Umjesto mobilnog stanja, u Slobodi nigdje nikoga!
Iako su najavili žalbe UEFA-i i Apelacijskoj komisiji NS BiH, u Slobodi su od svega odustali i pomirili su se sa ispadanjem iz Premijer lige BiH. Međutim, umjesto da se odmah pokrenu aktivnosti za reorganiziranje i brzi povratak u društvo najboljih, u klubu iz Rudarske 2 se ponašaju kao da vlada idila.
- Vjerujte, niti tko dolazi u klub, niti me tko zove. Čuo sam da je održan sastanak s općinarima, ali nikakvih informacija o tome nemam – kaže tajnik Slobode, Ekrem Ibrić.
Mediji su objavili da je nekolicina igrača Slobode na meti drugih klubova. Navodno, 20-godišnji napadač Jasmin Mešanović vaga između ponuda Željezničara i novog premijerligaša Gradine iz Srebrenika. Kapetan Denis Mujkić kontaktira sa Sarajevom, Gradina zove i Nermina Zoletića, a u potrazi za novim klubom je cijela momčad.
- Sloboda je prelaskom u Prvu federalnu ligu postala amaterski klub i svi igrači koji su imali profesionalne ugovore, postali su amateri i mogu ići gdje žele. Na žalost, kakvi su dalji planovi za ozdravljenje kluba, nitko još ne zna – kaže Ibrić.
Prema neslužbenim informacijama, još važeći šef struke Abdulah Ibraković poručio je da će na prozivku, 23. lipnja, pozvati igrače za koje procijeni da će trebati Slobodi. Testna okupljanja su najavljena već za 16. lipnja, kada bi trebalo selektirati veću skupinu kandidata za tuzlansku momčad.
Međutim, nitko ne zna da li će Ibraković ostati na Tušnju, bilo kao klupski menadžer ili trener. Ima ideja o osnivanju nove skupštine, jer je staroj prije godinu istekao mandat. Namjera je da se izvrši čistka i da se u Slobodi krene od nule, a bez onih koji su na bilo koji način pridonijeli srozavanju ugleda i ispadanju iz Premijer lige. Sve je, međutim, samo u fazi čaršijskih naklapanja.
Navodno i predsjednik Davud Zahirović dvoji da li da podnese ostavku, a stavi se na raspolaganje za neki budući upravni odbor kluba, ili da čeka osnivanje novog zakonodavnog tijela u klubu.
U tuzlanskoj javnosti Zahirović nema potporu, jer je u upravi kluba bio tri godine, a od toga godinu na čelu UO koji nikada nije kompletirao, niti je uopće sazivao sjednice. U javnosti ga tretiraju jednim od glavnih krivaca za sunovrat Crveno-crnih.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za razliku od većine igrača s Tušnja, koji su dobili „slobodno“, Jasmina Mešanovića i Almira Bekića vide kao ključne igrače nove Slobode.
- Rekli su da će zvati na razgovor, ali još nema poziva. Sezona je bila katastrofalna za Slobodu, ali meni je donijela uspon, iskustvo, sigurnost. Dao sam 6 golova, od kojih četiri u proljeće, a pet puta sam asistirao drugima. Vjerujem da će naredna, gdje god budem igrao, biti novi napredak i potvrda mojih mogućnosti – uvjeren je Jasmin Mešanović.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!