Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Ćiro Blažević

Post Postao/la harishp » 15 sep 2009, 15:53

Lismis govciherce moze i tako ;)
Na stranu njegovo politicko opredjeljenje,na stranu ljudski ne-kvaliteti,obraz,iskrenost itd.
Ali ma koliko mu ljudi sve to prebacivali namoze se oteti utisku da po prvi put mozemo cvrsto razmisljati o odlasku na svjetsko prvenstvo,da se ne moramo natezati sa stotim na FIFA ljestvici(mislim na kvalifikacije),da nemoramo recimo Vedu ili Dzeku gledati na poziciji libera.da se konacno 99% najboljih igraca koje imamo pozivaju,da nam taktika nije 150 u odrani i jedan Bolic u napadu,da nemoramo u cetiri godine da imamo dva i po nastupa sto se tice prijateljskih i pripremnih meceva.
Nemora se njemu nista skandinirati ali razlika u igri,taktici i kvalitetu je mnogo bolja nego prije.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 15 sep 2009, 16:10

harishp je napisao/la:Lismis govciherce moze i tako ;)
Na stranu njegovo politicko opredjeljenje,na stranu ljudski ne-kvaliteti,obraz,iskrenost itd.
Ali ma koliko mu ljudi sve to prebacivali namoze se oteti utisku da po prvi put mozemo cvrsto razmisljati o odlasku na svjetsko prvenstvo,da se ne moramo natezati sa stotim na FIFA ljestvici(mislim na kvalifikacije),da nemoramo recimo Vedu ili Dzeku gledati na poziciji libera.da se konacno 99% najboljih igraca koje imamo pozivaju,da nam taktika nije 150 u odrani i jedan Bolic u napadu,da nemoramo u cetiri godine da imamo dva i po nastupa sto se tice prijateljskih i pripremnih meceva.
Nemora se njemu nista skandinirati ali razlika u igri,taktici i kvalitetu je mnogo bolja nego prije.

analiza:

1. ne mozemo u opste cvrsto razmisljati o odlasku na SP jer nismo jos ni u baraz dosli a i ako dodjemo dotle , sto objektivno mozemo a aBd i hocmo, realno protiv vise od pola repki skoro da ne bi imali nikakve sanse pa recimo protiv irske portugala rusije ili francuske nase sanse su veoma male htjeli mi to priznati ili ne... posjecanja radi imali smo bolju priliku protiv Danske na Kosevu za siguran prolaz i prvo mjesto u grupi i odlazak na veliko takmicenje i to je bila bolja prilika nego ova sada...
2.ne moramo vedu ili dzeku gledati na poziciji libera ali zato morammo gledati 5 ljudi non stop u odbrani i bez prirodnog igraca, a takvije malo na svijetu da igra po citavoj strani, a pogotovo po desnoj strani gdje su nam dosad prosli berberovic-klasican bek napadaceke sposobnosti 20% trkacke da pokrije citavu stranu-25% zatim Vladavic odbrambene sposobnosti-10% trkacke da pokrije citavu sranu-30% zatim ibricic ma njemu procente ne treba ni pisati covjek je poluspic ili prednji vezni zato ga staviti na poziciju desnog cuvara kompletne strane je totalna ludost, E sada posebna prica Sejad genijalac glavni razigravac bundes lige zajedno sa ZM covjek se ne moze da dokaze ni u napadu niti u odbrani jer ne zna ni sam sta igrai ugusi ciro njegove majstorije, koje nazalost nismo vidjeli jer covjek realno je umjetnik kako ga nazva Marjana rembrantom a ne trkac ia ko moze i da trci pa nije on Robben da pokriva kompletnu stranu vec doktor nauka za fudbal koji treba da napada a ne da se brani,

3. mozda jes amozda i nije bolje ali sa reprezentativcima kakve posjedujemo i kakve bi tek mogli posjedovati, recio kada bi pridruzi medunjanina hasan i sasu , ne bi mogli da budemo losi od ovog nikako samo bi mogli da budemo za jednu klasu ili vise bolji u ovoj formaciji, a sto se tice formacije o njenoj ne logicnnosti sam vec pisao u tacki 2 unistavanju salihovic i katanacu kojeg igramo sa tako dobrijem napadacima i vezom

rezime:

sa ovakvim igracima od ovog gore ne moze!
U ime Gospodara...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 sep 2009, 16:26

Sa Baljicem naskuplje placenim igracem ikada,sa Bracom tada u nenormalno jakoj formi,sa Barbarezom i zvanicno najboljim strelcom BL,sa Hibicem kapitenom velikog Atletica,sa konjicem od navijaca Derby County i drugih engleskih navijaca izabran za jednog od najdrazeg i najborbenijeg igraca tog kluba ikad,sa Bolicem najboljeg stranog strelca u Turskoj uopste mi da smo protiv Danske igrali 15 dana nebi nista napravili toliko o toj sansi.
U tim kvalifikacijama smo i sa Rumuniom odigrali 0-3 na Kosevu :roll:
Analiza ovog novog sastava.Vedo vazna karika izbivao 6 ili 7 mjeseci.
Salihovic u par navrata kad je bilo najteze povrjedzen isto.
Dolazilo se u situaciju da smo bukvalno ostali bez golmana i nadzen je pitaj boga gdje.Na kraju se sasvim nesto drugo ispostavilo.
Najbolji stoper bio vise od pola godine bez ikakvog kluba.
Dva beka i desni i ljevi sa kojim bi i Brazil bio zadovoljan nezele vise da igraju za BIH tojest oprostili se.
Eh tek nakon OVE ANALIZE MOZEMO DALJE DA PRICAMO ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 sep 2009, 16:34

Logican slijed dogadjaja je da napredujemo..pa sta bi trebali ,stagnirati sa ovim igrackim kadrom,je li ?Pogotovo ako uzmemo u obzir formu nasih reprezentativaca prosle sezone,pa normalno je da cemo ici uzlazlom putanjom.
Sto se tice Cire,to sam vec pisao ,i pisacu opet..ne mogu da vjerujem da mu ljudi daju za pravo da uziva apsulutni kredit za uspjehe ove repke,sta je to on novo donio,sta je to on takticki kvalitetno uradio...apsolutno nista..opet kazem,odajem tom liku priznanje za motivaciju igraca ,za to svaka cast,jer se vidi da ima jak uticaj na nase igrace,i da ga dobro slusaju...i to je sve.
Pa,ako je takticki jak potez dusiti igrace na neprirodnim pozicijama,onda ne znam..i ,okanite se prica "vidi dokle nas je doveo,drugi smo ,i td" ,to su sranja od prica...ja mislim da bi imali i bolje uspjehe sa nekim drugim trenerom.
Naravno,ne uskracujem pravo svakoga da misli sta god hoce,da ga smatra fenomenom od trenera,za moj pojam on je jedan prosjek od trenera,od covjeka gnjida...i td...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 sep 2009, 16:44

Ima jedna anegdota,naime tetka od Muhameda Alija koji je ovaj kao djete bio njoj jako privrzen nije mu nikad ,,halalila,,sto je izabrao boks kao sport.I kad je po treci put osvojio titulu prvaka svjeta njen komentar je bio ,,I, jel to sve :?: ,, :mrgreen:
Tako je slucaj i sa Cirilom i Metodijem.
Sta god da se uradilo bit ce ljudi koji nece biti zadovoljni.jer od pocetka ga nisu ,,mirisali,, ili nisu voljeli ,,njegove metode ili odluke,,I to je tako,kako je.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 15 sep 2009, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 sep 2009, 16:50

harishp je napisao/la:Ima jedna anegdota,naime teka od Muhameda Alija koji je ovaj kao djete bio njoj jako privrzen nije mu nikad ,,halalila,,sto je izabrao boks kao sport.I kad je po treci put osvojio titulu prvaka svjeta njen komentar je bio ,,I, jel to sve :?: ,, :mrgreen:
Tako je slucaj i sa Cirilom i Metodijem.
Sta god da se uradilo bit ce ljudi koji nece biti zadovoljni.jer od pocetka ga nisu ,,mirisali,, ili nisu voljeli ,,njegove metode ili odluke,,I to je tako,kako je.
Bice sve u redu...

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 15 sep 2009, 17:50

Slušam ga fakat svaka čast od kud crpi volju,motivaciju,nabrijanost.
Samo mu želim zdravlja,punoooo sreće,uspijeha do Afrike njegovog cilja ;)
...kaže za momke svoje igrače...onaj koji mi ne da sve na terenu ,kao da mi nije dao ništa,ne treba mi!!
Kapa dole to je rešpekt!
Fi hajati.
GO Bosno.

hadjimurat
Kontakt:

Post Postao/la hadjimurat » 15 sep 2009, 18:54

velez_mostar je napisao/la:Logican slijed dogadjaja je da napredujemo..pa sta bi trebali ,stagnirati sa ovim igrackim kadrom,je li ?Pogotovo ako uzmemo u obzir formu nasih reprezentativaca prosle sezone,pa normalno je da cemo ici uzlazlom putanjom.
Sto se tice Cire,to sam vec pisao ,i pisacu opet..ne mogu da vjerujem da mu ljudi daju za pravo da uziva apsulutni kredit za uspjehe ove repke,sta je to on novo donio,sta je to on takticki kvalitetno uradio...apsolutno nista..opet kazem,odajem tom liku priznanje za motivaciju igraca ,za to svaka cast,jer se vidi da ima jak uticaj na nase igrace,i da ga dobro slusaju...i to je sve.
Pa,ako je takticki jak potez dusiti igrace na neprirodnim pozicijama,onda ne znam..i ,okanite se prica "vidi dokle nas je doveo,drugi smo ,i td" ,to su sranja od prica...ja mislim da bi imali i bolje uspjehe sa nekim drugim trenerom.
Naravno,ne uskracujem pravo svakoga da misli sta god hoce,da ga smatra fenomenom od trenera,za moj pojam on je jedan prosjek od trenera,od covjeka gnjida...i td...
Ima jak uticaj na igrace, dobro ga slusaju...to je 90% posla lidera bilo koje grupeDa bi se lider slusao i da bi imao uticaj na one koje vodi, mora ga se ta grupa ili bojati ili ga mora postovati.Posto sumnjam u ono prvo, mora da ga postuju...a obicno postujemo onoga sto zna sta radi...i tako...ispade da je tvoja analiza puna protivrijecnosti.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 15 sep 2009, 18:58

velez_mostar je napisao/la:Logican slijed dogadjaja je da napredujemo..pa sta bi trebali ,stagnirati sa ovim igrackim kadrom,je li ?Pogotovo ako uzmemo u obzir formu nasih reprezentativaca prosle sezone,pa normalno je da cemo ici uzlazlom putanjom.
pa mora se covjek krpit kako zna i umije kad nemamo igraca za tih pozicija.i nemojte samo sad pocinjat pricu o tome da je trebao pozvat nekog iz premier lige.
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 15 sep 2009, 19:16

Kaka nasal liga,pa crkli bi oni u onom tempu

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 15 sep 2009, 19:21

interesuje me kako se može postati treći na svijetu a da nemaš pojma o treniranju ;) ;) ;) neko će napisati imao je igrače,pa imao ih je i onaj englez steve meclaren(nisam siguran kako mu se prezime piše)pa čovjek napravi najveću sramotu u istoriji engleskog fudbala,dakle nije sve do igrača

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 sep 2009, 19:37

Probala je raja kao Ciro je imao odlicnu repku i lako mu bilo.
Medzutim ta teza je potpuno na staklenim nogama.
Kad je Brazil osvojio prvenstvo svjeta sa onim bivsim Chelzijevcem naslo se tu kriticara kao i buduci selektor Brazilaca koji je rekao da onakav tim bi i bez selektora bio prvak.
Igrom slucaja taj isti je preuzeo repku i sa istom ekipom prosao kao bos po trnju na sljedecem prvenstvu :roll:
Evo i svjezeg primjera Mcclarena i Capela potpuno ista ekipa rezultati nebo i zemlja.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 sep 2009, 20:11

hadjimurat je napisao/la:
Ima jak uticaj na igrace, dobro ga slusaju...to je 90% posla lidera bilo koje grupeDa bi se lider slusao i da bi imao uticaj na one koje vodi, mora ga se ta grupa ili bojati ili ga mora postovati.Posto sumnjam u ono prvo, mora da ga postuju...a obicno postujemo onoga sto zna sta radi...i tako...ispade da je tvoja analiza puna protivrijecnosti.
Odvojio sam takticke sposobnosti ,od sposobnosti moralnog uticaja na ekipu...to se lako moze procitati!Da bi bio odlican trener moras imati obadvoje,ovaj nas ima samo jedno,a zbog ovog drugog cemo uvijek strijepiti kad igra nasa repka!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 sep 2009, 20:13

Ko to dvoje spoji osvaja prvenstvo svjeta :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 15 sep 2009, 20:15

harishp je napisao/la:Ko to dvoje spoji osvaja prvenstvo svjeta :mrgreen:
Uz jak igracki kadar,dozu srece...da!

mahalas
Kontakt:

Post Postao/la mahalas » 17 sep 2009, 13:45

neka nama našeg Čire, pametnjakovići recite kad smo to mi imali dva kola prije kraja 4 boda fore????
ja ga ne gotivim kao čovjeka, ali nama je baš trebao takav ludak da motivira igrače. Čiro samo nastavi meni si uljepšao život čitava Evropa sa respektom priča o repki Bih............
sa Bosnom tugujem, Bosni se radujem
Bosna je život, života mog
Bosno ti si šampion.........

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 17 sep 2009, 19:28

CIRO MAJSTORE,CIRO MAJSTORE!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 sep 2009, 23:54

velez_mostar je napisao/la:CIRO MAJSTORE,CIRO MAJSTORE!!!
Mislim da bi se trebala skrenuti paznja na ponasanje ovog 'gospodina'. Ne prestaje sa provokacijama poput ove gore, a iz ovoga se uvijek izrodi zestoka rasprava i na kraju neko uvijek popije ban.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 17 sep 2009, 23:56

Ciro sine zovi HARISA iz Valladolida matereti,ebem ti savez i njihova stalne lazi,covjek zeli da igra

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 18 sep 2009, 00:49

Virtu4l je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:CIRO MAJSTORE,CIRO MAJSTORE!!!
Mislim da bi se trebala skrenuti paznja na ponasanje ovog 'gospodina'. Ne prestaje sa provokacijama poput ove gore, a iz ovoga se uvijek izrodi zestoka rasprava i na kraju neko uvijek popije ban.
Golemo ,ne moze covjek davati podrsku treneru svih trenera..odmah ima onih koji bi me banovali..ne mogu da vjerujem...ali mi,cirini fun-ovi se nedamo,i dalje pruzamo podrsku treneru svih trenera "CIRO MAJSTORE,CIRO MAJSTORE".

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.