RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 04 jun 2012, 14:43

rodjak je napisao/la:Bit ce al u k...u,mozda za neciji dzep ali za klub nikako(kad je to klub dobio neke pare od transfera,mozda zadnji put kad je Majkic otiso,i tu je klub dobio sitnicu)
Vjerovatno mu duguju koju platu(namjerno ili ne namjerno) i sad ce biti da ga moraju pustiti dzaba da bi poravnali racune sa njim (i da bi mozda neko iz vodstva kluba stavio i koju pinku u svoj dzep-ovo samo predpostavljam,ne mora biti, posto znam kako idu stvari)

Sloboda, pomakni se loma,eto i nas iduce godine u vase jato :roll:

Rodjak, neki dan si mene pitao na kakvim dokazima ja baziram tvrdnju da se u Velezu placaju dugovi.

Evo da ja tebe sad pitam isto pitanje - po kojim dokazima ti tvrdis da ce pare od Juge u neciji dzep?
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 04 jun 2012, 15:00

MostaracVelezovac je napisao/la:
vm22 je napisao/la:@mikki21

Ne traze pojacanja, vec gledaju 3 mlada igraca koja su na posudbi tamo ;)
E moj VM22, ti ko da nista nisi naucio na ovom forumu. :D Pa znas bola kako to ovde radi:
Naravno da traze pojacanja u Lokomotivi!!! Normalno da se Velez nece pojacavati i da ce ispast u drugu ligu. A Tanovic i Velagic ce po pola prodat bus i kupit sebi dva BMWa, dok ce Dzafic lovu od Juge sebi u padje. :lol:
Pa tako stalno rade, posalju igraca u Lokomotivu na posudbu pa ga vracaju, i sve tako.
Sto se tice Juge, sad ce naravno reci da su mu duzni 3-4 plate i da ga moraju pustit dzaba a on ce im oprostiti dug :roll:
Zadnja izmjena: vm22, dana/u 04 jun 2012, 15:17, ukupno mijenjano 1 put.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 04 jun 2012, 15:06

VM22, ma bola ja to malo sarkasticno bockam ove pesimisticare iznad.

Naravno da salju mlade nade u Lokose da se kale i treba tako i naravno da ce ih pratit. Pa jeli Mahinic bio u Lokosima? I ko ono jos sto je sad u prvoj postavi... zaboravio sam.

Helem - Lokosi su izvrstna organizacija da Velez salje svoje najbolje od 17-20 godina. Ja cak i mislim da bi Velezu bilo jos bolje da ih pogura sa 4-5 igraca da predju u 1 Federalnu ligu.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 04 jun 2012, 15:09

MostaracVelezovac je napisao/la:VM22, ma bola ja to malo sarkasticno bockam ove pesimisticare iznad.

Naravno da salju mlade nade u Lokose da se kale i treba tako i naravno da ce ih pratit. Pa jeli Mahinic bio u Lokosima? I ko ono jos sto je sad u prvoj postavi... zaboravio sam.

Helem - Lokosi su izvrstna organizacija da Velez salje svoje najbolje od 17-20 godina. Ja cak i mislim da bi Velezu bilo jos bolje da ih pogura sa 4-5 igraca da predju u 1 Federalnu ligu.
Bilo bi jos bolje kad bi ih pogurali da upadnu u prvu ligu federacije, ali tesko...
Naravno da treba slati mlade igrace da se iskaljuju, ne mozes od njega napraviti igraca ako sjedi na klupi ili na tribinama. Mahinic je bio, ja mislim, 2 godine u Lokomotivi i sad je u prvoj postavi u Velezu.
Trenutno su tamo na posudbi golman Arman Suta, stoper Anis Kalajdzic i napadac Amar Balalic.
Jos su tamo i bivsi igraci Veleza: Arnel Stupac, Adnan Kadric i Valentino Mazreku

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 04 jun 2012, 16:29

MostaracVelezovac je napisao/la:
rodjak je napisao/la:Bit ce al u k...u,mozda za neciji dzep ali za klub nikako(kad je to klub dobio neke pare od transfera,mozda zadnji put kad je Majkic otiso,i tu je klub dobio sitnicu)
Vjerovatno mu duguju koju platu(namjerno ili ne namjerno) i sad ce biti da ga moraju pustiti dzaba da bi poravnali racune sa njim (i da bi mozda neko iz vodstva kluba stavio i koju pinku u svoj dzep-ovo samo predpostavljam,ne mora biti, posto znam kako idu stvari)

Sloboda, pomakni se loma,eto i nas iduce godine u vase jato :roll:

Rodjak, neki dan si mene pitao na kakvim dokazima ja baziram tvrdnju da se u Velezu placaju dugovi.

Evo da ja tebe sad pitam isto pitanje - po kojim dokazima ti tvrdis da ce pare od Juge u neciji dzep?
:D

E hebi ga sad "'Mostarac",citas na preskok.Pogledaj ponovo sta sam napiso.Gdje sam ja to tvrdio da ce pare ici u neciji dzep,uopste nisam.Nego samo sumnjam,a evo sam ti uveco ovo bitno pa procitaj pazjivo.Dakle poenta je bila da sumnjam da bi mogo neko koju pinku uzeti od odlaska igraca iz kluba a koji je pod ugovorom,a imam pravo sumnjati,pa ko to jos pusta igrace dzabe da idu iz kluba (a pod ugolvorom su),volio bi da mi nabrojis :roll:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 04 jun 2012, 16:51

a odkud ikome dokaz da ti nevedeni iz ovog XY novinasrskog clanka uopste igdje prelaze??? to je samo jedan u masi novinarskih clanaka koji izlaze na XY portalima..napisanih od strane XY "novinara"...

jedino sto je meni onako interesantno..i o cemu bi se mozda trebalo i razmisliti..a posmatrajuci vec dugo vremena ovaj forum i sve diskusije na njemu je to da je sama tema RSD Velez Mostar najmanje 10 puta aktivnija kada je neka negativa u pitanju..nego u slucaju pozitive..generalno gledajuci stekao sam dojam da je to tako..ne samo proslu sezonu...nego i inace...pozitiva i ako se stvori (meni je za primjer dosta pozitivan onaj nedavni intervju sa velagicem, gdje je covjek odgovorio na vecinu nekih stvari koje raju interesuju, kao i taj navodni sastanak navijaca sa upravom) ali takve stvari traju jednu forum stranicu..cim se prebace na drugu..i vijest se izgubi iz vida..vracamo se nazad negativi..raskolu..svadjanju..natezanju..presipanju iz supljeg u prazno..dojavama..predpostavkama..rekla-kazala...itd itd

dobije covjek osjecaj..citajuci onako...da sutra na nekom bezveznom internet portalu izadje vijest da je neki momak XY iz mostara..otisao iz velezove omladinske skole u neki XY klub XY lige...da bi se raspravljalo o tome u negativnom tonu iako mozda vecina ljudi uopste do tog dana nije ni cula za tog momka..niti ga gledala kako igra..i slicno..

al dobro..pauza je u prvenstvu..moramo se pricati malo :)

u svakom slucaju...

FORZA VELEZ (nema nam druge)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 jun 2012, 20:00

nonda_83 je napisao/la:a odkud ikome dokaz da ti nevedeni iz ovog XY novinasrskog clanka uopste igdje prelaze??? to je samo jedan u masi novinarskih clanaka koji izlaze na XY portalima..napisanih od strane XY "novinara"...

jedino sto je meni onako interesantno..i o cemu bi se mozda trebalo i razmisliti..a posmatrajuci vec dugo vremena ovaj forum i sve diskusije na njemu je to da je sama tema RSD Velez Mostar najmanje 10 puta aktivnija kada je neka negativa u pitanju..nego u slucaju pozitive..generalno gledajuci stekao sam dojam da je to tako..ne samo proslu sezonu...nego i inace...pozitiva i ako se stvori (meni je za primjer dosta pozitivan onaj nedavni intervju sa velagicem, gdje je covjek odgovorio na vecinu nekih stvari koje raju interesuju, kao i taj navodni sastanak navijaca sa upravom) ali takve stvari traju jednu forum stranicu..cim se prebace na drugu..i vijest se izgubi iz vida..vracamo se nazad negativi..raskolu..svadjanju..natezanju..presipanju iz supljeg u prazno..dojavama..predpostavkama..rekla-kazala...itd itd

dobije covjek osjecaj..citajuci onako...da sutra na nekom bezveznom internet portalu izadje vijest da je neki momak XY iz mostara..otisao iz velezove omladinske skole u neki XY klub XY lige...da bi se raspravljalo o tome u negativnom tonu iako mozda vecina ljudi uopste do tog dana nije ni cula za tog momka..niti ga gledala kako igra..i slicno..

u svakom slucaju...

Druze, bez uvrede ali kako Velez zadnjih 20+ godina, tako i raja... To je jedna logicna situacija u cijelom svijetu. Zuga se i na Milanovom forumu, ali onom pravom sluzbenom njihovom (jer sam tamo clan) a gdje je Milan a gdje mi... Sta smo napravili od kada je premier lige ? KU RAC OD OVCE !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 04 jun 2012, 20:51

Ko ide, a ko odlazi iz Veleža za sada tajna

Nije mnogo konkretnih informacija procurilo iz mostarske Titove 87., od posljednjih prošlosezonskih devedeset minuta (poraz od GOŠK-a) do danas. Mnogo stvari drži se u strogoj tajnosti. O eventualnim pojačanjima, odnosno potencijalnim odlascima se također jako malo zna. Nijedan fudbaler Veleža iz prošle sezone izuzev Danijala Brkovića (otišao u Željezničar) do sad nije zatražio ispisnicu. Iako se šuška o odlascima nekoliko važnih Veležovih igrača iz prošle sezone.

Najviše se govorilo i pisalo o Slobodanu Lakičeviću. Lijevi bočni iz prošle sezone odmara u Njemačkoj. Šef Džafić nedavno je izjavio kako će Lakičević sasvim sigurno ostati Veležov igrač i u narednoj sezoni. Ipak, prema našim saznanjima za nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore zainteresovan je jedan član 2.Bundeslige, kao i tamošnji prvak Budućnost iz Podgorice. I Amer Jugo će po svemu sudeći ponovo napustiti Mostar. Ovaj vezni igrač će izgleda stopama svog prijatelja Admira Vladavića. Destinacija je češki drugoligaš Karvina.

O potencijalnim pojačanjima se također samo špekuliše. Makar je Mostar godinama sredina u kojoj se rekla-kazala uzima zdravo za gotovo. U Titovoj 87. najavili su angažman nekoliko mladih igrača koji su do sad nastupali u 1.ligi FBiH. Saznajemo da bi prva prinova mogao biti Edin Bebanić. Ovaj vezni igrač u posljednje dvije sezone nosio je dres Branitelja. U vrhu napada je zanimljiv Sabahudin Jusufbašić iz Čapljine, dok se ne isključuje ni mogućnost angažmana Elvisa Ćorića. Ćorić je nedavno operisao tetivu lijeve noge, a sa laganim treninzima je već počeo. Upravo su sadašnji trener Asmir Džafić i Elvis Ćorić nekada činili Veležov tandem napadača, pa stoga angažman Ćorića nimalo ne bi čudio...

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 04 jun 2012, 20:57

Titova-Juga je napisao/la:
nonda_83 je napisao/la:a odkud ikome dokaz da ti nevedeni iz ovog XY novinasrskog clanka uopste igdje prelaze??? to je samo jedan u masi novinarskih clanaka koji izlaze na XY portalima..napisanih od strane XY "novinara"...

u svakom slucaju...

Druze, bez uvrede ali kako Velez zadnjih 20+ godina, tako i raja... To je jedna logicna situacija u cijelom svijetu. Zuga se i na Milanovom forumu, ali onom pravom sluzbenom njihovom (jer sam tamo clan) a gdje je Milan a gdje mi... Sta smo napravili od kada je premier lige ? KU RAC OD OVCE !
nije da se ne slazem sa tobom...ali zasto bi velez bio bolji od sredine u kojoj se nalazi? naravno da se zuga na svakom forumu...samo je meni zao sto ovdje velez nije dovoljno formiran kao klub, pa da je jak, da se izdigne kako bar eto te neke kafanske price nebi uticale na njega...kod nas isto tako je cinjenica u ovih 20 godina da ulica smjenjuje uprave..trenere itd itd..a sve krene od nekih prica...ja sam duboko svijestan da je to jedan zacarani krug...al eto...a te price sa kafe, nisu uopste toliko bezazlene kao sto se cini na prvi pogled..a zasto nisu? zato sto klub nije dovoljno jak da se odhrve od tih mahalskih kafanskih prica "velikih zaljubljenika i velez i poznavaoca fudbalskih prilika" (da mi ne zamjere raja iz donje mahale, nisam na njih mislio hehe)

ja sam samo htio da kazem da posmatrajuci diskusije na forumu da se to uglavnom svodi na mazohizam..pozitivna vijest dobije 3 odgovora...a negativna 5..ali 5 stranica odgovora..iako niko nije ni rekao da je ta negativna provjerena..niko ne pita da li je vijest istinita, nije ni bitno, nema se vremena za to..odmah kao po refleksu stotinu i jedna teorija...bas zbog toga i jesam spomenuo taj clanak koji je zadnji citiran na forumu...jer ono..kad igraju velezovi igraci u lokomotivi, branitelju..prica se kako su ih otjerali..kako igraju tamo jer ih u velezu nece(citaj tana nece, jer se kod nas tako to poistovjecuje sa jednim covjekom)...a kad izadje slika kako je velezov strucni stab na utakmici lokomotive (mozda da i pogleda nekog igraca sto da ne..a mozda i ne, mozda su dosli samo onako da pogledaju lokomotivu...kao da je to zabranjeno, kolega, dojucerasnji suigrac im je tamo trener) onda nevalja ni to..sta ce nam igraci iz lokomotive..

i isto tako...po ko zna koji put cu ponoviti ja ne navijam za bilo koga licno ni u upravi ni na terenu...ali vidim sad tanovica svako ziv uzima u usta...sto u pozitivnom, a vise u negativnom kontekstu...a sjecam se vremena, koja nisu bila tako davna, da je bilo ljudi u upravi sto im se cak ni ime, cak ni na forumu nije smjelo spomenuti..samo rijetki su to sebi "smjeli" priustiti..lijepi strah.....eto cisto onako poredjenja radi...

svi isto tako kazu..stativa protiv borca nas je spasila federalne lige..isto tako silic i golman sirokog u sirokom brijegu su siroki spasili da ih ne dobijemo u polufinalu kupa..a onda eto kako su se stvari poslozile kasnije i izadjemo u evorpu jer je zeljo postao prvak..a ubijedjen sam da bi i uzvrat sa sirokim tekao skroz drugacijim tokom da je to i bilo tako...ali sve je to u domenu teorije...isto kao sto je u domenu teorije prica i federalnoj ligi radi stative borca...znaci sve se moze gledati sa dvije strane...ali nama, nekako, draza, ona negativna...mazohisticka...

ne kazem da je sezona bajna..daleko od toga...ali nije ni tolika drama...afirmaciju je steklo puno velezovih domacih igraca...prije svega jako mladih igraca...dobro bi bilo da ih zadrzimo sve..ali pitanje je koliko je to realno..jer nismo mi jos toliko jaki da to uspijemo..a i tesko je jednom godinom nadoknaditi 20 godina nerada, nereda, i javasluka...pa sve i da nam je zlatna ova uprava..sve da nam iz bayerna svi predju u upravu..ali opet, pozitivno je sto su dobili utakmica u nogama, sto ce do godine, ako bude sve ok, dio njih i eksplodirati, bar sto se tice neke eksplozije u nasim okvirima...pozitivno je za mene bar sto po prvi put smo poceli i zavrsili sezono sa jednom, kakvom takvom, upravom...ali jednom, istom...ranije je nerijetko bio slucaj da ih promjernimo 5 za sezonu...

treba biti realan i pogledati koliko je samo domacih igraca igralo u prosloj godini...mislim da je igrao prevelik broj domacih igraca s obzirom na to u kakvom nam je k..cu omladinska skola u istih onih 20 spomenutih godina...a nasih igraca je bilo kao da smo ajax...i neka ih!!! hvala Bogu dragom...a kad kazem domacih mislim uopste, ne mislim samo na mlade..znaci tu ubrajam i kajtaza i kodru...a igrali bi ubijedjen sam i kazazic i skaljic da nije bilo povreda..al sta ces, sastavni dio sporta...

ako ces i da dam neko svoje licno misljenje..mislim, bar sto se mene tice, da ce tek sljedeca sezona biti mjerodavna...i da tek tada cemo moci reci da li smo na pravom putu ili je i dalje sranje kao i u ovih 20 godina...pod uslovom da ne bude turbulencija sto u upravi..sto u strucnom stabu..nego da ljudi odrade svoj posao kako najbolje u ovom trenutku znaju...pa da vidimo..eto dobili su godinu cijelu na stabilizaciju...nema veze..ako smo izgubili 20 godina bez rezultata, prezivjeli smo i ovu na tu stabilizaciju...ali zato sljedeca ce biti neka realna mjera...

a do tada...

FORZA VELEZ (jer nema nam druge)

...i izvinjavam se sto sam bio ovako opsiran :) velez je ipak neiscrpna tema :)

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 04 jun 2012, 22:10

Nonda_83 POTPIS!

Upravo tako - isli bi naprijed al drag nam taj rikverc.
Predpioniri prvaci HNK - niko da kaze masallah, gomila Velezove omladine igra i afirmise se - niko da kaze wow, imamo vise lokalnih igraca nego ranijih godina. Niko da primjeti onaj napredak. Isto ko da je grijeh rec "ovo je dobro" a amplificirat ono sto nevalja.

Ili ko sto ti rece gore - svak prica o stativi Borca i kako bi se borili za opstanak a niko ne prica o stativi u Listici i da nas je samo stativa dijelila od Evrope!

Nije to atmosfera u kojoj klub moze ici naprijed. Velez je posto klub kojem su suporteri po dijaspori a pljuvatori po Mostaru. A to nije dobro nikako.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 04 jun 2012, 22:44

VELEZDOGROBA je napisao/la:Ko ide, a ko odlazi iz Veleža za sada tajna

Nije mnogo konkretnih informacija procurilo iz mostarske Titove 87., od posljednjih prošlosezonskih devedeset minuta (poraz od GOŠK-a) do danas. Mnogo stvari drži se u strogoj tajnosti. O eventualnim pojačanjima, odnosno potencijalnim odlascima se također jako malo zna. Nijedan fudbaler Veleža iz prošle sezone izuzev Danijala Brkovića (otišao u Željezničar) do sad nije zatražio ispisnicu. Iako se šuška o odlascima nekoliko važnih Veležovih igrača iz prošle sezone.

Najviše se govorilo i pisalo o Slobodanu Lakičeviću. Lijevi bočni iz prošle sezone odmara u Njemačkoj. Šef Džafić nedavno je izjavio kako će Lakičević sasvim sigurno ostati Veležov igrač i u narednoj sezoni. Ipak, prema našim saznanjima za nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore zainteresovan je jedan član 2.Bundeslige, kao i tamošnji prvak Budućnost iz Podgorice. I Amer Jugo će po svemu sudeći ponovo napustiti Mostar. Ovaj vezni igrač će izgleda stopama svog prijatelja Admira Vladavića. Destinacija je češki drugoligaš Karvina.

O potencijalnim pojačanjima se također samo špekuliše. Makar je Mostar godinama sredina u kojoj se rekla-kazala uzima zdravo za gotovo. U Titovoj 87. najavili su angažman nekoliko mladih igrača koji su do sad nastupali u 1.ligi FBiH. Saznajemo da bi prva prinova mogao biti Edin Bebanić. Ovaj vezni igrač u posljednje dvije sezone nosio je dres Branitelja. U vrhu napada je zanimljiv Sabahudin Jusufbašić iz Čapljine, dok se ne isključuje ni mogućnost angažmana Elvisa Ćorića. Ćorić je nedavno operisao tetivu lijeve noge, a sa laganim treninzima je već počeo. Upravo su sadašnji trener Asmir Džafić i Elvis Ćorić nekada činili Veležov tandem napadača, pa stoga angažman Ćorića nimalo ne bi čudio...
pa i nek je tajna. dosta je bilo špekulacija i priča rekla- kazala........ :evil:

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 04 jun 2012, 23:20

Ruku na srce ipak mislim da najveci teret jednog kluba izvlaci sposobna uprava a njeni navijaci ili ti ga simpatizeri su samo slag na tortu koji je tu da dodatno pripomogne, i stoga se ne slazem sa tim tezama da mahalske price, (a u ovom gradu ih je najvise) mogu toliko naskoditi ako imas stabilnu i dobru upravu koja vodi klub. Uopste ne sporim da smo mi sebi nekada najveci neprijatelji, ali zar neka ozbiljna uprava cita forume i boli ih uvo sta se ovdje razglaba ? ;)
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 05 jun 2012, 00:04

Titova-Juga je napisao/la:Ruku na srce ipak mislim da najveci teret jednog kluba izvlaci sposobna uprava a njeni navijaci ili ti ga simpatizeri su samo slag na tortu koji je tu da dodatno pripomogne, i stoga se ne slazem sa tim tezama da mahalske price, (a u ovom gradu ih je najvise) mogu toliko naskoditi ako imas stabilnu i dobru upravu koja vodi klub. Uopste ne sporim da smo mi sebi nekada najveci neprijatelji, ali zar neka ozbiljna uprava cita forume i boli ih uvo sta se ovdje razglaba ? ;)
druze o tome sam upravo i govorio...o tome AKO...i rekao da mi je zao sto imam osjecaj da se kod nas klub(citaj uprava prvenstveno) jos nisu izdigli iz te mostarske mahale...bar ne u toj mjeri da takve price nebi uticale na klub...nije se jednom desilo da se nervoza, spekulacije o kupoprodaji prenesu na raju u znacajnoj mjeri..raja takva dodju na stadion..jos se poklopi da nas taj dan slabije ide..pocne se psovati domacim igracima...nervoza...i eto ga...ovdje govorim o svojim iskustvima s velezom u zadnjih 20 godina...

i naravno da ne govorim izricito o forumima, iako i oni imaju svoju ulogu u sirenju kako pozitivne tako i negativne atmosfere(jer na istim tim forumima je primjera radi nastala i akcija za autobus)..govorim o mostarskim kafanama..gdje sjedi mostarska "krema", kvazi velezovci..itd itd..odakle u sustini i pocinju sve te price o kupoporodajama, ko je gdje bio, ko je skim vidjen...itd itd...(sjecam se prije par sezona, vracam se sa utakmice protiv celika...na samom prilazu mostaru me zovu, pitaju jel to golman stajao korak u desnu stranu kad je aca obad u 90toj minuti pucao penal bas u tu istu stranu...znaci utakmica nije ni gotova a oni vec znaju da je namjesteno da golman odbrani aci penal...a nisu ni bili na utakmici...to ti se svodi na onu vjecno pitanje "jel ti vjerujes meni ili svojim ocima"...jer ocigledno ili ja nisam dobro vidio ili sam bio na nekoj drugoj utakmici)...itd itd..onda jos pokoji clanak dan kasnije na portalima od vec ustaljenih autora, po vec ustaljenom sablonu...i dovoljno..raja odrade ostatak :)

opet kazem...nazalost klub jos nije dovoljno jak da se jednostavno ne obazire na sve to, da kaze mi imamo svoj plan, tako ce i da bude pa sta god da se desi...za takvu vrstu "jacine" mislim da je jedini uslov kontinuitet...a eto ova uprava, kakva takva, ipak je sastavila jednu sezonu u cugu...i ja se prvi nadam najboljem dogodine..ali treba biti realan i posten prema samom sebi i sagledati sta je to za nas "najbolje"...ipak klubovi kao sarajevo, zeljo, siroki, borac puno vise ulazu, puno vece i ekonomski razvijenije sredine ih stoje, i sa puno vecim kontinuitetom rade da bi mi sad ocekivali da odjednom dogodine budemo bolji od njih...ako ima ikakve logike i neke normale na ovoj svijetu mislim da to nije realno za ocekivati...realno, opet preko kupa treba traziti sansu, uz neki pomak na tabeli...recimo medju 6 klubova da se upadne...ali ko zna sta nosi sezona...kako nama, tako i klubovima koje sam nabrojao..kako u dobrom, tako i u losem smislu...vidjet cemo..

ali cu se apsolutno i naravno sloziti da sve na kraju krajeva i pocinje i zavrsava sa upravom...ona je ta koja bolje od svih nas zna kako stvari funkcionisu..i odakle sve i dobre i lose stvari krecu...trebaju, ako su u stanju, stvari poceti zvati pravim imenima..i sve se to lagano doci na svoje...nadati se najboljem drugog izbora covjek i nema..

nego...

FORZA VELEZ ....i pozdrav

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jun 2012, 00:12

Titova-Juga je napisao/la:Ruku na srce ipak mislim da najveci teret jednog kluba izvlaci sposobna uprava a njeni navijaci ili ti ga simpatizeri su samo slag na tortu koji je tu da dodatno pripomogne, i stoga se ne slazem sa tim tezama da mahalske price, (a u ovom gradu ih je najvise) mogu toliko naskoditi ako imas stabilnu i dobru upravu koja vodi klub. Uopste ne sporim da smo mi sebi nekada najveci neprijatelji, ali zar neka ozbiljna uprava cita forume i boli ih uvo sta se ovdje razglaba ? ;)
Izvini druze antifasisto, ali mislim da ovaj put grijesis.
Price rekla-kazala i te kako imaju uticaja na upravu kluba a i sam klub. Nije Mostar Milano pa da ljudi u klubu imaju gdje pobjeci od hakanja kad krene ova ili ona glasina.

Evo samo jedan primjer - tekma sa Zeljom kad je Zeljo ne pobjedio nego RAZVALIO Velez u Vrapcicima i kad je od rekla-kazala kursluza ispao citav bojkot od kojeg se RA tribina nije oporavila ni danas - a klub dosao gotovo do gasenja. Zar treba spominjati koliki je gubtak prihoda igrati na praznom stadionu? Zar treba spominjati to da ce Velezu sada trebat 4-5 godina da skupi 4-5 hiljada navijaca na stadion? Dovoljno je pogledat navijanje i navijace da se vidi da je jedna generacija navijaca potpuno nestala a klub je nakon toga dosao skoro do gasenja.

U ocima Mostaraca Velez je unisten i ponisten - ne radi ove ili one uprave, ne radi Pike ili Tane ili prije njega Safe Orucevica - Velez je unisten i ponisten radi ljudi koji SAMO sjede i laju ... Pa dosta je samo zaustavit nekog od ovih koji prica o prodajama i pitat ih koji im je broj clanske kartice kluba - vidjeces odgovor. Ustvari neces ga vidjet - jer ga nema. I uvijek je tako.

A sve to pocne sa rekla-kazala. Taj bojkot nista nije donio - jedine napretke je donio red i rad i produkt toga malo i vidimo danas ali ne dovoljno. To je samo jedan primjer - a primjera koliko loseg uticaja kafanski supljaci imaju na Velez ima tovar.
Siguran budi - rekla kazala je rak rana Velezu.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 05 jun 2012, 01:13

ja sam ipak suprotnog misljenja :D .Glavni uzrok neusjeha Veleza u zadnjih 20 godina nisu navijaci,nisu ispijaci kafe u Feicevoj ,nisu mahalske price nego su to javasluk i nerad u klubu svih ovih godina,zatim rat u mostaru,pa potom politicka situacija u gradu(moro sam biti direktan).Ovo su glavni razlozi Velezovog neuspjeha.Ne kazem da kafanske i mahalske price ne stvaraju losu atmosferu oko kluba,slazem se stvaraju,ali sve te price su posljedica slabe Velezove igre,stanja u klubu i slabih rezultata.Dakle da je bolji rad Velezove uprave,da bolje igraju i da prave bolje rezultate i tih mahalskih prica bi bilo veoma malo(kod nas ce uvijek biti onih "protiv" pa da osvojis i LP)Sta hocu reci,srz problema Velezovog neuspjeha se prebacuje na navijace sto ja ne mogu podrzati (mislim da imamo jedne od najboljih navijaca u BiH),srz problema Velezopvog neuspjeha je najvise u ljudima koji su do sada viodili Velez,pa u tek onda u losoj politickoj situaciji u gradu kao i u opstem ekonomskom stanju u drzavi.Navijaci tek dodju na 10-to mjesto.
P.S.Evo vam primjer Zelje.Do prije par godina su bili u kurcu ko i Velez,malte ne borili se za opstanak,prazne tribine,mahalske-kafanske price navijaca,prodaje utakmica.Dodjose novi ljudi u upravu,novi menadzer koji zna sta zeli i hoce i vidi ih sta napravise za 2 godine.Vidi se da rade kvalitetno na svim poljima.Dakle od uprave i ljudi u njoj sve pocinje i zavrsava,a kakvo je stanje kod njih to odmah utice na ponasanje navijaca a ne obratno ;)

FORZA RODJENI
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 05 jun 2012, 01:32

@ MostaracVelezovac

Slazem se u vezi ovoga , RA tribina se nije oporavila ni danas ..

Prije bojkota više je ljudi bilo iza gola , danas sve manje i manje .. al sta je tu je

Kad se sjetim prije bojkota 2 -3 sedmice na derbiju skoro puna tribina iza gola ..

Nadam se da dolaze bolja vremena za Red Army i za VELEŽ !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 05 jun 2012, 02:34

Jednostavno nam se mimoilaze misljenja u tome koliko je uprava stvarno pridonijela i koliko ustvari neki misle a neki ne da mostarske mahaluse pridonose toliko lose klubu.
Zbog/radi toga sam i rekao stabilna uprava, dakle kada klub bude na nekom vecem nivou, (sto danas zasigurno nije), kada ga budu vodili ljudi koji uz ljubav prema istom imaju i adekvatno znanje te ozbiljnost da im nekoliko stotina kafenicara ne mogu stati na put u njihovom poslu. E to kad dozivimo, mozda mozemo i ocekivati rezultate.
A sto se danasnje uprave tice, ja sam ih prvi pohvalio kada je pocelo sa davanjem ugovora na vise od jedne jedine sezone, iako su vecinom bili nudjeni klincima ali ne i onima koji su prava pojacanja za Velez. Ipak, smatram licno da ova uprava ocigledno doseze svoj limit. Brkovic je vec otisao, Laki takodjer na putu, a i ostali koji su iznijeli najveci teret ce otici. Koliko mi kao navijaci ili simpatizeri Veleza mozemo biti optimisticni kada nam se ovakvi scenariji dogadjaju vec dvije i kusur decenije ? Nisu samo losi rezultati i kafenisanje raju zasitili tribina, nego i neozbiljan Velez, klub koji se dici da ide ka putu stare slave a ustvari nije pomako cm naprijed tolike godine. Znam, sada ce te reci, prosle godine je bilo rasulo, moglo je komotno sve da ode u kur... Istina, ali koliko je puta bilo slicno ? Sjetimo se sa Dzuburom situacije, sve krene fino, pa onda opet ispocetka na kraju... Zar nije ovo jedna te ista kaseta ?
Uvijek sam bio za to da se realno gleda na sve, uvijek sam prvi u redu kada treba pohvaliti rad ali Boga mi i kritikovati. Raja jednostavno nakon svih silnih razocarenja, padova, ne vjeruje ovom Velezu i nije ni cudo sto ih nema na tribinama. Ne radi se tu samo o mladim ljudima nego i o starijim Velezovcima koji jednostavno bas kao i ja ne vide neku bolju buducnost vec samo jednu te isku kasetu !

Smrt nacionalizmu !!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 05 jun 2012, 03:28

Slazem se sa "Titinom Jugom" u potpunosti. ;)

Kad se raji na kafi u Feicevoj (ili bilo gdje drugo)da pogodnog materijala za traceve i mahalske price normalno je da ce se pricati i sto jeste i sto nije(a poslije rata je bilo puno takvog materijala,hebi ga).

Ali ako se pak pobrines da takvog materijala bude veoma malo,ni kafanske price nece biti velike.
Evo recimo vidi jednu stvar(frisak primjer).Velez je ,kao sto svi znamo,u zadnjem kolu, pod hajmo reci u najmanju ruku sumnjivim okolnostima izgubio od Goska naglim preokretom za samo 2 minute pred sam kraj utakmice,i tako omogucio Gosku(koji je objektivno puno slabiji od Veleza) da ostane u drustvu najboljih,a indirektno poslao Slobodu u nizi rang.Takav neobican rasplet utakmice je dao ogroman materijal "kafoispijacima" :lol: da imaju danima sta pricati i naglabati :) .Ali u suprotnom ,da su se recimo igraci kojim slucajem malo potrudili(nema veze sto ta utakmica Velezu skoro nista ne znaci,ali ipak mislim da znaci, mogli su na kraju biti 8-9 ti a ne 13- ti)i da su igrom, kao recimo protiv zrinjskog pomeli Gosk i sa "peticom" ga ispratili u nizi rang tog negativnog materijala ne bi bilo pa bi "ljubitelji kafe"u nedostatku negativnog materijala poceli pricati kako smo jaci od Barce :D **** ga

FORZA VELEZ

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jun 2012, 15:07

Titova i Rodjak,

Ima par stvari u vasim postovima sto je logicno i ima smisla. Na primjer, u pravu ste kad kazete da je prvenstveno rat, ekonomska kriza i nebulozan (ne)rad raznih uprava Veleza doveo u krizu. Jeste. Tako je. Ali ja govorim o uticaju hrakanja na klub u zadnje 2-3 godine. Mi nemozemo vratit vrijeme nazad. Sve sto se desilo 1992-2006 je gotovo - sad treba ici dalje. Nema razloga vuci kola nazad samo zato sto se to sve desilo s Velezom ranije. Ide se dalje. Ocigledno ova uprava nesto pokusava radit drugacije - nemojmo im odma skakat za vrat radi neceg sto je bilo ranije, rata, ekonomske krize, frustracija itd...

S onim sto se nikako ne slazem je cjelokupan negativan ton u vasim postovima - amplifikacija losih stvari a negacija istih samo pozitivnih stvari - i to je meni nerealno. Evo Titova na primjer iznad govori kako Brkovic ode, Laki ide, ovaj ide, onaj ide i kako mu je puna kapa iste kasete sto se desava iz godine u godinu. Aku ono sto Tile zaboravlja je da je neko moro otic da dodje Laki, da je neko moro otic da dodje Brkovic. On zaboravlja spomenuti da igraci i DOLAZE a ne samo odlaze. Kod njega po postovima covjek dobije dojam da se iz Veleza samo ide, pa nema Velez -250 igraca nego +25. Kako ce po Bogu iz Veleza SAMO ici igraci ako je svake sezonev 25 igraca u ekipi? Pa i Rodjak isto tako - vazda igraci idu li idu a opet 25 igraca u timu. Pa kako to? Cudesna u vas ta matematika. Ali nije do vas - nego ste postali negativci i casa vam je vazda 1/4 prazna a nikad 3/4 puna. Vidite samo lose a ne vidite dobro i neznate izvagat to dvoje nikako.

Pa dalje kazete odlaze dobri igraci a dodje nam smece od igraca. A to opet nije tacno. Prosle sezone smo bili 13ti a ove 11. Prosle nismo bili u igri za Evropu a ove smo bili 1 stativu protiv Sirokog u 1/4 finalu Kupa BiH od Evrope. Da je ta stativa bila gol - Velez bi planirao Evropske tekme danas. Ali vi to ne vidite - nego samo vidite onu stativu Borca koja da je usla morali bi se borit za opstanak u zadnjem kolu.

Vidi - ja ne govorim da je sve sjajno - nije. Ali nije pametno lajat na ljude koji ocigledno okrecu brod na pravi put samo zato sto ga ne okrecu onoliko brzo koliko bi mi zeljeli. Pogotovo nakon tovar onih ranije koji su taj isti brod doveli ovamo dje i jes. To je sve sto ja govorim - a rekla-kazala je upravo to hakanje i lajanje koje ja i sad tvrdim vuce Velez u nazad.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 05 jun 2012, 15:23

Vidi, kakvo bola crno hakanje? Bola iole stabilna i normalna uprava bi to otresla svojim ispravnim radom u djeliću sekunde. Ne znam o kakvim ispijaćima kafe pričaš!??? Izvini ali moram ti reći da ti je smješna teorija kralju.

Role i Titova su u pravu milion posto!!!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.