krov Evrope ;)

AVANTI RAGAZZI, FORZA ITALIA
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 jun 2012, 01:05

Da mi je samo znati koji je pokemon iz UEFA-e kao prime-time utakmicu stavio R.Irska - Hrvatska. :? :?
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Kalasnjikov
Kontakt:

Post Postao/la Kalasnjikov » 10 jun 2012, 01:08

dean_ je napisao/la:sutra apsolutno navijam da španjolci dobiju talijane...onda bi hrvatskoj i remi protiv tvrde irske bio solidan rezultat...onda hrvatska svom snagom protiv slabih talijana....pobjeda bi vjerojatno bila dovoljna za prolaz,jer teško će irci protiv talijana i španjolaca....
naravno može i obrnuto..pobjeda protiv irske i remi sa talijanima....ali talijani ne smiju pobjediti španjolce
Također navijam da Španjolci tuku Italiju i vjerujem da hoće,predviđam 3-0 za Španjolce,Italija je sranje od ekipe.
Naši će teško s Irskom ali neka bude 2-1,neka Eduardo i Modrić zabiju golove.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 10 jun 2012, 01:09

amerosm je napisao/la:Da mi je samo znati koji je pokemon iz UEFA-e kao prime-time utakmicu stavio R.Irska - Hrvatska. :? :?
I ja sam se maloprije pitao zašto se utakmica Njemačka - Portugal igra na najmanjem stadionu. Čudna neka moda...

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 10 jun 2012, 01:11

Pa valjda je prije nego sto su grupe izabrane odluceno gdje ce se koja i u koje vrijeme ce se igrati.
YNWA!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 jun 2012, 01:21

muXmania je napisao/la:Ubjeđen sam da sutra "azzuri" nece primiti gol, sad hoće li ga dati to je pitanje, mogla bi neka frljoka ući iz prekida...
Ja sam ubijeđen da će primit' 2 komada. 8-)
muXmania je napisao/la: Italija nikad nije favorit, ali je najuspješnija fudbalska nacija u Evropi, valjda to dovoljno govori da ih nikad ne treba otpisati, i ovaj put će do samog kraja na krov Evrope ;)
:roll: :oops:

Po kojem kriteriju su najbolji/najuspješniji?
Njemačka ima najviše titula uzimajući u obzir dva najveća fudbalska takmičenja država :arrow: SP i EP. Dakle 6.

Italija SP: 4 puta prvaci, 2 puta drugi.
Italija na EP: 1 titula i 1 drugo mjesto.

Njemačka SP: 3 puta prvaci. 4 puta drugi i 4 puta treći.
Njemačka EP: 3 titule i 3 puta drugi.

Njemačka je ubjedljivo najbolja i najveća evropska repka oduvijek - zauvijek... 8-)
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 10 jun 2012, 01:28, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 10 jun 2012, 01:31

Repka da, ali ne i nacija, to su osnovni pojmovi koji se trebaju razlikovati. Poradi na tome. ;)

Dovoljno je pogledati osvojene trofeje italijanskih i njemačkih klubova, kad skontaš da Italijani imaju duplo više osvojenih titula prvaka od Njemaca, 12 na spram 6, sve ti bude jasno. 8-)

Over and out. :arrow:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 10 jun 2012, 01:35

Semir bvb je napisao/la:
muXmania je napisao/la:Ubjeđen sam da sutra "azzuri" nece primiti gol, sad hoće li ga dati to je pitanje, mogla bi neka frljoka ući iz prekida...
Ja sam ubijeđen da će primit' 2 komada. 8-)
muXmania je napisao/la: Italija nikad nije favorit, ali je najuspješnija fudbalska nacija u Evropi, valjda to dovoljno govori da ih nikad ne treba otpisati, i ovaj put će do samog kraja na krov Evrope ;)
:roll: :oops:

Po kojem kriteriju su najbolji/najuspješniji?
Njemačka ima najviše titula uzimajući u obzir dva najveća fudbalska takmičenja država :arrow: SP i EP. Dakle 6.

Italija SP: 4 puta prvaci, 2 puta drugi.
Italija na EP: 1 titula i 1 drugo mjesto.

Njemačka SP: 3 puta prvaci. 4 puta drugi i 4 puta treći.
Njemačka EP: 3 titule i 3 puta drugi.

Njemačka je ubjedljivo najbolja i najveća evropska repka oduvijek - zauvijek... 8-)
Ja rekoh nacija što znači +uspjesi klubova na međunarodnoj sceni...

Al opet 4-3 u WC, u konkurenciji sa velikim Evropskim ekipama+ Brazil, Argentina... je dovoljno da Italija i na reprezentativnom nivou bude uspjesnija od "švaba"...

Mada opet teško je izabrati jednu kao najuspješniju, al definitivno je tu dilema samo između Italije i Njemačke, nek ovo bude zadnje na ovu temu "prepucavanja" da ne kvarimo temu bezveze.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 10 jun 2012, 01:39

GaziHusrevbeg je napisao/la:Repka da, ali ne i nacija, to su osnovni pojmovi koji se trebaju razlikovati. Poradi na tome. ;)

Dovoljno je pogledati osvojene trofeje italijanskih i njemačkih klubova, kad skontaš da Italijani imaju duplo više osvojenih titula prvaka od Njemaca, 12 na spram 6, sve ti bude jasno. 8-)

Upravo.

MILAN > sve "švabe"

pametnom dosta ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 jun 2012, 01:53

Jel gledaš samo LP? Onda nisu baš ni tu, jer Španija ima 13-14 titula LP.

Tema je Euro i glupa mi je priča o LP sad. Zato sam preletio i napis'o o titulama repke ne ramišljajući i ne čitajući trezveno u ove sitne sate.

EDIT:
GaziHusrevbeg je napisao/la:Repka da, ali ne i nacija, to su osnovni pojmovi koji se trebaju razlikovati. Poradi na tome. ;)

Kad se već praviš pametan, onda bi trebao znati da se naspram piše sastavljeno, a ne odvojeno.
Poradi na tome. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 10 jun 2012, 02:13

Ta će ba Njemačka i Italija, da nije bilo Engleza sad biste pratili EP u lakrosu :lol:

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 10 jun 2012, 02:25

Semir bvb je napisao/la:Jel gledaš samo LP? Onda nisu baš ni tu, jer Španija ima 13-14 titula LP.

Tema je Euro i glupa mi je priča o LP sad. Zato sam preletio i napis'o o titulama repke ne ramišljajući i ne čitajući trezveno u ove sitne sate.

EDIT:

Kad se već praviš pametan, onda bi trebao znati da se naspram piše sastavljeno, a ne odvojeno.
Poradi na tome. ;)
Ali za to Italija je bila 4 puta prvak svijeta, a Španija samo jednom.

Momak ti je objasnio šta se podrazumjeva pod fubalskom nacijom, ukupno osvojeni međunardni trofeji reprezentacije i klubova.

To što vi kao navijači i ljubitelji njemačkog fudbala uvijek tražite neku dlaku u jajetu da bi nazor pokušali dokazati da je njemački fudbal uspješniji od calcia je druga stvar. Prvo si uzeo u obzir uspjehe reprezentacija, zatim samo u obzir osvojenih LP-a, onda gledaš koliko je igralo italijanskih igrača u ekipama koje su bile prvaci Evrope. Odluči se više za jedan kriterij, nije ti ovo želim-želim. :mrgreen:

Juventus, Milan, inter, Lazio, Napoli su italijanski klubovi i svi trofeji koje osvoje ti klubovi su pripisani Italiji. Jabuka je jabuka, nema veze je li ona žute, zelene ili crvene boje. Eto ti banalan primjer. :mrgreen:

Tvojom logikom titulu prvaka Europe iz 2001. koju je osvojio Bayern ne treba pripisati Njemačkoj jer je u startnih 11 Bayerna bilo 7 stranaca.

Edit:

Vidi ga što je editovo post i izbrisao prethodno. How pathetic. :lol:

Kako ti ono napisa, ne razmišlja mi se u sitnim satima da li se piše na spram ili naspram, meni je bitnije što znam razlikovati osnovne pojmove. Kako se ono kaže, ako nemaš argumenata, provjeri gramatiku, tom metodom se odlično služiš. ;) :mrgreen:
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

AndresIniesta
Kontakt:

Post Postao/la AndresIniesta » 10 jun 2012, 08:40

imam neki osjecaj da ce se španci prošetati ovom grupom, a da ce tale ispast ko fisek ... iako sam svjestan da zabare ne smijes tek tako da otpises, ipak su ovo njihova takmicenja, ali cini mi se da ovaj put nemaju kvalitetu da naprave nesto

:) al evo danas krece cirkus u ovog grupi ... ce mo da vidimo
****.com

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 10 jun 2012, 09:05

Još nekoliko sati 8-)

Forzaaa Italija !
-RIVALDO-

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 10 jun 2012, 09:57

slika
The Old Lady is back on TOP...

alo_bola
Kontakt:

Post Postao/la alo_bola » 10 jun 2012, 10:03

počinje ludnica u gradu :D ajmoooo Hrvatskaaaa :D čvrsti Irci biće teško ali ne sumnjam u pobjedu :D
-------------------------------------HŠK ZRINJSKI MOSTAR-------------------------------------------------

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 jun 2012, 10:12

Moguća prva postava danas Španaca ?
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 jun 2012, 10:26

IlPrincipe je napisao/la:Moguća prva postava danas Španaca ?
Princu samo za tebe :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.