Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Bit ce pravo tesko, pogotovo gore u prvoj tekmi.Treba podrska nasoj repki svih medija i navijaca.EHF supacka organizacija koja je sa skidanje kazne kleinu pokazala na cijoj je strani.Medjutim to pokazuje da i njemci nisu bas relaksirani pred utakmice sa nama.Dakle otici gore hrabro i odigrati 110 posto od svojih mogucnosti, a onda Zetru napuniti do vrha sa 12000 gledalaca i **** im mamu.Sretno Bosno.
kažu otprilike 6 buseva dolazi ,bhf organizira poslje neki party mislim isto koncert u 20h , uostalom Njemačka naša dijapora bit će navijanaja za to se ne bojim.A i popis je dobar što imamo daj bože malo sreće i snage da to nekako pozitivno odradimo.
Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
evo koga se Njemci trebaju bojati
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Iskusni momci ova trojica svakako , odigrali puno utakmica,nadam se da će bit njihov dan sretno rukometašima !
Što se tiče Šarića, volio bih, kada pojedinci ne bi pljuvali po njemu. Ukoliko su pratili informacije posljednjih dana i njegove izjave, izričito se navodi kao razlog njegovoga ne dolaska na okupljanje - privatni problemi. Ja mislim da je čovjek svoj patriotizam već dokazao birajući Bosnu mjesto Hrvatske kada su ga Hrvati zvali da igra. Za utakmicu, kao i svi, mislim, da će biti veoma teško, realno nas ne vidim tamo, al volio bih itekako da me momci iznenade 

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Normalno da će izmisliti opravdanje za nedolazak.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Šanse su nam ravne nuli. Šteta zbog Šarića, ali Bože moj. Nikako nema sreće...
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
stvarno tesko je zamisliti neko vece takmicenje bez njemaca,a pogotovo vece takmicenje sa nama(u bilo kom sportu).Ja se samo nadam da sudije nece praviti kino i da ce nas pustiti da igramo,i jedva cekam tekmu da vidim kako ce to sve sa nasim navijacima izgledati 

"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"
- NK/RK Krivaja
- Kontakt:
Evo upravo na **** (bivši DSF) se odigrava utakmica između Njemačke repke i Tima Svijeta. U svakoj ekipi igraju sadašnji reprezentativci, stari igrači (kao npr. Krečmar) i neki novi klinci. Novinari ** su ispitivali sadašnjeg trenera, golmana i još neke igrače o utakmici protiv nas i trener je rekao da smo individualno veoma jaki, ali da je naša odbrana za njih nepoznanica jer igramo 6-0 i 5-1. Također, kažu da bi dobro bilo napraviti dobar rezultat gore, jer ako ne uspiju to onda kažu da će im biti teško ovdje pred našom atmosferom odigrati. Uglavnom, cijene nas i poštuju i nimalo nas nisu ponizili.
-
- Kontakt:
Gajić i Bašić u idealnoj postavi šampionata Francuske!
administrator - 03 June 2012
Završio se tradicionalni izbor za najbolje pojedince francuske lige, a u idealnih sedam, našlo se mesta za srednjeg beka Šamberija, Edina Bašića, kao i desno krilo Monpeljea, Dragana Gajića.
MVP : Valero Rivera (Nantes).
Najbolji trener: Patrice Canayer (Montpellier).
Najbolji mladi igrač: Hugo Descat (Créteil).
Najbolji odbrambeni: : Rock Feliho (Nantes).
Najboljii golman : Cyril Dumoulin (Chambéry).
Najbolji levi bek: Jérôme Fernandez (Toulouse).
Najbolji srednji bek: Edin Bašić (Chambéry).
Najbolji desni bek: Xavier Barachet (Chambéry).
Najbolji krožni napadalec : Issam Tej (Montpellier).
Najbolje levo krilo : Valero Rivera (Nantes).
Najbolje desno krilo : Dragan Gajić (Montpellier).
Emir Kurtagić ostaje trener Gumersbaha!
administrator - 02 June 2012
Obrt u Gumersbahu. Iako je sve bilo dogovoreno da trener Huntenberga Jan Gor od naredne sezone sedne na klupu legendarnog kluba, to se neće desiti jer je uprava kluba rešila da da podršku Emiru Kurtagiću (31) nakon preporoda, koji je počeo njegovim imenovanjem posle 13. kola Bundeslige.
Gorelo je Gumersbahu pod nogama nakon lošeg starta sezone, kada je otkaz dobio i Sead Hasanefendić, koji je ovu ekipu sa uspehom vodio nekoliko godina unazad. Tada je uprava posegnula za privremenim rešenjem, imenujući za trenera pomoćnika i vođu Akademije VfL-a, Kurtagića, što se ispostavilo odličnim potezom. Gumersbah je iz zone ispadanja vezao nekoliko meseci odličnih igara i rezultata, a sezonu završava na 10. mestu.
- Ovo nije odluka protiv Jana Gora, već za Emira Kurtagića - kažu u Gumersbahu, iako nije poznato kako će rešiti problem sa nesuđenim trenerom, koji je sada ostao bez posla.
administrator - 03 June 2012
Završio se tradicionalni izbor za najbolje pojedince francuske lige, a u idealnih sedam, našlo se mesta za srednjeg beka Šamberija, Edina Bašića, kao i desno krilo Monpeljea, Dragana Gajića.
MVP : Valero Rivera (Nantes).
Najbolji trener: Patrice Canayer (Montpellier).
Najbolji mladi igrač: Hugo Descat (Créteil).
Najbolji odbrambeni: : Rock Feliho (Nantes).
Najboljii golman : Cyril Dumoulin (Chambéry).
Najbolji levi bek: Jérôme Fernandez (Toulouse).
Najbolji srednji bek: Edin Bašić (Chambéry).
Najbolji desni bek: Xavier Barachet (Chambéry).
Najbolji krožni napadalec : Issam Tej (Montpellier).
Najbolje levo krilo : Valero Rivera (Nantes).
Najbolje desno krilo : Dragan Gajić (Montpellier).
Emir Kurtagić ostaje trener Gumersbaha!
administrator - 02 June 2012
Obrt u Gumersbahu. Iako je sve bilo dogovoreno da trener Huntenberga Jan Gor od naredne sezone sedne na klupu legendarnog kluba, to se neće desiti jer je uprava kluba rešila da da podršku Emiru Kurtagiću (31) nakon preporoda, koji je počeo njegovim imenovanjem posle 13. kola Bundeslige.
Gorelo je Gumersbahu pod nogama nakon lošeg starta sezone, kada je otkaz dobio i Sead Hasanefendić, koji je ovu ekipu sa uspehom vodio nekoliko godina unazad. Tada je uprava posegnula za privremenim rešenjem, imenujući za trenera pomoćnika i vođu Akademije VfL-a, Kurtagića, što se ispostavilo odličnim potezom. Gumersbah je iz zone ispadanja vezao nekoliko meseci odličnih igara i rezultata, a sezonu završava na 10. mestu.
- Ovo nije odluka protiv Jana Gora, već za Emira Kurtagića - kažu u Gumersbahu, iako nije poznato kako će rešiti problem sa nesuđenim trenerom, koji je sada ostao bez posla.
Hoce li bit prijenos ovaj put?
EDIT: Vidim BHT prenosi, i njemci su bili dovoljno pametni da nisu postavili istovremeno kao EP. Odlicno.
EDIT: Vidim BHT prenosi, i njemci su bili dovoljno pametni da nisu postavili istovremeno kao EP. Odlicno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ja stvarno ne mogu da vjerujem da neko moze graditi optimizam pred ovaj dvomeč. Pa pametnom je dosta bilo vidjeti ponasanje sudija protiv madjara i napustanje terena...da ne govorim o drugim mecevima do sad odigranim gdje je bilo na vagu biti ili ne biti!
Ja iskreno ocekujem masakr u svabiji i to u prvih 15min kad ce napraviti seriju od 9:0 i rijesti sve dileme....da kojim slucajem i izvucemo povoljan rezultat zanemarujuci sudije mi u uzvratu cemo se toliko usrati da cemo sami sebe pobjediti. Nemamo mi kapaciteta za nesto veliko...to je nasa realnost...a rukomet je fala Bogu sport koji 90% kroje sudijske odluke...
Mene fascinira cinjenica igraca, navijaca i medija tipa: mozemo iznenaditi!
Ma mozemo k***c moj iznenaditi...de vise prestanite sa zanosenjem. Jedna Njemacka MORA biti na smotri najboljih dal uz cinjenicnu kvalitetu, ili dal uz pomoc sudija ili dal uz nasu pomoc jer cesto sami sebe pokopamo tremom...U svakom slucaju, cemu to prokleto nadanje i onda tesko otresanje o patos i vracanje u realnost uz dozu totalne depresije...i opet cemo na kraju reci...ma da njemci su to, ma da sudije su to...ma da to smo mi...ma da, necu vise ovo njesra gledati vazda me iznervira!
Sanse za odlazak i preskakanje svaba nije 1%, vec u domenu naucne fantastike i teznje ka -1%
Ja iskreno ocekujem masakr u svabiji i to u prvih 15min kad ce napraviti seriju od 9:0 i rijesti sve dileme....da kojim slucajem i izvucemo povoljan rezultat zanemarujuci sudije mi u uzvratu cemo se toliko usrati da cemo sami sebe pobjediti. Nemamo mi kapaciteta za nesto veliko...to je nasa realnost...a rukomet je fala Bogu sport koji 90% kroje sudijske odluke...
Mene fascinira cinjenica igraca, navijaca i medija tipa: mozemo iznenaditi!
Ma mozemo k***c moj iznenaditi...de vise prestanite sa zanosenjem. Jedna Njemacka MORA biti na smotri najboljih dal uz cinjenicnu kvalitetu, ili dal uz pomoc sudija ili dal uz nasu pomoc jer cesto sami sebe pokopamo tremom...U svakom slucaju, cemu to prokleto nadanje i onda tesko otresanje o patos i vracanje u realnost uz dozu totalne depresije...i opet cemo na kraju reci...ma da njemci su to, ma da sudije su to...ma da to smo mi...ma da, necu vise ovo njesra gledati vazda me iznervira!
Sanse za odlazak i preskakanje svaba nije 1%, vec u domenu naucne fantastike i teznje ka -1%
Švabe jesu favoriti ali ne treba se predat navijači su tu ekipu imamo, tim kakav je takav solidan, ali vrijeme je, ne ću bit pesimista suci kradu ovo ono dosta je, idemo probat bitno je sudjelovat i igrat predat se odmah imam bar malo nade i mi koji putujemo sretno nam bit će nas ako Bog da 

Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
- katalinski
- Kontakt:
kakava je sada situacija sa zetrom,koliki je kapacitet ...tj koliko ulaznica ide u prodaju
Ajvatar
Iskreno ja se bojim da ce ove dvije utakmice biti cirkus iz razloga sto ce se sudije pobrinuti da izgubimo.
Ipak je to velesila Njemacka, bez koje prvestvo ne bi imalo smisla.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- TomaZdravkovic
- Kontakt:
Joj sto ne mogu ovog za sudije.... Mi je l' neka velesila od koje Evropa strahuje pa nece nikad da nas pusti ni na jedno takmicenje jer se boji da cemo sve osvojiti sto se moze osvojiti....Elegant je napisao/la:Iskreno ja se bojim da ce ove dvije utakmice biti cirkus iz razloga sto ce se sudije pobrinuti da izgubimo.
U Portugalu smo imali sudije na svojoj strani pa nas ljudi ponizise(msm u fudbalu)....
Budimo realni mi nismo neka ozbiljna sila ni u jednom sportu osim sjedece odbojke, ustvari mi smo teski prosjek u vecini sportova jer nemamo rezultata al' za koje aman mi nikad nismo krivi vec sudije koje nam nedaju da maknu... Ovo iznad mene je razmisljanje jednog prosjecnog Bosnje kojem su svi krivi osim njega samog....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- skyisthelimit
TomaZdravkovic je napisao/la: Joj sto ne mogu ovog za sudije.... Mi je l' neka velesila od koje Evropa strahuje pa nece nikad da nas pusti ni na jedno takmicenje jer se boji da cemo sve osvojiti sto se moze osvojiti....
U Portugalu smo imali sudije na svojoj strani pa nas ljudi ponizise(msm u fudbalu)....
Budimo realni mi nismo neka ozbiljna sila ni u jednom sportu osim sjedece odbojke, ustvari mi smo teski prosjek u vecini sportova jer nemamo rezultata al' za koje aman mi nikad nismo krivi vec sudije koje nam nedaju da maknu... Ovo iznad mene je razmisljanje jednog prosjecnog Bosnje kojem su svi krivi osim njega samog....
hoces reci da EHF ( inace poznat kao nakriminalnija sportska organizacija ) zeli BiH na Svjetskom prventstvu a ne Njemacku ??? To pokazuje i slucaj brisanja crvenog kartona njihovom najboljem igracu Kleinu samo da bi igrao ove utakmice. Mislis da bi mafijaski EHF slicno postupio i da je neki igrac BiH u pitanju..
Pogledaj ovo
[youtube][/youtube]
Majmun je za ovo dobio samo 2 utakmice suspenzije, da bi nakon zalbe EHF ponistio te kazne..Nas igrac bi bio suspendovan godinu dana zbog ovog..
Necemo se lagati sudije i citav EHF MAFIA zeli Njemacku na prvenstvu, cim malo zagusti tu su sudije koje ce bez ikakve sumnje biti na njihovoj strani
15.10 - 15.06 ...
-
- Kontakt:
Otkud informacije i zaključci da je Klein najbolji igrač Njemačke reprezentacije ?? Ne razumijem nikako...Digla se frka oko njega, čak je i rezervno krilo po svemu sudeći (ako izuzmemo statistiku ukradenih lopti, tu jedino ima prednost nad Gensheimerom).
Mi nismo centar svijeta, mislim da svjetske i evropske rukometne organizacije imaju pametnijeg posla od naglabanja da li mi trebamo učestvovati na prvenstvu ili ne...Uostalom da igramo dvomeč sa Italijom ili nekom drugom velesilom protiv kojih smo znali kiksati, onda bi možda vrijedile te teorije, ovako, čisto sumnjam.
A što se tiče suspenzija Kleina i ostalog, pa mislim da smo mi nakon utakmice s Mađarskom trebali biti suspendovani sve do ovog trenutka, tako da sad ne bi ni mogli igrati ove baraže i ostalo, koliko smo primitivni i jadni ispali...Toliko o tim drastičnim kaznama glavešina iz rukometne federacije...
Mi nismo centar svijeta, mislim da svjetske i evropske rukometne organizacije imaju pametnijeg posla od naglabanja da li mi trebamo učestvovati na prvenstvu ili ne...Uostalom da igramo dvomeč sa Italijom ili nekom drugom velesilom protiv kojih smo znali kiksati, onda bi možda vrijedile te teorije, ovako, čisto sumnjam.
A što se tiče suspenzija Kleina i ostalog, pa mislim da smo mi nakon utakmice s Mađarskom trebali biti suspendovani sve do ovog trenutka, tako da sad ne bi ni mogli igrati ove baraže i ostalo, koliko smo primitivni i jadni ispali...Toliko o tim drastičnim kaznama glavešina iz rukometne federacije...
Ja ko da gledam da ce to biti jedan klasicni cirkus, napuhavanje atmosfere prije i onda ce nas Njemci tuci 10+ u prvoj utakmici u Zetri nece biti zive duse i na kraju cemo u dva meca biti u minusu jedno 15 golova i kukat cemo kako je trener los, kako je ovaj odigrao, kako je onaj odigrao, kako su sudije krale u prvoj utakmici i tako dalje.
Iskreno se nadam da se varam
Iskreno se nadam da se varam

Mes Que Un Club
Mi se trebamo zahvaliti EHF-u sto su dopustili Kleinu da igra, po meni je Gensheimer trenutno medju 3 najbolja igraca na svojoj poziciji u svijetu, sto vise odmara to bolje za nas.
Svi znamo da su sanse izuzetno male da ih prodjemo, ali eto potajno se nadamo, inace kladionice za prvu utakmicu daju kvotu 1,01 na Njemacku, toliko nas cijene.
PS Siguran sam da je neko vec pisao al neda mi se listat, zna li neko gdje se karte mogu nabaviti za mec u Sarajevu, koliko cujem postoji ogromna zainteresovanost. Bio sam siguran da ce se i na dan utakmice moci kupiti, ali mi se sad vec ne rizikuje.
Svi znamo da su sanse izuzetno male da ih prodjemo, ali eto potajno se nadamo, inace kladionice za prvu utakmicu daju kvotu 1,01 na Njemacku, toliko nas cijene.
PS Siguran sam da je neko vec pisao al neda mi se listat, zna li neko gdje se karte mogu nabaviti za mec u Sarajevu, koliko cujem postoji ogromna zainteresovanost. Bio sam siguran da ce se i na dan utakmice moci kupiti, ali mi se sad vec ne rizikuje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.