Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Strucnjaci ajde ako vec treba da mjenjamo selekora koga cemo izabrati ? Da je slobodan i da zna posao ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Ima ih koliko god hoćeš,jači smo od svih država u regionu po tom pitanju.
Ali?
Uvijek se nameće ono ali.
Koliko je neko podoban,to je druga stvar.
Sjetimo se Mehe Kodre i njegovog angažmana...koliko je ono trajao?
Ali?
Uvijek se nameće ono ali.
Koliko je neko podoban,to je druga stvar.
Sjetimo se Mehe Kodre i njegovog angažmana...koliko je ono trajao?
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Bio je Bajevic slobodan nakon kvalifikacija. Sigurno bi prihvatio. A tu su i Amar Osim i Vlado Jagodic. Naravno nije realno da Susic dobije otkaz da bi jedan od njih dvojice preuzeo, ali ako je bilo sanse za Bajevica onda je naravno Susic trebao dobit otkaz. Sad je vec gotovo, odradit cemo kvalifikacije sa Susicem pa sta Bog da. Dobro je pa je grupa najgora citavim kvalifikacijama.Elegant je napisao/la:Strucnjaci ajde ako vec treba da mjenjamo selekora koga cemo izabrati ? Da je slobodan i da zna posao ?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Sumnjam da bi Amar Osim prihvatio poziv, da sebi pored Zelje stvara jos obaveza. Vjerujem da je on fukusiran na jacanje tima. Dok Jagodic mi i nije bas dobar izbor, neka njega sa mladima.
Meni je fascinantno razmisljanje "strucnjaka" sa foruma.Prije nego me pocnete napadati zbog mog misljenja da sam ovakav ili onakav da kazem da sam navijac reprezentacije a sto se tice ovih jadnih nasih klubova tu sam hvala Bogu "neopredjeljen".Znaci ono sto mi je fascinantno,prvo Susica napadaju kako je los trener,kako nikada nije trenirao ozbiljan klub a onda SLUSAJTE PRIJEDLOGA ZA SELEKTORA:AMAR(BRKO )OSIM i VLADO JAGODIC. Molim sve nadlezne institucije ukljucujuci i OHR OSCE i ostale da donesu zakon o pisanju na forumima,koji ce zabraniti djecurliji da nas maltretiraju i zabraniti da se pisu gluposti i nebuloze.
S postovanjem
S postovanjem
kaže neki dan trener omladinske škole kampa Bayerna njemačka emisija na Tv-u ako ne vodiš klince ne treniraš ne prođeš tu fazu pa kadete pa juniore tek onda možeš nešto znat jer si ispkeo zanat kroz rad i samo rad , a ne danas odmah gotovu repku 2mj staža ja sam sad karizma faca i fakat je tako ako nisi ti prošao iskusto ma đžaba milijuni eura,sreća,kad ne znaš raditi bit motivator, nema talenta smisla za vođu,imat rezulat,znat s osobom kad ima problem ,pratit napredovanje ulagat u rad, educirat novim znanjem tehnikama,putovat istraživat,učit novosti prenositi to je cilj trenera izbornika a ne ajmo trčanje,razgibavanje,sve ok idemo gotovo . Slavu grade na bivšoj slavi jer su bili igračine, pa znaju sve nije to to.Gledala na tv prilog jedan ostala iznenađena šta ljudi rade znaju.Priprema njega samog za vođenje za rad informacije ,statistike, praćenje ,rezultati, e to je posao i rad!!!
Nakon neuspjelih kvalifikacija očekivao sam otkaz za Sušića i postavljanje Vahe na kormilo reprezentacije, no očigledno pojedini ljudi iz saveza žele krenuti sa Sajom u nove kvalifikacije i tako nam upropastiti šansu za odlazak na svijetsko prvenstvo.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- maximusdecimus
- Kontakt:
Vaha je covjek koji voli biti plaćen onoliko koliko vrijedi,nema šanse da bi on reprezentaciju vodio za platu manju od 500 000 eurića bila to BiH,Dinamo,Alžir..Saurman je napisao/la:Nakon neuspjelih kvalifikacija očekivao sam otkaz za Sušića i postavljanje Vahe na kormilo reprezentacije, no očigledno pojedini ljudi iz saveza žele krenuti sa Sajom u nove kvalifikacije i tako nam upropastiti šansu za odlazak na svijetsko prvenstvo.
- skyisthelimit
Saurman je napisao/la:Nakon neuspjelih kvalifikacija očekivao sam otkaz za Sušića i postavljanje Vahe na kormilo reprezentacije, no očigledno pojedini ljudi iz saveza žele krenuti sa Sajom u nove kvalifikacije i tako nam upropastiti šansu za odlazak na svijetsko prvenstvo.
pa kako ce postaviti Vahu ako covjek ne zeli, ako je covjek skup, ako je vec trener kluba odnosno selektor Alzira.Mislis da je tako lagano postaviti covjeka na selektorsko mjesto...O cijeni koju sigurno ovaj ne bi prihvatio ne zelim da govorim..Ako ima i promil sanse za postavljanjem tog strucnjaka na klupu neka onda gradjani ove drzave mjesecno izdvajaju platu za njega
15.10 - 15.06 ...
Ne znam kolika je tačno plata Sušića ali sigurno nije nešto mizerno, Vaha je priznati stručnjak što Sušić nije niti će ikad biti i ne bi trebali žaliti novac na ljude koji su sposobni napraviti rezultat.maximusdecimus je napisao/la:Vaha je covjek koji voli biti plaćen onoliko koliko vrijedi,nema šanse da bi on reprezentaciju vodio za platu manju od 500 000 eurića bila to BiH,Dinamo,Alžir..Saurman je napisao/la:Nakon neuspjelih kvalifikacija očekivao sam otkaz za Sušića i postavljanje Vahe na kormilo reprezentacije, no očigledno pojedini ljudi iz saveza žele krenuti sa Sajom u nove kvalifikacije i tako nam upropastiti šansu za odlazak na svijetsko prvenstvo.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Za Vahu sigurno nije bilo para, ali druga je prica Bajevic. On je vec stariji trener i sigurno da bi radije trenirao repku i igrace poput Dzeke, nego neke slabe grcke klubove. Vaha hoda za parama vec godinama, mozda za jedno 5-6 godina bude aktuelan za repku. Kad mu dosadi sve to.
Vaha je najveci klosar moguci. Taj, hercegovac, je otisao skutoru Mamicu za dobre pare da mu mater pred cijelim Maksimirom spominje. Nije daleka nit O.S., nit građanski rat za dobre pare. Alzirska pustinja da ne govorim. Nece taj za 5000+ eura doci kod nas ... Kakav Vaha. Kad se samo sjetim price po novinama o ratu i sta mu se je sve uradilo, a onda Mamicu pod noge.. Kakav on za selektora..
Bajevic je upravo potpisao. Sto znaci da sigurno dvije god nista od njega. U slucaju da Susicu ne krene dobro.
Bajevic je upravo potpisao. Sto znaci da sigurno dvije god nista od njega. U slucaju da Susicu ne krene dobro.
tv emisija koju spominjes garant nije snimana u jablanici gdje nasi bivsi fudbaleri uz janjetinu i par hiljada maraka za par dana dobiju uefinu A i B trenersku licencu... niko se od nas ne pita zasto svi nasi bivsi reprezentativci, iako su igrali u najjacim ligama svjeta ne zavrsavaju trenerske skole u tim ligama... razlog je upravo to, sto za licencu dfb-a npr. treba dobro zagrijat' stolicu i naucit' sve o teoriji fudbalske igre, taktici, vodjenju ekipe, metodama treninga, psihologiji, ishrani itd..bambina je napisao/la:kaže neki dan trener omladinske škole kampa Bayerna njemačka emisija na Tv-u ako ne vodiš klince ne treniraš ne prođeš tu fazu pa kadete pa juniore tek onda možeš nešto znat jer si ispkeo zanat kroz rad i samo rad , a ne danas odmah gotovu repku 2mj staža ja sam sad karizma faca i fakat je tako ako nisi ti prošao iskusto ma đžaba milijuni eura,sreća,kad ne znaš raditi bit motivator, nema talenta smisla za vođu,imat rezulat,znat s osobom kad ima problem ,pratit napredovanje ulagat u rad, educirat novim znanjem tehnikama,putovat istraživat,učit novosti prenositi to je cilj trenera izbornika a ne ajmo trčanje,razgibavanje,sve ok idemo gotovo . Slavu grade na bivšoj slavi jer su bili igračine, pa znaju sve nije to to.Gledala na tv prilog jedan ostala iznenađena šta ljudi rade znaju.Priprema njega samog za vođenje za rad informacije ,statistike, praćenje ,rezultati, e to je posao i rad!!!
trenerski posao danas vrlo malo ima veze sa igrackim sposobnostima samog trenera.. neki od najuspjesnijih trenera danasnjice nikad nisu ozbiljnjije igrali fudbal ili ako jesu, bili su prosjecni i ispodprosjecni igraci... skolovan bez igrackog znanja, moze bit odlican trener... neskolovana legenda, vrlo tesko... primjere ne treba navodit'

I onda nakon te price zele Barbareza za selektora kazu "on je legenda" pa zasto ne bi bio i selektor. 

Pa i Susic je postao selektor zato sto je legenda, nije valjda radi trenerskih rezultata.Elegant je napisao/la:I onda nakon te price zele Barbareza za selektora kazu "on je legenda" pa zasto ne bi bio i selektor.

Samo me interesuje sto mediji sute, i da li znaju za Cocalica i Zukanovica ? Niti jedan od njih ne moze biti losiji od Jahica, ili Mravca kojeg smo prije imali pa i Nadarevica.
Odbrana nam je svakako losa, fali nam jedan igrac mi u frci. Zasto ne dati sansu ovim momcima koji igraju na toj poziciji, imaju visinu i ako nisu kao Pandza nisu vala ni losiji od njega.
Zasto se Pape pravi budala ?
Odbrana nam je svakako losa, fali nam jedan igrac mi u frci. Zasto ne dati sansu ovim momcima koji igraju na toj poziciji, imaju visinu i ako nisu kao Pandza nisu vala ni losiji od njega.
ti isti koji sad traze barbareza su jednako tako trazili i susica, a sad ga lafo kritikuju... bez trenera koji ima rezultat iza sebe, nama nema napretka... safet susic je u nekom interview-a rekao da ne poznaje igrace hrvatske repke... to govori sve o njegovom pracenju savremenih tokova u fudbalu... ozbiljan selektor zna vecinu igraca svake repke iz top 20, zna cak i sistem i nacin igre tih reprezentacija... ne zato sto je ga neko natjerao da zna, vec zbog sebe i svog napretka... sta mislis na koliko je fakultativnih obuka kod poznatih treenra bio safet??? pa covjek nase igrace prati preko tv-a i poziva na osnovu preporuka menadzera i prijatelja (sam je to izjavio)... pametnom bi to trebalo biti dosta, kad je safet u pitanju...Elegant je napisao/la:I onda nakon te price zele Barbareza za selektora kazu "on je legenda" pa zasto ne bi bio i selektor.

Imaju samo dva razloga:Akhenaten je napisao/la:Samo me interesuje sto mediji sute, i da li znaju za Cocalica i Zukanovica ? Niti jedan od njih ne moze biti losiji od Jahica, ili Mravca kojeg smo prije imali pa i Nadarevica.
Ili nema pojma o zivotu ili je u talu sa menadzerima...Ako ko ima da je "dokucio" treci razlog neka izvoli na binu

Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
ne pravi se safet budala, sto je i najveca zalost.. co'ek ne zna drugacije... to mu je limit... da on zna drugacije, bio bi selektor neke ozbiljnjije repke... ne bi sapao na to da ga uske dovodi za selektora...gringobih je napisao/la:Imaju samo dva razloga:Akhenaten je napisao/la:Samo me interesuje sto mediji sute, i da li znaju za Cocalica i Zukanovica ? Niti jedan od njih ne moze biti losiji od Jahica, ili Mravca kojeg smo prije imali pa i Nadarevica.
Ili nema pojma o zivotu ili je u talu sa menadzerima...Ako ko ima da je "dokucio" treci razlog neka izvoli na binu
zato sto ovi nemaju lopove menadereAkhenaten je napisao/la:Samo me interesuje sto mediji sute, i da li znaju za Cocalica i Zukanovica ? Niti jedan od njih ne moze biti losiji od Jahica, ili Mravca kojeg smo prije imali pa i Nadarevica.
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.