old school je napisao/la:nanek je napisao/la:Ko je gledao Bukvica protiv Bjelorusije vidio je pravog nasljednika Adnana Guse !
bravo, i ja mislim da mi ovog momka puno ponizavamo.a ako se vratimo malo u proslost vrlo je tesko bilo postati Željinom jedinicom,previse nepovjerenja previse negodovanja,umjesto podrske i ovacija,tesko je biti golman a pogotovo u nasem Želji,u Bukviću vidim Šehića pa sta god neko pricao
A ne ne,ja ne vidim nigdje nikakvo ponizavanje za Bukvica...bice to dobar golman...samo je poenta u ovome bice...
Njemu ce trebati vremena i trebacemo ga malo istrpiti.Kao i sa Sehicem isto.Pa je Sehic postao dobar golman na kraju,ali je mnogima zivce pojeo.Radi se o tome sta mi kao klub hocemo.Sa Bukvicem u ovoj sezoni evropu ne mozemo igrati.Pa to je valjda jasno.Sa Bukvicem u nekoj drugoj sezoni svakako mozemo igrati evropu.
Pitanje je sta zelimo.Zelimo li napraviti iskorak u evropi? Onda ne mozemo racunati na golmana koji je mlad i nije branio vise od dvije utakmice u zadnjih godinu dana.
Ako ga pustimo da brani u evropi sada,to je mac sa dvije ostrice.Trazimo rezultat a golman neiskusan.Ako se kroz dvije godine pokaze odlicnim,opet cemo ga izgubiti jer ce se prodati.To je tako.
Da li rizikovati evropu zbog mladog golmana koji je nesumnjivo jako perspektivan? Ja mislim da ne.Ali ne bi bilo ni fer drzati ga na klupi,pa poslije evrope staviti ga na gol.Znaci pitanje je sta hocemo.Ja sam zato da ga ili stavimo na gol od pocetka do kraja pa da ga ponekad i trpimo ili da nadjemo dobrog golmana a Bukvic neka sazrijeva kroz treninge,prijateljske ili manje vazne zvanicne utakmice,dok se ne prepozna njegova spremnost.On sada nije spreman da preuzme odgovornost prvog golmana ako se trazi iskorak i u evropi.Buducnost je kluba i to je svakako dobro,ne vjerujem da ce i Amar bas da odmah preuzme odgovornost da ga stavi i da toliki pritisak bude na tom mladicu u danima kada od kluba svi puno ocekujemo,pa da ga odmah proglasavamo krivcem za neke primljene golove u dobi kada je momak najosjetljiviji.Pravi nasljednik Adnana Guse svakako moze biti Bukvic,ali ne odmah,u to sam uvjeren.Treba nam golman u ovom prelaznom roku.Bez ponizavanja Bukvica,koji ce sigurno postati prava jedinica Zelje,ali u doglednom vremenu.