FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SiggySinatra
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SiggySinatra » 07 jun 2012, 17:32

Tuzla950 je napisao/la:
SiggySinatra je napisao/la:Da nas hoce bar Dodik kupit imali bi para :lol: 8-)
Onda barem se možemo ugasit. 8-)
Ma kakvo gasenje osvojili bi ligu prvaka 8-)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 jun 2012, 17:33

Heller je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Razgovarao sam sa Berbom. Mislim da se moze za njega glasati i dobiti podrska da FK Slobodu dignemo iz kome. Covjek voli Slobodu, sport. Treba probati. Sta mislite?
Vidio sam da vodiš kampanju protiv SDP-a, a sad znam čiji si igrač ;) A ko će normalan glasat za Berbića kad se zna da je on do neki dan bio Jasminov igrač pa se sad okreno a ni plate nije ljudima isplatio podugo
Glasace za Berbu onaj ko zeli. Ako nista nesebicno je pomogao milion puta akcijama da se skupe pare za lijecenje djece. On i Batko. Kameleon i Batko. Ako je spasio samo jedan zivot na taj nacin bolji je od ovih svih gadova koji nisu ni macku nahranili. Uostalom zasto ne za njega, bar nije niti u jednoj stranci.
Cuj bio je i Jasmin, Selima Beslagica igrac. On ga je i promovisao u nacelnika kada je odstupio sa tog mjesta.
E, jel bilo bolje kada je bio Selim ili kada je dosao Faraon. Koga si vidjao na utakmicama ako ides na utakmice? Selima ili Jasmina.
Zar Jasmin Imamovic nije mogao da aktivira privrednike. Mogao je, i to na jednostavan nacin pozvati sve koji su u mogucnosti i reci hajmo potegnuti jbg.
Nije jer njega to ne zanima. Kako moze onda upregnuti sve da daju pare za knjizevne susrete...
Isto tako vidim da je i tebi nesto zao Jasmina sto ce izgubiti izbore, ne znam zbog cega?
Ako i Berba slaze ono sto je rekao, treba i njega sutnuti. Kada ce narod shvatiti da su oni potrosna roba, a ne mi?

Nego ima li iko ikakvih novosti sto se tice Slobode? Nema! Sta to govori? Da niko qurcem ne mrda! E pa ne moze se tako nesto napraviti u P.M.!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 07 jun 2012, 18:51

Hoćel´ Administracija reagovat na politiku ovdje, jer da sam to htio otišo bi na klix( :lol: ) i druge portale btw Probisvjete lako je davat donacije kad ne plaćaš radnike po godinu dana ;)
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 jun 2012, 22:25

Claus je napisao/la:Izvinite (moderatori i članovi) na offtopicu, al' morat ću dati komentar o ovome, tj. politici...

Opozicija bi trebala dati jednog kandidata na budućim lokalnim izborima, ali pošto to nije slučaj (a i daleko je od mogućeg u našoj naopakoj državi), građani koji su protiv Jasmina Imamovića (anti-Imamovićevci :mrgreen: ) trebaju djelovati ujedinjeno i glasati za jednog kandidata. SDP-u i doskorašnoj crveno-zelenoj koaliciji sa SDA je velika pogodnost i plus razjedinjenost u stavovima o kandidatima na budućim izborima, tako da i ako više od pola građna bude protiv njihovog kandidata, to opet ostavlja prostora za pobjedu Džasminu. :mrgreen:

Što se tiče Berbića, dijelim @Probisvjetovo mišljenje i cijenim to što je pomenuti čovjek jedini na predizbornoj kampanji rekao i izrazio želju da pomogne kompletnom Sportskom društvu "Sloboda". ;)

Dakle, to bi bilo to, dalje da ne nastavljam, ali i dalje stoji činjenica da je bitno za FK Slobodu i sport u Tuzli da osoba koja će predstavljati grad kao načelnik bude pristrasna i željna pomoći klubu/ovima, te tako pridobiti simpatije navijača i fanova. Sada bi bilo najbolje isprobati Dinamov recept da grad u cjelosti stane iza klupskog sporta (Zagreb je to odlično odradio, a šta gubimo ako i mi isto napravimo... - ništa). Isto tako treba više animirati i Kanton. Bez uvrede za bilo koga, ali crveno-crni su preči od bilo kojeg drugog kluba iz TK jer imaju tradiciju, ugled i mnogo više ljudi koji vole klub.

U ovom trenutku, kada smo u ambisu i duboko zaglibili u provaliju, prijeko je potrebna dobra vatrogasna služba koja će nas izvući na sigurno. Dakako, u prenesenom značenju. ;)

To ti je kada ljudi u gradu neće praviti (mirne) proteste i staviti do znanja vlasti da se zabrine oko stanja u sportu. Ovako letargično stanje ne donosi dobro. Pa, drugovi, klub nam je ispao iz lige a niko ni prstom da mrdne, barem nekakve yebene prijedloge šta i kako dalje da iznese!? Tuzlo, digni se, krajnje je vrijeme! :!:

P.S. Nemojte misliti da nekog putem foruma pozivam na masovne izlaske i slično, jer mi to nije namjera na ovakav način. Svi zaljubljenici u tuzlanski sport se moraju aktivirati u nakanama da pomognu Slobodama, barem nekim minimalnim donacijama. :)
Potpisujem!

@Heller ipak si ti neko ko zestoko brani Jasmina. Nisi ti protiv politike, nego protiv price koja je protiv **** od nacelnika. Mojne ba lafine, trenutno piuni SDP-a sire glasine da se nema za koga glasati i izaci na izbore. Zasto? Da bi se Jasminu Imamovicu ostavilo mjesta za pobjedu.
Evo sada cu se jasno izjasniti, Berbic Zlatko je favorit bar za one koji vole sport jer je jedini izjavio da zeli da se promjeni odnos opstine prema sportu. Jedini! I ovdje je usko povezana politicka buducnost Tuzle i sporta, zato i komentarisemo ovdje o tome.
Sto se tice placanja radnika, ne placa ni Jasmin Imamovic svoje, nego ih mi castimo, mi koji placamo porez!
Navijaci i simpatizeri moraju se ujediniti oko nekog kandidata, oko onog sto nudi najvise za Slobodu.
Pustimo bezveze price Jasminovih pulena kako se nema za koga glasati, kako ovo, kako ono!
Izglasacemo mi na kraju nekoga ko nije kao ovaj stahorac iz Islamovica kod Maoce!
@Heller Daj jedan argument zasto branis faraona. Hajde. Mojne price nije politika! Jasta je nego politika, ona je i dovela Slobodu na ove grane, to zna svako ko prelazi koeficijent inteligencije IQ30.
Za sport u Tuzli se moramo svi izboriti. Za Slobodu najvise.
Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 07 jun 2012, 22:30, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SaltBoY
Kontakt:

Post Postao/la SaltBoY » 07 jun 2012, 22:29

slika Sve dok se lopovi ne pohvataju ili ne poubijaju necemo stati na zelenu granu
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 07 jun 2012, 22:42

Probisvjet je napisao/la:
Claus je napisao/la:Izvinite (moderatori i članovi) na offtopicu, al' morat ću dati komentar o ovome, tj. politici...

Opozicija bi trebala dati jednog kandidata na budućim lokalnim izborima, ali pošto to nije slučaj (a i daleko je od mogućeg u našoj naopakoj državi), građani koji su protiv Jasmina Imamovića (anti-Imamovićevci :mrgreen: ) trebaju djelovati ujedinjeno i glasati za jednog kandidata. SDP-u i doskorašnoj crveno-zelenoj koaliciji sa SDA je velika pogodnost i plus razjedinjenost u stavovima o kandidatima na budućim izborima, tako da i ako više od pola građna bude protiv njihovog kandidata, to opet ostavlja prostora za pobjedu Džasminu. :mrgreen:

Što se tiče Berbića, dijelim @Probisvjetovo mišljenje i cijenim to što je pomenuti čovjek jedini na predizbornoj kampanji rekao i izrazio želju da pomogne kompletnom Sportskom društvu "Sloboda". ;)

Dakle, to bi bilo to, dalje da ne nastavljam, ali i dalje stoji činjenica da je bitno za FK Slobodu i sport u Tuzli da osoba koja će predstavljati grad kao načelnik bude pristrasna i željna pomoći klubu/ovima, te tako pridobiti simpatije navijača i fanova. Sada bi bilo najbolje isprobati Dinamov recept da grad u cjelosti stane iza klupskog sporta (Zagreb je to odlično odradio, a šta gubimo ako i mi isto napravimo... - ništa). Isto tako treba više animirati i Kanton. Bez uvrede za bilo koga, ali crveno-crni su preči od bilo kojeg drugog kluba iz TK jer imaju tradiciju, ugled i mnogo više ljudi koji vole klub.

U ovom trenutku, kada smo u ambisu i duboko zaglibili u provaliju, prijeko je potrebna dobra vatrogasna služba koja će nas izvući na sigurno. Dakako, u prenesenom značenju. ;)

To ti je kada ljudi u gradu neće praviti (mirne) proteste i staviti do znanja vlasti da se zabrine oko stanja u sportu. Ovako letargično stanje ne donosi dobro. Pa, drugovi, klub nam je ispao iz lige a niko ni prstom da mrdne, barem nekakve yebene prijedloge šta i kako dalje da iznese!? Tuzlo, digni se, krajnje je vrijeme! :!:

P.S. Nemojte misliti da nekog putem foruma pozivam na masovne izlaske i slično, jer mi to nije namjera na ovakav način. Svi zaljubljenici u tuzlanski sport se moraju aktivirati u nakanama da pomognu Slobodama, barem nekim minimalnim donacijama. :)
Potpisujem!

@Heller ipak si ti neko ko zestoko brani Jasmina. Nisi ti protiv politike, nego protiv price koja je protiv **** od nacelnika. Mojne ba lafine, trenutno piuni SDP-a sire glasine da se nema za koga glasati i izaci na izbore. Zasto? Da bi se Jasminu Imamovicu ostavilo mjesta za pobjedu.
Evo sada cu se jasno izjasniti, Berbic Zlatko je favorit bar za one koji vole sport jer je jedini izjavio da zeli da se promjeni odnos opstine prema sportu. Jedini! I ovdje je usko povezana politicka buducnost Tuzle i sporta, zato i komentarisemo ovdje o tome.
Sto se tice placanja radnika, ne placa ni Jasmin Imamovic svoje, nego ih mi castimo, mi koji placamo porez!
Navijaci i simpatizeri moraju se ujediniti oko nekog kandidata, oko onog sto nudi najvise za Slobodu.
Pustimo bezveze price Jasminovih pulena kako se nema za koga glasati, kako ovo, kako ono!
Izglasacemo mi na kraju nekoga ko nije kao ovaj stahorac iz Islamovica kod Maoce!
@Heller Daj jedan argument zasto branis faraona. Hajde. Mojne price nije politika! Jasta je nego politika, ona je i dovela Slobodu na ove grane, to zna svako ko prelazi koeficijent inteligencije IQ30.
Za sport u Tuzli se moramo svi izboriti. Za Slobodu najvise.
Uzmi slike Tuzle danas i prije deset godina a Berbić je gori izbor, glumi tu nekog gazdu, živi bili pa vidjeli a zašto ga ti toliko pljuješ a dižeš Berbića u nebo svkao sa IQem 30 može vidjeti. ;)
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 jun 2012, 23:17

izgleda definitivno kao politicki podforum, i da je na nekoj drugoj temi vjerovatno bi slijedile sankcije, ali nazalost svako ko prati desavanja oko Tuzlanskog sporta i desavanja u Tuzli u cjelini zna da je politika neodvojiva kako od Slobode, tako i od svake sfere zivota...
ova politicka prepucavanja ce od Tuzle napraviti provinciju u svakom smislu, u sportskom su davno uspjela..dzaba zgrade, tuneli, jezera, kipovi, fontane , trgovi -sve je postalo jesil "nas" il si "njihov"...i da bi situacija bila gora, kako koja godina ta razlika u glasovima je sve manja pa svaka od tih "mini bitki", da ih tako nazovem, izlasci na Jalu, policija, rad kafica, jezera, fudbalski klub,kk, kino, pozoriste itd itd je postala presudna .
sabotira se sve sto drze "oni" a ne mi, jer ako uspije Sloboda, "Oni" ce pobrati kajmak za to i uzeti 5000 glasova koji mogu napraviti odlucujucu razliku- znaci Slobodu treba sabotirat..ako uspije nesto "nase" mi uzimamo 5000 glasova , pa ce "oni" nas sabotirat.

jos kad se na to dodaju i nesposobne strukture u upravi kluba dobije se ovo sto se desilo. a podrska opcine je presudna jer otvara vrata kod privrednika, kada vlast "aminuje" da se nekom daju pare svaka firma ce to uraditi jer ocekuje svoj dio kolaca, a kod nas u Tuzli je obratno, "aminuje" se da se ne daju pare ili bilo sta onome ko nije "nas" jer odose glasovi ako ista uspije.
komplikovano je to mozda za shvatiti nekome sa strane, ali to je sto je, Tuzla je postala kasaba za potkusurivanje licnih interesa i borbu za svaki glas koji je presudan, al ne na nacin hajd da mi uradimo nesto pa da ljudi glasaju za nas, vec hajd da mi sje.emo njih pa ce ljudi glasat za nas.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 07 jun 2012, 23:31

utjeruju nam neku strogocu, danas policija nije dala da se autom izadje iz focanske i to lafo prave put. Pa j.ebem ja izvodjaca koji odjednom asvaltira obije trake na ulazu u grad. Savrseno tempiraju put da izdrzi dvije godine pa da se mijenja.

SaltBoY
Kontakt:

Post Postao/la SaltBoY » 07 jun 2012, 23:53

ahmad_tz je napisao/la:utjeruju nam neku strogocu, danas policija nije dala da se autom izadje iz focanske i to lafo prave put. Pa j.ebem ja izvodjaca koji odjednom asvaltira obije trake na ulazu u grad. Savrseno tempiraju put da izdrzi dvije godine pa da se mijenja.

:? :? Kakve ovo ima veze sa ovom temom ?
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 08 jun 2012, 00:00

Evo mene :D nakon sto su me banovali na 15 dana prijavio sam se maksuz , vidim ovdje postalo pravo zanimljivo, nema sta se ne pise ovdje ko na buvljoj pijaci :D , dajte malo ozbiljnosti. Ja ne znam sta se desava sa nasim klubom, kako smo ispali niko nista ne zna, nit ce se znati uskoro sta :S nek nam je bog na pomoci, joj jos uvjek ne mogu da zamislim da smo u drugoj ligi, a ostali se nasladjuju nasem neuspjehu. U gradu haman niko nista ne prica vise o Slobodi to je stvarno zalosno, sta drugo reci nego treba se nadat boljoj buducnosti.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 08 jun 2012, 07:56

ahmad_tz je napisao/la:utjeruju nam neku strogocu, danas policija nije dala da se autom izadje iz focanske i to lafo prave put. Pa j.ebem ja izvodjaca koji odjednom asvaltira obije trake na ulazu u grad. Savrseno tempiraju put da izdrzi dvije godine pa da se mijenja.
ima veze sa politikom ;)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 jun 2012, 10:04

Šta je trebao raditi dugogodišnji načelnik Jasmin Imamović?

Vrijedi podsjetiti da je Tuzla na prvim demokratskim izborima devedesetih izabrala Selima Bešlagića za načelnika. Bešlagić je tada zastupao stranku UBSD, koja se kasnije pripojila SDP-u, nakon čega slijedi dugogodišnja vladavina ove političke opcije na čelu s načelnikom Jasminom Imamovićem.
- „Nakon što je Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle ispao iz najgore lige na ovom svijetu, konačno je jasno kako je, zapravo, tim gradom trebao vladati i šta je trebao raditi dugogodišnji načelnik Jasmin Imamović."

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 jun 2012, 10:07

ultrasstyle_tz je napisao/la:izgleda definitivno kao politicki podforum, i da je na nekoj drugoj temi vjerovatno bi slijedile sankcije, ali nazalost svako ko prati desavanja oko Tuzlanskog sporta i desavanja u Tuzli u cjelini zna da je politika neodvojiva kako od Slobode, tako i od svake sfere zivota...
ova politicka prepucavanja ce od Tuzle napraviti provinciju u svakom smislu, u sportskom su davno uspjela..dzaba zgrade, tuneli, jezera, kipovi, fontane , trgovi -sve je postalo jesil "nas" il si "njihov"...i da bi situacija bila gora, kako koja godina ta razlika u glasovima je sve manja pa svaka od tih "mini bitki", da ih tako nazovem, izlasci na Jalu, policija, rad kafica, jezera, fudbalski klub,kk, kino, pozoriste itd itd je postala presudna .
sabotira se sve sto drze "oni" a ne mi, jer ako uspije Sloboda, "Oni" ce pobrati kajmak za to i uzeti 5000 glasova koji mogu napraviti odlucujucu razliku- znaci Slobodu treba sabotirat..ako uspije nesto "nase" mi uzimamo 5000 glasova , pa ce "oni" nas sabotirat.

jos kad se na to dodaju i nesposobne strukture u upravi kluba dobije se ovo sto se desilo. a podrska opcine je presudna jer otvara vrata kod privrednika, kada vlast "aminuje" da se nekom daju pare svaka firma ce to uraditi jer ocekuje svoj dio kolaca, a kod nas u Tuzli je obratno, "aminuje" se da se ne daju pare ili bilo sta onome ko nije "nas" jer odose glasovi ako ista uspije.
komplikovano je to mozda za shvatiti nekome sa strane, ali to je sto je, Tuzla je postala kasaba za potkusurivanje licnih interesa i borbu za svaki glas koji je presudan, al ne na nacin hajd da mi uradimo nesto pa da ljudi glasaju za nas, vec hajd da mi sje.emo njih pa ce ljudi glasat za nas.
Baš tako.
U tom smjeru treba i razmisljati. Politicari bi trebali biti radi nasih interesa, a kada se pogleda u praksi oni su tu samo radi svojih! Zato se i mi moramo poceti politikom. Politika se ovdje na forum umjesala samo zbog toga sto je kod nas usko povezana sa sportom. Dosta je potkusurivanja papaka iz SDA i SDP na racun nase nam drage FK Slobode i ostalih klubova!

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 08 jun 2012, 15:50

Joj dobro vas ba s politikom -.-

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 08 jun 2012, 16:30

SiggySinatra je napisao/la:Joj dobro vas ba s politikom -.-
Tako je :P :P :P :P

slika

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 08 jun 2012, 17:01

Tuzla950 je napisao/la:
SiggySinatra je napisao/la:Joj dobro vas ba s politikom -.-
Tako je :P :P :P :P

slika
:lol: :lol: :lol: :lol:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 08 jun 2012, 21:22

pare nisu problem para nema
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 08 jun 2012, 21:38

gavran je napisao/la:
pare nisu problem para nema
Ma ima Dodik neboj se ti ;) Bili bi ko Borac jos i jaci 8-)

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 08 jun 2012, 21:46

mozda vas kupi radoncic pa budete sloboda-avaz

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 08 jun 2012, 21:51

http://www.****.ba/clanak/32148594815 ... ajcitaniji" onclick="window.open(this.href);return false;

da i ovo nije bilo protiv slobode

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.