Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

2312960
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la 2312960 » 07 jun 2012, 11:31

Za meč u Štutgartu (subota, 9.jun, 15,15časova) rasprodate su sve karte!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 jun 2012, 11:53

edinjo-bih je napisao/la:WM-Qualifikation gegen Bosnien und Herzegowina (Samstag, 15.15 Uhr in Stuttgart, live bei Sport 1)....

znaci sport 1 prenosi :)
selam

ebi ga edinho, ima nas koji i ne znamo njemački :lol: :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 jun 2012, 11:57

hehehe subot 15 sati i 15 minuta na kanalu sport 1 (prije se zvao DSF) imas prenos ;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 jun 2012, 12:07

edinjo-bih je napisao/la:hehehe subot 15 sati i 15 minuta na kanalu sport 1 (prije se zvao DSF) imas prenos ;)

Ma dobro... ipak ću ja da slušam naše " objektivne " komentatore BHT1 u srcu :lol: :lol:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 jun 2012, 12:47

ja sam to napisao jer nas ima koji nazalost nemaju BHT...evo uz harmandica otpali su i povrijedjeni kukrika i prekobrojni golman buric..

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 07 jun 2012, 15:03

nek nam je sretno ;)
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 jun 2012, 15:05

Da, da trebat' će nam, iskren da budem i ne pratim nešto rukomet, al znam da su nam veoma male šanse da prođemo dalje, al patriotski je nadati se, i navijati :)

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 07 jun 2012, 16:06

Do 5 razlike gore i imamo nekakve sanse kuci. Pred nasom publikom i ovakvom Njemackom. Osim ako nam se ne desi nesto sto nam se znalo desavati. Sudije ala utakmica sa Mađarima sto je za posljedicu imalo onakav kraj i cijeli taj slucaj. Ili mentalitet ala nasi vrli nogometasi ...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 jun 2012, 16:32

zizu1991 je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:hehehe subot 15 sati i 15 minuta na kanalu sport 1 (prije se zvao DSF) imas prenos ;)

Ma dobro... ipak ću ja da slušam naše " objektivne " komentatore BHT1 u srcu :lol: :lol:
Ipak je bolje slušati jednog Stefana Kretczmera i Markusa Baura :mrgreen: :mrgreen:
Još koliko ljudi gotive ExJu rukomet ;)

Nikad slabija Njemačka mora pasti.
Ovo je najslabija generacija Njemačke reprezentacije.
Neko reče kao oni su TOP 8 i oni trebaju da idu, oni nisu više ni Top 8 reprezentacija Evrope, daleko su više oni od nekog Evropskog vrha, klubski da , ali reprezentativno oni više nisu toliki bauk, kao npr prije jedno 5-6 godina.
To se vidi i po rezultatima na zadnjih nekoliko prvenstava, jednostavno desila se smjena generacija i teško je nadomjestiti jednog Fritza,Kretczmera,Khermana,Shwarcera,Baura,Hensa i dr.(EP 2004,SP2007)
Plus ovoj reprezentaciji nedostaje nekoliko bitnih igrača, oba srednja beka, oba lijeva krila, prvi lijevi bek itd.
Šanse postoje i treba se nadati ;)

Dobre vijesti dolaze iz našeg tabora, otpada amater Kukrika :D , ni Harmandić nam nije potreban ako će pružati partije iz kvalifikacija, tako da ovo nisu nikakvi gubitci po meni :P

I glupo je porediti rukomet i fidbal, u rukometu je opšte poznato da sudije igraju glavnu rolu već godinam, nismo to mi rekli nego o tome bruji čitava evropa za vrijeme svakog prvenstva, uvijek se domaćini guraju itd.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 jun 2012, 16:52

legenda reala je napisao/la: Ipak je bolje slušati jednog Stefana Kretczmera i Markusa Baura :mrgreen: :mrgreen:
Boli tebe k*rac, kada ih ne razumijem ništa, šta da slušam :lol: :lol: :lol:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 jun 2012, 21:27

Pa sta je ovo, skoro 20.00 kvota nas na Bwinu. Na Njemacku 1.01.
Dali to znaci da su nam sanse mozda male... :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 jun 2012, 21:42

Principatus je napisao/la:Pa sta je ovo, skoro 20.00 kvota nas na Bwinu. Na Njemacku 1.01.
Plivaju kladionicari u mutnom.
Mogli bi se oni dobrano za**bati. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 07 jun 2012, 22:05

Idemo pregazit Švabe 8-)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 jun 2012, 22:23

Omerbavarac je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Pa sta je ovo, skoro 20.00 kvota nas na Bwinu. Na Njemacku 1.01.
Plivaju kladionicari u mutnom.
Mogli bi se oni dobrano za**bati. :D
Koliki je hendikep ??
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 08 jun 2012, 00:08

ja sam stavio po 5€ na x i nasu pobjedu, tako da ako dobijem, optuzit ce me za namjestanje :D

ma samo nek srce ostave na terenu, mislim da mozemo doci do povoljnog rezultata. a bicu i ja prisutan pa valjda im donesem srece :D

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 08 jun 2012, 01:09

Tahirović u Hamburgu

Enid Tahirović, golman rukometne reprezentacije BiH, čvrsto je bio odlučio da se nakon baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Njemačke oprosti od aktivnog bavljenja rukometom.

Klupsku karijeru je okončao na prelijep način peharom Kupa EHF sa Gepingenom, a potom je želio sa bh. timom napraviti čudo i oprostiti se u velikom stilu.

No, stigla je nemoralna ponuda upravo iz Njemačke. Ni manje, ni više nego od HSV Hamburga, šampiona Njemačke iz 2011. godine. Tim koji vodi Martin Švalb u srijedu je uputio veoma primaljivu ponudu sa ugovorom koji bi trajao pola godine.

"Izgleda da mi ne daju da završim karijeru. Stigla je nemoralna ponuda iz HSV Hamburga, koju nisam mogao odbiti. Ipak, još nije ništa definitivno, ali smo vrlo blizu dogovora.

Ostali su samo neki detalji pa da potpišemo ugovor. To bi se moglo desiti svakog časa, možda odmah po našem dolasku u Njemačku u četvrtak uvečer", priča Tahirović.

U bogatoj karijeri branio je za Bijeljinu, pa za njemačke niželigaše Firt i Anzbah, sarajevske timove Željezničar i Bosnu, potom je bio godinu u Cimosu iz Kopra i zatim četiri u Gepingenu. Definitivno pola sezone u HSV-u bilo bi kruna njegove sjajne karijere.

"Zaista sam bio čvrsto odlučio da okončam karijeru nakon niza godina profesionalnog bavljenja rukometom. Posebno sam se zaželio porodice, od koje sam bio odvojen praktično pet godina. Međutim, ovakva ponuda od kluba kakav je HSV se ne odbija.

Posebno jer su mi ponudili ugovor na pola godine dok se ne oporavi Johanes Biter, što meni odgovara. Imaću pirliku da, ukoliko iznenadimo Nijemce, zaigram na Svjetskom prvenstvu.

Vidim da su Mihaela Hasa, mog bivšeg saigrača iz Gepingena, pozvali u goste u kamp reprezentacije i promovisali ga u kapitena za Španiju. Međutim, mislim da ću mu pokvariti planove", u šaljivom tonu završio je Enid Tahirović

Inače bh. reprezentacija u odličnom raspoloženju otputovala je jučer poslijepodne za Štutgart, gdje će danas trenirati u "Porše areni" u 15.15, terminu u kojem će se igrati subotnja prva utakmica baraža za SP u Španiji 2013. godine.

Atmosferu je malo narušila činjenica da selektor Dragan Marković zbog povreda ne može računati na iskusne Adnana Harmandića i Antu Kukriku. Mlađi poput Ivana Karačića i Duška Čelice pokušaće iskoristiti svoju priliku i preuzeti na sebe odgovornost. Uz Kukriku i Harmandića u Sarajevu je ostao i četvrti golman, mladi Benjamin Burić.

Andrew_Cain
Kontakt:

Post Postao/la Andrew_Cain » 08 jun 2012, 01:23

legenda reala je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:

Ipak je bolje slušati jednog Stefana Kretczmera i Markusa Baura :mrgreen: :mrgreen:

Nikad slabija Njemačka mora pasti.
Ovo je najslabija generacija Njemačke reprezentacije.
Neko reče kao oni su TOP 8 i oni trebaju da idu, oni nisu više ni Top 8 reprezentacija Evrope, daleko su više oni od nekog Evropskog vrha, klubski da , ali reprezentativno oni više nisu toliki bauk, kao npr prije jedno 5-6 godina.
To se vidi i po rezultatima na zadnjih nekoliko prvenstava, jednostavno desila se smjena generacija i teško je nadomjestiti jednog Fritza,Kretczmera,Khermana,Shwarcera,Baura,Hensa i dr.(EP 2004,SP2007)
Plus ovoj reprezentaciji nedostaje nekoliko bitnih igrača, oba srednja beka, oba lijeva krila, prvi lijevi bek itd.
Šanse postoje i treba se nadati ;)

Dobre vijesti dolaze iz našeg tabora, otpada amater Kukrika :D , ni Harmandić nam nije potreban ako će pružati partije iz kvalifikacija, tako da ovo nisu nikakvi gubitci po meni :P

I glupo je porediti rukomet i fidbal, u rukometu je opšte poznato da sudije igraju glavnu rolu već godinam, nismo to mi rekli nego o tome bruji čitava evropa za vrijeme svakog prvenstva, uvijek se domaćini guraju itd.
Pa kralju moj moćni !! "Njemačka mora pasti", pa da, svi bi mi voljeli, ali želje i mogućnosti su dva različita svijeta...Nisu bauk kao nekad, ali sagleda li ti malo drugu stranu, NAS! Mi smo nikad lošiji (samo smo s Rađom bili lošiji), pa nekada smo Dansku pobjeđivali, Makedoniju glat, a sad ne možemo primirisati tim reprezentacijama...Njemačka se diže, što je pokazalo posljednje prvenstvo u Srbiji gdje su bili svima ravnopravan protivnik, pa nedavna pobjeda u pripremnom susretu protiv prvaka Danske...ejfff
Pa masa dezinformaija se iznosi po forumu, njihova dva lijeva krila su Klein i Gensheimer, ja nisam čuo da jedan od njih neće nastupiti, ili se varam?? A što se tiče sudija, oni mogu neznatno pokušati da promjene tok utakmice, blago na stranu domaćina, ali dovoljno je da si moćan, samouvjeren i hladan kao Danci pa da se sekaš po Beogradu...kao Francuzi u Zagrebu, itd, itd.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jun 2012, 01:45

Andrew_Cain je napisao/la:
Pa kralju moj moćni !! "Njemačka mora pasti", pa da, svi bi mi voljeli, ali želje i mogućnosti su dva različita svijeta...Nisu bauk kao nekad, ali sagleda li ti malo drugu stranu, NAS! Mi smo nikad lošiji (samo smo s Rađom bili lošiji), pa nekada smo Dansku pobjeđivali, Makedoniju glat, a sad ne možemo primirisati tim reprezentacijama...Njemačka se diže, što je pokazalo posljednje prvenstvo u Srbiji gdje su bili svima ravnopravan protivnik, pa nedavna pobjeda u pripremnom susretu protiv prvaka Danske...ejfff
Pa masa dezinformaija se iznosi po forumu, njihova dva lijeva krila su Klein i Gensheimer, ja nisam čuo da jedan od njih neće nastupiti, ili se varam?? A što se tiče sudija, oni mogu neznatno pokušati da promjene tok utakmice, blago na stranu domaćina, ali dovoljno je da si moćan, samouvjeren i hladan kao Danci pa da se sekaš po Beogradu...kao Francuzi u Zagrebu, itd, itd.
MA to Njemačka mora pasti je bilo malo sarkastično :mrgreen:
Pa i mi se dižemo, nismo na nivou generacije Šuman,Maglajlija, ali nismo ni toliko loši, mlada ekipa koja ima potencijala sigurno ;)
Jes se ona popravila u Srbiji, ali slabo je to još uvijek za renome jedne Njemačke
Ja sam i dalje mišljenja da je ovo nikad slabija Njemačka i da uz izostanke nekih igrača imamo šansi i ne slažem se sa pričom kako nemamo nikakvih šansi, gledao sam ove momke i oni ginu na terenu, uz borbenost kao dosad mogu oni naptiti Švabe, uvjeren sam ;)
Mislio sam na desno krilo(ljevake), pa sam napisao lijevo, ni Grotzcki ni Sprenger nisu na spisku :roll:
Ne mogu sudije ništa Francuskoj ili Danskoj oni su kvalitet i mogu odigrati i protiv sudija, dok mi mali ako nas malo oštete izbace nas iz ritma i odoše kola niz brdo ;)

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 08 jun 2012, 08:13

Zašto je Kukrika otpao
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 08 jun 2012, 10:19

Svi nas vec odpisali i Njemci i novinari i portali.Mogli bi se zajebati.Prognoziram minimalan poraz a onda revans u Zetri i spektakl pred 12 hiljada tifoza.Amin.I jos nesto jutros sreo pet autobusa navijaca koji putuju u Stuttgart.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.