NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 07 jun 2012, 20:11

Tuzla950 je napisao/la:Benjo ,jel ovo hamer papir i imal` još slika?
ja mislio čaršaf, sto(l)njak :D hahah
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

nemampojma
Kontakt:

Post Postao/la nemampojma » 07 jun 2012, 21:14

Oca ti, jel' se to oni zovu Kopači?

Ahahahahhahaha

Ne znam zašto su ikako igrali protiv njih. Seljakluka.
Alvaro Arbeloa - Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo - Ballon f'Rizura

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 08 jun 2012, 00:04

hahahahha bravo Benjo kralju, crtez im je prejak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uzeli od Slobode Jedan grad-jedna ljubav, hahahah bijeda bijeda :lol: :lol:

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 08 jun 2012, 14:04

Nogometaši Bratstva u subotu će po zadnji puta u ovoj sezoni biti na terenu. U utakmici zadnjeg, 30. kola Prve lige FBiH Bratstvo će na gradskom stadionu Luke dočekati ekipu Čapljine. Nakon dva vezana prvenstvena poraza od Gradine i Budućnosti, Bratstvo je sa odličnog drugog mjesta palo na 8. Pobjeda u zadnjem kolu je neophodna kako bi se krunisala dobra igra većim dijelom prvenstva, kako bi se na lijep način oprostili od navijača ali i kako bi popravili poziciju na tabeli, jer Bratstvo je svojim igrama zaslužilo puno više od 8. pozicije. Ukoliko pobijede Čapljinu a i ostali rezultati budu prema očekivanjima, Bratstvo bi moglo i do 4. mjesta, čime bi ispunili postavljeni cilj da sezonu završe među 5 ekipa ali čime bi bio izjednačen i najbolji plasman u Prvoj ligi.

Do pobjede ipak neće biti nimalo lahko doći. Evidentno je da se ekipa nalazi u silaznoj putanji kada je u pitanju forma. Od 4 zadnje utakmice doživjeli su čak 3 poraza, u prvenstvu pomenuti od Gradine i Budućnosti, te u srijedu u kupu od Mramora, dok je pobjeda zabilježena protiv Bosne iz Kalesije, također u okviru kupa.

Ekipu ali i sve u klubu najviše je zabolio zadnji poraz u srijedu od Mramoru, gdje je Bratstvo pretučeno i pokradeno. Osim poraza, epilog susreta iz Mramora je da pravo nastupa u zadnjem kolu neće imati Kerim Kadrić koji je u srijedu zaradio crveni karton, pa će i to biti dodatni hendikep za ionako izmorenu i psihički ispražnjenu ekipu.

Ipak, unatoč svim problemima, treba očekivati pobjedu za kraj, u utakmici protiv Čapljine koja bi mogla biti i oproštajna za nekolicinu igrača Bratstva, pa će sigurno svi u ekipi dati sve od sebe da u zadnjih 90 ovosezonskih minuta pruže još jednu odličnu partiju pred svojim navijačima. Sličnog je mišljenja i trener gračanlija Nusret Muslimović.

Susret protiv Čapljine igra se u subotu sa početkom u 18 sati. U zadnjem ovogodišnjem nastupu ekipa Nusreta Muslimovića pokušat će pobjedom da se oprosti od svojih navijača ali i da popravi konačan plasman na kraju sezone. Trenutno su osmi, dok je Čapljina peta sa dva boda više.

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 08 jun 2012, 14:18

AboveTheLaw je napisao/la:hahahahha bravo Benjo kralju, crtez im je prejak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uzeli od Slobode Jedan grad-jedna ljubav, hahahah bijeda bijeda :lol: :lol:
Samo što Mramor nije grad :mrgreen:

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 08 jun 2012, 22:49

Ma seljaci, treba im zabraniti igranje i u ligi i u Kupu pa neka igraju svoju međuseosku ligu. Nadam se da ni slijedeće sezone neće ući u Prvu ligu jer bi se samo expresno vratili u Drugu ligu. :)
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 09 jun 2012, 10:07

LjumanM95 je napisao/la:Ma seljaci, treba im zabraniti igranje i u ligi i u Kupu pa neka igraju svoju međuseosku ligu. Nadam se da ni slijedeće sezone neće ući u Prvu ligu jer bi se samo expresno vratili u Drugu ligu. :)
Ma imaju oni finu ekipicu, na pripremama čak pobjedili Čelik sa 3:0 :D
Al ne vjerujem da će ući, tu su i Živinice, Orašje sad :D
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 09 jun 2012, 11:53

Benjo_AFC86 je napisao/la:
LjumanM95 je napisao/la:Ma seljaci, treba im zabraniti igranje i u ligi i u Kupu pa neka igraju svoju međuseosku ligu. Nadam se da ni slijedeće sezone neće ući u Prvu ligu jer bi se samo expresno vratili u Drugu ligu. :)
Ma imaju oni finu ekipicu, na pripremama čak pobjedili Čelik sa 3:0 :D
Al ne vjerujem da će ući, tu su i Živinice, Orašje sad :D
Ma kakva njihova ekipica, nema šanse da bi ostali u Prvoj ligi. ;) Iskreno se nadam da će se Slaven malo trgnuti pa da oni uđu.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 09 jun 2012, 21:48

Seljakluk se nastavlja, da se ne izivljavaju samo na Gračanlijama pokazali su danas.

http://lukavac-x.ba/lukavac/crna-hronik ... glave.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 09 jun 2012, 22:32

AboveTheLaw je napisao/la:Seljakluk se nastavlja, da se ne izivljavaju samo na Gračanlijama pokazali su danas.

http://lukavac-x.ba/lukavac/crna-hronik ... glave.html" onclick="window.open(this.href);return false;
za njih nije lopta,,samo lopata i jama.. :D :D :D :D :D :D
OFK Gradina Srebrenik

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 10 jun 2012, 10:22

AboveTheLaw je napisao/la:Seljakluk se nastavlja, da se ne izivljavaju samo na Gračanlijama pokazali su danas.

Brate, više su se SIouxi ''iživljavali'' na njima juče . 150 vs 20 haha ..
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 10 jun 2012, 12:24

Nogomet - Prva liga FBiH, 30. kolo (zadnje) - subota, Gračanica

Bratstvo - Čapljina 2 : 0 (1:0)
Mujkić 2x

Bratstvo je u zadnjem kolu Prve lige na domaćem terenu rutisnki savladalo ekipu Čapljine rezultatom 2:0. Junak susreta ponovo je bio Jasmin Mujkić koji je sa 2 gola donijeo novo pobjedu i nova tri boda sa kojim je Bratstvo sezonu završilo na solidnom 6. mjestu prvenstvene tabele. A moglo je i bolje!!!

Priča zadnjeg kola Prve lige jest igrač Bratstva Jasmin Mujkić. Sa dva gola stigao je do cifre od 24 postignuta u Prvoj ligi, čime je oborio apsolutni rekord lige, koji je do ove sezone iznosio 23 postignuta gola.

Mladi Mujkić je najbolji strijelac lige a vjerovatno i ponajbolji igrač te će biti pravi uspjeh ukoliko ga uprava kluba uspije zadržati i naredne sezone. Pa čak i da ode, otići će sa stilom i bez najmanje zamjerke na sve ono što je u protekle 3 sezone dao klubu.

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 10 jun 2012, 16:24

Rezime ekipe Bratstva ove sezone

Utakmica odigrano: 30
Pobjeda: 14
Neriješeno: 7
Poraza: 9
Golova dali: 62
Golova primili: 30
Gol razlika +32
Najveća pobjeda: 10-0 (Omladinac)
Najveći poraz 4-1 (Gradina)
Najbolji strijelac: Jasmin Mujkić (24 gola)
Najbolja pozicija na tabeli: 2
Najgora pozicija na tabeli: 11
Najviše pobjeda u nizu: 2
Najviše poraza u nizu: 2
Najviše utakmica bez poraza: 9

Jasmin Mujkić je sezonu završio sa 24 gola na svom kontu i time oborio dosadašnji rekord lige koji je iznosio 23. Šta reći za sjajnog "Mujku", osim ako ostane biće odlično a i ako ode otići će sa stilom i bez najmanje zamjerke za ono što je u protekle 3 sezone dao klubu.

gracanicaful
Kontakt:

Post Postao/la gracanicaful » 10 jun 2012, 17:26

AboveTheLaw je napisao/la:Rezime ekipe Bratstva ove sezone

Utakmica odigrano: 30
Pobjeda: 14
Neriješeno: 7
Poraza: 9
Golova dali: 62
Golova primili: 30
Gol razlika +32
Najveća pobjeda: 10-0 (Omladinac)
Najveći poraz 4-1 (Gradina)
Najbolji strijelac: Jasmin Mujkić (24 gola)
Najbolja pozicija na tabeli: 2
Najgora pozicija na tabeli: 11
Najviše pobjeda u nizu: 2
Najviše poraza u nizu: 2
Najviše utakmica bez poraza: 9

Jasmin Mujkić je sezonu završio sa 24 gola na svom kontu i time oborio dosadašnji rekord lige koji je iznosio 23. Šta reći za sjajnog "Mujku", osim ako ostane biće odlično a i ako ode otići će sa stilom i bez najmanje zamjerke za ono što je u protekle 3 sezone dao klubu.

Vidim da kopiraš neke tekstove i slike sa facebook stranice Bratstva, nije problem nikakav da promoviraš klub, ali barem napiši da si preuzeo tekst sa stranice na facebook-u jer ćeš time doprinjeti populaciji stranice na fb-u.
Pozdrav !

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 10 jun 2012, 18:43

Prelistaj malo unazad, pisao sam da nešto preuzmem sa fb grupe nesto sa bkc-a ;)..

gracanicaful
Kontakt:

Post Postao/la gracanicaful » 10 jun 2012, 19:12

AboveTheLaw je napisao/la:Prelistaj malo unazad, pisao sam da nešto preuzmem sa fb grupe nesto sa bkc-a ;)..
Ne kažem, ali tvoje je samo da napišeš da si preuzeo sa ....Probaj od sad na svaki post.
PS. Radiš dobru stvar na ovom forumu, ako mogu znat ko si ti ?

:D :D

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 10 jun 2012, 20:57

gracanicaful je napisao/la:
AboveTheLaw je napisao/la:Prelistaj malo unazad, pisao sam da nešto preuzmem sa fb grupe nesto sa bkc-a ;)..
Ne kažem, ali tvoje je samo da napišeš da si preuzeo sa ....Probaj od sad na svaki post.
PS. Radiš dobru stvar na ovom forumu, ako mogu znat ko si ti ?

:D :D
Zabranjeno je reklamiranje na forumu.

Vidiš u mene u potpisu da ne očitaje link. Tako će biti i sa vašim :D
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 10 jun 2012, 22:36

Eto Benjo ti je sve rekao, dosta linkova je na ovom forumu cenzurisano tako da nema potrebe za tim reklamiranjem, a pošto nema nikog iz Gračanice (ili ih ima ali nisu baš aktivni) na ovom forumu da promovise klub itd, ja sam se odlučio za ovo, uzimam informacije sa Bkc-a i FB grupe Bratstva, kad mogu dodjem na utakmicu i tako..Volio bih kad bi se još neko ukljucio samnom u ovo ali eto, a ko sam , nebih da se otkrivam, neka me još u tajnosti :lol: :lol: :lol:

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 11 jun 2012, 16:08

[youtube][/youtube]

gracanicaful
Kontakt:

Post Postao/la gracanicaful » 12 jun 2012, 23:16

Ja vodim stranicu bratstva na fb, pa sam uključen.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: NeRi_K, Quartararo i 24 gosta.