Safet Sušić - Pape

Ljepoje
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ljepoje » 04 jun 2012, 11:39

obagol je napisao/la:Dajte ljudi, shvatite da su nama igrači puno veći problem od selektora..

+1!

Ps. + Kada vidim da je hodanje po gradu, slikanje sa navijačima, telefoniranja, davanje (smiješni) izjava i šala na prvom mjestu, onda nema šta tražit/očekivati. :roll:

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 04 jun 2012, 11:48

Ljepoje je napisao/la:
obagol je napisao/la:Dajte ljudi, shvatite da su nama igrači puno veći problem od selektora..

+1!

Ps. + Kada vidim da je hodanje po gradu, slikanje sa navijačima, telefoniranja, davanje (smiješni) izjava i šala na prvom mjestu, onda nema šta tražit/očekivati. :roll:
pa da imaju nekoga da im kaze "nemojte" onda ne bi.
nema discipline ni profesionalizma medju igracima, ali cinjenica je i to da nam selektor nema trunke autoriteta.
...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 jun 2012, 11:54

Mislim da pretjerujete. Nema nista lose u tome da se opuste, izadju u grad, vide navijace itd., dok se sve drzi u granicama, posebno jer je prijateljska utakmica. Mnogi izgleda misle, da bi igraci trebali svaki dan maksimalno da treniraju, bez ikakve regeneracije, pa da na utakmici nemogu metra vise potrcati.

Problem je vise u amaterskom pristupu, jer iako su znali da ih ocekuju 2 utakmice, nisu bili fizicki spremni.
To je veoma neozbiljno i nefer prema navijacima.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 04 jun 2012, 11:58

@Panties, totalno si upravu. Treba selektor da kaze igracima kako da se ponasaju na okupljanju(predstavljaju svoju domovinu) i kako da se pripreme za prijateljske utakmice koje su zakazane prije 6+ mjeseci. Mislim, Pape je totalno kriv sto su nam igraci poslije dva-tri spojena dodavanja bili blizu sistematskog kolapsa zbog fizicke (ne)spremnosti. Pape je takodjer kriv sto je nekim igracima vise bitno da su face po gradu i u svojim mahalama nego da predstavljaju svoju domovinu na dostojanstven nacin.

P.S. fudbaleru 10 dana odmora je ravno samoubistvo(u kontekstu igranja utakmice odmah poslije). Ko god je ikada igrao fudbal zna da za svaki dan pauze treba ti 2 da se oporavis ;)

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 04 jun 2012, 12:03

AÐ_Official je napisao/la:@Panties, totalno si upravu. Treba selektor da kaze igracima kako da se ponasaju na okupljanju(predstavljaju svoju domovinu) i kako da se pripreme za prijateljske utakmice koje su zakazane prije 6+ mjeseci. Mislim, Pape je totalno kriv sto su nam igraci poslije dva-tri spojena dodavanja bili blizu sistematskog kolapsa zbog fizicke (ne)spremnosti. Pape je takodjer kriv sto je nekim igracima vise bitno da su face po gradu i u svojim mahalama nego da predstavljaju svoju domovinu na dostojanstven nacin.

P.S. fudbaleru 10 dana odmora je ravno samoubistvo(u kontekstu igranja utakmice odmah poslije). Ko god je ikada igrao fudbal zna da za svaki dan pauze treba ti 2 da se oporavis ;)
ja ovdje kazem samo da citav sistem zakazuje. oni se tako ponasaju jer im se moze. i to ne bi bio problem u prijateljskim utakmicama ali to se desava i za vrijeme kvalifikacija.

nisam ni za ni protiv papeta, to sam jedno 2864230560921 puta napisala. volila bih da uspije i da napokon nas odvede na jedno veliko takmicenje, i stvarno se nadam da ce promjeniti nacin rada, jer ocito ovako ne ide.

edit: i molim te, nije ni njemu svaka zlatna. pa covjek hladno izjavi da nema pojma ko su igraci irske, a par dana prije smo igrali utakmicu s njima. amater je i on koliko se i igraci amaterski ponasaju u reprezentaciji. jednostavno, sve je ispod bilo kakvog prihvatljivog nivoa, i uvreda i za drzavu i navijace su i igraci i selektor.
...

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 04 jun 2012, 12:15

panties je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:@Panties, totalno si upravu. Treba selektor da kaze igracima kako da se ponasaju na okupljanju(predstavljaju svoju domovinu) i kako da se pripreme za prijateljske utakmice koje su zakazane prije 6+ mjeseci. Mislim, Pape je totalno kriv sto su nam igraci poslije dva-tri spojena dodavanja bili blizu sistematskog kolapsa zbog fizicke (ne)spremnosti. Pape je takodjer kriv sto je nekim igracima vise bitno da su face po gradu i u svojim mahalama nego da predstavljaju svoju domovinu na dostojanstven nacin.

ja ovdje kazem samo da citav sistem zakazuje. oni se tako ponasaju jer im se moze. i to ne bi bio problem u prijateljskim utakmicama ali to se desava i za vrijeme kvalifikacija.

nisam ni za ni protiv papeta, to sam jedno 2864230560921 puta napisala. volila bih da uspije i da napokon nas odvede na jedno veliko takmicenje, i stvarno se nadam da ce promjeniti nacin rada, jer ocito ovako ne ide.

edit: i molim te, nije ni njemu svaka zlatna. pa covjek hladno izjavi da nema pojma ko su igraci irske, a par dana prije smo igrali utakmicu s njima. amater je i on koliko se i igraci amaterski ponasaju u reprezentaciji. jednostavno, sve je ispod bilo kakvog prihvatljivog nivoa, i uvreda i za drzavu i navijace su i igraci i selektor.
Isto je bilo kod Sliskovica, Blazevica, Muzurovica, Hadzibegica. Svirke, provodi, fotografisanje, itd. Dobro, priznajem, pravio je i Pape gresaka, ali reci da je on uzrok svega ovoga sto se desava, eh, to je glupost. Kako ces ti natjerati ufurane momke da nesta rade ako to oni ne zele? Ti mislis da je vecini stalo do igranja za reprezentaciju? Vala nije. Oni igraju jer im se moze. A to kad kazem mislim na Dzeku, Ibricica, itd, itd.

Evo dacu ti jedan primjer, kao poredak. Sigurno si primjetila kako Zahirovic, Besic ginu kada su u A selekciji? A jesi vidjela kako Zahirovic visi do ranih sati na facebook-u, kako igra ko preko kurc* protiv Bjelorusije, kako Besic pegla loptu? Eh tako ti je sa nekim "zvijezdama" u A selekciji, oni misle da su daleko iznad ostalih i da oni mogu raditi sta zele i kako zele(trcati kad hoce, izlaziti kad hoce, itd).

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 04 jun 2012, 12:20

AÐ_Official je napisao/la:P.S. fudbaleru 10 dana odmora je ravno samoubistvo(u kontekstu igranja utakmice odmah poslije). Ko god je ikada igrao fudbal zna da za svaki dan pauze treba ti 2 da se oporavis ;)
Ne uzimaj srcu ali grijesis zestoko...
Pogledaj koliko dana prije utakmice se ne smije raditi kondicioni trening da ti bude jasnije koliko utreniranom misicu znaci odmor...Tek nakon poduze pauze (odmora) uz lagano zagrijavanje(do "bacanja" znoja) i razvalacenje misic moze pruziti svoj maximum...Niakakvo opravdanje nije pauza od 10 dana...
Problem je u tom sto u nas 5-6 igraca iz prvog tima hronicno fizcki ne spremni i usred sezone!
Rahimic,Pjanic,Miske,Medunjanin,Ibricic...ITD
I sad zamisli scene Miske nam igra lijevo krilo a Pjanic desno Rahimic krepaje na sredini a Medunjanin ima samo lijevu nogu i u skladu sa tim se moze i kretati terenom, e onda kad oni poumiru za 45 minuta ulazi "osvjezenje" u vidu Ibricica koji samo sto nije podlegao nakon par pokusaja prodora...ITD
To su nasi problemi, nikakva demagogija u vidu nekih pauza ne dolazi u obzir kao opravdanje...
Pa majku mu i U21 je zvrsila sezonu kad i ovi pa jesteli vidjeli trcanja i borbe...Treba biti realan i emocije prema nekom ostaviti za klupski nivo...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 04 jun 2012, 12:36

gringobih je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:P.S. fudbaleru 10 dana odmora je ravno samoubistvo(u kontekstu igranja utakmice odmah poslije). Ko god je ikada igrao fudbal zna da za svaki dan pauze treba ti 2 da se oporavis ;)
Pogledaj koliko dana prije utakmice se ne smije raditi kondicioni trening da ti bude jasnije koliko utreniranom misicu znaci odmor...Tek nakon poduze pauze (odmora) uz lagano zagrijavanje(do "bacanja" znoja) i razvalacenje misic moze pruziti svoj maximum...Niakakvo opravdanje nije pauza od 10 dana...
Problem je u tom sto u nas 5-6 igraca iz prvog tima hronicno fizcki ne spremni i usred sezone!
I sad zamisli scene Miske nam igra lijevo krilo a Pjanic desno Rahimic krepaje na sredini a Medunjanin ima samo lijevu nogu i u skladu sa tim se moze i kretati terenom, e onda kad oni poumiru za 45 minuta ulazi "osvjezenje" u vidu Ibricica koji samo sto nije podlegao nakon par pokusaja prodora...ITD
To su nasi problemi, nikakva demagogija u vidu nekih pauza ne dolazi u obzir kao opravdanje...
Pa majku mu i U21 je zvrsila sezonu kad i ovi pa jesteli vidjeli trcanja i borbe...Treba biti realan i emocije prema nekom ostaviti za klupski nivo...
Upravu si, kondicioni trening se radi pocetkom sedmice. A sta je ono sto rade ostatak sedmice? Igraju lopte, tj. uigravaju taktiku, igraju 4-4, 6-6, 9-9, itd. A nasi igraci su proveli zadnje dvije/tri sedmice na plazama, ispred foto aparata, za sankom. Hronicno fizicki ne spremni, i tu se slazem. Sta je onda razlog sto se Dzeko nece da trudi? Ti problemi nisu nastali dolaskom Safeta Susica, nego traju vec duzi period. Dzeko se, hajmo reci, trudio dok nije postao faca, od tada, nista od njega. Jedini igrac kojem mogu opravdat opusteniji zivot je Spahicu. On dodje bolestan, polomljen, povrijedi se tokom utakmice ali uvijek gine i daje zadnji atom snage. Lulicu, Spahicu, Ibisevicu, Salihovicu, Pjanicu, Rahimicu, Mujdzi, Papcu, Pandzi, Begovicu nemam sta zamjeriti sto se tice odanosti na terenu i davanje sve od sebe. To sto prave greske, sto promase, boze moj, to je igra.

Da, sve stavljam na ledja Dzeki, jer on, kao najveca "zvijezda" nase selekcije trebao bih da bude primjer ostalim igracima kako se gine za svoju domovinu, a on je daleko od toga. Ako on(Dzeko) dobije kapitensku traku poslije odlaska Spahica, Misimovica, to ce biti ogromna greska selektora i veliki minus za nasu selekciju.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 04 jun 2012, 12:46

Ma ne treba Dzeku razapinjati, imao je on dosta burnu sezonu iza sebe gdje je na puno vecem nivou(finacijskom) ne opravdano dozivio velike traume i udrace, nakon svega sto je uspio poraditi na sebi ,fizcki se ojacati a posebno mentalno i to sve prenijeti na teren u vidu odlicnih partija i na sve to uradjeno gospodin(kita) "gospa" dolazi do izrazaja i popisa mu se na sve postignuto...ITD
Nisam ja za razapinjanja Dzeke , on da je imao protok lopti do sebe dao bi on 3-4 komada...
Vidjelo se koliko mu je malo trebalo da shvati kad ce doci lopta i odmah je i bio gol.

Dzeke i Vede nema nigdje bez brzih krila i nabacaka od njih, nisu oni kao Aguero ili Tevez da uzmu loptu i vozaju je dok ne udju u gol sa njom...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

edoA
Kontakt:

Post Postao/la edoA » 04 jun 2012, 12:53

AÐ_Official je napisao/la:
panties je napisao/la:

Isto je bilo kod Sliskovica, Blazevica, Muzurovica, Hadzibegica. Svirke, provodi, fotografisanje, itd. Dobro, priznajem, pravio je i Pape gresaka, ali reci da je on uzrok svega ovoga sto se desava, eh, to je glupost. Kako ces ti natjerati ufurane momke da nesta rade ako to oni ne zele? Ti mislis da je vecini stalo do igranja za reprezentaciju? Vala nije. Oni igraju jer im se moze. A to kad kazem mislim na Dzeku, Ibricica, itd, itd.

Evo dacu ti jedan primjer, kao poredak. Sigurno si primjetila kako Zahirovic, Besic ginu kada su u A selekciji? A jesi vidjela kako Zahirovic visi do ranih sati na facebook-u, kako igra ko preko kurc* protiv Bjelorusije, kako Besic pegla loptu? Eh tako ti je sa nekim "zvijezdama" u A selekciji, oni misle da su daleko iznad ostalih i da oni mogu raditi sta zele i kako zele(trcati kad hoce, izlaziti kad hoce, itd).
I upravo u tom trenutku je u pitanju kvalitet vodstva.
Pa haj nek se usudi kod Magatha u svojim naj zescim godinama, da se neko sece po terenu...

Ne krivim Susica za sve, jel igraci su ti koji igraju tekmu.
Al ako ti je trener dao izjavu, ma da je jos nigdje nisam licno procitao, da ne zna protivnicke igrace, onda tu moj sinko nesto katastrofalno ide u pogresan pravac.
Pa nije ovo hau ruk, i ono ma lahko ce mo mi to.
Fali autoritet, profesionalizam, trud i napor, pa da vidis kako se dostice.
Vidi primjer Rehagel i Grci, sto pobjedose EM. Pa nisu je pobjedili sto su imali zescu ekipu, nego zato sto je Trener uzeo kajase u svoje ruke, i nije nista prepustovao slucaju.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 04 jun 2012, 12:59

AÐ_Official je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
Upravu si, kondicioni trening se radi pocetkom sedmice. A sta je ono sto rade ostatak sedmice? Igraju lopte, tj. uigravaju taktiku, igraju 4-4, 6-6, 9-9, itd. A nasi igraci su proveli zadnje dvije/tri sedmice na plazama, ispred foto aparata, za sankom. Hronicno fizicki ne spremni, i tu se slazem. Sta je onda razlog sto se Dzeko nece da trudi? Ti problemi nisu nastali dolaskom Safeta Susica, nego traju vec duzi period. Dzeko se, hajmo reci, trudio dok nije postao faca, od tada, nista od njega. Jedini igrac kojem mogu opravdat opusteniji zivot je Spahicu. On dodje bolestan, polomljen, povrijedi se tokom utakmice ali uvijek gine i daje zadnji atom snage. Lulicu, Spahicu, Ibisevicu, Salihovicu, Pjanicu, Rahimicu, Mujdzi, Papcu, Pandzi, Begovicu nemam sta zamjeriti sto se tice odanosti na terenu i davanje sve od sebe. To sto prave greske, sto promase, boze moj, to je igra.

Da, sve stavljam na ledja Dzeki, jer on, kao najveca "zvijezda" nase selekcije trebao bih da bude primjer ostalim igracima kako se gine za svoju domovinu, a on je daleko od toga. Ako on(Dzeko) dobije kapitensku traku poslije odlaska Spahica, Misimovica, to ce biti ogromna greska selektora i veliki minus za nasu selekciju.
Ne znam na osnovu čega si zaključio da se Džeko ne trudi? Možda na osnovu toga, što se Džeko šeće po centru igrališta kada je naš tim u fazi odbrane. Pa to i treba da radi. To mu je posao u datom trenutku. On svojim "šetkanjem" na centru veže dvojicu protivničkih stopera za sebe. Možda bio se trebao vratiti skroz u fazu odbrane, pa da protivnici imaju igrača više u napadu. Ne kontam!

Priče o tome kako se Džeko ne trudi igrajući za reprezentaciju su čista zla namjera ili nepoznavanje igre zvane fudbal iliti nogomet.

Da se Džeko ne trudi ne bi mu sa 26 godina falio gol-dva da postane najbolji strijelac u istoriji reprezentacije BiH. Tu priču, okači mačku o rep.

Po meni je problem u igračima sredine terena, koji ne znaju, a niti mogu da stvore idealne šanse našim napadačima. Kod nas u sredini terena Rahimić, Misimović, Pjanić i Medunjanin ne mogu tokom utakmice pretrčati par km, a mi očekujemo pobjede od takvog veznog reda. Pa ne može to tako moj jarane. Da bar imaju startnu brzinu, ako već ne mogu trčati, bilo bi dobro. No, nažalost ni to ne posjeduju, ali nisu oni krivi, kriv je Sušić koji to ne zna prepoznati, a on je jedini odgovoran. On je selektor, a ne neko drugi. On selektira igrače i postavlja taktiku. O odbrani, neću da trošim riječi.

Kada bi se svaki igrač na terenu ponašao kao Džeko i radio ono za što je zadužen mi bi odavno bili na nekom velikom takmičenju. Međutim, za takvo što je potreban neko ko to zna posložiti, a to Pape sigurno nije, jer je nejgov maksimumu već odavno prošao sa uspjesima turskih odron ekipa, kojima je on pomogao da ih sroza u nbištavilo.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 04 jun 2012, 20:10

Papetov problem je taj što je picajzla ..on i za prijateljske tekme, poziva uvije iste igrače, te 2 igrača iz mlade repke.
Pa zašto ne pozove nekoliko novih igrača da ih isproba ..Mihajlović za Srbiju pozvao dosta novih igrača, pa će sve da ih isproba, da vidi ko valja, ko ne valja, itd.

Je l' problem pozvat' Zukanovića, Nadarevića, Sudića ako je spreman i ako ima sređene papire ..pa stoperi nam trebaju kao zrak.

Tako to rade pravi treneri, a ne kao Pape ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 04 jun 2012, 21:27

Meni je najtužniji ti skauti oko njega, ne zna igrače brojeve onaj 22 Irski igrač pa hrvatske igrače ne pozna gafova glupih tužnih to si ne smije dozvolit. A popis igrači bit će bolje shvatio je nadam se sabur narode ;) nek do kraja završi .
Fi hajati.
GO Bosno.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 jun 2012, 01:57

Navijači BHF su očitali igračima nakon one sramne igre u Rumuniji bukvicu na BIlinom polju,nije bitno da li gubili da li vodili tražimo od vas da ostavite srce na terenu,dolaskom Sušića se zanemaruje to igranje srcem,hajde slažem se da je dobro što je odstranio novinare i svu halabuku oko reprezentacije al uništio je onaj timski duh izgrađen za vrijeme Ćire..On ne pravi nikakve rezove,kaže Džeki ti neđeš ići za MExico na prijateljsku,a onda zakuha sa Asmirom što nije išao,odstrani Nadarevića,a vrati Ibričića koji je igrao za HAjduk itd..
Dosta je kontradiktoran,skauting poprilicno loš,izjave za medije blijede,mislim da ni formacija trenutna 4 4 2 nam nije dobra jer nemamo loptu na sredini ja bih volio vidjet jednu utakmicu 4 5 1 sa dzekom na klupi,a ibisevic u napadu sam..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 jun 2012, 02:22

zgembo89 je napisao/la:Navijači BHF su očitali igračima nakon one sramne igre u Rumuniji bukvicu na BIlinom polju,nije bitno da li gubili da li vodili tražimo od vas da ostavite srce na terenu,dolaskom Sušića se zanemaruje to igranje srcem,hajde slažem se da je dobro što je odstranio novinare i svu halabuku oko reprezentacije al uništio je onaj timski duh izgrađen za vrijeme Ćire..On ne pravi nikakve rezove,kaže Džeki ti neđeš ići za MExico na prijateljsku,a onda zakuha sa Asmirom što nije išao,odstrani Nadarevića,a vrati Ibričića koji je igrao za HAjduk itd..
Dosta je kontradiktoran,skauting poprilicno loš,izjave za medije blijede,mislim da ni formacija trenutna 4 4 2 nam nije dobra jer nemamo loptu na sredini ja bih volio vidjet jednu utakmicu 4 5 1 sa dzekom na klupi,a ibisevic u napadu sam..
Nekako su pokazali najbolji timski duh protiv Rumunije na svom. A tada je situacija bila najteza. Bili pred suspenzijom. Stvorena je takva atmosfera kao da su sami protiv citavog Svijeta, i zato su se borili za svaku loptu, iako igra nije bila sjajna. A u Lisabonu na primjer smo pali bez ispaljenog metka. Igramo protiv ekipe koja je na papiru jaca od nas, i to nas jos ljudi ubiju sto se tice borbe. To se ne moze dopustit. Neka ih Baljic ili Piplica probaju zapalit ako Susic ne moze.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 05 jun 2012, 03:10

Cartman je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Navijači BHF su očitali igračima nakon one sramne igre u Rumuniji bukvicu na BIlinom polju,nije bitno da li gubili da li vodili tražimo od vas da ostavite srce na terenu,dolaskom Sušića se zanemaruje to igranje srcem,hajde slažem se da je dobro što je odstranio novinare i svu halabuku oko reprezentacije al uništio je onaj timski duh izgrađen za vrijeme Ćire..On ne pravi nikakve rezove,kaže Džeki ti neđeš ići za MExico na prijateljsku,a onda zakuha sa Asmirom što nije išao,odstrani Nadarevića,a vrati Ibričića koji je igrao za HAjduk itd..
Nekako su pokazali najbolji timski duh protiv Rumunije na svom. A tada je situacija bila najteza. Bili pred suspenzijom. Stvorena je takva atmosfera kao da su sami protiv citavog Svijeta, i zato su se borili za svaku loptu, iako igra nije bila sjajna. A u Lisabonu na primjer smo pali bez ispaljenog metka. Igramo protiv ekipe koja je na papiru jaca od nas, i to nas jos ljudi ubiju sto se tice borbe. To se ne moze dopustit. Neka ih Baljic ili Piplica probaju zapalit ako Susic ne moze.
Cim ce ih zapaliti, mozda harmonikom :lol: :lol:
Citav nas strucni stab je dno dna, od selektora preko pjevaca pa do Piplice.

Al sta se tu moze uvjek ima onih koji pored svojih ociju ne vide, tj vjeruju nekom drugom. Pitari nedaju papeta jer je legenda Sarajeva i tu nije bitno jel on zna ili ne raditi svoj posao ( slicno bi bilo da je neka Zeljina legenda tad bi Zeljovci branili ) jbg takab nam mentalitet za sve imamo neko opravdanje.
Na kraju mi je jedino zao ove generacije igraca koja ce ispusiti foru i nece vidjet velikog takmicenja iako ima itekako potencijala.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 05 jun 2012, 12:15

Piplica......Fudbalsku karijeru počeo je sa 12 godina u Bugojanskoj Iskri kao igrač. Tek godinu poslije postao je golman. 1989. godine odlazi u Hrvatsku, gdje je igrao za NK Zagreb, NK Istru, HNK Segestu i NK Samobor. Prvi inozemni angažman imao je 1997. godine. Bio je 15 dana na probi u belgijskom Antwerpenu, ali njegov tadašnji klub HNK Segesta je tražio previsoku odštetu tako da se ubrzo vratio. Međutim u ljeto 1998. godine odlazi u njemački FC Energie Cottbus gdje je uspješno branio 11 godina, odnosno sve do kraja svoje igračke karijere. Dva puta je bio izabran za igrača godine. Zbog svojih posebnosti u sezoni 2004/05. bio je jedini igrač koji je imao dvije autogram karte sa različitim frizurama. Osim toga poznat je i po legendarnom autogolu glavom, kada mu je bezopasna lopta prešla preko glave. Za taj gol je u emisiji "TV Total" Stefana Raaba dobio nagradu "Raab der Woche" po koju je lično došao. Poznat je i po tome što je kao najpopularniji igrač FC Energie Cottbusa imao čast da ugosti Gerhard Schrödera i Angelu Merkel. Kancelar Schröder poželio je da mu puca jedanaesterac. Iako su mu svi iz kluba govorili da pusti gol, on ga je namjerno obranio, nakon čega je imao problema sa upravom kluba. "Pipi" ili "Pirat" kako ga od milja zovu navijači Energia ima kultni status u klubu, te mu je 21. maja 2009. godine upriličena oproštajna utakmica, na kojoj je prisistvovalo 15.000 navijača. Zbog statusa koji uživa i zbog vjernosti Energiu, uprava mu je ponudila mjesto trenera i skauta koje je prihvatio.
Bio je član Jugoslavenske fudbalske reprezentacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo do 20 godina koje se održavalo u Čileu 1987. godine.

Za bosanskohercegovačku fudbalsku reprezentaciju debitovao je 24. marta 2001. godine na kvalifikacionoj utakmici za Svjetsko Prvestvo 2002. godine protiv reprezentacije Austrije. Prije bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije imao je poziva da zaigra za reprezentaciju Hrvatske, što je odbio jer je isključivo želio igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Posljednju utakmicu za reprezenatciju odigrao je 21. augusta 2002. godine na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Srbije na Koševu.
Trenerska karijera [uredi]

5. januara 2010. godine dobio je UEFA trenersku licencu, za koju je edukaciju prošao u Jablanici. U februaru 2010. godine, selektor bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije Safet Sušić izabrao ga je za trenera golmana BH reprezentacije.

Uostalom ako ništa bogatstvo je što imamo samo ću reć mnogi su se borili da ostane u Zg Dinamu ili repkama mlađima da trenira, ali otišo je u Bosnu.Čovjek je jednostavan zna svoj posao Piplica je broj 1 za mnoge tamo ! Treba znat , a ne samo pljuvat omaložavat ljude koji nešto pridonose !!!! Drago mi je da surađuje s Asmirom odlično i znam iz izvora da su si the best što je najbitnije ;)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 05 jun 2012, 13:09

Kad se sve analizira može se zaključiti da smo padali u onom trenutku kad su izašli naši standardni igrači. Međutim, tu je najveća Sušićeva pogreška. Ziheraški počinjao utakmicu s uigranih 11 (jedini izuzetak je, silom prilika, Jahić), međutim nakon izmjena su se na terenu našla nekolicina novih igrača koji ranije nisu igrali zajedno i u tim trenucima i ono malo organizacije u igri je nestalo. Mnogo bi efikasnije bilo da smo utakmice počinjali s 2-3 nova igrača, a potom s klupe dozirali jednak broj novih i iskusnijih igrača.
„Naši igrači su odavno na odmoru i vidjelo se da nisu spremni“ i „znate naš mentalitet u ovim prijateljskim utakmicama“ su fragmenti iz Papetovih izjava. To ipak nisu razlozi koje bi jedan selektor trebao uzimati u svoju obranu, jer selektor je taj koji snosi krivicu i za nespremnost i nemotivisanost svojih igrača. Selektor očigledno nije stvorio naviku igračima da i zbog prijateljskih utakmica mogu izgubiti mjesto u timu, tu leže razlozi eventualne nemotivisanosti i nespremnosti.
http://slobodnistrijelac.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 05 jun 2012, 19:31

Vaha, Princ itd...
Ko god ovoga zamijeni, imat cemo vise sanse za kvalificirat se na jedno veliko takmicenje.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 05 jun 2012, 19:38

Dobro se da više ovima što ga brane...
Bez pokrića.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.