FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bistrikboy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bistrikboy » 05 jun 2012, 00:06

Najslađa pobjeda protiv anam onih!Nek' je sretan.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 jun 2012, 00:14

[youtube][/youtube]
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 05 jun 2012, 00:15

...i od mene sretan ZUBANDAN!!!
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 jun 2012, 00:19

Curva_SUD je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:ma Amar skresao platu Jamaku jer se tuce po kafanama..i sad Jamak ne moze na odmor u Tursku ..tacnije u Antaliju..eto zbog cega su se malo posvadzali...kakva crna tajna ... :lol: :lol:
Aldin mu provalio na acc. Nema druge, ovu količinu provjerenih informacija je imao samo Aldin..

Inace je Jamak veliki klošar, alkoholicar, a i nije neki igrac, tako da nam ne bi nimalo naškodilo da napusti Želju!
Jamak je u bar 5 utakmica bio najbolji na terenu.
@mma_hz nije tajna nego je glupo naglabati o necijem privatno zivotu na forumu, ko koga guzi i iz kojih pobuda, ko pusi, ko pije ne zanima me dok igra kako treba.Pravo seljacka prica je to...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 05 jun 2012, 00:29

Poslije rata, negdje tamo 1996 godine, počeo sam intenzivnije ići na Željine utakmice na Koševu, koje smo tamo igrali zbog toga što Grbavica nije bila još uvijek reintegrisana. U meni je brujala predratna atmosfera Željinih navijača koju sam osjetio kao klinac 1991 godine, kada su me moj stari, dedin fizioterapeut i pokojni dida(mamin otac), češće vodali po utakmicama koje su se igrale. Ježio sam se od veličine Grbavice, adrenalina huke tribina Željovaca i naših igrača koji su onako golobradi sa par nekih iskusnijih kolega rasturali Zvezdu (onu Crvenu) i ostale. Željko Pavlović, Mario Stanić, Goran Gutalj samo su neki od sretnika iz podmlatka koji su došli do prvog tima.Čak se i tada pričalo o nadolazećim zvijezdama juniorskog pogona, pogotovo o Pehlivanoviću koji je smatran ekstra talentom. Naravno, bili su tu i Šopović, Biščević i jedan „žgoljavi“ dječačić po imenu Hadis Zubanović.
Normalan fudbalski put Želje je grubo prekinut 1992 godine, agresijom na BiH, okupiranjem Grbavice, granatiranjem Sarajeva. Željina djeca su postala rakova djeca i raštrkala se diljem Evrope i regiona. Stanić je izabrao Hrvatsku, Pavlović je branio za Dinamo, Gutalj i Alihodžić su igrali u Sloveniji. U samom Sarajevu pod kišom granata, ostala je trenirati po nekim fiskulturnim salama koje nisu bileskroz razvaljene, ekipa Želje koju su činili upravo ti golobradi žgoljavci.
A Željo? Bio je napadan od strane klike ratnih profitera, koji su htjeli da se zove Cenex ili već kako god. Bio je napadan od strane komšija sa Koševa koji su odvodili talentirane Željine igrače, Uščuplića, Baljića, Smječanina i vodali ih po nekakvim bjelosvjetskim turnejama. Bio je napadan i od vlasti jer nije bio samo „zeleni“ klub kako su tada voljeli da karikiraju novonastalu samosvijest bošnjačke populacije, nego je ostao Plavo-bijeli sa ljiljanima, multietnički, multikonfesionalni, radnički i onako narodni – bosanski.
Taj groteskni odnos ratnih godina u gradu gdje je Željo bio jedna strana ona obična žgoljava, narodna, a Anamo-oni kako im od milja tepamo, bordo-bijeli koji su vukli repove prošlosti bivšeg režima a koje su uspješno preslikali i u novo-nastalim vremenima postavši elitni klub bošnjačko-muslimanskih aspiracija u koje su dovođeni najbolji igrači iz ostalih gradova da igraju za elitu i da postave nove standarde velikosti u Bosni i Hercegovini.
„Jako“ Sarajevo i „žgoljavi“ Željo su igrali tog dana 1996 godine, i tada je Sarajevo rasturilo Želju 5-0 sa pola snage i niko nije mogao ni sanjati ono šta će se desiti za samo dvije godine, na današnji dan 05. Juna ljeta gospodnjega 1998.
Kao feniks iz pepela, vaskrsli Željo sa četvrte pozicije ulazi u Play-off za prvaka BiH, a Sarajevo odlazi igrati Play-off sa Širokim i Čelikom u Mostaru, dok je Željo protiv Zrinjskog i visočke Bosne tražio šansu na Koševu. Sarajevo kao pobjednik Mostara i Željo sastaju se na Koševu, sudije iz Njemačke, pun stadion navijača čitava zemlja čeka ishod najjače utakmice po rivalitetu i one sudbinske, koja određuje istoriju.
Sarajevo napada 89. minuta, redaju se poništeni golovi, prečke, stative, promašene prilike, Željo zabijen u šesnesterac, gol Guše visi u zraku i onda ČUDO, osovina Pehlivanović-Šopović-Zubanović stvara šansu i GOOOOLLLLLL....Zubanov gol za istoriju, za promjenu, za pobjedu dobrih nad lošim, za pobjedu „žgoljavih“ protiv „jakih“, za pobjedu nad nesretnim videotonom , za pobjedu vrijednu sudbine.
Da, sudbine, jer sa današnjeg pogleda, četrnaest godina poslije Željo je najtrofejniji, najbolji, najdominantniji tim bosanskohercegovačke Premijer Lige, a ta utakmica je odlučila sudbinu dva suprotna načina razmišljanja, dva načina djelovanja i od tog dana budućnost je PLAVO-BIJELA protkana ZLATNIM.
I zato Sretan ZUBANDAN, moji drugovi..........

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 05 jun 2012, 00:53

Evo nam kapetana Zebe... :D :D :D

slika
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 05 jun 2012, 01:00

@blueboy1921 hvala ti za ovaj tekst!
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

TeroweNth
Kontakt:

Post Postao/la TeroweNth » 05 jun 2012, 01:19

Elegant je napisao/la:[youtube][/youtube]
:D :D

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 05 jun 2012, 01:29

Hvala ti HADISE! Nek nam je svima sretan ovaj SVETI DAN.. 8-)
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

wwwkenanba
Kontakt:

Post Postao/la wwwkenanba » 05 jun 2012, 01:32

Sretan nam Zubandan :)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jun 2012, 01:58

slika
"My Favorite Ring is Always the Next One"

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 05 jun 2012, 02:47

JOJ kada se sjetim ovih dana! :D :D :D

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

SRETAN ZUBANDAN!
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 05 jun 2012, 08:01

BlueBoy1921 je napisao/la:Poslije rata, negdje tamo 1996 godine, počeo sam intenzivnije ići na Željine utakmice na Koševu, koje smo tamo igrali zbog toga što Grbavica nije bila još uvijek reintegrisana. U meni je brujala predratna atmosfera Željinih navijača koju sam osjetio kao klinac 1991 godine, kada su me moj stari, dedin fizioterapeut i pokojni dida(mamin otac), češće vodali po utakmicama koje su se igrale. Ježio sam se od veličine Grbavice, adrenalina huke tribina Željovaca i naših igrača koji su onako golobradi sa par nekih iskusnijih kolega rasturali Zvezdu (onu Crvenu) i ostale. Željko Pavlović, Mario Stanić, Goran Gutalj samo su neki od sretnika iz podmlatka koji su došli do prvog tima.Čak se i tada pričalo o nadolazećim zvijezdama juniorskog pogona, pogotovo o Pehlivanoviću koji je smatran ekstra talentom. Naravno, bili su tu i Šopović, Biščević i jedan „žgoljavi“ dječačić po imenu Hadis Zubanović.
Normalan fudbalski put Želje je grubo prekinut 1992 godine, agresijom na BiH, okupiranjem Grbavice, granatiranjem Sarajeva. Željina djeca su postala rakova djeca i raštrkala se diljem Evrope i regiona. Stanić je izabrao Hrvatsku, Pavlović je branio za Dinamo, Gutalj i Alihodžić su igrali u Sloveniji. U samom Sarajevu pod kišom granata, ostala je trenirati po nekim fiskulturnim salama koje nisu bileskroz razvaljene, ekipa Želje koju su činili upravo ti golobradi žgoljavci.
A Željo? Bio je napadan od strane klike ratnih profitera, koji su htjeli da se zove Cenex ili već kako god. Bio je napadan od strane komšija sa Koševa koji su odvodili talentirane Željine igrače, Uščuplića, Baljića, Smječanina i vodali ih po nekakvim bjelosvjetskim turnejama. Bio je napadan i od vlasti jer nije bio samo „zeleni“ klub kako su tada voljeli da karikiraju novonastalu samosvijest bošnjačke populacije, nego je ostao Plavo-bijeli sa ljiljanima, multietnički, multikonfesionalni, radnički i onako narodni – bosanski.
Taj groteskni odnos ratnih godina u gradu gdje je Željo bio jedna strana ona obična žgoljava, narodna, a Anamo-oni kako im od milja tepamo, bordo-bijeli koji su vukli repove prošlosti bivšeg režima a koje su uspješno preslikali i u novo-nastalim vremenima postavši elitni klub bošnjačko-muslimanskih aspiracija u koje su dovođeni najbolji igrači iz ostalih gradova da igraju za elitu i da postave nove standarde velikosti u Bosni i Hercegovini.
„Jako“ Sarajevo i „žgoljavi“ Željo su igrali tog dana 1996 godine, i tada je Sarajevo rasturilo Želju 5-0 sa pola snage i niko nije mogao ni sanjati ono šta će se desiti za samo dvije godine, na današnji dan 05. Juna ljeta gospodnjega 1998.
Kao feniks iz pepela, vaskrsli Željo sa četvrte pozicije ulazi u Play-off za prvaka BiH, a Sarajevo odlazi igrati Play-off sa Širokim i Čelikom u Mostaru, dok je Željo protiv Zrinjskog i visočke Bosne tražio šansu na Koševu. Sarajevo kao pobjednik Mostara i Željo sastaju se na Koševu, sudije iz Njemačke, pun stadion navijača čitava zemlja čeka ishod najjače utakmice po rivalitetu i one sudbinske, koja određuje istoriju.
Sarajevo napada 89. minuta, redaju se poništeni golovi, prečke, stative, promašene prilike, Željo zabijen u šesnesterac, gol Guše visi u zraku i onda ČUDO, osovina Pehlivanović-Šopović-Zubanović stvara šansu i GOOOOLLLLLL....Zubanov gol za istoriju, za promjenu, za pobjedu dobrih nad lošim, za pobjedu „žgoljavih“ protiv „jakih“, za pobjedu nad nesretnim videotonom , za pobjedu vrijednu sudbine.
Da, sudbine, jer sa današnjeg pogleda, četrnaest godina poslije Željo je najtrofejniji, najbolji, najdominantniji tim bosanskohercegovačke Premijer Lige, a ta utakmica je odlučila sudbinu dva suprotna načina razmišljanja, dva načina djelovanja i od tog dana budućnost je PLAVO-BIJELA protkana ZLATNIM.
I zato Sretan ZUBANDAN, moji drugovi..........
Svaka cast odlican tekst.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 05 jun 2012, 08:41

Nek' je sretan ZUBANDAN !

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 05 jun 2012, 10:38

BlueTiger je napisao/la:JOJ kada se sjetim ovih dana! :D :D :D

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

SRETAN ZUBANDAN!
garant su ti mama i babo pricali kako su oni to dozivjeli, pa ti sada prenosis njihova iskustva, zar ne ?
Za zivot cijeli!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 05 jun 2012, 10:49

"Izađite na balkone,pozdravite ŠAMPIONE,ŠAMPIONE PLAVO-BJELE,ŠAMPIONE BOSNE CIJELE !!!"

SRETAN ZUBANDAN!!!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 05 jun 2012, 11:05

sretan ZUBANDAN !
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 05 jun 2012, 11:10

anonimni je napisao/la:sretan ZUBANDAN !
FKŽ !

Dijete83grbavice
Kontakt:

Post Postao/la Dijete83grbavice » 05 jun 2012, 11:33

mma_hz je napisao/la:ma Amar skresao platu Jamaku jer se tuce po kafanama..i sad Jamak ne moze na odmor u Tursku ..tacnije u Antaliju..eto zbog cega su se malo posvadzali...kakva crna tajna ... :lol: :lol:
Aldin mu provalio na acc. Nema druge, ovu količinu provjerenih informacija je imao samo Aldin..[/quote]

Inace je Jamak veliki klošar, alkoholicar, a i nije neki igrac, tako da nam ne bi nimalo naškodilo da napusti Želju![/quote]
Jamak je u bar 5 utakmica bio najbolji na terenu.
@mma_hz nije tajna nego je glupo naglabati o necijem privatno zivotu na forumu, ko koga guzi i iz kojih pobuda, ko pusi, ko pije ne zanima me dok igra kako treba.Pravo seljacka prica je to...[/quote]

bravo pile,ljudi bas zalaze puno,a i ne znaju sta je bilo..al daj da se samo prica..sta ces,pacenici..

@mma_hz :a kako ti znas da je on njemu skreso platu,ovo me bas interesuje?

Jamak je tehnicki najaci igrac poslije Zebe..uvjerio sam se bruku puta...a i sam sef je to potvrdio,ako nekom to znaci nesto..

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 05 jun 2012, 11:35

anonimni je napisao/la:sretan ZUBANDAN !
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Anpa i 102 gosta.