Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

moj uzor-S.G
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la moj uzor-S.G » 03 jun 2012, 01:49

OTNYS_YNWA je napisao/la:" You can not describe how it is to cheer for Liverpool, no one understands except us, and no one needs to understand ... We are Reds, we are Liverpool, and we will always be just that ."

Sretan rođendan voljenom nam klubu, YNWA!

slika

PS: Kao da smo 'jučer' čestitali, zaista proleti ova godina.
I da nam donese dosta srece i veselja..radovanja u utorak/srijedu navece itd itd..
Neka ovaj klub egzistira do Dana Sudnjega !
YNWA !!
ZZ

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 03 jun 2012, 08:26

Sve su prilike da ce nase prvo pojacanje biti Gylfi Sigurdsson,Rodgers je rekao da nece dovoditi igrace iz Swansea tako i sporazum glasi na 12 mjeseci..Posto je Sigurdsson zbog Rodgersa htio da predje zastalno u Swansea,sad se vrti neka prica da se on predomislja sto se tice transfera zato sto je Rodgers otisao iz kluba..Znaci da bi mogao biti nas novi playmaker za novu sezonu...Rodgers je rekao da se nece mjesati ali ovo pravilo nevazi za Sigurdssona koji je u Swanseu igrao proslu sezonu kao posudjen igrac iz Hoffenhaima,tako da bi mogao put Anfielda uskoro...Rodgers je rekao ja cu sve uciniti da on potpise za Swansea ali ako on to nezeli,ja bi ga rado doveo u Liverpool..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 03 jun 2012, 09:38

Henderson je napisao/la:
STEVEN je napisao/la:Ali su male sanse da se Hazard ne isplati. A i plate Downinga i Carrolla nisu male. Otprilike po nekih 80 000 funti.
Najveću platu od svih pojačanja koje je FSG doveo ima Suarez, koja iznosi 73 000 funti sedmično. Pa ti sad razmisli o tome.
Carrol se nikad neće isplatiti kada je u pitanju onih 35 miliona funti, ali taj igrač ima 3 miliona funti godišnju platu, prema tom segmentu može. Glavna politika FSG jeste da se igrač puno plati, ali da ima manju platu. To je dobro i za igrača, menadžera ali i klub, zbog manjeg plaćanja poreza.
Hazzard će imati 170 000 funti sedmičnu platu, a vidjećemo kako će proći.

Hoillet je vrlo blizu potpisivanja ugovora sa Munchengladbahom.

Nebi ja rekao da vasi igraci imaju tako male plate. Neznam koliko si upoznat s tim da samo kod MUFC,wigana i Arsenala plata igraca neprolazi preko 50% od ukupnih prihoda (zapravo mislim da neprolazi ni 45%)

Liverpool ima isto jake sponzore,tako da je vas budzet dovoljno jak.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 jun 2012, 10:03

majestic24 je napisao/la:
Henderson je napisao/la:
STEVEN je napisao/la:Ali su male sanse da se Hazard ne isplati. A i plate Downinga i Carrolla nisu male. Otprilike po nekih 80 000 funti.
Najveću platu od svih pojačanja koje je FSG doveo ima Suarez, koja iznosi 73 000 funti sedmično. Pa ti sad razmisli o tome.
Carrol se nikad neće isplatiti kada je u pitanju onih 35 miliona funti, ali taj igrač ima 3 miliona funti godišnju platu, prema tom segmentu može. Glavna politika FSG jeste da se igrač puno plati, ali da ima manju platu. To je dobro i za igrača, menadžera ali i klub, zbog manjeg plaćanja poreza.
Hazzard će imati 170 000 funti sedmičnu platu, a vidjećemo kako će proći.

Hoillet je vrlo blizu potpisivanja ugovora sa Munchengladbahom.

Nebi ja rekao da vasi igraci imaju tako male plate. Neznam koliko si upoznat s tim da samo kod MUFC,wigana i Arsenala plata igraca neprolazi preko 50% od ukupnih prihoda (zapravo mislim da neprolazi ni 45%)

Liverpool ima isto jake sponzore,tako da je vas budzet dovoljno jak.
mislim da je ipak ovdje rizo u pravu sto se tice ovih novih igraca i plata samo nisam siguran sta je sa bellamyem mislio sam da on ima poveliku platu. ima i kod nas igraca sa velikim platama gerrard i jos par "starosjedioca" i nekih koji nezasluzeno imaju velika primanja kao glen johnson ali od kad je FSG tu radi se na smanjivanju plata, cak su isli na to da se neki igraci plate vise a da se s druge strane ustedi na platama... nije se bas dobro pokazalo ni to za sad.
arsenal i manchester igraju ligu prvaka i zbog toga mislim da je kod njih takav odnos prihoda i izdataka na plate.
You are someone else I am still right here

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 03 jun 2012, 13:50

S obzirom da nam se bliži prijelazni rok, rekoh da napišem neke svoje želje. :)

Dakle, dovesti: Mohamed Diamé, Ibrahim Afellay, Gylfi Sigurðsson, Junior Hoilett.

Mohamed Diamé ima samo 24 godine. Došao bi kao zamjena za Lucasa, jer Spearing nije neka alternativa. Uz to bi došao kao slobodan igrač, tako da ne bi igrao pod pritiskom kao pojedini igrači ove sezone (Henderson, Downing, Carroll). Prije dvije sezone na Anfieldu je odigrao strašno.

Ibrahim Afellay nešto stariji igrač od Diamea, 26 godina ima. Sigurno bolje krilo od Downinga, tako da bi mogao on igrati u početnoj postavi. U Barci ne briljira, jer i ne igra puno, dok je u reprezentaciji odličan. Cijena je, po meni, prihvatljiva, od oko 6-9m se pominje.

Gylfi Sigurðsson trenutno ima samo 22 godine. Briljirao je ove sezone u Swanseau. Možda bi čak mogao igrati i u prvoj postavi, umjesto Adama. Kornere izvodi fenomenalno, kao i slobodne udarce. Priča se da bi on trebao biti upravo prvo pojačanje Rodgersa. Sve ispod 8m je dobro.

Junior Hoilett još jedan mladič, 21 godina ima. Možda i jedina svjetla tačka iz Blackburna prošle sezone uz Yakubua. Njegovi kvaliteti nisu upitni, većina ih zna o kakvom se igraču radi. Isto kao i Diame, trebao bi doći kao slobodan igrač.

Možda napadač i nije potreban, ali eto, ukoliko bi jedan trebao dođi, volio bih da to bude De Jong.Takođe mi je želja da dovedemo Llorisa, no možda i nerealna. Možda bi se mogao dovesti i jedan back up lijevi bek, no jedino ukoliko ostane novca.
Ova gore četiri pomenuta igrača bi koštala približno 15m, što bi značilo da bi ostalo još dodatnih 15m + novac od prodaje drugih igrača.

Dakle, za narednu sezonu:

---------------Reina---------------
Glen---Skrtel---Agger---Enrique
---------------Lucas---------------
--------Gerrard----Sigurdsson---
---Suarez---------------Afellay---
---------------Carroll--------------

Za dvije sezone, ako izborimo LP, dovesti Wallcota i Llorisa. :mrgreen:

PS. Sretan rođendan najboljem klubu na svijetu! 8-)
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 03 jun 2012, 15:05

Dirk Kuyt had Release Clause of 1m in his contract. he has signed 3 year contract with Fenerbahce.
Idemo, jedan po jedan.
Napokon, kako lijep dan. Sretan rođendan voljenom klubu. ;)
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 03 jun 2012, 15:14

Nikada nije zračio brzinom, driblingom i ostalim karakteristikama koje zanimaju masu ali je uvijek davao sve od sebe, pogotovo u derbijima, te je pokazao da se itekako može uspjeti bez prvobitno spomenutih stvari.

Dirk, YNWA.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 03 jun 2012, 15:17

hanniz je napisao/la:S obzirom da nam se bliži prijelazni rok, rekoh da napišem neke svoje želje. :)

Dakle, dovesti: Mohamed Diamé, Ibrahim Afellay, Gylfi Sigurðsson, Junior Hoilett.

Mohamed Diamé ima samo 24 godine. Došao bi kao zamjena za Lucasa, jer Spearing nije neka alternativa. Uz to bi došao kao slobodan igrač, tako da ne bi igrao pod pritiskom kao pojedini igrači ove sezone (Henderson, Downing, Carroll). Prije dvije sezone na Anfieldu je odigrao strašno.

Ibrahim Afellay nešto stariji igrač od Diamea, 26 godina ima. Sigurno bolje krilo od Downinga, tako da bi mogao on igrati u početnoj postavi. U Barci ne briljira, jer i ne igra puno, dok je u reprezentaciji odličan. Cijena je, po meni, prihvatljiva, od oko 6-9m se pominje.

Gylfi Sigurðsson trenutno ima samo 22 godine. Briljirao je ove sezone u Swanseau. Možda bi čak mogao igrati i u prvoj postavi, umjesto Adama. Kornere izvodi fenomenalno, kao i slobodne udarce. Priča se da bi on trebao biti upravo prvo pojačanje Rodgersa. Sve ispod 8m je dobro.

Junior Hoilett još jedan mladič, 21 godina ima. Možda i jedina svjetla tačka iz Blackburna prošle sezone uz Yakubua. Njegovi kvaliteti nisu upitni, većina ih zna o kakvom se igraču radi. Isto kao i Diame, trebao bi doći kao slobodan igrač.

Možda napadač i nije potreban, ali eto, ukoliko bi jedan trebao dođi, volio bih da to bude De Jong.Takođe mi je želja da dovedemo Llorisa, no možda i nerealna. Možda bi se mogao dovesti i jedan back up lijevi bek, no jedino ukoliko ostane novca.
Ova gore četiri pomenuta igrača bi koštala približno 15m, što bi značilo da bi ostalo još dodatnih 15m + novac od prodaje drugih igrača.

Dakle, za narednu sezonu:

---------------Reina---------------
Glen---Skrtel---Agger---Enrique
---------------Lucas---------------
--------Gerrard----Sigurdsson---
---Suarez---------------Afellay---
---------------Carroll--------------

Za dvije sezone, ako izborimo LP, dovesti Wallcota i Llorisa. :mrgreen:

PS. Sretan rođendan najboljem klubu na svijetu! 8-)

Lijepo, ali mislim da možemo mi i bolje. Dirk otišao, sretno mu i hvala za sve. Očekujem Maxia sljedećeg, pa onda Donia. Ne vjerujem da će još neko ići, možda Spero ili Shelvey negdje na posudbu. Sterling u prvi tim, klupa ako ništa. Aqua i Cole kofer, ali za stalno ovaj put.

Što se tiče prinova treba nam ljevi bek (po mogućnosti neki za prvog tima jer Enrique mi je odavno truba). Treba nam neki motor u veznom redu, jer su svi statični. Gerro godine, Adam statičan, Lucas je zadnji vezni, Hendo solidan, ali mu fali samopouzdanja. Dok njemu dođe to samopouzdanje, nama treba mlad kreativac. Krila kritična. Tu se treba najviše poraditi. Napad zavisi od Eura. Ako Carroll bude standardni reprezentativac treba nam neki back-up napadac. Ako bude klupa, ili pogotovo ako slabo igrao imat cemo novog centarfora. Vjerujem u Rodgersov izbor.

Sretan nam rodjendan. !!!! :mrgreen:
Nad nama nebo ima da gori!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 03 jun 2012, 15:31

Teško će neki igrač nadomjestiti Kuyta od prije par sezona kada je briljirao, ali vrijeme čini svoje. Ja mu želim sve najbolje i hvala mu za svaki meč ( Koji je bez sumnje odigrao 120%! )

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 03 jun 2012, 15:33

Evo @hanniz je napisao fin post sa kojim se slažem. 4 izuzetno kvalitetna igrača za nekih 20-tak miliona. Liverpool neće mnogo trošiti na ovo ljeto, pa samim time mora racionalno i pametno trošiti svaki €. Ja bih lično bio prezadovoljan kada bi bar 2, od pomenuta 4 igrača došla u Liverpool.

Kuytu još jednom veliko hvala za sve što je učinio za ovaj klub. Zadužio ga je. YNWA!
FK Pjetlovi

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 03 jun 2012, 15:44

Puno se o napadu i krilima raspravlja,a o odbrani ni spomena...Reina,Enrique pa i Agger koji je stalno povrijedjen..... :(

Vidjecemo sta ce Rodjo uraditi...

Joe Cole ce igrati bitnu ulogu u sledecoj sezoni....
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 03 jun 2012, 15:52, ukupno mijenjano 1 put.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 03 jun 2012, 15:46

Znao sam da ce Kuyt otici, jednostavno nije Rodgersov tip igraca. Hvala mu za sve sto je uradio, valjo nam je u velikim tekmama i uvijek je davao sve za sebe ali jednostavno doslo je vrijeme da on ode. Nadam se da ce na njegovo mjesto doci Afelaj.

Spominje se nesto da smo zainteresovani i za Krasica.. Po meni Afelaj je mnogo bolji izbor mada mislim da ce on cekati da se zavrsi evropsko prvenstvo tako da se dokaze i odmah ce sebi povecati potraznji u platu.

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 03 jun 2012, 15:53

Da hocemo dovoditi igrace ovako brzo, kako je Dirk otisao. :D

'There are some talented players here but there is no doubt that to get the team to play how I want to play I'll need to bring in other players.

'To play the offensive, attacking football we did at Swansea we had to make changes in terms of recruitment. It's the same here.

'The principle of your game is based on your players. What we need to do is make a number of adjustments and bring in players for key positions that will allow us to play that way.

Biti ce zanimljivo ljeto.
Zadnja izmjena: Rolex312, dana/u 03 jun 2012, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.
Nad nama nebo ima da gori!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 03 jun 2012, 16:01

Red Assassin je napisao/la:Znao sam da ce Kuyt otici, jednostavno nije Rodgersov tip igraca. Hvala mu za sve sto je uradio, valjo nam je u velikim tekmama i uvijek je davao sve za sebe ali jednostavno doslo je vrijeme da on ode. Nadam se da ce na njegovo mjesto doci Afelaj.

Spominje se nesto da smo zainteresovani i za Krasica.. Po meni Afelaj je mnogo bolji izbor mada mislim da ce on cekati da se zavrsi evropsko prvenstvo tako da se dokaze i odmah ce sebi povecati potraznji u platu.
Nema veze Rodgrs sa ovim transferom, Kuyt je izjavio da je ovu odluku donio mnogo ranije.

slika

Rodgersa smo platili 5 miliona funti a za Kuyta dobili 1 milion funti. Već smo u minusu 4 miliona.
Zadnja izmjena: Henderson, dana/u 03 jun 2012, 16:02, ukupno mijenjano 1 put.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

MarcusLFC
Kontakt:

Post Postao/la MarcusLFC » 03 jun 2012, 16:02

Moram priznati da sam i očekivao ovakav rasplet što se tiče Kuyta i Liverpoola ipak mi je žao jer je uvijek unatoč nedostatku tehnike i brzine davao 200% od sebe na svakoj utakmici te tako nadoknađivao te nedostatke i zato sam ga volio. Ove sezone se pokazalo da su ipak najbolje godine iz njega i dolaskom Rodgersa kod kojeg se zbog tehničke limitiranosti sigurno nebi naigrao, ovo je postao neminovan potez. Veliki igrač i veliki borac, sretno mu dalje u karijeri.

YNWA Dirk!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 jun 2012, 16:07

pošto vidim da dosta vas priželjkuje Hoiletta kao pojačanje, samo da vas napomenem/razočaram da je po svemu sudeći on novi igrač Gladbacha i transfer bi treba biti i službeno predstaljen kroz koji dan
Agieren statt reagieren

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 03 jun 2012, 16:10

Pale_Companion je napisao/la:pošto vidim da dosta vas priželjkuje Hoiletta kao pojačanje, samo da vas napomenem/razočaram da je po svemu sudeći on novi igrač Gladbacha i transfer bi treba biti i službeno predstaljen kroz koji dan
Rekao sam i to jučer, malo je Hanniza prenijelo. :)

Gary Cahill has been ruled out of Euro 2012 with a double fracture of his jaw. Liverpool's Martin Kelly called up as his replacement.

Eto ga, ide i Kelly na EURO. :D

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 03 jun 2012, 16:14

Pale_Companion je napisao/la:pošto vidim da dosta vas priželjkuje Hoiletta kao pojačanje, samo da vas napomenem/razočaram da je po svemu sudeći on novi igrač Gladbacha i transfer bi treba biti i službeno predstaljen kroz koji dan
Nešto ovako se i očekivalo, jedno su naše želje a druga stvar je način na koji razmišlja Rodgers. ;)

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 03 jun 2012, 16:17

Henderson je napisao/la:
Red Assassin je napisao/la:Znao sam da ce Kuyt otici, jednostavno nije Rodgersov tip igraca. Hvala mu za sve sto je uradio, valjo nam je u velikim tekmama i uvijek je davao sve za sebe ali jednostavno doslo je vrijeme da on ode. Nadam se da ce na njegovo mjesto doci Afelaj.

Nema veze Rodgrs sa ovim transferom, Kuyt je izjavio da je ovu odluku donio mnogo ranije.

slika

Rodgersa smo platili 5 miliona funti a za Kuyta dobili 1 milion funti. Već smo u minusu 4 miliona.
Čuj MI :mrgreen: Odakle ti bolan bolan 5 miliona :mrgreen: :lol:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

anfield
Kontakt:

Post Postao/la anfield » 03 jun 2012, 16:26

legendi Kuytu sve najbolje u novom klubu da se naigra i bude najbolji strijelac Fenera :d YNWA i sretan rodjendan najboljem klubu jednom i jedinom LIVERPOOLU YNWA
LIVERPOOL YNWA

"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI

"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.