Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Za meč u Štutgartu (subota, 9.jun, 15,15časova) rasprodate su sve karte!
edinjo-bih je napisao/la:WM-Qualifikation gegen Bosnien und Herzegowina (Samstag, 15.15 Uhr in Stuttgart, live bei Sport 1)....
znaci sport 1 prenosi
selam
ebi ga edinho, ima nas koji i ne znamo njemački

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
- Kontakt:
hehehe subot 15 sati i 15 minuta na kanalu sport 1 (prije se zvao DSF) imas prenos 

edinjo-bih je napisao/la:hehehe subot 15 sati i 15 minuta na kanalu sport 1 (prije se zvao DSF) imas prenos
Ma dobro... ipak ću ja da slušam naše " objektivne " komentatore BHT1 u srcu

-
- Kontakt:
ja sam to napisao jer nas ima koji nazalost nemaju BHT...evo uz harmandica otpali su i povrijedjeni kukrika i prekobrojni golman buric..
- sef_mafije
- Kontakt:
nek nam je sretno 

FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...
Da, da trebat' će nam, iskren da budem i ne pratim nešto rukomet, al znam da su nam veoma male šanse da prođemo dalje, al patriotski je nadati se, i navijati 

Do 5 razlike gore i imamo nekakve sanse kuci. Pred nasom publikom i ovakvom Njemackom. Osim ako nam se ne desi nesto sto nam se znalo desavati. Sudije ala utakmica sa Mađarima sto je za posljedicu imalo onakav kraj i cijeli taj slucaj. Ili mentalitet ala nasi vrli nogometasi ...
- legenda reala
- Kontakt:
Ipak je bolje slušati jednog Stefana Kretczmera i Markusa Baurazizu1991 je napisao/la:edinjo-bih je napisao/la:hehehe subot 15 sati i 15 minuta na kanalu sport 1 (prije se zvao DSF) imas prenos
Ma dobro... ipak ću ja da slušam naše " objektivne " komentatore BHT1 u srcu![]()

Još koliko ljudi gotive ExJu rukomet

Nikad slabija Njemačka mora pasti.
Ovo je najslabija generacija Njemačke reprezentacije.
Neko reče kao oni su TOP 8 i oni trebaju da idu, oni nisu više ni Top 8 reprezentacija Evrope, daleko su više oni od nekog Evropskog vrha, klubski da , ali reprezentativno oni više nisu toliki bauk, kao npr prije jedno 5-6 godina.
To se vidi i po rezultatima na zadnjih nekoliko prvenstava, jednostavno desila se smjena generacija i teško je nadomjestiti jednog Fritza,Kretczmera,Khermana,Shwarcera,Baura,Hensa i dr.(EP 2004,SP2007)
Plus ovoj reprezentaciji nedostaje nekoliko bitnih igrača, oba srednja beka, oba lijeva krila, prvi lijevi bek itd.
Šanse postoje i treba se nadati

Dobre vijesti dolaze iz našeg tabora, otpada amater Kukrika

I glupo je porediti rukomet i fidbal, u rukometu je opšte poznato da sudije igraju glavnu rolu već godinam, nismo to mi rekli nego o tome bruji čitava evropa za vrijeme svakog prvenstva, uvijek se domaćini guraju itd.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Boli tebe k*rac, kada ih ne razumijem ništa, šta da slušamlegenda reala je napisao/la: Ipak je bolje slušati jednog Stefana Kretczmera i Markusa Baura![]()
![]()
Još koliko ljudi gotive ExJu rukomet![]()

- Principatus
- Kontakt:
Pa sta je ovo, skoro 20.00 kvota nas na Bwinu. Na Njemacku 1.01.
Dali to znaci da su nam sanse mozda male...

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Plivaju kladionicari u mutnom.Principatus je napisao/la:Pa sta je ovo, skoro 20.00 kvota nas na Bwinu. Na Njemacku 1.01.
Mogli bi se oni dobrano za**bati.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- legenda reala
- Kontakt:
Koliki je hendikep ??Omerbavarac je napisao/la:Plivaju kladionicari u mutnom.Principatus je napisao/la:Pa sta je ovo, skoro 20.00 kvota nas na Bwinu. Na Njemacku 1.01.
Mogli bi se oni dobrano za**bati.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
ja sam stavio po 5€ na x i nasu pobjedu, tako da ako dobijem, optuzit ce me za namjestanje 
ma samo nek srce ostave na terenu, mislim da mozemo doci do povoljnog rezultata. a bicu i ja prisutan pa valjda im donesem srece

ma samo nek srce ostave na terenu, mislim da mozemo doci do povoljnog rezultata. a bicu i ja prisutan pa valjda im donesem srece

Tahirović u Hamburgu
Enid Tahirović, golman rukometne reprezentacije BiH, čvrsto je bio odlučio da se nakon baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Njemačke oprosti od aktivnog bavljenja rukometom.
Klupsku karijeru je okončao na prelijep način peharom Kupa EHF sa Gepingenom, a potom je želio sa bh. timom napraviti čudo i oprostiti se u velikom stilu.
No, stigla je nemoralna ponuda upravo iz Njemačke. Ni manje, ni više nego od HSV Hamburga, šampiona Njemačke iz 2011. godine. Tim koji vodi Martin Švalb u srijedu je uputio veoma primaljivu ponudu sa ugovorom koji bi trajao pola godine.
"Izgleda da mi ne daju da završim karijeru. Stigla je nemoralna ponuda iz HSV Hamburga, koju nisam mogao odbiti. Ipak, još nije ništa definitivno, ali smo vrlo blizu dogovora.
Ostali su samo neki detalji pa da potpišemo ugovor. To bi se moglo desiti svakog časa, možda odmah po našem dolasku u Njemačku u četvrtak uvečer", priča Tahirović.
U bogatoj karijeri branio je za Bijeljinu, pa za njemačke niželigaše Firt i Anzbah, sarajevske timove Željezničar i Bosnu, potom je bio godinu u Cimosu iz Kopra i zatim četiri u Gepingenu. Definitivno pola sezone u HSV-u bilo bi kruna njegove sjajne karijere.
"Zaista sam bio čvrsto odlučio da okončam karijeru nakon niza godina profesionalnog bavljenja rukometom. Posebno sam se zaželio porodice, od koje sam bio odvojen praktično pet godina. Međutim, ovakva ponuda od kluba kakav je HSV se ne odbija.
Posebno jer su mi ponudili ugovor na pola godine dok se ne oporavi Johanes Biter, što meni odgovara. Imaću pirliku da, ukoliko iznenadimo Nijemce, zaigram na Svjetskom prvenstvu.
Vidim da su Mihaela Hasa, mog bivšeg saigrača iz Gepingena, pozvali u goste u kamp reprezentacije i promovisali ga u kapitena za Španiju. Međutim, mislim da ću mu pokvariti planove", u šaljivom tonu završio je Enid Tahirović
Inače bh. reprezentacija u odličnom raspoloženju otputovala je jučer poslijepodne za Štutgart, gdje će danas trenirati u "Porše areni" u 15.15, terminu u kojem će se igrati subotnja prva utakmica baraža za SP u Španiji 2013. godine.
Atmosferu je malo narušila činjenica da selektor Dragan Marković zbog povreda ne može računati na iskusne Adnana Harmandića i Antu Kukriku. Mlađi poput Ivana Karačića i Duška Čelice pokušaće iskoristiti svoju priliku i preuzeti na sebe odgovornost. Uz Kukriku i Harmandića u Sarajevu je ostao i četvrti golman, mladi Benjamin Burić.
Enid Tahirović, golman rukometne reprezentacije BiH, čvrsto je bio odlučio da se nakon baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Njemačke oprosti od aktivnog bavljenja rukometom.
Klupsku karijeru je okončao na prelijep način peharom Kupa EHF sa Gepingenom, a potom je želio sa bh. timom napraviti čudo i oprostiti se u velikom stilu.
No, stigla je nemoralna ponuda upravo iz Njemačke. Ni manje, ni više nego od HSV Hamburga, šampiona Njemačke iz 2011. godine. Tim koji vodi Martin Švalb u srijedu je uputio veoma primaljivu ponudu sa ugovorom koji bi trajao pola godine.
"Izgleda da mi ne daju da završim karijeru. Stigla je nemoralna ponuda iz HSV Hamburga, koju nisam mogao odbiti. Ipak, još nije ništa definitivno, ali smo vrlo blizu dogovora.
Ostali su samo neki detalji pa da potpišemo ugovor. To bi se moglo desiti svakog časa, možda odmah po našem dolasku u Njemačku u četvrtak uvečer", priča Tahirović.
U bogatoj karijeri branio je za Bijeljinu, pa za njemačke niželigaše Firt i Anzbah, sarajevske timove Željezničar i Bosnu, potom je bio godinu u Cimosu iz Kopra i zatim četiri u Gepingenu. Definitivno pola sezone u HSV-u bilo bi kruna njegove sjajne karijere.
"Zaista sam bio čvrsto odlučio da okončam karijeru nakon niza godina profesionalnog bavljenja rukometom. Posebno sam se zaželio porodice, od koje sam bio odvojen praktično pet godina. Međutim, ovakva ponuda od kluba kakav je HSV se ne odbija.
Posebno jer su mi ponudili ugovor na pola godine dok se ne oporavi Johanes Biter, što meni odgovara. Imaću pirliku da, ukoliko iznenadimo Nijemce, zaigram na Svjetskom prvenstvu.
Vidim da su Mihaela Hasa, mog bivšeg saigrača iz Gepingena, pozvali u goste u kamp reprezentacije i promovisali ga u kapitena za Španiju. Međutim, mislim da ću mu pokvariti planove", u šaljivom tonu završio je Enid Tahirović
Inače bh. reprezentacija u odličnom raspoloženju otputovala je jučer poslijepodne za Štutgart, gdje će danas trenirati u "Porše areni" u 15.15, terminu u kojem će se igrati subotnja prva utakmica baraža za SP u Španiji 2013. godine.
Atmosferu je malo narušila činjenica da selektor Dragan Marković zbog povreda ne može računati na iskusne Adnana Harmandića i Antu Kukriku. Mlađi poput Ivana Karačića i Duška Čelice pokušaće iskoristiti svoju priliku i preuzeti na sebe odgovornost. Uz Kukriku i Harmandića u Sarajevu je ostao i četvrti golman, mladi Benjamin Burić.
-
- Kontakt:
Pa kralju moj moćni !! "Njemačka mora pasti", pa da, svi bi mi voljeli, ali želje i mogućnosti su dva različita svijeta...Nisu bauk kao nekad, ali sagleda li ti malo drugu stranu, NAS! Mi smo nikad lošiji (samo smo s Rađom bili lošiji), pa nekada smo Dansku pobjeđivali, Makedoniju glat, a sad ne možemo primirisati tim reprezentacijama...Njemačka se diže, što je pokazalo posljednje prvenstvo u Srbiji gdje su bili svima ravnopravan protivnik, pa nedavna pobjeda u pripremnom susretu protiv prvaka Danske...ejffflegenda reala je napisao/la:Ipak je bolje slušati jednog Stefana Kretczmera i Markusa Baurazizu1991 je napisao/la:edinjo-bih je napisao/la:hehehe subot 15 sati i 15 minuta na kanalu sport 1 (prije se zvao DSF) imas prenos
Ma dobro... ipak ću ja da slušam naše " objektivne " komentatore BHT1 u srcu![]()
![]()
![]()
Još koliko ljudi gotive ExJu rukomet![]()
Nikad slabija Njemačka mora pasti.
Ovo je najslabija generacija Njemačke reprezentacije.
Neko reče kao oni su TOP 8 i oni trebaju da idu, oni nisu više ni Top 8 reprezentacija Evrope, daleko su više oni od nekog Evropskog vrha, klubski da , ali reprezentativno oni više nisu toliki bauk, kao npr prije jedno 5-6 godina.
To se vidi i po rezultatima na zadnjih nekoliko prvenstava, jednostavno desila se smjena generacija i teško je nadomjestiti jednog Fritza,Kretczmera,Khermana,Shwarcera,Baura,Hensa i dr.(EP 2004,SP2007)
Plus ovoj reprezentaciji nedostaje nekoliko bitnih igrača, oba srednja beka, oba lijeva krila, prvi lijevi bek itd.
Šanse postoje i treba se nadati![]()
Dobre vijesti dolaze iz našeg tabora, otpada amater Kukrika, ni Harmandić nam nije potreban ako će pružati partije iz kvalifikacija, tako da ovo nisu nikakvi gubitci po meni
![]()
I glupo je porediti rukomet i fidbal, u rukometu je opšte poznato da sudije igraju glavnu rolu već godinam, nismo to mi rekli nego o tome bruji čitava evropa za vrijeme svakog prvenstva, uvijek se domaćini guraju itd.
Pa masa dezinformaija se iznosi po forumu, njihova dva lijeva krila su Klein i Gensheimer, ja nisam čuo da jedan od njih neće nastupiti, ili se varam?? A što se tiče sudija, oni mogu neznatno pokušati da promjene tok utakmice, blago na stranu domaćina, ali dovoljno je da si moćan, samouvjeren i hladan kao Danci pa da se sekaš po Beogradu...kao Francuzi u Zagrebu, itd, itd.
- legenda reala
- Kontakt:
MA to Njemačka mora pasti je bilo malo sarkastičnoAndrew_Cain je napisao/la:
Pa kralju moj moćni !! "Njemačka mora pasti", pa da, svi bi mi voljeli, ali želje i mogućnosti su dva različita svijeta...Nisu bauk kao nekad, ali sagleda li ti malo drugu stranu, NAS! Mi smo nikad lošiji (samo smo s Rađom bili lošiji), pa nekada smo Dansku pobjeđivali, Makedoniju glat, a sad ne možemo primirisati tim reprezentacijama...Njemačka se diže, što je pokazalo posljednje prvenstvo u Srbiji gdje su bili svima ravnopravan protivnik, pa nedavna pobjeda u pripremnom susretu protiv prvaka Danske...ejfff
Pa masa dezinformaija se iznosi po forumu, njihova dva lijeva krila su Klein i Gensheimer, ja nisam čuo da jedan od njih neće nastupiti, ili se varam?? A što se tiče sudija, oni mogu neznatno pokušati da promjene tok utakmice, blago na stranu domaćina, ali dovoljno je da si moćan, samouvjeren i hladan kao Danci pa da se sekaš po Beogradu...kao Francuzi u Zagrebu, itd, itd.

Pa i mi se dižemo, nismo na nivou generacije Šuman,Maglajlija, ali nismo ni toliko loši, mlada ekipa koja ima potencijala sigurno

Jes se ona popravila u Srbiji, ali slabo je to još uvijek za renome jedne Njemačke
Ja sam i dalje mišljenja da je ovo nikad slabija Njemačka i da uz izostanke nekih igrača imamo šansi i ne slažem se sa pričom kako nemamo nikakvih šansi, gledao sam ove momke i oni ginu na terenu, uz borbenost kao dosad mogu oni naptiti Švabe, uvjeren sam

Mislio sam na desno krilo(ljevake), pa sam napisao lijevo, ni Grotzcki ni Sprenger nisu na spisku

Ne mogu sudije ništa Francuskoj ili Danskoj oni su kvalitet i mogu odigrati i protiv sudija, dok mi mali ako nas malo oštete izbace nas iz ritma i odoše kola niz brdo

Zašto je Kukrika otpao
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Svi nas vec odpisali i Njemci i novinari i portali.Mogli bi se zajebati.Prognoziram minimalan poraz a onda revans u Zetri i spektakl pred 12 hiljada tifoza.Amin.I jos nesto jutros sreo pet autobusa navijaca koji putuju u Stuttgart.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.