Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

gazda664
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la gazda664 » 08 jun 2012, 11:07

no rules je napisao/la:Tahirović u Hamburgu

Enid Tahirović, golman rukometne reprezentacije BiH, čvrsto je bio odlučio da se nakon baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Njemačke oprosti od aktivnog bavljenja rukometom.

Klupsku karijeru je okončao na prelijep način peharom Kupa EHF sa Gepingenom, a potom je želio sa bh. timom napraviti čudo i oprostiti se u velikom stilu.

No, stigla je nemoralna ponuda upravo iz Njemačke. Ni manje, ni više nego od HSV Hamburga, šampiona Njemačke iz 2011. godine. Tim koji vodi Martin Švalb u srijedu je uputio veoma primaljivu ponudu sa ugovorom koji bi trajao pola godine.

"Izgleda da mi ne daju da završim karijeru. Stigla je nemoralna ponuda iz HSV Hamburga, koju nisam mogao odbiti. Ipak, još nije ništa definitivno, ali smo vrlo blizu dogovora.

Ostali su samo neki detalji pa da potpišemo ugovor. To bi se moglo desiti svakog časa, možda odmah po našem dolasku u Njemačku u četvrtak uvečer", priča Tahirović.

U bogatoj karijeri branio je za Bijeljinu, pa za njemačke niželigaše Firt i Anzbah, sarajevske timove Željezničar i Bosnu, potom je bio godinu u Cimosu iz Kopra i zatim četiri u Gepingenu. Definitivno pola sezone u HSV-u bilo bi kruna njegove sjajne karijere.

"Zaista sam bio čvrsto odlučio da okončam karijeru nakon niza godina profesionalnog bavljenja rukometom. Posebno sam se zaželio porodice, od koje sam bio odvojen praktično pet godina. Međutim, ovakva ponuda od kluba kakav je HSV se ne odbija.

Posebno jer su mi ponudili ugovor na pola godine dok se ne oporavi Johanes Biter, što meni odgovara. Imaću pirliku da, ukoliko iznenadimo Nijemce, zaigram na Svjetskom prvenstvu.

Vidim da su Mihaela Hasa, mog bivšeg saigrača iz Gepingena, pozvali u goste u kamp reprezentacije i promovisali ga u kapitena za Španiju. Međutim, mislim da ću mu pokvariti planove", u šaljivom tonu završio je Enid Tahirović

Inače bh. reprezentacija u odličnom raspoloženju otputovala je jučer poslijepodne za Štutgart, gdje će danas trenirati u "Porše areni" u 15.15, terminu u kojem će se igrati subotnja prva utakmica baraža za SP u Španiji 2013. godine.

Atmosferu je malo narušila činjenica da selektor Dragan Marković zbog povreda ne može računati na iskusne Adnana Harmandića i Antu Kukriku. Mlađi poput Ivana Karačića i Duška Čelice pokušaće iskoristiti svoju priliku i preuzeti na sebe odgovornost. Uz Kukriku i Harmandića u Sarajevu je ostao i četvrti golman, mladi Benjamin Burić.
Gdje si ovo procito??

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 08 jun 2012, 15:47

Želim sutra ekstra dobru igru , ja sam svoje danas ispratila na avion ode ekipa svi pozitive ;) neka nas,bit će im neki party vidjela program dobro to bhf organizira,neki kodeks ponašanja, legende su ;) ,svaka čast raji koja ide.Realno ne očekujem nešto ekstra , ali igra bar da izvučemo X iksicu .Rukometijadi sretno imamo i mi igrače samo hrabro i pametno!
Igraj Bosno! :P

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 08 jun 2012, 20:09

Pauleta je napisao/la:Zašto je Kukrika otpao
Povreda.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 09 jun 2012, 00:05

Kukrika: Suigračima ću biti najveći navijač PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 07 Lipanj 2012 13:28

Iako je izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković od početka priprema za doigravanje i utakmice s Njemačkom mogao računati na kompletan kadar od 20 igrača koji su došli spremni, momčad je stigla i prva nedaća u ozljedi Ante Kukrike, prošle sezone igrača Tatrana iz Prešova (Slovačka), koji se poslije tri treninga ipak vratio u rodnu Čapljinu.
- Još na prošlom okupljanju u travnju osjetio sam problem s leđima zbog čega nisam igrao protiv Crne Gore, da bih isto vukao i u klubu. Na startu priprema s reprezentacijom sam odradio normalno dva treninga, nakon čega sam ipak ponovno osjetio bolove. U dogovoru s liječnicima sam shvatio da to nema smisla forsirati. Krivo mi je, ali sada mi slijede terapije i odmor, govori Ante Kukrika. Reprezentaciju BiH već u subotu u Stuttgartu očekuje prvi meč doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj 2013. godine.
- Atmosfera među igračima je stvarno odlična i mislim da su spremni za veliki rezultat. Jasno je da su Nijemci favoriti, ali to nam odgovara, jer ekipa nema pritiska, nemamo što izgubiti. Dobra je stvar što će veliki broj naših navijača biti u Stuttgartu pa bi trebalo izgledati kao da obje utakmice igramo doma, kaže Kukrika.
Lijevi vanjski Tatrana će predstojeće mečeve ipak odgledati uz TV prijemnik.
- Ovako ću suigračima biti najveći navijač. Za protivnika imaju ekipu koja zaista ima sjajne igrače bez obzira u kojem sastavu nastupali. Većina nas ne igra tako snažne utakmice kakve oni imaju svaki vikend u Bundesligi. Ekipi ostaje pružiti sve od sebe, a svima nama da se nadamo najboljem, poručuje Kukrika.
Čapljinac je inače iza sebe ostavio izuzetno uspješnu klupsku sezonu. S Tatranom je osvojio dvostruku krunu u Slovačkoj, plasirao se na Final Four SEHA lige gdje je u polufinalu bolji bio Metalurg, dok su u četvrtfinalu Kupa EHF poraženi od Magdeburga.
- U klubu su sezonu proglasili najuspješnijom u povijesti kluba. Nismo se uspjeli plasirati u Ligu prvaka, ali je kasnije ispalo i bolje jer bismo s 9 igrača teško izdržali ritam tog natjecanja. Jedan pogodak minusa od Metalurga u polufinalu SEHA lige ukazuje da je moglo biti i bolje, ali i ovako smo vrlo zadovoljni, rekao je Ante Kukrika.
Iskusni reprezentativni bek je po okončanju sezone napustio Tatran i u pregovorima je za novi angažman.

Piše: Ersan Bijedić

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 09 jun 2012, 00:08

Senjamin Burić najbolji strijelac Premijer lige
Četvrtak, 31 Svibanj 2012 13:13 Izviđač

senjamin_buric_najbolji_strijelac_big
Završeno je doigravanje za prvaka u PL BiH u kojoj je HRK Izviđač Mi Grupa zauzeo 3. mjesto. Ipak u jednoj od statističkih kategorija imamo prvaka. I to u najprestižnijoj, onoj za najboljeg strijelca, a riječ je o Senjaminu Buriću koji je u 10 utakmica postigao 76 golova iz 103 pokušaja što je izvrsnih 74%. Dodamo li tome iznuđeni 31 od ukupno 44 Izviđaču dosuđena sedmerca dobivamo izvrstan napadački učinak.

Čestitke Senjaminu!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 09 jun 2012, 00:58

Ocekujem maksimalno zalaganje nasih igraca , pozrtvovanost . Bez toga nema uspjeha :)
Dovoljan je minimalni poraz od 1-2 razlike , al treba to izboriti ..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 09 jun 2012, 07:59

san je napisao/la:Svi nas vec odpisali i Njemci i novinari i portali.Mogli bi se zajebati.Prognoziram minimalan poraz a onda revans u Zetri i spektakl pred 12 hiljada tifoza.Amin.I jos nesto jutros sreo pet autobusa navijaca koji putuju u Stuttgart.
Što se tiče Nijemaca ne vjerujem da su nas oni podcijenili. Mislim da je njihov trener izjavio da će to biti dvije guste utakmice i da su na zadnjem EP vidjeli koliko su jake reprezentacije iz bivše Juge, kao što su Srbija i Makedonija.

Ma mene najviše brine odnos njihovog mentalieta i našeg. Dvije čiste krajnosti.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 09 jun 2012, 11:02

Ne da mi se čitati ranije postove, u koliko je tekma i imal' prijenos?
Čelik Zenica 1945

mirza_rd
Kontakt:

Post Postao/la mirza_rd » 09 jun 2012, 11:08

tekma je u 15h, a prijenos ima na BHT-u

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 09 jun 2012, 11:11

Nimla_RZ je napisao/la:Ne da mi se čitati ranije postove, u koliko je tekma i imal' prijenos?
Ima prijenos na BHT1 koji pocinje u 14:50, a utk pocinje u 15:15(tako sam procitao negdje)...

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 09 jun 2012, 11:15

kvote
njemacka - bih 1 - 1,01 x 18,00 2 - 18,00

po ovome nemamo ni mrvicu sansi

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 09 jun 2012, 11:19

mmmirza je napisao/la:kvote

Ma tamo treba moliti boga da izgubimo sa malo razlike, samo da nas ljudi neuniste! :lol:
Hans i kompanija! 8-) Onda deckima dati podrsku maximalnu i napuniti dvoranu i sta bog da! ;)
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 09 jun 2012, 12:11

RedDevilS je napisao/la:
mmmirza je napisao/la:kvote

Ma tamo treba moliti boga da izgubimo sa malo razlike, samo da nas ljudi neuniste! :lol:
Hans i kompanija! 8-) Onda deckima dati podrsku maximalnu i napuniti dvoranu i sta bog da! ;)
Koji hans valjda Hens a on vise ne igra za repku.... Doduse mozda si mislio na Haasa al' vjerujem da si mislio na Pascala Hensa....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

NG1
Kontakt:

Post Postao/la NG1 » 09 jun 2012, 12:22

**** kvote na kladionici, to sto su bolji na svakoj poziciji i sto su domacini,
danas nasi momci imaju sansu da naprave rezultat koji bi odjekno evropom.
Nek izadju na parket i nek se tuku za svaku loptu, druge nam nema.

Sretno BIH !

bavarac95
Kontakt:

Post Postao/la bavarac95 » 09 jun 2012, 12:30

Samo nek igraju borbeno , hrabro i srcem nek ginu za dres nek se vidi odmah znoj za pet minuta i nek se udaraju koliko mogu jer samo tako mogu uspjet. Takvi će i oni biti isti izbacili smo Grčku zašto ne i Njemačku ? Pa nisu oni ona Njemačka kao prije mada jesu jači ali eto , ne prolaze uvijek bolji .

I ako budu tako igrali srcem , dušom i ginuli za svaku loptu meni neće biti žao da i 20 razlike izgubimo .

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 09 jun 2012, 12:44

njemci su nas podcjenili.Citam na njihovim portalima da zele sve rjesit u prvom meču,i da vjeruju u siguran prolazak...Tu je naša šansa...brzom igrom,velikom podrškom sa tribina..i onda :D Degenek

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 09 jun 2012, 14:06

Znal neko slucajno koja tv, osim bht-a prenosi utakmicu?
Hvala
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 jun 2012, 14:16

Ne vjerujem da ce Nijemci danas biti stvarno domacini. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 09 jun 2012, 14:27

Dali ce biti nekih linkova za tekmu,sad gledam na raznim stranicama jos nisu ubacili linkove.Ako neko naleti na link neka ubaci.Sretno Bosno i Hercegovino :)
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 09 jun 2012, 14:30

kupus army je napisao/la:Dali ce biti nekih linkova za tekmu,sad gledam na raznim stranicama jos nisu ubacili linkove.Ako neko naleti na link neka ubaci.Sretno Bosno i Hercegovino :)
http://www.balkansport.info/threads/37-balkansport-2" onclick="window.open(this.href);return false;

samo se reg. ili log in preko fb :), besplatno je :D
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.