Meni je draže što Marotta obavlja ovako dobar posao, nego što dolaze ovako dobri igrač u klub, mene je kupio za sva vremena onom proslavom gola Matrija na San Siru, onda protiv intera u Torinu nakon zagrljaja sa predsjednikom, osluškivanjem rezultata na derbiju i radovanju nakon svakog primljenog gola Milana, mentalita ultras što bi se reklo. Ono slavlje na terenu s navijačima u Trsu, nikad neću zaboraviti.
Drago mi je i zbog skeptika koje će ušutkati za sva vremena nakon ovog ljeta, smučilo mi se od raznih nadimaka koje je dobijao, onaj čmarota je upečatljiv.

I u prvom pravom njegovom merkatu je obavio odličan posao, do Quagliarelline povrede mi smo bili prvi na tabeli, ko zna šta bi bilo da nije bilo te povrede, možda bi i dan danas Popaj bio na klupi, na kraju je rezultat izostao i sve na Marottu. U drugom pokušaju ključne igrače našeg merkata, Vidala i Pirla, su zaobišle povrede i došao je Scudetto. Neki će reći da je Conte najzaslužniji za to, ali i Marotti pripada isti dio zasluga. Treba reći da se brzo i snalažljivo riješio i svih otpadaka i višaka.
Ne znam šta želi postići sa silnim dovođenjem ovih talenata, imam osjećaj kako na njih troši budžet predviđen za top playera, a da će top playera kupiti nakon što proda ovaj preostali višak. Sve je moguće.
Neki od ovih talenata će sigurno na turneju kao Giovinco, pitanje je hoće li ikad i zaigrati u Juventusu, ali ko zna, možda se Conteom i promjeni ta tradicija dovođenja gotovih igrača.
Edit:
Ne bi me začudilo da ovog El Kaddourija pošaljemo Fiorentini za Jovetića, normalno uz još para. Zimus je pola Serie A htjelo ovog igrača Bresciea, on nam je as u rukavu.