GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi B?

Holandija
39
21%
Danska
19
10%
Njemačka
112
59%
Portugal
19
10%

Ukupno glasova: 189

nanek

Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post Postao/la nanek » 09 jun 2012, 23:49

Istjerati nanija pod hitno ako Portugal misli nesto da napravi, a veza sa meirelesom i moutinhom :S pa bolju vezu zeljo ima zeba-bekric ;)

Sto se tice tekme, losha pravo, njemci pogubljeni u napadu totalno, gol je plod hajmo reci i srece i znanja, a ja jos vise cvrsto stojim da mi je opasniji Klose od ovog gomeza al hajd opet taj Lew ceka Gomeza do 80 minute i ovaj mu se oduzi a do tad on podolski a pogotovo onaj Muler nisu 2 pasa razmjenili. Al hajd to je opet moje misljenj.

Nije Portugal rekao svoj rijec, mada im Danci nikako ne leze.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 09 jun 2012, 23:51

rio_Ferdy88 je napisao/la:Toliko analiticara, novinara, navijaca je ocekivalo spektakl, a ono jedva nesto. :mrgreen:

Moram reci da su Portugalci odlicno limitirali Svabe, ali jednostavno fali kvalitete, da bi se nesto odigralo naprijed, jer Postiga je jedan od najlosijih u cijeloj njihovoj ekipi. Svabe su cekale i bile strpljive, i uboli, kasnije neočekivan pad, pa su Portugalci promasili par izglednih prilika.

Sto se tice ove grupe, ipak se ovo moglo i ocekivati jer su ovo sve tvrde ekipe, prije svega. Svaki gol ovdje zlata vrijedi 8-)

MATS HUMMELS 8-)
Pass Accuracy - 89%
Aerials Won - 100%
Touches - 95
Fouls - 0
Rating - 8.0
Upravo 8-) .Napisah ja davno da im je najveci problem sto nemaju rasnog centarfora, zato i ne zabijaju puno golova, a to se jos jednom potvrdilo i u ovoj utakmici . Ako Ronalda ne ide ,onda tesko ce nesto napraviti u napadu. Ali, i pored toga,nisu zasluzili poraz kada se sve sagleda . Portugalci su imali bolje prilike i pored toga sto su njemci imali neku prividnu inicijativu i veci posjed lopte, Mario jos jednom dokazao klasu tako sto je zabio iz jedne prave prilike 8-) . Uglavnom,ocekivao mnogo vise od ove utakmice .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 jun 2012, 23:57

calcio je napisao/la: A Holandija ce se vaditi protiv Njemacke. Njima je to utakmica biti ili ne biti. Eto prilike Robbenu da zacepi usta mnogima koji su ga kritikovali u Njemackoj na kraju sezone. ;)
Mah, eto nek Robbenu dodijele penal protiv Njemacke, da imamo sta vidjeti. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 09 jun 2012, 23:59

Principatus je napisao/la:
calcio je napisao/la: A Holandija ce se vaditi protiv Njemacke. Njima je to utakmica biti ili ne biti. Eto prilike Robbenu da zacepi usta mnogima koji su ga kritikovali u Njemackoj na kraju sezone. ;)
Mah, eto nek Robbenu dodijele penal protiv Njemacke, da imamo sta vidjeti. :D
E stvarno bi bio peh da i to napravi. :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 jun 2012, 00:02

Ne kontam kako ljudi mogu da mrze neku repku, zato što je ta ista repka izbacila njihovu. Pa može se namjestiti 1, 2, 3 gola ali 6 teško. Navijač sam BiH, ovo je Evropsko, prošlo je bez nas, i treba da prođe, kada smo limitirani igračima, i svim što fudbal čini najljepšom igrom na svijetu. sorry cause OT :oops:

Po meni večerašnja utakmica, ništa posebno, i jedni i drugi su mogli lako da izgube, Nijemci pribraniji taman za ovaj gol razlike u završnici. Nadam se da će uspijeti doći do finala :|
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 10 jun 2012, 00:07

Portugalski igrači nema potrebe ni da se raspakuju. Nadam se da će Danska napraviti podvig i proći dalje.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 10 jun 2012, 00:16

Henderson je napisao/la:Portugalski igrači nema potrebe ni da se raspakuju. Nadam se da će Danska napraviti podvig i proći dalje.
Uzeli su ih dva puta u kvalifikacija, tako da nista nije iskljuceno, cak sta vise nakon danasnjih tekmi, danci imaju pravo da se nadaju povoljnom rezultatu, i tako firaune poslati kuci sto je prije moguce. Uglavnom ja stavljam pare na vikinge :D
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 jun 2012, 00:24

U ovoj grupi, trenutno, smatram da je Holandija u najtežoj situaciji, jer ipak kao što rekoše stručnjaci : " ko propusti pobijediti u ovoj grupi " najslabiju " reprezentaciju, nema se čemu nadati dalje.
Puno teži posao ih očekuje nego Portugala ili Dansku, ako se može nazvati " poslom ".
Mislim da se Holanđani prvi pakuju, a drugoga " putnika " u istom avionu ćemo vrlo brzo saznati :|
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 10 jun 2012, 00:33

Glupa vam je priča. Što se tiče same utakmice nekako je najrealnije da je završili remijem, Portugal i Nizozemska ako u srijedu ne pobijede onda se mogu pakirati kući
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 jun 2012, 00:41

bparena je napisao/la:

@calcio
Navijam za Spaniju.
U cemu je razlika izmedju Spanije i Portugala. Gubili smo i od jednih i od drugih, cak su nas spanci pokrali kada su nam zabili odlucujuci gol u 97. minuti. Nemojte makar biti licemjerni, ako cemo mrziti one koji su nam se zamjerili onda treba da ih mrzimo sve, od engleza, francuza do portugalaca, a ne samo pojedine. ;)

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 10 jun 2012, 00:43

spielführer_21 je napisao/la:
Blue_He4rt je napisao/la: Pa kakav si ti Bosanac ? Da nisi bio neutralan na maloprijasnjoj utakmici.Navijao za Portugal :roll: ? U svakom drzavljaninu bi trebala vladati neka doza srece,lagode radi poraza Portugalaca.Ne pravi se pametan.Licno ja cu navijati od sada pa nadalje u svakoj utakmici protiv bagre sa Pirineja i trikolorskih pijetlova.
Ne kontam ovo. Treba mrziti Portugal i Francusku jer su bolji od nas, šta su nas trebali pustiti da ih izbacimo? PO toj logici bi mrzili svaku drugu reprezentaciju u Europi, jer su sve bolje od nas.
Ne da ih mrzim,vec mi njihov neuspjeh na Euru ulijeva veliku dozu srece.Takav sam,ne zanima me misljenje drugih u vezi toga.Postujem one i koje drugacije misljenje imaju.Morali su Francuzi i Portugalci igrati na Euru ;) A zapamtite ukoliko se plasiramo ponovo u baraz kakav ce nas protivnik ocekivati.Sigurno onaj za kojeg su ubijeđeni da mozemo konacno proci.
Chelsea F.C.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 jun 2012, 00:43

zizu1991 je napisao/la:Mi zagazišmo podobro u OT ovdje :lol: :lol: :lol: dobro, ne ja, al evo ostali se trude :mrgreen: :mrgreen: a moderatora ni na vidiku :lol: :lol:
Ko kaze? :mrgreen:

Hajd da vidimo ko voli liBAN i kome je BANana omiljeno voce.
Vom Jäger zum Gejagten

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 jun 2012, 00:46

Steta sto se San Marino i Lihtenstajn nisu kvalifikovali, za njih bi covjek mogao navijati bez griznje savjesti, kao pravi patriJota jer nas oni nisu nikad pobjedili, pokrali ili nam se zamjerili na bilo koji drugi nacin :mrgreen:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 jun 2012, 02:35

Portugal je zaslužio bod. Prijatno su me iznenadili igrom, super su parirali, sinoć lošim njemcima, kojima, kao da je falilo svježine, kao da su umorni. :? Krilni igrači Miller i Podolski jako loša izdanja, smješno je porediti njihove igre sa sp i ovo od sinoć. Provukli su se i sad su u velikoj prednosti u odnosu na holanđane koji se moraju vaditi u sljedećoj utakmici, a njemcima i bod odgovara, predviđam da će završiti nerješeno.
Portugalci imaju jednog wc igrača i kamaru kvalitetnih igrača koji su tu da budu na broju. Moraju oni dobro da razmisle šta za njihovu igru znači Ronaldo. Svaka njemu čast, vrhunski je igrač, ali njegov doprinos ekipi je mizeran, a portugalci svu svoju igru i kompletnu taktiku zasnivaju na njemu, što bi možda imalo smisla da portugalci nemaju još nanija, meirelesa, pepea, velosa, moutinha... ali pošto imaju, trebaju da razmisle o tome kako još malo da rašire protivnike. ovakav ronaldo kojem je frizura bitna koliko i utakmica, im samo odmaže.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 10 jun 2012, 03:06

Uzvik navijača Portugala: Vratite nam Nunu !!! (nuno gomes)

Danska <3

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 10 jun 2012, 09:58

:? Mozel ovaj picic nekad nekome cestitati na pobjedi. Izgubili od boljeg protivnika i nije mu jasno da i drugi igraju fudbal i bore se za nastavak takmicenja. Nadam se pobjedi Holandije :D

http://sportsport.ba/ino_fudbal/ronaldo ... zena/82035" onclick="window.open(this.href);return false;
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 10 jun 2012, 10:20

Danska-Holandija nisam gledao iz cistog razloga sto sam znao kako ce utakmica izgledati. Holandjani ce napadati, a Danci traziti prilike iz kontri i eventualno organizovati neki napad. Pogledao sam poslije pregled i ispostavilo se tacnim. Holandija je imala loptu vecinu vremena, ali nisu uspjeli napraviti skoro nista u napadu. Danci su se odlicno branili i iskoristili svoju priliku. Ovim porazom Holandeza se dodatno zakomplikovala situacija u ovoj grupi i bit ce super zanimljivo u naredna 2 kola.

Druga utakmica se jednostavno morala pogledati, ali ni ona nije ponudila nesto. Obje ekipe su igrale tvrdo i vise su se bazirale da ne prime gol, a u napadu ako sta udje. Nijemci su bili za nijansu bolji i na kraju su slavili. Portugalci su pred kraj susreta imali dvije odlicne prilike, ali nisu pogodili. Mislim da je ono sinoc bilo najvise sto Portugalci mogu ponuditi, dok Nijemci mogu puno bolje.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 10 jun 2012, 10:39

Nikad mi ovaj Low nije bio jasan po pitanju izbora igraca. Ne mogu se oteti dojmu da na klupi ima mnogo opasnije igrace od Podolskog i Mullera.

Goetze, Reus, Schurle su mi beton. U suprotnom, ako je ono sinoc maksimum sto Elf moze, onda se bojim ce lose proci sa Dancima i Holandezima.
#divovi

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 10 jun 2012, 10:49

Holandija - Danska

Holanđani napadali , imali puno stopostotnih prilika , ali nije ih islo .
Nisu svoj dan imali RVP , Robben i ekipa ..
Sto se tice Danaca zabili dobar gol , sacuvali prednost i imaju dobre sanse za prolazak u drugi krug ..

Njemacka - Portugal

Kao i od Holandije ocekivao sam više od elfa , moje misljenje nisu nesto aman odigrali , ali uz pomoc srece upisali su 3 bitna boda . Portugal je bio bolji imao bolje prilike , 2 precke , nije im htjela u gol dok su Švabe iskoristile svoju priliku .. ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 10 jun 2012, 11:08

Mogla bi Danska ovdje proci, vazda oni dobro igraju na velikim takmicenjima, a treba i uzeti u obzir da isti portugalcima ne leze nikako.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.